upravnik wrote: kad rockeri uzjašu na vlast...
Prekrsaj - glasna muzika!
-
jinxjinx
#101 Re: Prekrsaj - glasna muzika!
-
Mojo
#102 Re: Prekrsaj - glasna muzika!
Vjerovatno sam stariji od tebe, ali ti si već umro!Jedan001 wrote:Pa dobro ne znam ali mi se ucinilo kada si onako napisao. Jer neko ko ustaje u 6h i radi citav dan da ne pricam 2 posla navece dodje sigurno umoran, ne kazem da ne treba izaci i leci odmah spavat ali opet treba imat mjeru i ne divljati. I sta sad znaci ako u gradu nema nista i ako muzika ne valja ajmo u stanu napraviti diskoteku ko jebe komsiluk, razumice i oni su bili mladi.... Ko ti je rekao da me zadovoljavaju ja pravim sebi stimung kako se meni svidja. Al naravno u mjeri pazeci da druge ne remetim u kucnom redu. Ko je zivio u gradu i zivi naucio je osnovne manire. Ali poredjenje ljudi sa kokosima zato sto lijezu ranije je debilizam idiotizam kretenizam ne znam kako bi nazvao. Ne smeta ti sto je vec neko rekao bacanje smeca sa prozora nazovi "gradjana". Sviranje papaka po gradu i divljanje automobilima, pa to onda sa muzikom, to je cisto ispoljavanje sile eto samo da se pokaze ko mi sta moze. Da nisam za tu asocijalnu varijantu a isto tako mozes normalan razgovor voditi sa osobom pri glasnoj muzici.... mozes al u k.... isto bi komunicirao pogledom i osmjehom. Tako nemoj supljaka. Pa eto zali se sto zivis sa nama gradjanima bolje ti je sa seljacima da zivis oni znaju da cjene to sto ti trazis zato grad i dobija sve vise oblike seljacke zadruge a ne metropole.Mojo wrote:"Malo" si fulio. Radim dva posla, ustajem svako jutro ko zombi u 6 i jedva čekam da dodje ta jedna subota u mjesecu kad pokušavam da ohanem.
Problem je što nema mjesta u gradu gdje će mi odgovarati muzička koncepcija pa sam često osuđen na kućnu zabavu. Ako negdje i zalomim, u neka doba noći me obično stignu hadid i halidi ili jednako bolni joksim i joksimovići. Vjerujem da tebe mogu zadovoljiti ovdašnje "diskoteke", ali ima nas i nakaradnih...
A slušalice su prilično asocijalna varijanta ili da nas 5-6 sjedimo u jednoj prostoriji i komuniciramo pogledima???
Žalim i tebe i sve ostale koji se nikad neće priviknuti na život u gradu, ali još više sebe što živim sa vama!
Last edited by Mojo on 07/03/2009 21:07, edited 1 time in total.
- amrica
#103 Re: Prekrsaj - glasna muzika!
Vjerovatno sam stariji od tebe, ali ti si već umro![/quote]Mojo wrote:":
- Robijasica
#104 Re: Prekrsaj - glasna muzika!
Kad nazoves policiju, mozes se predstaviti, a i ne moras... Elem, po prijavi, policija je duzna da izadje "na lice mjesta" i utvrdi cinjenice...Alhemicarkaa wrote:Nego gdje ti je sad ta raja sto je lijepo uzivala kod tebe do neka doba noci? Bilo im lijepo kod tebe, do neka doba noci, i onda se isparili, a ti sad i sredi stan i plati kaznu![]()
Nego, kad se prijavljuje narusavanje je li se zna ko te prijavi ili postoji mogucnost anonimne prijave?
-
jinxjinx
#105 Re: Prekrsaj - glasna muzika!
Jedan001 wrote: Da nisam za tu asocijalnu varijantu a isto tako mozes normalan razgovor voditi sa osobom pri glasnoj muzici.... mozes al u k.... isto bi komunicirao pogledom i osmjehom.
