Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
- karanana
#476 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
ja ne vidim da igdje javljaju da je pusten.
dapache, sad citam da su razgovori brace rusa i ukrajinaca prekinuti i da nista nisu dogovorili sem da se opet nadju i razgovaraju.
dapache, sad citam da su razgovori brace rusa i ukrajinaca prekinuti i da nista nisu dogovorili sem da se opet nadju i razgovaraju.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#477 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
izvanjajem se zbog off topica......realno dalje naglabanje o ovome je na politici,a što se tiče grijanja i ekonomije,hovi danas nevide dalje od svog vlastita đžepa.
- hakazvaka
#478 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
kazu na portalu, BAZEN se moze grijati jos par dana !? !?
zasto bazen nije bio prvi iskljucen sa mreze !? jel vaznije da se grije jebeni bazen ili ljudi ?
zasto bazen nije bio prvi iskljucen sa mreze !? jel vaznije da se grije jebeni bazen ili ljudi ?
- terapija
#479 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Ne mogu detaljisati, na zalost, jer je meni stiglo iz 2. ruke 
recimo Toplane. Naravno i za mustuluk je zeza, jer ja sam slagao ako su i oni
recimo Toplane. Naravno i za mustuluk je zeza, jer ja sam slagao ako su i oni
-
Abacija
#480 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
I ja se isto tako izvinjavam za off-topic. Ako hoces @pici, diskusiju mozemo nastaviti na temi o OHR-u - http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=58448pici wrote:izvanjajem se zbog off topica......realno dalje naglabanje o ovome je na politici,a što se tiče grijanja i ekonomije,hovi danas nevide dalje od svog vlastita đžepa.
ili na temi o vladi - http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=58643.
-
sarajevo63
#481 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Bazen je olimpijski, možda trenira ekipa za svjetsko prvenstvo. a nije isključen i prešao je na alternativna goriva. I što bi ga otkačili?hakazvaka wrote:kazu na portalu, BAZEN se moze grijati jos par dana !? !?
- BSn
#482 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
homo_sapiens wrote:Ne mogu, ne smiju ostali koji nisu glasali za "Brankoviće" biti taoci njihovih glasača!pici wrote:Točhno tako....tražili ste eto Nam ga......ni ja koji nisam na predprošle izbore izašo i stavio svoj glas za nekog ko bi bar izašao sada i popljuvo po vlastodršcima od-do il rekao makar neku normalnu riječ,nemam ama nikakvo pravo da se bunim,zašto???? šutio sam i sada pici trpi brankana i ostale lepe,klempave i inje kvazi-naci-demokrate.Nek su se oni dhogovorili oko torova i begeluka,banovina i vojvodstava,to je najbitnije.Vratimo se svi mi u srednji vijek i hajmo ispočetka,što reče forumaš "To smo i zaslužili"don vito wrote: Ovaj narod dobiva zasluzenu kaznu i treba kaznu da odsluzi do kraja, do 2010. godine. Nikakvi prijevremeni izbori ne dolaze u obzir, Necko ostaje do kraja.[/size]
U demokretskom drustvu, predstavnici izabrani na demokratskim izborima su predstavnici i onih koji su ih birali, a i onih drugih. Dakle, sto bi homo_sapiens rekao "Tražili ste eto Nam ga."
Nazalost, nas je nek'o slag'o da zivimo u demokratskom drustvu, pa sad moram trpiti ovu kvazi-demokratiju.
Last edited by BSn on 08/01/2009 12:13, edited 1 time in total.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#483 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
jos cu se ponadati da ima plina
Jutros u pola 7 ustala, moram na ispit, vani mrakaca, snijeg veje li veje, hajd spremim se nekako, izadjem vani oko 7:30 kad mi srce nije puklo od zime, cekam jaranicu a ulica isto sibirsko selo, napusteno, tiho, sablasno, mracno, hladno, bijelo...uzas jedan.
