Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
- shuriken
#601 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
P. E. N. I N T E R N A T I O N A L
A World Association of Writers
email: [email protected]
Web site: http://www.penbih.ba
Sarajevo, 22. aprila/travnja 2009.
Svaki put iznova i sve više zaprepašteni obimom i žestinom siledžijstva i bezakonja u našoj sredini, nasilja koje se događa pred vratima samog Državnoga suda u Sarajevu i pred očima policije i novinara, pitamo se: ako se prebijanje žrtve od strane kriminalca i nasilnika poput izvjesnog Tasima Kučevića dešava usred glavnoga grada jedne (kakve takve) države, ako jednoj nedužnoj ženi ne priđe u pomoć baš niko osim hrabre novinarke Federalne televizije gđe Vildane Duran − šta da očekuju drugi od naših pravosudnih i policijskih organa kao sljedeći korak? Da naše ljudsko pravo gaze u krugu sudova neki drugi tasimi kučevići? Upravni odbor PEN Centra BiH staje u odbranu ljudskih i novinarskih prava potpuno osupnut strašnom istinom da su civili u ovoj zemlji žrtve kriminalaca koji se u krugu sudova osjećaju kao kod svoje kuće. Mada nam ovakav politički ambijent sužava prostor djelovanja i frustrira nas u pokušajima da odbranimo i sačuvamo ljudsko dostojanstvo, zahtijevamo hitnu reakciju pravosuđa i svih udruga koje se bave ljudskim i novinarskim pravima.
Upravni odbor PEN Centra BiH
A World Association of Writers
email: [email protected]
Web site: http://www.penbih.ba
Sarajevo, 22. aprila/travnja 2009.
Svaki put iznova i sve više zaprepašteni obimom i žestinom siledžijstva i bezakonja u našoj sredini, nasilja koje se događa pred vratima samog Državnoga suda u Sarajevu i pred očima policije i novinara, pitamo se: ako se prebijanje žrtve od strane kriminalca i nasilnika poput izvjesnog Tasima Kučevića dešava usred glavnoga grada jedne (kakve takve) države, ako jednoj nedužnoj ženi ne priđe u pomoć baš niko osim hrabre novinarke Federalne televizije gđe Vildane Duran − šta da očekuju drugi od naših pravosudnih i policijskih organa kao sljedeći korak? Da naše ljudsko pravo gaze u krugu sudova neki drugi tasimi kučevići? Upravni odbor PEN Centra BiH staje u odbranu ljudskih i novinarskih prava potpuno osupnut strašnom istinom da su civili u ovoj zemlji žrtve kriminalaca koji se u krugu sudova osjećaju kao kod svoje kuće. Mada nam ovakav politički ambijent sužava prostor djelovanja i frustrira nas u pokušajima da odbranimo i sačuvamo ljudsko dostojanstvo, zahtijevamo hitnu reakciju pravosuđa i svih udruga koje se bave ljudskim i novinarskim pravima.
Upravni odbor PEN Centra BiH
-
frla
#602 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
Samo ne treba puno protestovati da nas ne bi zabolili prsti od tipkanja po tastaruri ...Toffee karamela wrote:Pa valjda je i njima 5. oktobar ili Rumunima njihov puč počeo s ulice. Treba izaći na ulice, pa u bilo kojem broju i nadati se da će se iskrica upaliti i počistiti to smeće. Ovako udarajući po tastaturama ništa nećemo konkretno postići, odavno je pravilo da kada zakaže sistem promjene se jedino na ulici mogu izdejstvovati.in33sa wrote:I dodjosmo polako na staru temu.
Kakvi protesti? sta ce se tim rijesiti, sto ce se napisati par plakata.
Pravi protest bi bio da se skupi par desetina 1000 ljudi, pa da se polupaju prostorije Suda (zasluzili su, nema spora) ili kantonalne vlade, gradske vlade, pa da politicari cuju jezik koji jedino razumiju.
Ovo sa plakatima je k`o da na latinskom sa njima raspravljas, seljober ti se jos nasmije jer si mu smijesan (k`o sto su se smijali iza zastora proslog februara)
Nema nikakvih promjena dok se i kod nas ne desi 5. oktobar.
Tužno, ali žalosno, da je Srbija čekala da se ona njihova polupismena seljadija i malograđanstvo uhaviza i dođe pameti na izborima, još bi oni bili pod Slobom. Dođe trenutak kada se taj talog treba zanemariti a ovi s malo soli u glavi zatražiti radikalne promjene.