Ja zamisljam zabavu, neko slavlje i sad kad hocete komunicirati, smanjite muziku, a inace svi sute, gledaju se i smjeskaju
-
edvin
#106 Re: Prekrsaj - glasna muzika!
Upravo iz tih razloga sam se ja, kad sam bio u fazi da biram izmedju stana ili kuce, odlucio da idem na gradnju kuce.ilma333 wrote:Ima li iko iskustva sa prekrsajnim nalogom zbog narusavanja javnog reda i mira. Problem je preglasna muzika po noci. Komsije zvale policiju. Policija dosla, zapisala i poslala prekrsajni nalog - kazna 400 KM.
Kakve su opcije???
Hebi ga, u stanu vazda nekome smetas/tebi neko smeta a za mene su stanovi nista drugo nego moderne kosnice gdje si prinudjen da slusas komsijin prdez ili on tvoj. Za istu cijenu kvadrata stana mozes sebi obezbijediti svoj mir i avliju pa onda koja je poenta zivljenja u stanu. Ali sad je to neka druga tema, da ne razvlacim.
- mirnisan
#107 Re: Prekrsaj - glasna muzika!
stanite ljudi.mješate pojmove.nije isto glasna muzika u 8,00,20,00 i u 24,00.u mojoj zgradi babo kupio stan za 140.000 KM i dao djetetu da stanuje.došlo djete u grad i puca derneke. najbucniji su rano ujutru oko 03,00. odvrnu muziku da cijeli kvart trešti.to nije za kaznu od 400,00KM vec 10.000,00KM. hoceš provod, plati da ti sviraju u javnom objektu.kuce su za stanare koje imaju i trebaju da poštuju kucni red.tako je u svijetu a treba da bude i kod nas. 
- Troll_Happens
#108 Re: Prekrsaj - glasna muzika!
Hajvan si ne vrijedi ti govorit vise... dolazim ti u snovima... pazi se a ovo sto komuniciras samnom ti se prividja i sanjasMojo wrote:Vjerovatno sam stariji od tebe, ali ti si već umro!Jedan001 wrote:Pa dobro ne znam ali mi se ucinilo kada si onako napisao. Jer neko ko ustaje u 6h i radi citav dan da ne pricam 2 posla navece dodje sigurno umoran, ne kazem da ne treba izaci i leci odmah spavat ali opet treba imat mjeru i ne divljati. I sta sad znaci ako u gradu nema nista i ako muzika ne valja ajmo u stanu napraviti diskoteku ko jebe komsiluk, razumice i oni su bili mladi.... Ko ti je rekao da me zadovoljavaju ja pravim sebi stimung kako se meni svidja. Al naravno u mjeri pazeci da druge ne remetim u kucnom redu. Ko je zivio u gradu i zivi naucio je osnovne manire. Ali poredjenje ljudi sa kokosima zato sto lijezu ranije je debilizam idiotizam kretenizam ne znam kako bi nazvao. Ne smeta ti sto je vec neko rekao bacanje smeca sa prozora nazovi "gradjana". Sviranje papaka po gradu i divljanje automobilima, pa to onda sa muzikom, to je cisto ispoljavanje sile eto samo da se pokaze ko mi sta moze. Da nisam za tu asocijalnu varijantu a isto tako mozes normalan razgovor voditi sa osobom pri glasnoj muzici.... mozes al u k.... isto bi komunicirao pogledom i osmjehom. Tako nemoj supljaka. Pa eto zali se sto zivis sa nama gradjanima bolje ti je sa seljacima da zivis oni znaju da cjene to sto ti trazis zato grad i dobija sve vise oblike seljacke zadruge a ne metropole.Mojo wrote:"Malo" si fulio. Radim dva posla, ustajem svako jutro ko zombi u 6 i jedva čekam da dodje ta jedna subota u mjesecu kad pokušavam da ohanem.
Problem je što nema mjesta u gradu gdje će mi odgovarati muzička koncepcija pa sam često osuđen na kućnu zabavu. Ako negdje i zalomim, u neka doba noći me obično stignu hadid i halidi ili jednako bolni joksim i joksimovići. Vjerujem da tebe mogu zadovoljiti ovdašnje "diskoteke", ali ima nas i nakaradnih...
