Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
terra_incognita

#776 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by terra_incognita »

mIRCerka wrote:
terra_incognita wrote:
mIRCerka wrote:na demirov komentar da su tako isto mogli unijeti 5 kila exploziva u sud, ovaj kaze A JESU LI UNIJELI...

Za kojih ono 13 zemalja ne treba viza za nas sa bh. pasosem????????????????????????????

Čini mi se ni za Cubu ne treba :D
uveli su, ako se ne varam, prije 2 godine...

Fakat cu se baciti na trazenje srece vani...
Provjeri, ja najviše volim podneblja sa snažnom diktaturom. Nisam za demokratije.
Marija Magdalena

#777 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by Marija Magdalena »

Danas od 16h 10min stajasmo ispred Predsjedništva: 3 novinara FTV, ja i kolegica sa faxa. U 16h 30min pojavi se par likova. Mi razgulismo. Eto nas i eto nam. :? Ima li jos "nezadovoljnih"?
starii

#778 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by starii »

fixer wrote:nije li ovo priznao da se cita sax? :D
možda mircerka radi za fedralnu policiju :sax: :run:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#779 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by mIRCerka »

starii wrote:
fixer wrote:nije li ovo priznao da se cita sax? :D
možda mircerka radi za fedralnu policiju :sax: :run:
da bogdom radim...
Sir_Lancelot

#780 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by Sir_Lancelot »

Hoće li se šta organizovati u subotu, nedelju.... Protesti?
Sir_Lancelot

#781 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by Sir_Lancelot »

Ako bi se pravilo moglo bi biti svega.... Narodu pun .... svega.
Marija Magdalena

#782 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by Marija Magdalena »

Sir_Lancelot wrote:Hoće li se šta organizovati u subotu, nedelju.... Protesti?
Mislim da nece. Ja se danas tesko razocarah. :(
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#783 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by mIRCerka »

Vildani su rekli VI I GOSPODJA STE BILE NEOPREZNE...

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Sir_Lancelot

#784 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by Sir_Lancelot »

tačno.
suspect_zero

#785 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by suspect_zero »

Ovaj Bakir je sve bolji i bolji..........ma fakat me oduševio večeras :thumbup: ...............mislila sam da će Bošnjak doživjeti srčani......koje graške znoja :-) :-)
Alhemicarkaa

#786 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by Alhemicarkaa »

E jes i organizacija, ja sad saznala da je danas u 4 bio skup :skoljka:
Koji je sud sud BiH? Meni su svi isti :oops:
suspect_zero

#787 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by suspect_zero »

Alhemicarkaa wrote:E jes i organizacija, ja sad saznala da je danas u 4 bio skup :skoljka:

Kakav skup :?: :? :?
Mikado

#788 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by Mikado »

Alhemicarkaa wrote:E jes i organizacija, ja sad saznala da je danas u 4 bio skup :skoljka:
Bivsa kasarna "Viktor Bubanj" (iznad naselja Otoka) a sada "Ramiz Salcin". Nalazi izmedju trolejbuskih stanica Aneks i Svrakino.
Last edited by Mikado on 22/04/2009 21:40, edited 1 time in total.
fixer

#789 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by fixer »

gradjani imaju pred sobom najlaksi zadatak. ljudi priznali krivicu, samo je jos potrebno pokazat eliti da je pametan potez smjena.
Azam

#790 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by Azam »

Nisu sve Sandžaklije iste, nemojte ljudi tako! Ima i puno gorih:)))) Ko ih brani posudiću mu ja komšiju sandžu na jedno par dana.
Toffee karamela

#791 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by Toffee karamela »

Marija Magdalena wrote:
Mislim da nece. Ja se danas tesko razocarah. :(
Marija Mgdalena, nemoj biti razočarna,mnogo ljudi nije moglo izaći, ipak je radni dan...Trebamo se ipak dogovoriti za subotu ili nedjelju, može i sutra u 11h ispred Suda.