Ljudi moji ohavizajte se ... dobro vam je čovjek maloprije rekao ovo je ništa drugo do obična močvara ... puna komaraca koje usput jedu velike ptice koje kruže iznad nas ... djaba nam je svima zujati po netu ništa od toga ... samo šuplja ...
Last edited by frla on 22/04/2009 13:11, edited 1 time in total.
-
fatma11
#603 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
ama svaka cast Vildani (novinarki), Vildanu za predsjednika, a kretena tasima i njegove konjine objesiti za jaja, policijo sram vas bilo, zivio DRUG TITO
-
in33sa
#604 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
Ne mozemo mi u istu recenicu sa "beogradskom carsijom", kao prvo uopce ne ulazim u motive antiMilosevicevskih protesta (jesu li oni njemu zamjerali zlocine i besparicu ili sto nije ispunio obecane ciljeve) vec govorim o onoj intelektualnoj, progresivnoj Srbiji (studentima, postenoj inteligenciji ne SANU akademicima vec normalnim ljudima, i slicno) koja je protiv Slobodana godinama lupala u serpe, organizovali strajkove po fakultetima, blokirali ulice, upadali u zgrade gradske vlade, drzavne vlade i slicno.Toffee karamela wrote: Pa valjda je i njima 5. oktobar ili Rumunima njihov puč počeo s ulice. Treba izaći na ulice, pa u bilo kojem broju i nadati se da će se iskrica upaliti i počistiti to smeće. Ovako udarajući po tastaturama ništa nećemo konkretno postići, odavno je pravilo da kada zakaže sistem promjene se jedino na ulici mogu izdejstvovati.
Tužno, ali žalosno, da je Srbija čekala da se ona njihova polupismena seljadija i malograđanstvo uhaviza i dođe pameti na izborima, još bi oni bili pod Slobom. Dođe trenutak kada se taj talog treba zanemariti a ovi s malo soli u glavi zatražiti radikalne promjene.
Kod nas toga nema ni u tragovima, pa vidi studente, gomila konformista bez stava i ideala. Samo daj diplomu, koliko kosta? a za stelu cu se vec snaci.
Mi imamo stotinjak Milosevica, pa nista.
- vjesticanametli
#605 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
opet protesti i ta prica a kad treba na ulicu naci cete milion razloga
karamelice gdje si duso bila prosle godine kad je 99 budala pokusavalao da upali tu iskricu o kojoj ti pricas
ovu temu treba zakljucat jer je narodu dobro...........sajam knjiga posjecem a kafane u skenderiji pune
karamelice gdje si duso bila prosle godine kad je 99 budala pokusavalao da upali tu iskricu o kojoj ti pricas
ovu temu treba zakljucat jer je narodu dobro...........sajam knjiga posjecem a kafane u skenderiji pune
-
Marija Magdalena
#606 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
I opet... Subota, 12h... Okupit cemo se, necemo se okupljat...
Ma ja... Nemoj slucajno da se je neko usudio okupljat i vrsit pritisak na sudsku vlast te sirotom Tasimu otezavat ionako tesku situaciju, pogotovo nakon sto ga one dvije zenske divanije onako surovo napadose...
Padaj silo i nepravdo!
Ma ja... Nemoj slucajno da se je neko usudio okupljat i vrsit pritisak na sudsku vlast te sirotom Tasimu otezavat ionako tesku situaciju, pogotovo nakon sto ga one dvije zenske divanije onako surovo napadose...
Padaj silo i nepravdo!
-
fixer
#607 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
madner wrote:Nije tacno. Slobo je 1992 i 1996 polomio demonstrante koji su izasli ali je pobjedio na izborima.Toffee karamela wrote:Pa valjda je i njima 5. oktobar ili Rumunima njihov puč počeo s ulice. Treba izaći na ulice, pa u bilo kojem broju i nadati se da će se iskrica upaliti i počistiti to smeće. Ovako udarajući po tastaturama ništa nećemo konkretno postići, odavno je pravilo da kada zakaže sistem promjene se jedino na ulici mogu izdejstvovati.in33sa wrote:I dodjosmo polako na staru temu.
Kakvi protesti? sta ce se tim rijesiti, sto ce se napisati par plakata.
Pravi protest bi bio da se skupi par desetina 1000 ljudi, pa da se polupaju prostorije Suda (zasluzili su, nema spora) ili kantonalne vlade, gradske vlade, pa da politicari cuju jezik koji jedino razumiju.