A slušalice su prilično asocijalna varijanta ili da nas 5-6 sjedimo u jednoj prostoriji i komuniciramo pogledima???
Žalim i tebe i sve ostale koji se nikad neće priviknuti na život u gradu, ali još više sebe što živim sa vama!
niko ko bosanac
-
Mojo
#109 Re: Prekrsaj - glasna muzika!
Hajvan si ne vrijedi ti govorit vise... dolazim ti u snovima... pazi se a ovo sto komuniciras samnom ti se prividja i sanjasMojo wrote:Vjerovatno sam stariji od tebe, ali ti si već umro!Jedan001 wrote:Pa dobro ne znam ali mi se ucinilo kada si onako napisao. Jer neko ko ustaje u 6h i radi citav dan da ne pricam 2 posla navece dodje sigurno umoran, ne kazem da ne treba izaci i leci odmah spavat ali opet treba imat mjeru i ne divljati. I sta sad znaci ako u gradu nema nista i ako muzika ne valja ajmo u stanu napraviti diskoteku ko jebe komsiluk, razumice i oni su bili mladi.... Ko ti je rekao da me zadovoljavaju ja pravim sebi stimung kako se meni svidja. Al naravno u mjeri pazeci da druge ne remetim u kucnom redu. Ko je zivio u gradu i zivi naucio je osnovne manire. Ali poredjenje ljudi sa kokosima zato sto lijezu ranije je debilizam idiotizam kretenizam ne znam kako bi nazvao. Ne smeta ti sto je vec neko rekao bacanje smeca sa prozora nazovi "gradjana". Sviranje papaka po gradu i divljanje automobilima, pa to onda sa muzikom, to je cisto ispoljavanje sile eto samo da se pokaze ko mi sta moze. Da nisam za tu asocijalnu varijantu a isto tako mozes normalan razgovor voditi sa osobom pri glasnoj muzici.... mozes al u k.... isto bi komunicirao pogledom i osmjehom. Tako nemoj supljaka. Pa eto zali se sto zivis sa nama gradjanima bolje ti je sa seljacima da zivis oni znaju da cjene to sto ti trazis zato grad i dobija sve vise oblike seljacke zadruge a ne metropole.Mojo wrote:"Malo" si fulio. Radim dva posla, ustajem svako jutro ko zombi u 6 i jedva čekam da dodje ta jedna subota u mjesecu kad pokušavam da ohanem.
niko ko bosanac
Vidim skonto si
-
dimu
#110 Re: Prekrsaj - glasna muzika!
jeste kad imas par dunuma zemlje okolo, pa da se nista ne cujeedvin wrote: Upravo iz tih razloga sam se ja, kad sam bio u fazi da biram izmedju stana ili kuce, odlucio da idem na gradnju kuce.
Hebi ga, u stanu vazda nekome smetas/tebi neko smeta a za mene su stanovi nista drugo nego moderne kosnice gdje si prinudjen da slusas komsijin prdez ili on tvoj. Za istu cijenu kvadrata stana mozes sebi obezbijediti svoj mir i avliju pa onda koja je poenta zivljenja u stanu. Ali sad je to neka druga tema, da ne razvlacim.
a u sarajevu imat kucu je isto sto i stan u 90% slucajeva, samo se osvrni i pogledaj kako su kuce nabacane jedna na drugu
-
edvin
#111 Re: Prekrsaj - glasna muzika!
Onda kupis zemlijiste par km od centra i rijesen problem, s kolima ti je ionako sve blizu. Ali ne, kod nas svi hoce da su u centru i sve ostalo im je ispod casti, u tome i jeste problem. Na zapadu npr. elita zivi malo izvan grada, u bajnim vilama...dimu wrote:jeste kad imas par dunuma zemlje okolo, pa da se nista ne cujeedvin wrote: Upravo iz tih razloga sam se ja, kad sam bio u fazi da biram izmedju stana ili kuce, odlucio da idem na gradnju kuce.
a u sarajevu imat kucu je isto sto i stan u 90% slucajeva, samo se osvrni i pogledaj kako su kuce nabacane jedna na drugu
- Alhemicarkaa
#112 Re: Prekrsaj - glasna muzika!
