Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Univerzum36

#876 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by Univerzum36 »

Evo ovog Smrada Kurcevica i njegove lazi kao i lazi osstalih Drzavnih,policiskih,svemocnih zastitara

http://www.youtube.com/watch?v=dsuZrWmizco
sasa_t

#877 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by sasa_t »

Ej kad ste u stanju dizat frku za jednog seljaka koji opali zenu (ruku na srce jest brutalno i za svaku osudu, al je doticnom samo sitno djelo u biografiji) pred kamerama sta bi rekli za sve one visestruke ubojice koji koriste pogodnosti izlaska za vikend i godisnji odmor!

Moram da psujem. Je*bem ti drzavu u kojoj pobijes porodicu i onda nakon 5 godina krenes izlaziti na godisnji odmor po mjesec dana. Nakon toga ti se zalomi da pobijes i resto porodice, a onda te se sjeti Abdulah Sidran i o svemu tome ti knjigu napise (3 djela) pod nazivom: "KAKO SAM UBIO OCA".....

eto nabijem na k**** i drzavu i pravosudni sistem i umjetnike i medije.

Da nije bilo kamere ovaj kamenko bi Boga pitaj koliko zena izudaro. Na kraju to mu je i profesionalna orjentacija... i vi se sad 37 stranica iscudjavate...
terra_incognita

#878 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by terra_incognita »

Pera Trta wrote:
mIRCerka wrote:zanimljivo, nadjoh reakcije samo gradonacelnika i sdpa...
sda jos uvijek kao glavnu vijest ima prelazak legendarnog Hameta u njihove redove...
Jeko Hame? :?
Kandidat na izborima koji nije imao ni za plakate pa je visio na banderama u crno-bijelom printu na A4.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#879 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by Pera Trta »

sasa_t wrote:Ej kad ste u stanju dizat frku za jednog seljaka koji opali zenu (ruku na srce jest brutalno i za svaku osudu, al je doticnom samo sitno djelo u biografiji) pred kamerama sta bi rekli za sve one visestruke ubojice koji koriste pogodnosti izlaska za vikend i godisnji odmor!

Moram da psujem. Je*bem ti drzavu u kojoj pobijes porodicu i onda nakon 5 godina krenes izlaziti na godisnji odmor po mjesec dana. Nakon toga ti se zalomi da pobijes i resto porodice, a onda te se sjeti Abdulah Sidran i o svemu tome ti knjigu napise (3 djela) pod nazivom: "KAKO SAM UBIO OCA".....

Da nije bilo kamere ovaj kamenko bi Boga pitaj koliko zena izudaro. Na kraju to mu je i profesionalna orjentacija... i vi se sad 37 stranica iscudjavate...
Odgovor:demokratija.
U EU i USA najgori zlikovci u zatvorima redovno pišu knjige, daju intervjue i odlično su plaćeni za to. Mogu i da u zatvoru završe fakultete, ožene se i konzumiraju brak kad im druga polovina dolazi u posjetu.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#880 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by Pera Trta »

terra_incognita wrote:
Pera Trta wrote:
mIRCerka wrote:zanimljivo, nadjoh reakcije samo gradonacelnika i sdpa...
sda jos uvijek kao glavnu vijest ima prelazak legendarnog Hameta u njihove redove...
Jeko Hame? :?
Kandidat na izborima koji nije imao ni za plakate pa je visio na banderama u crno-bijelom printu na A4.
A taj, sad se sjetih :lol: :lol: :lol:
Hame BOG :bih:
terra_incognita

#881 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Pera Trta wrote:

A taj, sad se sjetih :lol: :lol: :lol:
Hame BOG :bih:
Boba mi je falila da glasUJEM za njega :D :D
Univerzum36

#882 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by Univerzum36 »