Evo sad citam i Moldaviji zavrnuli plin, cim oni i dalje zavrcu, ne vidim rjesenje na pomolu
Na faxu, u gradu, mahali, familiji, glavna tema ko se cime grije i grijel se uopste, e tugo moja
Jutros u pola 7 ustala, moram na ispit, vani mrakaca, snijeg veje li veje, hajd spremim se nekako, izadjem vani oko 7:30 kad mi srce nije puklo od zime, cekam jaranicu a ulica isto sibirsko selo, napusteno, tiho, sablasno, mracno, hladno, bijelo...uzas jedan.
Evo sad citam i Moldaviji zavrnuli plin, cim oni i dalje zavrcu, ne vidim rjesenje na pomolu
Na faxu, u gradu, mahali, familiji, glavna tema ko se cime grije i grijel se uopste, e tugo moja
-
in33sa
#484 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Jos da je dodao "a za nas povlastene guzonje je bilo i u ratu, pa sto nebi bilo i sada" i rekao bi cijelu istinu.VjecitiStudent wrote:Najsramotnija izjava je definitivno stigla od Hece, juce u Federalnom dnevniku, koja je isla otprilike ovako:
"Narod je svakako navikao da se snalazi u ratu, pa im nece ni sada tesko pasti"
Ovako... mrka kapa.
I daj nemojte u prazno "ostaje Necko do 2010". I poslije Necka ce doci Necko, neki drugi mamlaz. Jer narod ce tako birati.
- to sam ja
#485 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
nego recite vi meni da ne iscitavam sve...kada ce doci vise taj fucking plin??? jel' zna iko??? jel' se suska sta osim suskavaca???
- BSn
#486 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Zato sto trosi gorivo koje se moglo iskoristiti za zagrijavanje stanovnistva.sarajevo63 wrote:Bazen je olimpijski, možda trenira ekipa za svjetsko prvenstvo. a nije isključen i prešao je na alternativna goriva. I što bi ga otkačili?hakazvaka wrote:kazu na portalu, BAZEN se moze grijati jos par dana !? !?
Boli me da li se tamo sprema ekipa za SP. Meni kad iskljuce plin i struju uopce nije bitno da li se ekipa za SP priprema i kako ce se obrukati u kvalifikacijama za SP. Ne tice me se. Ne mogu obezbjediti uslove za naormalan zivot gradjana, a bitno je da se ekipa sprema. Libo me za ekipu.
- BSn
#487 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
to sam ja wrote:nego recite vi meni da ne iscitavam sve...kada ce doci vise taj fucking plin??? jel' zna iko??? jel' se suska sta osim suskavaca???
Plina nema. More bit bidne, al' plina nema.
Ma nema nista, oni se lafo spremaju da pregovaraju, a Rusi i Ukrajinci i dalje iskljucuju. Oni 'vamo prijete da ce pokrenuti opasne nuklearne centrale i tako. Ludilo!
Last edited by BSn on 08/01/2009 12:19, edited 1 time in total.
-
in33sa
#488 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Pa cekaj malo, zar nije vaznije da se grije bazen, taman se krenulo sa stvaranjem snazne vaterpolo ekipe i sad treba sve obustaviti zbog malo nestasice plina.
- BSn
#489 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
in33sa wrote:Pa cekaj malo, zar nije vaznije da se grije bazen, taman se krenulo sa stvaranjem snazne vaterpolo ekipe i sad treba sve obustaviti zbog malo nestasice plina.
Pa da, jos ako se krenulo u okupljanje amaterske repke, onda stvarno, mislim ono zaista, ma............
- to sam ja
#490 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
BSn wrote:to sam ja wrote:nego recite vi meni da ne iscitavam sve...kada ce doci vise taj fucking plin??? jel' zna iko??? jel' se suska sta osim suskavaca???
Ma nema nista, oni se lafo spremaju da pregovaraju, a Rusi i dalje iskljucuju. Oni 'vamo prijete da ce pokrenuti opasne nuklearne centrale i tako. Ludilo!
