Mozda malo zakasnim, ali doci cu.Johnny071 wrote:ja sam napisao...
DANAS 22.04.2009. 16:10 ISPED PREDSJEDNISTVA, POZIVAM SVE NORMALNE, MORALNE I SAVJESNE LJUDE DA DODJU, DOSTA JE!!!
pa bujrum, to je sve sto ja mogu da uradim, da mogu vise uradio bih i to... ali ovo je vrijeme kada treba da se probudi KOLEKTIVNA SAVJEST
Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
-
Marija Magdalena
#651 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
- Johnny071
#652 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
ja sve vrijeme pricam o jednom a ti o drugom, uopste nije rijec vise o tom sto joj je opalio samar, uhapsen je radi toga, rijec je o tome da POLICIJA NE SMIJE DA INTERVENISE KAO NI DRUGI ORGANI VLASTI KAD IM SE ZLOCIN PRED OCIMA DESAVA jer ih BOLI KURAC, ali smiju da naplacuju kazne, rijec je o tome da se ovo stalno desava samo je sad zabiljezila kamera, rijec je o tome da sudije i tuzioci i svi ostali primaju debelo mito za to sve i da se samo suti i trpi... za dobrobit svih o tom se radi, DOSTA je jednostavno DOSTA ja cu izaci u 16:10 ispred prijedsednistva (radim do 17:00) po cjenu otkaza i po cjenu toga da budem sam tamo, bar cu znati da sam nesto uradio...
- Alfons Kauders
#653 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
jeste, vazniji je... i ne samo to, to uopste nije tudji problem vec NAS... ali ne vidim kako ce moj odlazak s posla pomoci bilo kome... iskreno ne vidim...Johnny071 wrote:e pa slusaj, i ja radim za privatnika, i ja placam sve te racune, ali ipak mislim da je ovo bitnije od svega toga, to jeste da je ovaj problem BITNIJI od MOJIH problema... i dok god tako ne pocnu mnogi da razmisljaju... i bit ce ovako.
svaki put kad bude neki belaj ko fol se organizuju demonstracije, pisu peticije, kurci palci... i tako vec godinama... od tog ocito slabo da ima hajra... par stotina ljudi na ulici nece promijeniti nista... kod nas su protesti postali cilj, a ne sredstvo, i zato ne vidim nikakve koristi od njih, dok ne postanu dio neceg dosta veceg i ozbiljnijeg...
ali cemu vrijedjanje i omalovazavanje? ti bi pravio proteste protiv nasilnika koji urada zenu, dok se ti verbalno istresas na zeni... i to istomisljenici... nidje veze care...
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#654 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
Jeste, i ona novinarka mi je rod najrodjeniji, kćerka Vranja Edina inspektora mi je kumče, tetka i tetkina djeca mrtva su i moja, najradije bih opkolio vikendice na Poljinama, ali ODMAH ODOH PRED PREDSJEDNIŠTVO, SIMBOL SLOBODNE BOSNE I HERCEGOVINE!Johnny071 wrote:ja sam napisao...
DANAS 22.04.2009. 16:10 ISPED PREDSJEDNISTVA, POZIVAM SVE NORMALNE, MORALNE I SAVJESNE LJUDE DA DODJU, DOSTA JE!!!
pa bujrum, to je sve sto ja mogu da uradim, da mogu vise uradio bih i to... ali ovo je vrijeme kada treba da se probudi KOLEKTIVNA SAVJEST
no passaran!
Da mi je sresti onog sa bijelim cipelama (Sa snimka)!=Ufuro se da je u službi Al'age Kaponea.
- sheilak
#655 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
U sluzbi je on goreg covjeka nego sto je bio Al Capone.
- uvjek dobar gost
#656 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
ja naravno dolazim !
