prenos prava vlasnistva na stanu
-
lepsid
#1 prenos prava vlasnistva na stanu
Pozdrav svima.
Imam jedno pitanje vezano za promjenu vlasnistva stana.
Naime, u maju sam kupio stan (starogradnja), platio sve, uradio predbiljezbu u sudu u Sarajevu, platio porez te predao zahtjev za uknjizbu prava vlasnistva na nekretnini. Dobio pozitivno rjesenje kojim mi se dozvoljava uknjizba prava vlasnistva na nekretnini. Odluka je donesena 11.07.2013, a rješenje sam primio prije nekih mjesec dana. Međutim, kada odem na http://92.36.224.127/LarisLight/ da provjerim vlasnistvo u ZK izvatku, i dalje je vlasnistvo na starom vlasniku (mome prodavcu). Sada me interesuje da li ovo znaci da jos uvijek nisam zavrsio sa procesom promjene vlasnistva i da moram opet ici u sud traziti da se vlasnistvo prebaci na mene u ZK izvatku ili...
Malo sam zbunjen.... :/
Hvala vam...
Imam jedno pitanje vezano za promjenu vlasnistva stana.
Naime, u maju sam kupio stan (starogradnja), platio sve, uradio predbiljezbu u sudu u Sarajevu, platio porez te predao zahtjev za uknjizbu prava vlasnistva na nekretnini. Dobio pozitivno rjesenje kojim mi se dozvoljava uknjizba prava vlasnistva na nekretnini. Odluka je donesena 11.07.2013, a rješenje sam primio prije nekih mjesec dana. Međutim, kada odem na http://92.36.224.127/LarisLight/ da provjerim vlasnistvo u ZK izvatku, i dalje je vlasnistvo na starom vlasniku (mome prodavcu). Sada me interesuje da li ovo znaci da jos uvijek nisam zavrsio sa procesom promjene vlasnistva i da moram opet ici u sud traziti da se vlasnistvo prebaci na mene u ZK izvatku ili...
Malo sam zbunjen.... :/
Hvala vam...
- Pasiflora
#2 Re: prenos prava vlasnistva na stanu
Na linku koji si postavio lijepo pise:
"Prikazani podaci zemljišnoknjižnog uloška imaju isključivo informativni karakter i ne smatraju se službenim dokumentom.
Za zvanicne zemljišnoknjižne izvatke je potrebno obratiti se nadležnom zemljišnoknjižnom uredu."
I jos pise da je testna verzija. Znaci nije zavrsen program. Znaci ovo sto ti link pokazuje NE mora biti istinito.
Znaci... znaci...
"Prikazani podaci zemljišnoknjižnog uloška imaju isključivo informativni karakter i ne smatraju se službenim dokumentom.
Za zvanicne zemljišnoknjižne izvatke je potrebno obratiti se nadležnom zemljišnoknjižnom uredu."
I jos pise da je testna verzija. Znaci nije zavrsen program. Znaci ovo sto ti link pokazuje NE mora biti istinito.
Znaci... znaci...
- JThomas
#3 Re: prenos prava vlasnistva na stanu
promijenili su program i podaci sa larisa light se već neko vrijeme ne ažuriraju. odeš u sud i provjeriš, al' nema nikakvog razloga da nisi upisan.
-
lepsid
#4 Re: prenos prava vlasnistva na stanu
OK, znaci puno znaci... 
Onda jedno pitanje: Da li je sa rjesenjem o uknjižbi prava vlasništva nad nekretninom (ono koje se plati 60 KM) završen administrativni proces prenosa vlasništva, ili opet moram dolaziti u Sarajevo da ganjam neke nove papire i procedure?
Onda jedno pitanje: Da li je sa rjesenjem o uknjižbi prava vlasništva nad nekretninom (ono koje se plati 60 KM) završen administrativni proces prenosa vlasništva, ili opet moram dolaziti u Sarajevo da ganjam neke nove papire i procedure?
- Alevn
#5 Re: prenos prava vlasnistva na stanu
Završio si priču oko toga, sada izvadi ZK ako već hoćeš da budeš siguran da je stan na tebi.lepsid wrote:OK, znaci puno znaci...
- JThomas
#6 Re: prenos prava vlasnistva na stanu
jeste sve je završeno.
-
lepsid
#7 Re: prenos prava vlasnistva na stanu
Hvala svima. Jedan dan ću doći u Sarajevo da i to provjerim sa ZK izvatkom.
- dječak sa šibicama
#8 Re: prenos prava vlasnistva na stanu
Kako ovdje ista nadjes?lepsid wrote:http://92.36.224.127/LarisLight/
Gdje god kliknem, nista se ne desava, jedino mi ZKK otvori praznu stranicu odnosno nepostojecu.
Genijalna stranica, nista pretraziti ne mozes
-
lepsid
#9 Re: prenos prava vlasnistva na stanu
Nekada radi, nekada ne radi. Uglavnom, moraš koristiti Internet Explorerdječak sa šibicama wrote:Kako ovdje ista nadjes?lepsid wrote:http://92.36.224.127/LarisLight/
Gdje god kliknem, nista se ne desava, jedino mi ZKK otvori praznu stranicu odnosno nepostojecu.
Genijalna stranica, nista pretraziti ne mozes
- Euphoria
#10 Re: prenos prava vlasnistva na stanu
Koliko je sada taksa i sta treba od papira, osim ugovora ovjerenog u poreznoj?
- Euphoria
#11 Re: prenos prava vlasnistva na stanu
Najnovija info
Taksa od 30 KM se kupuje na trafici do Parkuse ili sadasnje Montane. Sa ugovorom se ode u zk, popuni zahtjev i preda taksa
Taksa od 30 KM se kupuje na trafici do Parkuse ili sadasnje Montane. Sa ugovorom se ode u zk, popuni zahtjev i preda taksa