Ovo sa plakatima je k`o da na latinskom sa njima raspravljas, seljober ti se jos nasmije jer si mu smijesan (k`o sto su se smijali iza zastora proslog februara)
Nema nikakvih promjena dok se i kod nas ne desi 5. oktobar.
2000 je izgubio od Kostunice.
Samo je problem sto su ga polupismena seljadija i malogradjanstvo kaznili zato sto je izgubio na Kosovu, a ne zato sto su dosli svijesti.
Paralele su potpuno neprikladne. Niko nas ne tjera da biramo ljude koje biramo. Ti ljudi koje biramo ne koriste muriju kada laziraju izbore itd...
- studeni 1996.- prosvjedi pristaša srbijanske oporbe u Beogradu protiv vladine prijevare ne lokalnim izborima koji traju punih 88 dana; Milošević se povlači priznavši pobjedu oporbe na lokalnim izborima;
- madner
#608 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
Logicno penzioneri, drzavni sluzbenici, borci i invalidi su sasvim dovoljni za osiguravanje vlasti. To sto ovi levati sto rade i zaradjuju treba da to sve isplate je druga prica, ali ko njih jebe.seka wrote:kod vecine pali: podjela sadake (majko moja preko cijih ledja "zaradjena"madner wrote:Niko nas ne tjera da biramo ljude koje biramo. Ti ljudi koje biramo ne koriste muriju kada laziraju izbore itd...) uoci izbora i retorika u vas u nas kod njih...u svojoj...da ne pisem dalje...
Da dodam da imamo i najveci % nepismenosti u Evropi.
- Alhemicarkaa
#609 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
Znas li koliko je bilo ljudi koji su isto pricali u Srbiji za vrijeme Milosevica? Pa su se borili i protiv toga. Bila sam tada u kontaktu s nekoliko ljudi koji su bili u Otporu, i koji su isto tako kukali na letargiju, neizlazak na izbore, a kad bi neko nesto ovako izjavio tvrdili su da je instruiran od samog Milosevica da ugusi svaki protest. Vi ako mislite da su se u Srbiji promjene desile preko noci, da su svi bili osvijesteni, varate se, da je tako bilo onda ne bi ni bilo potrebe za pobunom. Godinama je to kod njih kuljalo, godinama su momci hapseni, prebijani, a neke je progutao i mrak.frla wrote:Samo ne treba puno protestovati da nas ne bi zabolili prsti od tipkanja po tastaruri ...
Ljudi moji ohavizajte se ... dobro vam je čovjek maloprije rekao ovo je ništa drugo do obična močvara ... puna komaraca koje usput jedu velike ptice koje kruže iznad nas ... djaba nam je svima zujati po netu ništa od toga ... samo šuplja ...
Najbolji nacin da se ne desi nista je upravo taj - da govorimo od toga nema nista...
- gurman
#610 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
Neka ti imaš pojma, ja kažem da Tasim Kučević nije lično napao novinarku a ti mi dokaži da jeste?Toffee karamela wrote:A kako ti nazivaš hvatanje za ramena ili ruke i onemogućavanje fizičkih kretnji dok dotična osoba viče da je se pusti? To nije napad??? Je li napad samo znači kad te ošamare, mlatnu ili zamlate totalno? Pojma nemaš šta pričaš. I ne nahuškavaju ovdje nikakvi mediji nikoga ni na šta, oni su samo prenijeli događaj, možda je problem što su kamere uopšte bile tamo...gurman wrote:
Evo citata iz jednog medija: Kao što je poznao Kučević je u dvorištu Suda BiH jučer fizički napao jednu ženu, kao i novinarku Federalne televizije Vildanu Duran. Koliko sam ja vidio Kučević nije napado novinarku.
-
dellysa
#611 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
TUŽITELJSTVO BIH INSISTIRA NA SANKCIONIRANJU TASIMA KUČEVIĆA ZA NANOŠENJE POVREDA PREDSTAVNICI PORODICA OŠTEĆENIH
SARAJEVO, 22. aprila (FENA) - Glavni tužitelj Milorad Barašin i Tužiteljstvo BiH najoštrije osuđuju i zahtijevaju krivično procesuiranje jučerašnjeg grubog, nehumanog i necivilizacijskog incidenta koji se desio u dvorištu Suda BiH prije izricanja presude u predmetu Tasim Kučević i drugi.