Pera Trta wrote: Odgovor:demokratija.
U EU i USA najgori zlikovci u zatvorima redovno pišu knjige, daju intervjue i odlično su plaćeni za to. Mogu i da u zatvoru završe fakultete, ožene se i konzumiraju brak kad im druga polovina dolazi u posjetu.
Otkud ti to za Americke zatvore ?????
Nedaj boze da zaglavis americkog zatvora to ti ja samo mogu reci.
a ako bas zelis da znas kako je u Americikim zatvorima mogu ti ja kratko opisat pa nadam se da ces da promjenis misljenje.
Pozdrav
mostarac

#883 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by mostarac »

Ja i dalje mislim da je Tasim Kucevic sasvim sporedan lik u cijeloj prici. Meni je on sasvim nebitan i najmanji problem. Sistem je ljudi moji problem, a mi se budimo od slucaja do slucaja, od Denisa do Tasima i reagujemo. Nije problem u tim slucajevima problem je u cijelom sistemu u cijeloj zabokrecini od drustva u kojem zivimo, problem je u ljestvici vrijednosti drustva u kojem zivimo. Mi se bunimo protiv pogresnih stvari. Ne treba se buniti protiv Tasima, nego protiv sistema, jer Tasim nikad ne bi bio Tasim da mu sistem do nije dozvolio. Mi imamo problem drustva u kojem jednog akademika sutra jedna Simona Gotovac moze pljunuti na ulici i da masa to odobri, a Simona u zivotu sve sto je napravila je to da je nasla bogatog jebaca i priroda joj podarila da bude lijepa. Mi imamo iskrivljen sistem vrijednosti i to nam je problem i od tog sve potice, a ovo su posljedice i uvijek se bunimo protiv stvari koje su posljedice a ne koje su uzroci. Uzrok je u sistemu koji stampa udzbenik u kojem vuk spava na drvetu, a Tasim je posljedica vukovog silaska sa drveta i naglog otrijeznjenja i pitanja od kuda vuk pred nama. Zelim reci da smo mi prilicno nepismen narod, cak i oni obrazovaniji slojevi drustva, po pitanju toga kako funkcionise jedna drzava i sta su njeni temelji i sta su temelji jednog drustva. Iz tog razloga ne vidimo od vatrice pozar koji bukti pred nama. Mi treba da ustanemo kao kolektiv da mjenjamo sistem, da promjenimo vrijednosti ovog drustva, da na vrh dovedemo ono sto zaista treba da bude na vrhu i to je ono sto treba da se ucini, a peticije tipa uhapsite Tasima i kaznimo ubice Denisa Mrnjavca meni su besmislene i apsurdne jer od drzave trazimo da provodi zakon u konkretnom, a ne u svim slucajevima. Mi u principu kao narod nemamo pojma kako treba da izgleda jedna pravna i funkcionalna drzava i gdje leze korijeni problema i zato i ne znamo protiv koga i kako bi ustali i sta bi mi kad sutra bude nas 100.000 uopste i trazili. Mi smo svi npr. za EU cisto iz mode, a da samo mali broj ljudi uopste ima pojma ili je razmislio makar jednom koje su prednosti i koje su mane ulaska u EU. Mi nismo nauceni da razmisljamo o drustvu i svijetu oko nas i to je nasa zalost i to je bitno promjeniti. Sociologija nama treba da bude predmet jos u osnovnoj skoli, jer mi drustvo apsolutno ne shvatamo niti shvatamo ulogu nas kao pojedinca u njemu.
Filozofirao sam, al sam morao jer mi je tuzno viditi kako malo treba da se sve uskomesa i uzburka, a kako uvijek to ode u pogresnom smjeru i na krive adrese.
Pera Trta

#884 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by Pera Trta »

Ja ponavljam sinoćnju lekciju iz povijesti, mostarac: Rumunska revolucija počela je kao protesti građana u Temišvaru (ne dakle u glavnom gradu) zbog hapšenja nekog popa.
Pera Trta

#885 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by Pera Trta »