Na zapadu je to prilagodjeno zivotu, kako ces ti dijete poslati u skolu sutra odatle, pogotovu kad uzmes da su lokacije izvan grada sa gradom povezane magistralom...edvin wrote:Onda kupis zemlijiste par km od centra i rijesen problem, s kolima ti je ionako sve blizu. Ali ne, kod nas svi hoce da su u centru i sve ostalo im je ispod casti, u tome i jeste problem. Na zapadu npr. elita zivi malo izvan grada, u bajnim vilama...
-
edvin
#113 Re: Prekrsaj - glasna muzika!
Pa sta, jel to nema autobusa, komunikacija, itd, je l to nema skola u prigradjima itd., nego to sto navodis su "tipicni" razlozi za vlastitu sujetu ali ne stoje. Evo ja, rodom s Vratnika, stanovali na Katedrali, sad zivimo u Otesu, nista ne fali ni nama ni djeci (idu u skolu), dodjemo kuci, imamo svoj mir i to je to. Problema ni s komsijama, ni s glasnom muzikom, opustanje maksimala...Alhemicarkaa wrote:Na zapadu je to prilagodjeno zivotu, kako ces ti dijete poslati u skolu sutra odatle, pogotovu kad uzmes da su lokacije izvan grada sa gradom povezane magistralom...edvin wrote:Onda kupis zemlijiste par km od centra i rijesen problem, s kolima ti je ionako sve blizu. Ali ne, kod nas svi hoce da su u centru i sve ostalo im je ispod casti, u tome i jeste problem. Na zapadu npr. elita zivi malo izvan grada, u bajnim vilama...
- Alhemicarkaa
#114 Re: Prekrsaj - glasna muzika!
Nisam mislila na urbanizovane lokacije van grada, Otesu ne fali nista, cak stavise, vise mislim na lokacije tipa Semizovac, pa prema Srednjem i tog tipa, gdje ti dijete da bi doslo do skole mora ici magistralom do skole, nema trotuara, a auta pice 100 km na sat, a naselje idealno za kuce, ima i skola blizu i sve, za 15 minuta si u Sutjeskoj autom.edvin wrote:Pa sta, jel to nema autobusa, komunikacija, itd, je l to nema skola u prigradjima itd., nego to sto navodis su "tipicni" razlozi za vlastitu sujetu ali ne stoje. Evo ja, rodom s Vratnika, stanovali na Katedrali, sad zivimo u Otesu, nista ne fali ni nama ni djeci (idu u skolu), dodjemo kuci, imamo svoj mir i to je to. Problema ni s komsijama, ni s glasnom muzikom, opustanje maksimala...Alhemicarkaa wrote:Na zapadu je to prilagodjeno zivotu, kako ces ti dijete poslati u skolu sutra odatle, pogotovu kad uzmes da su lokacije izvan grada sa gradom povezane magistralom...edvin wrote:Onda kupis zemlijiste par km od centra i rijesen problem, s kolima ti je ionako sve blizu. Ali ne, kod nas svi hoce da su u centru i sve ostalo im je ispod casti, u tome i jeste problem. Na zapadu npr. elita zivi malo izvan grada, u bajnim vilama...
- suncica24
#115 Re: Prekrsaj - glasna muzika!
Ja imam jedno pitanje:
Npr. Slavis rodjendan, rodjenje djeteta, godisnjicu braka, diplomiranje... i znas da ce biti glasnija muzika.
Obavijestis komsije, ali znas da ima cangrizala kojima sve smeta (npr. klavir u 10h uvecer jer ih iritira
)
Posto znas da ima cangrizala, odes u policiju i prijavis dogadjaj i policija ti da papir.