Odmah po saznanju o počinjenom incidentu, glavni tužitelj Tužiteljstva BiH inicirao je koordinaciju aktivnosti s nadležnim tužiteljem KT Sarajevo, što je rezultiralo lišenjem slobode osumnjičenog Tasima Kučevića.
Tužiteljstvo BiH poručuje javnosti Bosne i Hercegovine da će poduzeti sve moguće zakonske mogućnosti za sankcioniranje stravičnog čina nanošenja povreda predstavnici porodica oštećenih od optuženog Tasima Kučevića, koji je jučerašnjom presudom pravomoćno osuđen na kaznu od 12 godina zatvora.
Tužiteljstvo BiH također poručuje da će poduzeti sve mjere da se spriječi bilo kakvo ugrožavanja predstavnika oštećenih i svjedoka te ujedno apelira na sve agencije za provođenje zakona u BiH da se optuženim osobama za teška krivična djela za koje postoji osnov, radi zaštite sigurnosti imovine i građana, određuje i primjenjuje mjera pritvora.
Tužiteljstvo BiH apelira na nadležna ministarstva pravde da se osuđenici na visoke kazne zatvora odmah upućuju na izdržavanje zatvorskih kazni radi zaštite imovine i sigurnosti građana Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću državnog tužiteljstva.
Fena
SARAJEVO, 22. aprila (FENA) - Glavni tužitelj Milorad Barašin i Tužiteljstvo BiH najoštrije osuđuju i zahtijevaju krivično procesuiranje jučerašnjeg grubog, nehumanog i necivilizacijskog incidenta koji se desio u dvorištu Suda BiH prije izricanja presude u predmetu Tasim Kučević i drugi.
Odmah po saznanju o počinjenom incidentu, glavni tužitelj Tužiteljstva BiH inicirao je koordinaciju aktivnosti s nadležnim tužiteljem KT Sarajevo, što je rezultiralo lišenjem slobode osumnjičenog Tasima Kučevića.
Tužiteljstvo BiH poručuje javnosti Bosne i Hercegovine da će poduzeti sve moguće zakonske mogućnosti za sankcioniranje stravičnog čina nanošenja povreda predstavnici porodica oštećenih od optuženog Tasima Kučevića, koji je jučerašnjom presudom pravomoćno osuđen na kaznu od 12 godina zatvora.
Tužiteljstvo BiH također poručuje da će poduzeti sve mjere da se spriječi bilo kakvo ugrožavanja predstavnika oštećenih i svjedoka te ujedno apelira na sve agencije za provođenje zakona u BiH da se optuženim osobama za teška krivična djela za koje postoji osnov, radi zaštite sigurnosti imovine i građana, određuje i primjenjuje mjera pritvora.
Tužiteljstvo BiH apelira na nadležna ministarstva pravde da se osuđenici na visoke kazne zatvora odmah upućuju na izdržavanje zatvorskih kazni radi zaštite imovine i sigurnosti građana Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću državnog tužiteljstva.
Fena
- Arc_Angel
#612 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
ja stvarno ne mogu da shvatim sta se dogodilo sa ovim ljudima ovdje. isto kao da su im mozgovi isprani.
ne mogu da shvatim da je ljudima dobro stanje u drzavi ovakvo kakvo jeste, ne mogu da shvatim da ih nimalo nebrine sto je skoro pola od radno sposobnih ljudi nezaposleno, ne mopgu da shvatim da im je normalno da im plate kasne po pola godine, ne mogu da shvatim da nisu zabrinuti za sigurnost svoje djece i potomstva, ne mogu da shvatim da ih srce i dusa neboli kada nijemi otaju na ovako nesto.
sta mislite koliko jos vremena treba da prodje pa da se vaše majke, tetke, sestre, ćerke drugarice nadju u situaciji u kakvoj je bila ona zena ispred suda danas, nemojte se zavravati da se to vama neće desiti, to vise nije pitanje godina ili mjeseci to je pitanje dana i sata. i tako vam i treba kad ste indolentni na sve ovo isto kao da vas je bog okrenuo u sumu.
ja sam odgojen na nacin da sam spreman da svoj zivot dam za ideale i ubjedjenja, i da sam spreman da se zrtvujem i da svoj zivot dam istog momenta ako ce moj zivot donijeti promjenu nabolje za ljude koje me okruzuju.