A što se tiče večerašnje emisije....pa ja više ne znam na koji način da izrazim divljenje prema Bakiru, osim da se instantno udam za njega. :D
Last edited by Toffee karamela on 03/12/2010 22:51, edited 1 time in total.
chengaba

#792 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by chengaba »

Almirko wrote:LJUDI DAJTE DA SE ORGANIZUJE PROTEST DA OVAJ COVJEK - KOMANDIR SUDSKE POLICIJE BOSNJAK - DOBIJE O S T A V K U.
OLOS NECE DA DA OSTAVKU. HOCE FOTELJU DA ZADRZI. Jos laze sve da je proslo po propisima. Ovo nema granica.
Sramota!!! Bosnjak mora dati OSTAVKU :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
Nazalost, mislim da je ovo dvosjekli mac!
Ako Bosnjak dobije ili podnese ostavku (a licno mislim da je veceras ispao zrtveno janje onih iznad njega), narod ce dobiti ono sto je trazio, ali se nece nista rijesiti. Za ovo NE TREBA organizovati proteste, ako ne dobije kick/ban sa pozicije, e onda fkt :-) , iz razloga sto ce vlast u daljim situacijama izjaviti "trazili ste, dobili ste, sta hocete vise"... Nazalost!
bosanska rijec

#793 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by bosanska rijec »

Hajde sve,da se ovaj incident u krugu zgrade desio nakon izricanja presude , pa hadje, ali ovaj incident se desio prije izricanja presude i opet je doticni pusten iako su vjerovatno znali za ovaj incident prije izricanja presude. Ne radi se ovdje o maloj kazni nego o kazni od 12 godina za teska krivicna djela. Pa kako to da niko nije pozvao tuzioca i sudiju da objasne zasto oni nisu reagovali i stavili ovog krimosa u pritvor jer je prije izricanja presude napravio krivicno djelo i doveo u pitanje bezbjednost gradjana. Svasta.... :shock: I bez ovog incidenta on je trebao biti u pritvoru, a jos dodatni incident je trebao biti povod, da bez ikakvog razmisljanja sudija i tuzilac, pritvore doticnog, e ne mogu vjerovati stvarno... :shock:
Last edited by bosanska rijec on 22/04/2009 22:16, edited 2 times in total.
tariconi

#794 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by tariconi »

Svaka čast Bakiru i FTV-iji...zaista, zaista odlični novinari...Nažalost, sve ostale TV kuće niti ne pokušavaju slično da djeluju...
Bakire, otvorite žiro račun za pomoć FTV-iji, zaslužujete nagradu i podršku od građana...
Bosanac in Lederhosen

#795 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by Bosanac in Lederhosen »

Image
"smeće" sa pratnjom (sudu dobro poznati kriminalac Senad Kobilić)!

Image
"smeće" udara ženu...

Image
...a pratnja (Enver Spahić) zastrašuje svjedoke uz ogradu ! kao sudska policija monogi samo posmatraju !

Image
i onda se "smeće" srdačano pozdravlja sa tužiocem Božom Mihajlovićem !

Ja mislim da se najprije moramo pozabaviti sa njudima koji su trebali pomoć (sudska policija). Ako se policajci boje kriminalaca zbog svog radnog mjesta, neka se i boje običnog naroda...

više na http://www.rtvfbih.ba/loc/template.wbsp ... 7&id=23724
Last edited by Bosanac in Lederhosen on 23/04/2009 00:37, edited 3 times in total.
MIRIS DUNJA

#796 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by MIRIS DUNJA »