I onda ti, u sred derneka, dodje policija na vrata, jer su se komsije (da, bas te) zalile na glasnu muziku, ti pokazes papir, a oni kazu: Jah, to je samo da mi znamo da ima derneka, ako bude belaja (valjda misleci ako bude trebala Hitna), proslo je 10h, muzika je preglasna, utisajte i evo kazne!
Cemu ga onda, fakat, dodje prijavljivanje u policiji?
Npr. Slavis rodjendan, rodjenje djeteta, godisnjicu braka, diplomiranje... i znas da ce biti glasnija muzika.
Obavijestis komsije, ali znas da ima cangrizala kojima sve smeta (npr. klavir u 10h uvecer jer ih iritira
Posto znas da ima cangrizala, odes u policiju i prijavis dogadjaj i policija ti da papir.
I onda ti, u sred derneka, dodje policija na vrata, jer su se komsije (da, bas te) zalile na glasnu muziku, ti pokazes papir, a oni kazu: Jah, to je samo da mi znamo da ima derneka, ako bude belaja (valjda misleci ako bude trebala Hitna), proslo je 10h, muzika je preglasna, utisajte i evo kazne!
Cemu ga onda, fakat, dodje prijavljivanje u policiji?
- hakazvaka
#116 Re: Prekrsaj - glasna muzika!
To se zove korupcijailma333 wrote:TO SE ZOVE PODRSKA!!!!!SnezanaM wrote:
Pa naravno da se neces slozitilijepo nadji te cika policajce koji su ti bili na vratima
![]()
Sjednes sa njima, ispricas sve, izvines se ako si bila bezobrazna![]()
Dogovoris se sa njima da se zalis, odes na sud, oni se ne pojave na rocistu i tebi se kazna ukida![]()
Das im po 50-100 km. i svi kuci sretni i zadovoljni
- hakazvaka
#117 Re: Prekrsaj - glasna muzika!
bio je jedan cojek koji je zivio u suterenu i imao kljuc od ormarica od struje. psiho neki.cocochanel wrote:evo srce mi se lomi zbog tebe![]()
da mi je kako srediti ove primitivce ispod mene..tresti muzika od ujutro do 22..tako da im ne mogu nista..ali jos smisljam neku pakost..
I on ti lijepo svaku noc komsijama kaze 'e, veceras spavanje u 22'
Ovi mu zovnu murju, sta ce mu ovi.. ode murja, kaze on 'vi meni murju, sad spavanje u 20'.
pa ako mozes nabaviti kljuc od ormarica
-
cocochanel
#118 Re: Prekrsaj - glasna muzika!
-
kubaJana
#119 Re: Prekrsaj - glasna muzika!
ista stvar mi se desila ljetos, nas 4-5 malo glasnije slusali muziku, vikend je bio i nije bio neki loodi dernek,ilma333 wrote:Ima li iko iskustva sa prekrsajnim nalogom zbog narusavanja javnog reda i mira. Problem je preglasna muzika po noci. Komsije zvale policiju. Policija dosla, zapisala i poslala prekrsajni nalog - kazna 400 KM.
Kakve su opcije???
sjedili, pili i smijali se, oko 1 iza ponoci policajac i bez ikakve opomene kazna 400 km
prema savjetu prijatelja pravnika, na nalogu sam odbila da platim i isla na varijantu suda.
po njemu - moguce da mi poziv nikada nece ni doci, a i da dodje i da odemo na sud, garantovano ce kazna biti manja,
mada cemo se boriti da je ne platim nikako.
samo da je bar neka opomena bila prvo, pa utisati, nego je ovo bilo iz neba pa u rebra, hebenih 400 km.
hebem ti naopaku drzavu
-
*mima*
#121 Re: Prekrsaj - glasna muzika!
ilma333 wrote:Ima li iko iskustva sa prekrsajnim nalogom zbog narusavanja javnog reda i mira. Problem je preglasna muzika po noci. Komsije zvale policiju. Policija dosla, zapisala i poslala prekrsajni nalog - kazna 400 KM.
Kakve su opcije???
U cemu je problem?