roditelji dragi sta mislite da ce vasa djeca sutra misliti o vama kada shvate da niste nista uradili da promjenite sredinu u kojoj ona zive i odrastaju, i kakvo im to nasljedje ostvljate da se oni bore i isprvljaju vase greske?
studenti dragi kako mozete da nijemo gledate sve ovo i da ostajete indolentni na sve ovo, kako mozete da zivite sa samim sobom kada zavrsite fakultet i dobijete diplomu a znate da necete moci naci posao jer ga nema i da ce se 1 od vas 50 zaposliti. kako vas ova spoznaja ne izjeda iznutra, kako vas ne boli, nepravda kada se na vasa radna mjesta zaposljavau ljudi koji su nesposobni ali imaju veze i stele i rodjake i dajdze i amidze i tetke koje ce im našteliti radno mjesto a vi ste studirali i zrtvovai godine na fakultetu.
pa bolan vi radnici ste mi najgori od svih.
hej platu neprimiti po pola godine i vise i nastaviti raditi i trpiti, pa jeste li vi crnci za vrijeme kolonizacije, robovi ili ste ljudi u 21 vijeku, ljudi od krvi i mesa, sta ste? pa sta mislite vi da sutra kad vi umrete da te iste gazde i poslodavci nece raditi vasoj djeci ono sto sada rade vama? jel stvarno milite da vas djeca vaša neće proklinjati sto ste ih uopšte donijli na ovaj svijet, pa ko vam daje pravo da to svojoj djeci radite.
koliko vam jos treba patnje, boli, tuge, popijenih tableta za smirenje i kuztija cigara pa da kazete dosta vise, koliko vam treba?

ne mogu da shvatim da je ljudima dobro stanje u drzavi ovakvo kakvo jeste, ne mogu da shvatim da ih nimalo nebrine sto je skoro pola od radno sposobnih ljudi nezaposleno, ne mopgu da shvatim da im je normalno da im plate kasne po pola godine, ne mogu da shvatim da nisu zabrinuti za sigurnost svoje djece i potomstva, ne mogu da shvatim da ih srce i dusa neboli kada nijemi otaju na ovako nesto.
sta mislite koliko jos vremena treba da prodje pa da se vaše majke, tetke, sestre, ćerke drugarice nadju u situaciji u kakvoj je bila ona zena ispred suda danas, nemojte se zavravati da se to vama neće desiti, to vise nije pitanje godina ili mjeseci to je pitanje dana i sata. i tako vam i treba kad ste indolentni na sve ovo isto kao da vas je bog okrenuo u sumu.
ja sam odgojen na nacin da sam spreman da svoj zivot dam za ideale i ubjedjenja, i da sam spreman da se zrtvujem i da svoj zivot dam istog momenta ako ce moj zivot donijeti promjenu nabolje za ljude koje me okruzuju.
roditelji dragi sta mislite da ce vasa djeca sutra misliti o vama kada shvate da niste nista uradili da promjenite sredinu u kojoj ona zive i odrastaju, i kakvo im to nasljedje ostvljate da se oni bore i isprvljaju vase greske?
studenti dragi kako mozete da nijemo gledate sve ovo i da ostajete indolentni na sve ovo, kako mozete da zivite sa samim sobom kada zavrsite fakultet i dobijete diplomu a znate da necete moci naci posao jer ga nema i da ce se 1 od vas 50 zaposliti. kako vas ova spoznaja ne izjeda iznutra, kako vas ne boli, nepravda kada se na vasa radna mjesta zaposljavau ljudi koji su nesposobni ali imaju veze i stele i rodjake i dajdze i amidze i tetke koje ce im našteliti radno mjesto a vi ste studirali i zrtvovai godine na fakultetu.
pa bolan vi radnici ste mi najgori od svih.
hej platu neprimiti po pola godine i vise i nastaviti raditi i trpiti, pa jeste li vi crnci za vrijeme kolonizacije, robovi ili ste ljudi u 21 vijeku, ljudi od krvi i mesa, sta ste? pa sta mislite vi da sutra kad vi umrete da te iste gazde i poslodavci nece raditi vasoj djeci ono sto sada rade vama? jel stvarno milite da vas djeca vaša neće proklinjati sto ste ih uopšte donijli na ovaj svijet, pa ko vam daje pravo da to svojoj djeci radite.
koliko vam jos treba patnje, boli, tuge, popijenih tableta za smirenje i kuztija cigara pa da kazete dosta vise, koliko vam treba?