Ma znate sta?Ne treba nama Bakir da bi nam otvorio oci da viidimo jasnije .On je nama samo posjetnik da vidimo u kakvom drustvu zivimo- bolje recenu indijsko pleme zvano Bosna .Zasto trazimo krivce kad mi dobro znamo ko su krivci .To smo mi- gradani ove drzave su jedini krivci- jer smo birali takve stranke.
Ali okrenimo se okolo malo pa ce te vidjeti svuda isto stanje korumpirano od skole do bolnice ,suda itd Vi to dobro znate kao i ja jer se srecem sa tim svaki dan,..Ali porucila bi borcima za dobro ove drzave nama jedine jer rezerve kao Hrvati i Srbi nemamo uz duzno postovanje svima koji se osjecaju bosancima ali cini mi se da je takvi sve manje i manje,,,evo poruke...Necu se sjecati ruzni rijeci moji neprijetalja vec sutnje moji prijatelja!
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#797 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by dr.gog »

Azam wrote:Nisu sve Sandžaklije iste, nemojte ljudi tako! Ima i puno gorih:)))) Ko ih brani posudiću mu ja komšiju sandžu na jedno par dana.
Prestani :)
pdiddy

#798 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by pdiddy »

http://tasimkucevic.blogger.ba

Da li je normalno da blogger.ba drzi ovu stranicu?
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#799 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by dr.gog »

22.04.2009. 08:00-avaz

Tasim Kučević i Enver Spahić, koji su uhapšeni na području Tuzle zbog jučerašnjeg incidenta pred Sudom BiH, predati su nakon kriminalističke obrade u Federalnoj upravi policije Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo na daljnje postupanje, saopšteno je iz Uprave policije Federacije BiH (FBiH).

Navodeći da su u toku kriminalističko-operativne radnje u ovom predmetu iz federalne Uprave policije podsjećaju da su Kučević i Spahić lišeni slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinili nasilničko ponašanje.

Kučević i Spahić uhapšeni su sinoć po nalogu Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

Kučević je juče, prije nego što je drugostepenom presudom Apelacionog vijeća Suda BiH osuđen na 12 godina zatvora zbog trgovine ljudima i pranja novca, ispred zgrade ove pravosudne institucije fizički napao tetku djevojke koja je bila žrtva njegovih kriminalnih aktivnosti, dok je Spahić sprječavao novinarku Federalne televizije Vildanu Duran da pomogne napadnutoj.

Djevojku, Almiru Čajić, Kučević je još 1996. godine iz izbjegličkog kampa iz Hrvatske odveo u Italiju i tamo je tjerao na prostituciju.

Djevojka se, dvije godine poslije, navodno objesila, iako je samo sedam dana prije svojoj majci rekla da se vraća kući.

Optuženi Enver Spahić osuđen je na četiri godine zatvora zbog trgovine ljudima, Zoran Trbara na tri godine i šest mjeseci, dok je Admir Fazlić za ovo krivično djelo osuđen na tri godine.

- Optuženi Mirzet Đulović osuđen je zbog trgovine ljudima na kaznu zatvora u trajanju od četiri mjeseca dok je Nedžad Đulović osuđen na šest mjeseci - rečeno je iz Suda BiH.

Mirsad Mujkić i Edževit Gusinac osuđen je zbog trgovine ljudima na kaznu zatvora od pet mjeseci, dok je Almir Šabić osuđen na kaznu zatvora od tri mjeseca.

Melihu Pjević Sud BiH osudio je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju šest godina te na novčanu kaznu u iznosu 10.000 KM.

Od optuženog Tasima Kučevića i optužene Melihe Pjević oduzima se imovinska korist pribavljena krivičnim djelom u iznosu 286.440 KM.

Kreso zakazala hitan sastanak

Predsjednica Suda BiH Meddžida Kreso pozvala je na hitan sastanak predstavnike pravosudnih institucija koji se koriste kompleksom zgrade u kojoj je jučer došlo do napada na posjetioce Suda BiH.

Na sastanak su pozvani glavni tužilac Tužilaštva BiH Milorad Barašin, predsjednik VSTV-a Milorad Novković i zapovjednik Sudske policije Želimir Bošnjak. Pozvan je i predstavnik Ministarstva pravde, institucije pod čijom je ingerencijom Sudska policija.