Znaci u zemlji i svijetu nista novoooo
- BSn
#491 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
"Jutros sam ponovio i uputio apele i pisma i predsjedniku "Gazproma“, da ga upozorim da je zaista stanje u Sarajevu kakvo nije bilo ni za vrijeme rata, da jednostavno ovu politiku rješavanja i cijene gasa i ukupnu politiku novog načina formiranja cijene gasa ne treba lomiti preko naših leđa“, kazao je Branković.
Branko ih je upozorio!

Branko ih je upozorio!
-
sarajevo63
#492 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Sinoć je moron rekao da je sastanak u 16 sati, do tad Toplane ne znaju ništa iako je novi mandatar KS rekao da će im narediti da ljudima daju obavijesti ukoliko su ???? Toplane njegov resor. Ne zna čovjek ni gdje je.to sam ja wrote:BSn wrote:to sam ja wrote:nego recite vi meni da ne iscitavam sve...kada ce doci vise taj fucking plin??? jel' zna iko??? jel' se suska sta osim suskavaca???
Ma nema nista, oni se lafo spremaju da pregovaraju, a Rusi i dalje iskljucuju. Oni 'vamo prijete da ce pokrenuti opasne nuklearne centrale i tako. Ludilo!
Znaci u zemlji i svijetu nista novoooo
On je upozorio, Alkalaj je uputio protest, samo još fali gradonačelnica, al ona je mudra i nije još apelovala.BSn wrote:"Jutros sam ponovio i uputio apele i pisma i predsjedniku "Gazproma“, da ga upozorim da je zaista stanje u Sarajevu kakvo nije bilo ni za vrijeme rata, da jednostavno ovu politiku rješavanja i cijene gasa i ukupnu politiku novog načina formiranja cijene gasa ne treba lomiti preko naših leđa“, kazao je Branković.
Branko ih je upozorio!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Last edited by sarajevo63 on 08/01/2009 12:26, edited 1 time in total.
- ArtefakT
- Cholina_Lokica
#494 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
komplet evropa bez plina, ali je u sarajevu ubjedljivo najveca panika nastala...
nego, zna li ko sta bi na alipasinu, nesto cuh da je negdje neki kvar na toplanama, pa dio alipasina nema grijanja?
nego, zna li ko sta bi na alipasinu, nesto cuh da je negdje neki kvar na toplanama, pa dio alipasina nema grijanja?
-
fatal error
#495 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
teoretska brzina kojom se pravi proracun gasovoda je 7 m/s, s tim da ta brzina u zavisnosti od opterecenja moze i da varira.kiki-miki wrote:Imam malu dilemu vezano za nestanak plina,koji nam je zavrnut 6.1. poslije podne,a dilema je:
- kojom brzinom ide dotok plina tj. kojom brzinom putuje plin do nas u BiH,
- koliko smo udaljeni od izvora našeg plina tj. Rusije
- koliko plinu treba da dođe iz Rusije do BiH
A zatim pitanje:da li je plin zaista zavrnut 6.1. u poslije podnevnim satima ili......?
zavisi od puta kojim gas stize. rijetko gas putuje jednom te istom rutom.
- homo_sapiens
#496 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Možda je otišla u Dubai, pa ne zna šta se dešava u Sarajevu, kao i prošle godine."sarajevo63"
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
On je upozorio, Alkalaj je uputio protest, samo još fali gradonačelnica, al ona je mudra i nije još apelovala.
-
sarajevo63
#497 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Nije dala je intervju portalu. A ima i grijanje.homo_sapiens wrote:Možda je otišla u Dubai, pa ne zna šta se dešava u Sarajevu, kao i prošle godine."sarajevo63"
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
On je upozorio, Alkalaj je uputio protest, samo još fali gradonačelnica, al ona je mudra i nije još apelovala.
-
in33sa
#498 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Krenulo se na vrh Evrope, strepi vaterpolo svijet, dolaze sarajevski vaterpolisti! iz ugrijanog bazena.BSn wrote:in33sa wrote:Pa cekaj malo, zar nije vaznije da se grije bazen, taman se krenulo sa stvaranjem snazne vaterpolo ekipe i sad treba sve obustaviti zbog malo nestasice plina.
