aleksandarR wrote:moze ici sam znam iz licnog iskustva ja sam isao samo treba da ima para kod sebe i pitace ga gdje ide kad se vraca ali ce ga pustiti!!!!!
a imam i ja jedno pitanje za koliko mogu da dobijem licnu kartu jer mi je moja istekla a trebam hitno sad u cetvrtak da idem u hrvacku sad dali mogu da idem sa onom potvrdom sto je dobijem od njih ili mora bit jos i drzavljanstvo i rodni list hvala unaprjed!!!!
Maloljetna osoba, prilikom prelaska granične crte, mora biti evidentirana u putnu ispravu svog roditelja, staratelja ili zakonskog zastupnika, a ukoliko pak posjeduje sopstvenu putnu ispravu i ako je pri tom mlađa od 15 godina, pri prelasku granice mora imati pisanu saglasnost oba roditelja, ili zakonskog zastupnika, odnosno staratelja. Vjerodostojnost potpisa na Saglasnosti mora biti ovjerena, i može se postići i u opštinskim službama za ovjeru dokumenata.
Maloljetnicima starijim od 15 godina ne treba saglasnost, ukoliko pri prelasku granice posjeduju sopstveni pasoš.
Rok za izdavanje LK je 15 dana, i ne postoji mogućnost ubrzavanja njenog izdavanja, kakva postoji za pasoš, a Potvrda ne vrijedi kao identifikacioni dokument pri prelasku granice.