-
*mima*
#657 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
Samo izbori mogu pronijenit situaciju.....ali se to kod nas nece desit....narod ce izabrat opet iste majmune.......ili neki masovni protesti........a ni to se nece kod nas nikad desit.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#658 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
mima wrote:Samo izbori mogu pronijenit situaciju.....ali se to kod nas nece desit....narod ce izabrat opet iste majmune.......ili neki masovni protesti........a ni to se nece kod nas nikad desit.
toooo mimice napokom da se SLOŽIM S TOBOM ........
- Johnny071
#659 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
normalno da nece dok god ima takvih "imam ja obaveza, to nije moj problem nek drugi rjesavaju" hajde ljudi KOLEKTIVNA SAVJEST pa nemojte bit sline...
- Pasiflora
#660 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
Sto si tako negativna? Zbog stava "ja tu nista ne mogu" nam i jeste ovako.mima wrote:Samo izbori mogu pronijenit situaciju.....ali se to kod nas nece desit....narod ce izabrat opet iste majmune.......ili neki masovni protesti........a ni to se nece kod nas nikad desit.
- Alfons Kauders
#661 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
ja ga rjesavam na izborima od rata pa do danas... i slabo mi ide...Johnny071 wrote:normalno da nece dok god ima takvih "imam ja obaveza, to nije moj problem nek drugi rjesavaju" hajde ljudi KOLEKTIVNA SAVJEST pa nemojte bit sline...
taman i da se skupi 100 000 ljudi, dzaba ako ce dogodine pola tih ljudi opet glasati kako glasaju zadnje dvije decenije...
-
*mima*
#662 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
sitno wrote:Sto si tako negativna? Zbog stava "ja tu nista ne mogu" nam i jeste ovako.mima wrote:Samo izbori mogu pronijenit situaciju.....ali se to kod nas nece desit....narod ce izabrat opet iste majmune.......ili neki masovni protesti........a ni to se nece kod nas nikad desit.
Naravno da jesam negativna kad svi sute. Ne mislis valjda da ce 15 forumasa da promijeni svijet? Sta treba da se desi pa da narod ustane? Ja koliko vidim na ovoj temi nisu svi forumasi.....koliko vidim da je vecini forumasa dobro.
-
dalipali
#663 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
Da vidimo koliko nas dolazi danas u 16.10
- Johnny071
#664 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
ako im je dobro... aferim, meni nije dobro, ne radi mene, meni je savrseno dobro... ne mogu da gledam ovo, sta se ljudima desava, sta rade ovi prokletnici... i radi toga cu izaci ako treba stajati sam i u sebi biti najtuzniji na svijetu sto sam sam, ali cu znati da sam izasao, i sad i svaki put, nazalost nece nas biti puno, nazalost, da nas bude 50 000 vidjeli bi promjene i to vrlo brzo, to mogu i da obecam... treba ljudima samo da proradi kolektivna savjest i nista vise, samo treba jednom reci dosta je...
- zlatiborka
#665 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
Dobro onda, majka mu stara, poklopimo se i sutimo, kada mislimo da nista ne mozemo promijeniti!Alfons Kauders wrote:ja ga rjesavam na izborima od rata pa do danas... i slabo mi ide...Johnny071 wrote:normalno da nece dok god ima takvih "imam ja obaveza, to nije moj problem nek drugi rjesavaju" hajde ljudi KOLEKTIVNA SAVJEST pa nemojte bit sline...
taman i da se skupi 100 000 ljudi, dzaba ako ce dogodine pola tih ljudi opet glasati kako glasaju zadnje dvije decenije...
Predlazem da se tema HITNO zatvori, ovo je obicno naprdjivanje, sranje kroz gusto granje i pisanje uz vjetar!
SUTI I TRPI!
BICE BOLJE, INSALLAH!
DOBRO JE BA, SAMO NEK' NE PUCA!
- piupiu
#666 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
fatma11 wrote:ama svaka cast Vildani (novinarki), Vildanu za predsjednika, a kretena tasima i njegove konjine objesiti za jaja, policijo sram vas bilo, zivio DRUG TITO
Sto me nasmija!