- swirl
#122 Re: Prekrsaj - glasna muzika!
Svaka zgrada bi trebala da ima taj zakon okacen na zid. Moja ima, ali ne znam napamet, uglavnom, zimi, od 22h do 6h ujutro, a ljeti od 23h do 6h, mora da bude mir u stambenoj zgradi, i svako ima pravo da ti zovne policiju ako se ne pridrzavas toga. Takodjer, ima u zakonu navedeno kada treba i popodne da je mir, mislim od 16 do 18, ali nisam 100% sigurna. Nekada je moglo uz izvinjenje policiji da se prodje nekaznjeno, sada pisu prekrsajne naloge.
- Op3r4t0r
#123 Re: Prekrsaj - glasna muzika!
Konacno nesto da nasa policija i drzava radi ispravno i ti je nazivas naopakom drzavom, mozda je u svemu drugom naopaka ali ako ti naplati kaznu sigurno nije naopaka nego ispravna, bar u tome, i iskreno se nadam da ces platiti i kaznu i sudske troskove kako bi se opametilakubaJana wrote:ista stvar mi se desila ljetos, nas 4-5 malo glasnije slusali muziku, vikend je bio i nije bio neki loodi dernek,ilma333 wrote:Ima li iko iskustva sa prekrsajnim nalogom zbog narusavanja javnog reda i mira. Problem je preglasna muzika po noci. Komsije zvale policiju. Policija dosla, zapisala i poslala prekrsajni nalog - kazna 400 KM.
Kakve su opcije???
sjedili, pili i smijali se, oko 1 iza ponoci policajac i bez ikakve opomene kazna 400 km![]()
![]()
![]()
prema savjetu prijatelja pravnika, na nalogu sam odbila da platim i isla na varijantu suda.
po njemu - moguce da mi poziv nikada nece ni doci, a i da dodje i da odemo na sud, garantovano ce kazna biti manja,
samo da je bar neka opomena bila prvo, pa utisati, nego je ovo bilo iz neba pa u rebra, hebenih 400 km.
![]()
hebem ti naopaku drzavu
Ja bi iskreno volio da svako od vas ko uzme sebi za pravo da zbog svog ceifa kvari ceif drugima mora platiti i drzavi 400 maraka i onom koga se uznemiravalo isto toliko.
Ako ti se slusa glasna muzika i derneci idi u diskoteku, ako hoces privatni dernek kupi kucu, u stanovima postoje pravila i propisi, ne pridrzavas se, plati.
-
kubaJana
#124 Re: Prekrsaj - glasna muzika!
jasta da je naopaka!Op3r4t0r wrote:Konacno nesto da nasa policija i drzava radi ispravno i ti je nazivas naopakom drzavom, mozda je u svemu drugom naopaka ali ako ti naplati kaznu sigurno nije naopaka nego ispravna, bar u tome, i iskreno se nadam da ces platiti i kaznu i sudske troskove kako bi se opametilakubaJana wrote:ista stvar mi se desila ljetos, nas 4-5 malo glasnije slusali muziku, vikend je bio i nije bio neki loodi dernek,ilma333 wrote:Ima li iko iskustva sa prekrsajnim nalogom zbog narusavanja javnog reda i mira. Problem je preglasna muzika po noci. Komsije zvale policiju. Policija dosla, zapisala i poslala prekrsajni nalog - kazna 400 KM.
Kakve su opcije???
sjedili, pili i smijali se, oko 1 iza ponoci policajac i bez ikakve opomene kazna 400 km![]()
![]()
![]()
![]()
hebem ti naopaku drzavu
Ja bi iskreno volio da svako od vas ko uzme sebi za pravo da zbog svog ceifa kvari ceif drugima mora platiti i drzavi 400 maraka i onom koga se uznemiravalo isto toliko.