Univerzum36 wrote:
a ako bas zelis da znas kako je u Americikim zatvorima mogu ti ja kratko opisat pa nadam se da ces da promjenis misljenje.
Pozdrav
Ako živiš u AmeriKi za ovog si morao čuti:
http://en.wikipedia.org/wiki/Richard_Ramirez
Piše li dolje da se oženio u zatvoru? Piše! A vidiš šta je radio.
mostarac

#886 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by mostarac »

Pera Trta wrote:Ja ponavljam sinoćnju lekciju iz povijesti, mostarac: Rumunska revolucija počela je kao protesti građana u Temišvaru (ne dakle u glavnom gradu) zbog hapšenja nekog popa.
da al je ustala protiv sistema, a ne za popa. Ti mene ne kontas, a govorimo o istoj stvari. Znaci protesti za kaznjavanje ubica Denisa Mrnjavca su bili totalni promasaj jer su isli za konkretnim slucajem a ne protiv sistema i kao takvi hapsenjem ubica nisu imali vise razloge svog postojanja. Stvari kao ova treba da su povodi, a ne smisao i ti govoris istu stvar. ovo treba samo da se iskoristi kao povod, a ne kao svrha protesta.
Pera Trta

#887 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by Pera Trta »

Pa da, kao povod, to sam i mislio. Ali neka to bude POVOD. Nek raja radi nečega izađe, a onda se usred protesta začuju parole i zahtjevi koji se odnose na promjene sistema samog.
Kao u Rumuniji.
Ili u Prištini 1981. Prvo se čulo "dajte bolju hranu u menzi" (i da se Ekrem nogira iz kuhinje :D ) a onda kad se studentarija i građanstvo naložilo, krenulo je "Kosova republjik".
mostarac

#888 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by mostarac »

Pera Trta wrote:Pa da, kao povod, to sam i mislio. Ali neka to bude POVOD. Nek raja radi nečega izađe, a onda se usred protesta začuju parole i zahtjevi koji se odnose na promjene sistema samog.
Kao u Rumuniji.
Ili u Prištini 1981. Prvo se čulo "dajte bolju hranu u menzi" (i da se Ekrem nogira iz kuhinje :D ) a onda kad se studentarija i građanstvo naložilo, krenulo je "Kosova republjik".
razumijemo se al ovdje se zavrsi na tome da oni zrtvuju Tasima ili Denisove ubice i kazu masi haj razidji se.
masa ovdje jos nijednom nije jasno rekla sta zeli i istakla javno svoje zahtjeve.
Blue room

#889 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by Blue room »

Ja imam jedan vrlo konkretan prijedlog (inspirisan efikasnim radom milicije bivse Juge iz vremena mog starog) . Naime ako neko poznaje policajce ili policajca koji ce "tretitari " ovog neandrtalca evo scenarija : neko ce dobiti otkaz zbog majmuna , vase kolege, vas sef , vasi sefovi ... neko ko ima porodicu . E pa pendrek u ruke i naplatite : ne samo zbog jadne zene nego i zbog vas. Tako da mu se bubrezi na nos iscjede a onda ga mozete i pustiti kuci da umre ili zivi kao invalid. Tako jednom, dva puta a onda ce se procuti kako kantonalna , sudska, federalna policija nema milosti pa ce se razmisliti o ponasanju ispred i u sudu, na ulici, tramvaju , kafani...kao sto se dobro mislilo hoce li se na stadionu odvaliti stolica na derbijima zeljo-sarajevo, jer se maralo krvnicki . E tako treba raditi .
Pera Trta

#890 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by Pera Trta »