Sastanak koji je inicirala predsjednica Suda bio je predviđen za danas, ali je prolongiran za sutra zbog nemogućnosti glavnog tužioca da prisustvuje zbog ranije preuzetih obaveza.

Sud BiH zaprepašten napadom na posjetioce suda

Sud BiH saopštio je danas da je zaprepašten jučerašnjim napadom na posjetioce Suda, koji se desio u krugu ove institucije.

- Ugrožavanje sigurnosti, prijetnje i nasilje nad posjetiocima Suda je neprihvatljivo i zahtijeva utvrđivanje odgovornosti i preduzimanje neophodnih mjera. S tim u vezi Sud je od Ministarstva pravde i komandira Sudske policije, čiji je rad inače u nadležnosti Ministarstva pravde, zatražio hitnu istragu i kompletan izvještaj o aktivnostima koje su poduzete prije, u toku i nakon izricanja presude u predmetu Tasim Kučević i drugi. Sud će tražiti preduzimanje odgovarajućih mjera kako u smislu sankcionisanja odgovornih osoba, tako i preduzimanja neophodnih mjera kako bi se ubuduće obezbijedila sigurnost unutar Kompleksa pravosudnih institucija BiH - kaže se u saopštenju.

Dodaje se da Sud iskreno žali zbog jučerašnjeg događaja, koji ima posebnu težinu upravo zbog činjenice da su predmet napada bili član porodice žrtve i novinar prilikom obavljanja svoje dužnosti.

Tužilaštvo BiH insistira na sankcionisanju Kučevića

Glavni tužitelj Milorad Barašin i Tužiteljstvo BiH najoštrije osuđuju i zahtijevaju krivično procesuiranje jučerašnjeg grubog, nehumanog i necivilizacijskog incidenta koji se desio u dvorištu Suda BiH prije izricanja presude u predmetu Tasim Kučević i drugi.

Odmah po saznanju o počinjenom incidentu, glavni tužitelj Tužiteljstva BiH inicirao je koordinaciju aktivnosti s nadležnim tužiteljem Kantonalno tužilaštvo Sarajevo, što je rezultiralo lišenjem slobode osumnjičenog Tasima Kučevića.

Tužiteljstvo BiH poručuje javnosti BiH da će poduzeti sve moguće zakonske mogućnosti za sankcioniranje stravičnog čina nanošenja povreda predstavnici porodica oštećenih od optuženog Tasima Kučevića, koji je jučerašnjom presudom pravomoćno osuđen na kaznu od 12 godina zatvora.

Tužiteljstvo BiH također poručuje da će poduzeti sve mjere da se spriječi bilo kakvo ugrožavanja predstavnika oštećenih i svjedoka te ujedno apelira na sve policijske agencije u BiH da se optuženim osobama za teška krivična djela za koje postoji osnov, radi zaštite sigurnosti imovine i građana, određuje i primjenjuje mjera pritvora.

- Tužiteljstvo BiH apelira na nadležna ministarstva pravde da se osuđenici na visoke kazne zatvora odmah upućuju na izdržavanje zatvorskih kazni radi zaštite imovine i sigurnosti građana Bosne i Hercegovine - saopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću državnog tužiteljstva.

Oštra osuda iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH oštro osuđuje jučerašnji brutalni fizički napad na nezaštićenu građanku BiH S. M. i novinarku Federalne televizije Vildanu Duran te izražava nadu da će napadači za taj akt nasilja biti primjereno kažnjeni.

Ministarstvo izražava zaprepaštenost činjenicom da se incident dogodio ispred Suda BiH i da niko od prisutnih pripadnika službenog osiguranja žrtvama nije pritekao u pomoć, što se, zaključuje, može okarakterizirati kao krivično djelo nepružanja pomoći povrijeđenoj osobi.
sarajevo63

#800 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!

Post by sarajevo63 »

Ne pitaj se. Vikend je pred nama.
Last edited by sarajevo63 on 22/04/2009 21:58, edited 1 time in total.
Post Reply