Stvarno je vrijeme je da se kaze NE MOZE VISE. Drugog izbora s ovom primitivnom, bahatom, arogantnom i neosjetljivom bandom izgleda nema. Slabo su nasi narcisoidni politicki princevi, koji Bosnu ko svoju feudalnu prciju tretiraju vec godinama, citali istorijske citanke. A ko ne zna citati, bio direktan prenos na TV-u kad je narod Causeskua uza zid prislonio, nema ni 20 godina. Ako ne ide citanje, moze slika. Treba im je gurnuti pod nos. Eto, ako nece biti protesta, treba im svima u istom danu poslati tu sliku, fino adresiranu na svakog politicara licno, sa potpisom posiljaoca: "NAROD". Da se podsjete.
- uvjek dobar gost
#667 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
.. Prošle godine u ovo vrijeme splasnula je euforija i nas je svega negdje desetak otišlo pred kanton da tražimo sprovedbu akcionog plana vezanog za maloljetničku delikvenciju, iako nas je bilo malo ja hodao sam uspravno, konačno sam osjetio neki ponos i imao sam vjeru u sebe da konačno uspravio sam se i da sam čovjek...
Koje li ironije 24. se navršava godinu dana od donošenja akcionog plana.... rezultat smo mogli vidjeti jučer !
Nema veze sve i da danas bude pet ljudi... jer oni nisu došli zbog masa... nego su tu da pokažu sami sebi da su ljudi !
Koje li ironije 24. se navršava godinu dana od donošenja akcionog plana.... rezultat smo mogli vidjeti jučer !
Nema veze sve i da danas bude pet ljudi... jer oni nisu došli zbog masa... nego su tu da pokažu sami sebi da su ljudi !
- trinaesti
#668 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
meni je simptomaticno da se nijedna zenska organizacija nije oglasila barem dopisom....
ili nisam dobro slusao i gledao medije?!
ili nisam dobro slusao i gledao medije?!
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#669 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
jesu se oglasile;
SVIM MEDIJIMA – HITNO!
Nevladine organizacije BiH najoštrije osuđuju brutalni fizički i verbalni napad Tasima Kučevića, beskrupuloznog i bahatog trgovca ženama i organizatora prisilne prostitucije, na člana porodice jedne od njegovih žrtava jučer pred zgradom Suda BiH. Takodje najoštrije osuđujemo napad Kučevićevog saradnika Envera Spahića na Vildanu Duran, novinarku Federalne televizije koja je jedina priskočila u pomoć napadnutoj ženi i time iskazala građansku hrabrost.
Najoštrije osuđujemo ponašanje policije koja je napad mirno posmatrala i time poslala poruku građankama i građanima da je u ovoj zemlji kriminalcima sve dozvoljeno. Da li živimo u državi u kojoj se nasilje nagrađuje, a nasilnici se smatraju herojima? Da li građani trebaju preuzeti odbranu svojih i života svoje djece u svoje ruke?
Nasilje u BiH društvu, te naročito nasilje nad ženama i djecom, ubistva na ulicama gradova, odavno su prešli prag tolerancije.
Zahtijevamo od organa vlasti i policije da osiguraju građanima i građankama život u miru i bez nasilja i da konačno počnu primjenjivati zakone i međunarodne dokumente koje je naša zemlja potpisala!
Zahtijevamo od organa pravosuđa da izricanjem najoštrijih kazni kriminalcima i kriminalnim grupama pošalje jasnu poruku nulte tolerancije prema nasilju, trgovini ženama i prisilnoj prostituciji!
Nevladine organizacije:
Prava za sve Sarajevo
Centar «Žena i društvo», Sarajevo
Fondacija CURE Sarajevo
Udružene žene Banja Luka
Udruženje gradjana PRAVO LJUDSKI
-
fixer
#670 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
suosjecanje je kljucna rijec.
- trinaesti
#671 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
vidim njihov dopis nije vrijedan prostora na sa-x u...
ili opet dobro ne vidim...
-
lukavac
#672 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
Podrzavam u potpunosti okupljanje naroda i legitimno izrazavanje nezadovoljstva generalnim stanjem drzave.