Blue room wrote:Ja imam jedan vrlo konkretan prijedlog (inspirisan efikasnim radom milicije bivse Juge iz vremena mog starog) . Naime ako neko poznaje policajce ili policajca koji ce "tretitari " ovog neandrtalca evo scenarija : neko ce dobiti otkaz zbog majmuna , vase kolege, vas sef , vasi sefovi ... neko ko ima porodicu . E pa pendrek u ruke i naplatite : ne samo zbog jadne zene nego i zbog vas. Tako da mu se bubrezi na nos iscjede a onda ga mozete i pustiti kuci da umre ili zivi kao invalid. Tako jednom, dva puta a onda ce se procuti kako kantonalna , sudska, federalna policija nema milosti pa ce se razmisliti o ponasanju ispred i u sudu, na ulici, tramvaju , kafani...kao sto se dobro mislilo hoce li se na stadionu odvaliti stolica na derbijima zeljo-sarajevo, jer se maralo krvnicki . E tako treba raditi .
Ali sada ima jedan problem kojeg tada nije bilo: demokratija je omogućila i najgorem smeću kao što je ovo da tuži policajce zbog "prekomjerne upotrebe sile". Tako da bi vjerovatno i oni ostali bez posla, a možda i nešto gore.
terra_incognita

#891 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

mostarac wrote:
Pera Trta wrote:Pa da, kao povod, to sam i mislio. Ali neka to bude POVOD. Nek raja radi nečega izađe, a onda se usred protesta začuju parole i zahtjevi koji se odnose na promjene sistema samog.
Kao u Rumuniji.
razumijemo se al ovdje se zavrsi na tome da oni zrtvuju Tasima ili Denisove ubice i kazu masi haj razidji se.
masa ovdje jos nijednom nije jasno rekla sta zeli i istakla javno svoje zahtjeve.

A šta masa zapravo želi ?

Konkretno. Šta ?
amrica

#892 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by amrica »

bolan mostarac, ti sanjas da zivis u zemlji utopiji.... :roll:
Prosjecan Bosanac-Hercegovac trpi vec 17 godina nepravdu, da ga pljackaju, varuju, prve nulom, da nema elementarna ljudska prava, da su penzije dno dna....plate misterija, mozda bidne , mozda ne, a kolike... to vec niko ne zna.
I jedini nacin da se narod digne makar malkice su KONKRETNI SLUCAJEVI!!!!!! Zalosni, jadni, sramotni, uzasni, .... ali nas se narod nikad nece 'nako dici protiv situacije u drustvu generalno, jer kad se dignu penzioneri, oni ce zakrpiti invalide, ili kad zakinu obrazovanje, popravice zdravstvo, sve za 100 mara po glavi....

Napad na ove zene je UNIVERZALAN, i zaborav na to se ne moze se platiti nikakvim parama, osim strahom za svoju porodicu, jer ako razni tasimi nastave drzati ovu zemlju pod kontrolom, cao zivote.... budi mis...
Kad jedna zivotinja koja tjera curice na prostituciju ima ugled i kontrolira sud....
Univerzum36

#893 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by Univerzum36 »

Pera Trta wrote:
Univerzum36 wrote:
Pozdrav
Ako živiš u AmeriKi za ovog si morao čuti:
http://en.wikipedia.org/wiki/Richard_Ramirez
Piše li dolje da se oženio u zatvoru? Piše! A vidiš šta je radio.
Ma sve je to lijepo sta ti pises samo cu da ti ja kazem da je KPD Zenica Hotel za bilo koji zatvor u USA
Knjigu moze svatko da pise takodje na TV u USA ima svake sedmice iskaze onih koji su osudjeni na death row / smrtnoj kazni prvo prikazu sta su radili i kakva monstrumska ubistva su radili a onda puste njih da se pravdaju,cvile,placu.
Mozes da se ozenis ali to nista ne mjenja u tvom osluzenju zatvorske kazne da nepricamo za High Security Zatvore.
a unutra koji je zakon i kako si tretiran je i suvisno govorit a da ne pisem za Gang Members i kako prezivjet od njihy i njihovih rivala.(to mogu rec iz iskustva)
Ovaj Kurcevic sta je uradio da je kojim slucajem uradio ovako u USA ja garantujem da bi isao baram 25 godina zatvora
Jer sud bi uzeo u obzir Napad na civila,napad na ostecenog,ugrozavanje sigurnosti,ugrozavanje javnog reda i mira,ugrozavanje osoblja suda,dovodjenje u opasnot proces sudjenja,zastrasivanje svjedoka itd.itd i za svaki ovaj navedeni primjer bi posebno dobijao kaznu pa kada se skupi sve bilo bi nekih 25 godina.