Ako ti se slusa glasna muzika i derneci idi u diskoteku, ako hoces privatni dernek kupi kucu, u stanovima postoje pravila i propisi, ne pridrzavas se, plati.
kad su mi se ispred vrata neki idioti drogirali i zvala policiju - jebe im se za to.
djeca se po ulici ubijaju - sto drogom, sto nasiljem - ko sta u ovoj drzavi radi po tom pitanju i gdje su kazne?
hodza iz bukovice dobio godinu i po zatvora, da ne spominjem kakve su inace mizarne kazne za pedofile..
kazne u saobracaju?? hahaha, stavi drotu cvaju u dzep i vozi brate, samo gazi...
druze moj, u ovoj drzavi pjesacki prelaz ne sluzi nicemu..
u trolejbusu skoro svaki dan vidim debila koji kljuca od horsa.
ne smijem u trolejbusu mirne duse izvaditi mobitel iz dzepa, jer me strah da ce mi se desiti sto i prijateljici...
strah me koristiti bankomat na ulici.
.............................
kol'ko toga ima, ali neka ba, lakse je pokucati na vrata i bez ikakve opomene, daj drzavi 400 km za glasnu muziku.
ne kazem da je u redu uznemiravanje komsiluka, i da treba proci nekaznjeno.
ali isto tako svaki jebeni dan trpim dijete iznad mene, koje ima noge teske po tonu, malac ne prestaje trcati po cijeli dan pa sve do cca 23h navecer, ali mi je popodne najgore, kad tek s posla dodjem. meni je nezamisliv popodnevi nap, jer mi je iznad glave jebeni torpedo svaki jebeni dan.
zivim s tim, nekad ih zamolim da bar malo izvedu dijete vani, jer ocigledno je hiperaktivno, a kao da je uvijek u kuci.
isto tako moze se pretrpiti koji sat glasne muzike, a ako vec ne mozes - zamoli me i ja cu utisati. ali drzavi ne dam 400 km za dva sata glasne muzike.
kazes discoteka? gdje je ba discoteka, gdje ti zivis? izgleda da je to moj problem, jer ne izlazim u aqua-u, inn ili kod bich-a, a plesanje mi je zivot, i vjeruj mi da niko ne bi od mene bio srteniji da imam gdje izaci i plesati uz muziku koju volim, a ne ostati u stanu od 40 kvadrata sa namcorastim i vazda nervoznim komsijama.
kazes kupi kucu? imam zavrsen cijenjen fakultet, volim i radim svoj posao, sef mi je extra, ali mi je plata kurceva jer je to tako u ovoj drzavi. pokusala dici kredit /mnogo manji nego sto za kucu treba/, nemoj tita ti da ti sad nabrajam koliki je to sad problem jer radim za doo.
nista ja nemam od ove drzave, necu ni djecu da radjam ovdje, a na pamet mi ne pada da im placam - opet ponavljam - 400 km za dva sata glasne muzike.
jasta je nego naopaka.
-
edvin
#125 Re: Prekrsaj - glasna muzika!
I sta sad,
zbog svega nabrojanog ti imas pravo da dernecis i smetas svijet okolo. Cisto sumnjam da bi ti murija napisala kaznu da nisi prekardasila, ja ti ne bi ni zvao policiju vec bi ti doso na vrata sam, ali to sam ja. Kao sto neko napisa prije a i ja sam, pravi kucu pa ni tebi niko niti ti nekom smetas. Kupi zemljiste u predgradju pa ces za cijenu stana napraviti pristojnu kucu, ali kao sto napisah ranije raji je ispod casti da zivi u Otesu ili npr. Faleticima, svi bi u Ferhadiju.
zbog svega nabrojanog ti imas pravo da dernecis i smetas svijet okolo. Cisto sumnjam da bi ti murija napisala kaznu da nisi prekardasila, ja ti ne bi ni zvao policiju vec bi ti doso na vrata sam, ali to sam ja. Kao sto neko napisa prije a i ja sam, pravi kucu pa ni tebi niko niti ti nekom smetas. Kupi zemljiste u predgradju pa ces za cijenu stana napraviti pristojnu kucu, ali kao sto napisah ranije raji je ispod casti da zivi u Otesu ili npr. Faleticima, svi bi u Ferhadiju.