Prelazak granice izmedju HR i SR
-
sajber87
#1 Prelazak granice izmedju HR i SR
Ljudi da li neko zna je li moguce preci granicu izmedju Srbije i Hrvatske sa Bosanskom licnom kartom. Pozdrav
- Ajatolah_
#2 Re: Prelazak granice izmedju HR i SR
Da. Prelazili su moji bez problema.
-
uvijek dobar post
#3 Re: Prelazak granice izmedju HR i SR
da bez problema!
- Ajatolah_
#4 Re: Prelazak granice izmedju HR i SR
Da, bez problema!uvijek dobar post wrote:da bez problema!
- Zmijuga loma
#5 Re: Prelazak granice izmedju HR i SR
Ja sam prije par godina prelazio, nije bilo nekih problema. Malo 'šaš ti ovdje' peglanja i to je to.
- chuchumbamayumbe
#6 Re: Prelazak granice izmedju HR i SR
bezbel, samo licna.
Ako si autom, ne zaboravi zeleni karton!
Ako si autom, ne zaboravi zeleni karton!
- studeni76
#7 Re: Prelazak granice izmedju HR i SR
Samo LK i opleti preko grane. Nece te niko zezat,stalno idem tako.
Sto se tice zelenog kartona,RS granicari mi ga nikad netraze a HR bas rijetko kad.nesjecam se kad su zadnji put.
jednom sam odletio za Bec sa saobracajnom i kartonom a auto vraceno u Bosnu bez da je iko pitao za dokumenta
Sto se tice zelenog kartona,RS granicari mi ga nikad netraze a HR bas rijetko kad.nesjecam se kad su zadnji put.
jednom sam odletio za Bec sa saobracajnom i kartonom a auto vraceno u Bosnu bez da je iko pitao za dokumenta
- chuchumbamayumbe
#8 Re: Prelazak granice izmedju HR i SR
A mene jednom klasicni "stasaU" nije htio da pusti u Hrvatsku, isao sam preko Orasja za Suboticu, automobil.
Trazio mi 100 eura na pokaz, da me pusti.
Kazem, samo sam na proputovanju, jok, nece ni da cuje..."kako ja mogu tebi vjerovati da neces ostati u Hrvatskoj?" Nazovite Bogojevo za sahatak-dva, i vidjecete da cu biti gore.
Jok, nece ni da cuje. Ja mu pokazujem, imam karticu, imam KM-ova, sta ce mi euri da ih nosam.
Dodje kolega, kaze "hajde bolan pusti decka, sta ti je?"
Ovom stasiU ne bi drago, jedva me nekako pusti.
Valjda imam previse srpsko ime za njegov ukus.
To mi se desilio jednom u 100 prelazaka.
A da, jednm su me zaustavili na Cilipima, isao na aerodrom, provjerava onaj u kucari tablice, provjerava ime i prezime, pola sata me drzali sa strane (samo da bih usao na parkin aerodroma), i na kraju dodjose i pustise me, uz lijep dan i tako to. Bijah ispizdio.
Sto ti je havla u rvackoj, pa to ti je.

Trazio mi 100 eura na pokaz, da me pusti.
Kazem, samo sam na proputovanju, jok, nece ni da cuje..."kako ja mogu tebi vjerovati da neces ostati u Hrvatskoj?" Nazovite Bogojevo za sahatak-dva, i vidjecete da cu biti gore.
Jok, nece ni da cuje. Ja mu pokazujem, imam karticu, imam KM-ova, sta ce mi euri da ih nosam.
Dodje kolega, kaze "hajde bolan pusti decka, sta ti je?"
Ovom stasiU ne bi drago, jedva me nekako pusti.
Valjda imam previse srpsko ime za njegov ukus.
To mi se desilio jednom u 100 prelazaka.
A da, jednm su me zaustavili na Cilipima, isao na aerodrom, provjerava onaj u kucari tablice, provjerava ime i prezime, pola sata me drzali sa strane (samo da bih usao na parkin aerodroma), i na kraju dodjose i pustise me, uz lijep dan i tako to. Bijah ispizdio.
Sto ti je havla u rvackoj, pa to ti je.
- Ajatolah_
#9 Re: Prelazak granice izmedju HR i SR
Ma gledaju zeleni kUrton otprilike svakom petnaestom vozilu. Ponesi obavezno, ne treba ti da baš tebe uhvate bez njega.studeni76 wrote:Sto se tice zelenog kartona,RS granicari mi ga nikad netraze a HR bas rijetko kad.nesjecam se kad su zadnji put.
To ti je njima svojevrstan lijek protiv dosade, ako ideš preko kakve puste granice gdje prođe jedno auto u dvadeset minuta.chuchumbamayumbe wrote:A da, jednm su me zaustavili na Cilipima, isao na aerodrom, provjerava onaj u kucari tablice, provjerava ime i prezime, pola sata me drzali sa strane (samo da bih usao na parkin aerodroma), i na kraju dodjose i pustise me, uz lijep dan i tako to. Bijah ispizdio.