http://www.youtube.com/watch?v=09w42KD5O0o
mostarac

#894 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by mostarac »

terra_incognita wrote:
mostarac wrote:
Kao u Rumuniji.

A šta masa zapravo želi ?

Konkretno. Šta ?
pa to i jest osnovni problem jer masa nema minimum drustvene svijesti da uopste artikulise svoje ciljeve i zahtjeve i onda se fokusira na momente a ne na cijelu utakmicu, a to ne zna artikulisati jer nema pojma sta je drzava i kako funkcionise i koje su poluge vlasti i sta jedno drustvo cini uspjesnim i koji su prioriteti jednog drustva.
Univerzum36

#895 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by Univerzum36 »

Ovo je samo effecat mase na gledanje Videa kako onaj Smrad samara onu jadnicu medjutim Kada bi se gledalo Realno Prostesti i Mase bi trebalo baram mjesec dana svakim danom po svim gradovima pravit Proteste i zahtjevat promjenu KZ zakona i pravilnika iz korjena,smjenu strukture Drzavne Vlasti u oblast Policije i Pravosudja dovodjenja na vlast odlucnih ljudi koji se smiju borit protiv Kriminala i Korupcije napravit dvje do tri akcije na Drzavnom nivou poput Sablje u Srbiji.
Pofatat sve kriminalce i jatake osudit na visegodisnje kazne bez Pomilovanja,vikenda,jaranstva i potplacivanja.
Javni Tuzioci biti smjenjeni i dovest one koji bi do maximuma optuzivali Kriminalce umjesto sto se sa kriminalcima Rukuju.itd itd
Last edited by Univerzum36 on 23/04/2009 01:00, edited 1 time in total.
LFC4EVER

#896 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by LFC4EVER »

Ima li ko do ovom debelom krmku zavrne šiju?! :x :x

Psujem li mu sve po spisku :x :x Krepo dabogda od najgore boleščine koja ga može snać :x :x
clav

#897 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by clav »

mostarac wrote: masa ovdje jos nijednom nije jasno rekla sta zeli i istakla javno svoje zahtjeve.
Mostarac nisam zadovoljan vlascu i nemoj da me razumijes kao njihovog advokata, ali ono sto ti ovdje iznosis nije stav vecine. Jedan dio mase bi bio zadovoljen da odgovorni za ovo podnesu ostavke, drugi da Tasima ispendrekaju, siluju, popisaju ga i javno objese, treci kada bi kompletna federalna vlada dala ostavku, cetvrti ce se fokusirati na prava zena. Masa svake 2 godine izlazi na izbore i ima izabrati izmedju kakvih takvih stranaka. Nema nikakve diktature i neozbiljno je praviti paralele s Kosovom i Rumunijom. Iz ovakvih situacija najbolje sto se moze izvuci jeste rjesavanje konkretnijih problema(sto je bolje nego nista u svakom slucaju), a to je sredjivanje rada pravosudja, odlucnija borba s organiziranim kriminalom, donosenje nekog zakona kojim ce se strozije kaznjavati nasilnici i siledzije nad zenama i eventualno otvaranje neke sigurne kuce za zrtve trgovine ljudima. Prica oko trazenja ostavke federalne vlade i neke revolucije je jednostavno nerealna.
Sunrise00

#898 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by Sunrise00 »

sasa_t wrote:Ej kad ste u stanju dizat frku za jednog seljaka koji opali zenu (ruku na srce jest brutalno i za svaku osudu, al je doticnom samo sitno djelo u biografiji) pred kamerama sta bi rekli za sve one visestruke ubojice koji koriste pogodnosti izlaska za vikend i godisnji odmor!

