Presjecena cijev za dovod plina

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
belafonte

#1 Presjecena cijev za dovod plina

Post by belafonte »

Ljudi moji, treba mi par iskustava u slicnim situacijama...

Radi se o sljedecem: presjekli mi cijev za dovod plina. Cijev sa glavnog voda ide preko tudjeg zemljista, i sad je to zemljiste neko kupio i poceo radove - kucu pravi. Prije pocetka radova obavjesten je taj novi vlasnik i bagerista da postoji plinska cijev, oko pola metra ispod zemlje, bagerista mi rece nije mi to niko reko (ovdje bi odmah postavio pitanje, zar trebaju biti recene takve stvari izvodjacu radova il oni trebaju to utvrditi).
Poslije rata, kada smo uveli plin, inzinjerka iz SarajevoGas-a je utvrdila da cijev moze ici preko tog zemljista, tada je jedan covjek tu zivio, koji je tvrdio da to nije njegov posjed, uglavnom nije se znalo kome to pripada.
Bio sam na poslu kada su presjekli cijev, tek kasnije me obavjestio jedan od radnika da su dolazili iz SarajevoGasa, zatvorili glavni ventil, napravila je policija zapisnik, koji su predali ljudima iz SarajevoGasa. Zvao sam SarajevoGas i rekose mi da ce doci ekipa na uvid sutra ujutro.
E sad, ako ima ovdje pravnika ili ljudi sa slicnim iskustvima ili jednostavno neko ko je upoznat sa ovom problematikom, zelio bih da podijeli ta iskustva sa mnom ili me uputi kako dalje sa par savjeta, bio bih veoma zahvalan :)

Jos jedno pitanje:

- Nije mi se taj novi vlasnik javio, ne znam jel uopste u drzavi, uglavnom moze reci ne zelim da ide ta cijev preko mog zemljista, onda se mora naci alternarivna ruta. Ko placa kopanje i postavljanje nove cijevi na toj alternativnoj ruti (izvodjac radova ciji je radnik presjekao cijev ??)
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2 Re: Presjecena cijev za dovod plina

Post by PipiDugaDevetka »

Gadna stvar. Ništa ti ne mogu pomoći savjetom, samo se susjećam s tobom, moj dobri @belafonte.

Pa, kakav je to novi komšija, novi vlasnik, koji nema osjećaja za drugog i još je bagerista upozoren?
Uranila zima, a ti plina nemaš. Iznenadni troškovi, hitni,...qq-le-le,...

Nisam pravnik, pa nikakav savjet ne mogu dati osim svog ''pametovanja'':
Skupi novac i odmah u subotu, sutra, kopaj, zovi majstore za plin, skupljaj račune, pa ako izganjaš da naplatiš troškove, dobro jeste, a ako ne....U oktobru iduće godine je glasanje.
Opšta nesigurnost u društvu! Pamet u glavu u oktobru,...!
topcam
Vozim: uzbrdo

#3 Re: Presjecena cijev za dovod plina

Post by topcam »

Nije ni Bosna zona bez zakona. Imate nesto kao ugovor sa SarajevoGas. To sto je neko trece lice napravilo stetu SarajevoGas-u, nije vasa stvar.
Hocu reci da ce SarajevoGas sutra vec traziti alternativnu rutu za cijevi. SarajevoGas je duzan snositi troskove, poslije
popravka mogu traziti odgovorno lice, ali to sigurno niste vi. Vama duguju konstantnu isporuku plina.

Ja se iskreno nadam da ce SarajevoGas naci za vas povoljno rijesenje. Ohrabrujuce je da i subotom rade, to vec kaze nesto.
belafonte

#4 Re: Presjecena cijev za dovod plina

Post by belafonte »

Zavrsi se i ovo, uglavnom rijeseno je u utorak, al opet sam morao za gushu hvatat SarajevoGas, sreca pa je komsija OK bio, dopustio da se ta cijev par metara nize pomjeri .
Iznerviro sam se fakat sa onim dispecerima, jedan u petak govori jedno, drugi u subotu drugo, i onaj od subote jos te budalom pravi i kaze jeste li sigurno zvali ovaj broj (broj u novinama naso :-) ), u stilu ko vam je dao informaciju da ce doci ekipa oko 10 u subotu ddo toga da ne zna ko je bio dispecer dan prije :x
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#5 Re: Presjecena cijev za dovod plina

Post by PipiDugaDevetka »

Nadam se da nije bio trošak veliki,...Sretno!
Post Reply