Moje licno misljenje je da danas u 16:10 nije najsretniji termin, jer tada cemo uraditi sta?
Vjerovatno nista jer ne znamo ni sta bismo radili. Bijesni smo i ogorceni, a svi znamo da se u tim situacijama ne donose ni najbolje odluke niti se povlace najbolji potezi.
Slazem se da postoji bojazan da se sve razvodni s vremenom, ali to je do nas, ne dajmo da se razvodni.
Evo najavljene su demonstracije za 9. maj. Ljudi imaju i listu zahtjeva. Prosirimo je ili jos bolje trazimo bezuvjetnu ostavku federalne vlade.
Znaci nema vise uslova to je jedini. Ili izaci sa opseznim programom i mjerama koje trazimo da se ispune. U kratkom roku.
Poslije toga ako treba novo okupljanje, samo tada do konacne pobjede. Slazem se da je konacno vrijeme da se pokrenemo, ali smatram da to pokretanje mora dobiti i na znacaju, i na masovnosti, ali i na ozbiljnosti zahtjeva.
Toliko do mene, znam da se neki nece sloziti sa mnom.
Pozdrav i za one koji se ne slazu, jer znam da ima namjere ipak nisu lose.
Moje licno misljenje je da danas u 16:10 nije najsretniji termin, jer tada cemo uraditi sta?
Vjerovatno nista jer ne znamo ni sta bismo radili. Bijesni smo i ogorceni, a svi znamo da se u tim situacijama ne donose ni najbolje odluke niti se povlace najbolji potezi.
Slazem se da postoji bojazan da se sve razvodni s vremenom, ali to je do nas, ne dajmo da se razvodni.
Evo najavljene su demonstracije za 9. maj. Ljudi imaju i listu zahtjeva. Prosirimo je ili jos bolje trazimo bezuvjetnu ostavku federalne vlade.
Znaci nema vise uslova to je jedini. Ili izaci sa opseznim programom i mjerama koje trazimo da se ispune. U kratkom roku.
Poslije toga ako treba novo okupljanje, samo tada do konacne pobjede. Slazem se da je konacno vrijeme da se pokrenemo, ali smatram da to pokretanje mora dobiti i na znacaju, i na masovnosti, ali i na ozbiljnosti zahtjeva.
Toliko do mene, znam da se neki nece sloziti sa mnom.
Pozdrav i za one koji se ne slazu, jer znam da ima namjere ipak nisu lose.
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#673 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
@trinaesti
Za to ne znam nista. Nemam pojma o tome i ne mogu ti nista reci. MOzda ce se kasnije i pojaviti jer ja sam ga dobila prije tek pola sata na mailing listu. Vidjecemo.
Za to ne znam nista. Nemam pojma o tome i ne mogu ti nista reci. MOzda ce se kasnije i pojaviti jer ja sam ga dobila prije tek pola sata na mailing listu. Vidjecemo.
- Maxwell2008
#674 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
Trebamo pod hitno svi platiti rtv- pretplatu ako imamo bilo kakvih dugovanja.
Ovi novinari sa FTV-a imaju stvarno muda do zemlje cak i novinarke za razliku od nekih drugih mudonja koji ih samo tako nose...hmm...za reklamu...sta li vec...
Ovi novinari sa FTV-a imaju stvarno muda do zemlje cak i novinarke za razliku od nekih drugih mudonja koji ih samo tako nose...hmm...za reklamu...sta li vec...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#675 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
trinaesti wrote:vidim njihov dopis nije vrijedan prostora na sa-x u...
i mene cudi da se nevladine organizacije sikaniraju il skoro nikako ne daje prostor u medijima .....žalosno a evo prvi put cujem za ove organizacije.....
Nevladine organizacije:
Prava za sve Sarajevo
Centar «Žena i društvo», Sarajevo
Fondacija CURE Sarajevo
Udružene žene Banja Luka
Udruženje gradjana PRAVO LJUDSKI