mirsek wrote:
Ama ne mozes dokazati te decibele, to svakako treba neko ovlasten na poziv/prijavu doci sa uredjajem i snimiti jacinu zvuka od komsija koji se cuje kod tebe u stanu.
To je haman beskorisno u realnosti.
Mada ima i komisluka, sitnih dusa, klasicnih cangrizavaca, ogranicenih, frustriranih i nesretnih u svojim dusama pa to i na druge sire.
Npr. kod mene je jedan komsija srednjih godina(nije neki osjetljivi penzioner) zvonio na vrata i napao kcer od drugog komsije zato sto je glasno pjevala u kupatilu izmedju 19:00-20:00 pa se kao to culo kroz ventilaciju i kod njega u stanu.Ja bi mu jebo sve po spisku da mi zbog toga zvoni na vrata i galami..
A inace se stalno zalio na buku kod renoviranja stanova prije useljenja svih novih komsija, cak i prijetio radnicima na renoviranju da ce im baciti bombu zbog buke dok rade.
u ovoj državi je sve beskorisno radi ljudi koji imaju pogrešna shvatanja i rade šta im je kurcu čeif
kad to postane korisno onda će se i svijest ljudi promijeniti i kad se gamad udari po džepu
kad već pričaš o sitnim dušama,ma najgore su one koji misle da imaju pravo ometati drugog u mirnom uživanju posjeda
ja sam 2 godine skrušeno trpila u stanu iznad sebe histerično derište koje trči do 2 ujutro
rasklapanje kauča po čitav dan,vucaranje vitrina do kasno u noć,testeranje i nekakve zvukove nalik kotrljanju kugli u kuglani i ostalo kršenje kabastog namještaja cjelodnevno
koji to roditelj pusti dijete da čitavo ljeto skače u stanu dok druga djeca u mahala gdje sam ja imaju prelijepo dvorište ispred zgrade druže se i igraju bezbrižno,a roditelji ih uvijek drže pod kontrolom sa balkona?nijedan normalan
jednostavno neće idioti obaveza sa djecom i jedini način da se obezbijede je da puste dijete da radi šta hoće u kući....
i nakon dvije godine mog skrušenog trpnog stanja,sazivala sam policiju dok nisu popili 3 naloga u pola godine

u zgradi kolektivnog stanovanja nisi sam i moraju se poštovati pravila koja imaju cilj da uspostave ugodan život svima
to što je provincijalcu ugodno da baca kauče sa prozora i teroriše nekoga u drugom stanu to su prevaziđeni mentaliteti divljaka iz pečinskog doba