Pa da, jos ako se krenulo u okupljanje amaterske repke, onda stvarno, mislim ono zaista, ma............
-
fatal error
#499 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
nije ni u europi bas tako. danas je 2009. a odluka o gradnji nabucco-pipeline jos nije donesena. odluka bi trebala biti ove godine, ali..... probelm kod nabucca je nedostatak upstreama, odnosno izvora. dzaba mi pipeline ako nemam mogucnosti da ga snabdijevam gasom. planirani izvor nabucca je kaspijsko podrucje. ugovori o isporuci gasa su dugorocni, 10-20 godina, a gazprom navodno naveliko sklapa ugovore sa proizvodjacima u podrucju kaspijskog mora. znaci nabucco se nema snabdijevanja. postoji jos i opcija irana koji vazi za jedno od najvecih izvorista prirodnog gasa. istovremeno iran vazi i kao politicki jako nestabilno podrucje. paraleno uz nabocco gazprom i eni planiraju izgranju tzv southstreama. ovdje vrijedi ko prvi djevojci njegova djevojka. ako gazprom i eni krenu sa izgranjom od nabucca vjerovatno nece biti nista.homo_sapiens wrote:Ima, ali BiH nema u planovimasheilak wrote:Oprostite ako je glupo pitanje, ali da li postoji i jedna druga zemlja koja bi mogla isporucivati gas, u buducnosti ili je Rusija jedina? Postoje li neke alternative gasu - sta je sa zemljinom toplotom ili podzemnim toplim vodama ? Zar Bosna nema nikakveprirodne zalihe gasa ili ih izvozimo, kao sto to radimo sa strujom ?
Riskantno je oslanjati se na totalitarnu, vrlo korumpiranu zemlju, zeljnu moci i manipulacije, poput Rusije - nije mi jasno kako se i Europa mogla upustiti u to.Imamo kvalitetne državnike, rade u interesu zajednice
![]()
Dogovor EU, Sofije i Ankare o kaspijskom cjevovodu, 28.06.2006.
Ministri Austrije, Mađarske, Rumunjske, Bugarske i Turske donijeli su odluku o izgradnji plinovoda, čime će se smanjiti ovisnost Europe o ruskoj nafti. U zajedničkoj deklaraciji ministri su se uz prisutnost povjerenika EU za energiju dogovorili o izgradnji Nabucco plinovoda dugog 3300 kilometara, kojim se do 2015. godine osigurava opskrba sa 30 milijardi kubičnih metara plina godišnje od Irana do središnje Europe. Vrijednost projekta procjenjuje se na 4,6 milijarde eura.
Osnovana je zajednička kompanija Nabucco Gas Pipeline International putem joint ventura koju čine kompanije iz pet navedenih zemalja. Konačna odluka o započinjanju izgradnje bit će donesena 2007. godine, a završetak gradnje planira do 2011. godine. Prema studiji izvedivosti koju je financirala Europska komisija, procjenjuje se kako će se između 10 i 15 posto europske opskrbe plinom poteći iz kaspijskog cjevovoda do 2025. godine.
ma politika je cudo
-
Relax
#500 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Ono sto zaista plasi je to da boli EU za nas...Iako dodje do uspjeha u pregovorima, ko to pregovara za BiH? Svi ali svi imaju alternativu mi ne! I tek sad mi smeta to sto ja ove tupane nisam birala, birala ih vecina...Hebo te vecina, u sta oni gledaju? Na kraju krajeva komentari tipa "prezivjeli smo u ratu i gore" mi svaki put dignu pritisak ilivamga tlak. Pa nije rat! I ljudi NE MORAJU trpiti hladnocu u kuci, na poslu itd. Nego navikao Mujo i na gore. E pa ja odbijam da se u 2009. navikavam na svasta nesto. S druge strane, mi nemamo nista, ni rezrve, ni para (Federacija je u .urcu s budzetom), ni mozga, ni lobija, ni rjesenja. Usput, vidje li neko Arziju sinoc kako objasnjava da su djecica uredno smjestena u druge vrtice gdje ima grijanja...Majka Tereza....