Upravo, mislim da smo mi jedina drzava koja ima zatvore (polu)otvorenog tipa gdje imamo ljude optuzene za razna krivicna djela (od ratnih zlocina do ubistava i pedofilije) koji svako jutro idu normalno na posao. I niko ne reaguje, osim sto je neki dan bio clanak o tome u novinama :-? ili na netu, ne sjecam se vise.
piupiu

#899 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by piupiu »

Miskica wrote:Ja sam novi kolacic. I ne mogu da ne prokomentarisem, iako sam se registrirala zbog druge teme.
Dobro nam dosla, Miskice (posebno na onoj drugoj temi), :kiss:
Miskica wrote: A ispalo je da ce se sve rijesiti ako Bosnjak da ostavku, sta nadijelise covjeku, pas s maslom ne bi pojeo. Stvar je u tome da je taj incident, i to jeste incident, slika naseg drustva i drzave.... jednostavno postoje ljudi koji misle da mogu sve, pa bili oni kriminalci vulgaris ili sofisticirani kriminalci koji nam vode drzavu. "Po zakonu". Dok im ne dodje 200.000 ljudi pred Skupstinu i sve ih ne rastjera...a cini mi se da ni taj dan nije daleko.
Naravno da je slika drustva. Toliko je tih 'slicica' u svakodnevnom zivotu, da te jeza prodje kad sastavis mozaik. Dakle, ja se ne slazem da se ide demonstrirati pred Sud, ili da se napada policija, jer i sudstvo i policija su samo dio lavirinta u kojem jedva prezivljavajuci narod vise ne zna na koju stranu da krene. Pred Skupstinu je vjerovatno jedini odgovor.
Miskica wrote:Ja prva priznajem da ne bih nikada mogla uredjivati i voditi 60 minuta koje radi Bakir. Od straha. Ali je pretjerao, ispade Bosnjak zrtveno jagnje za sistem koji ne funcionira. Covjek usao, uspuhao se, ne moze do daha da dodje,a oni osuli paljbu...pa na sudu se sa najvecim kriminalcima svi ponasaju profesionalno i kad neko pretjera, sudija mu oduzme rijec. A u ovoj emisiji nije bilo sudije...
Ovo je takodje slika drustva. Bakir radi odlicne stvari, ali je jasno da se i komunikacijska i svaka druga kultura iz ovog ambijenta odavno izgubila, sto nije cudno -- razlika izmedju stabilnih/starih/razvijenih demokratskih drustava je ta sto se sve desava (i rjesava) 'kulturno' i 'u rukavicama' (sistem funkcionse, pa je to moguce), a sa ovom polupismenom, divljom, neotesanom bandom koji misle da se kultura 'kupuje' (dolazi u paketu) s Audijem i Boss odijelom, se sustinski stvarno tesko moze kulturno bilo sta postici (u sistemu koji ne funkcionise). Zalosno je sto se mi moramo srozavati na njihov nivo da bi nas culi. Svi su oni zapravo KRIMINALCI VULGARIS, kako si ih lijepo nazvala, samo spolja malo ugladjenije izgledaju. :x
Baltazar_khan

#900 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by Baltazar_khan »

Ovako nešto može da uradi samo Sandžaklija :oops:

P.S.

TUZLACI samo nastavite podržavati porodicu Kučević, idite u njihovu diskoteku Romu, opijajte se tamo, jedite u Playu, malo u Behar samo ih podržavajte...
Apelujem na sve ljude da nikad više ne idu u njihove restorane, kafiće i diskoteke!!!

P.P.S.

Duboko se nadam da će Tasim u zatvoru imati jako bogat sexualni život. Uz poruku za njega: Tasime, pazi se kad se budeš saginjao po sapun :oops:
Post Reply