- Johnny071
#613 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
cuj odredit mjeru pritvora da bi zastitili nekoga... pa taj tasim ima dovoljno para da fino sad kad ga smjeste u zatvor pod istragu fino uzme mobitel u ruke (iako je zabranjen kontakt ili takvo nesto slicno, ja odgovorno tvrdim da u svakoj sobi u kojoj leze pod istragom kako u sarajevskom centralnom zatvoru tako i u ostalim gradovima ima bar po jedan mobitel) nazove i kaze uradi to i to... poserem se na tuzilastvo, kad vec apeliraju, nek posalju fino u zatvore tamo nek im pooduzimaju mobitele i sve ono sto ne smiju imati, nek fino uzmu vodnike i komandire u centralnom pa im otkaze daju jer unose mobitele, drogu, hranu itd, nek fino onda advokate stegnu jer isto to rade kad dolaze u posjetu... pusti ba, ovdje je sve tolko truhlo da se ne moze popraviti, ama nikako. bezveze se razglaba ovdjedellysa wrote:TUŽITELJSTVO BIH INSISTIRA NA SANKCIONIRANJU TASIMA KUČEVIĆA ZA NANOŠENJE POVREDA PREDSTAVNICI PORODICA OŠTEĆENIH
Fena
-
fixer
#614 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
ko tu koga jebe? zar nije on ugledao svjetlo slobode upravo zbog tuziteljice?dellysa wrote:TUŽITELJSTVO BIH INSISTIRA NA SANKCIONIRANJU TASIMA KUČEVIĆA ZA NANOŠENJE POVREDA PREDSTAVNICI PORODICA OŠTEĆENIH
Fena
- Johnny071
#615 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
upravo to kazem, PUSTI TO
neog guzica malo proradila jer je sve na TVu izaslo, da nije kamera snimila ubjedili bi oni sve nas da se to nije desilo
neog guzica malo proradila jer je sve na TVu izaslo, da nije kamera snimila ubjedili bi oni sve nas da se to nije desilo
- suncica24
#616 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
Ako iko ista organizuje (u sta, znajuci nas, cisto sumnjam), ja potvrdjujem svoj i dolazak makar jos deset prijatelja.
A da iko zeli ista zaista pokrenuti, pod A bi uputio pismo sa vremenom i datumom svim NVO u BiH, te tako prosirio vijest, te svim MEDIJIMA, da se daleko cuje i pocuje.
Da ne kazem da bi do sad trebala biti kontaktirana sva studentska udruzenja, udruzenja gradjana postovaoca...baba i zaba, ambasade...
I da svako napise po 50 papirica sa mjestom i vremenom, krenulo bi sve...
Ne, nego je lakse kukati, virtualno organizovati, pisati saosptenja, postove, blogove... i gledati kako nas mlate.
A da iko zeli ista zaista pokrenuti, pod A bi uputio pismo sa vremenom i datumom svim NVO u BiH, te tako prosirio vijest, te svim MEDIJIMA, da se daleko cuje i pocuje.
Da ne kazem da bi do sad trebala biti kontaktirana sva studentska udruzenja, udruzenja gradjana postovaoca...baba i zaba, ambasade...
I da svako napise po 50 papirica sa mjestom i vremenom, krenulo bi sve...
Ne, nego je lakse kukati, virtualno organizovati, pisati saosptenja, postove, blogove... i gledati kako nas mlate.
- sheilak
#617 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
Pa jeste covjek koga on placa, u situaciji koja je povezana sa Kucevicevim fizickim napadom.gurman wrote:Neka ti imaš pojma, ja kažem da Tasim Kučević nije lično napao novinarku a ti mi dokaži da jeste?Toffee karamela wrote:A kako ti nazivaš hvatanje za ramena ili ruke i onemogućavanje fizičkih kretnji dok dotična osoba viče da je se pusti? To nije napad??? Je li napad samo znači kad te ošamare, mlatnu ili zamlate totalno? Pojma nemaš šta pričaš. I ne nahuškavaju ovdje nikakvi mediji nikoga ni na šta, oni su samo prenijeli događaj, možda je problem što su kamere uopšte bile tamo...gurman wrote:
Evo citata iz jednog medija: Kao što je poznao Kučević je u dvorištu Suda BiH jučer fizički napao jednu ženu, kao i novinarku Federalne televizije Vildanu Duran. Koliko sam ja vidio Kučević nije napado novinarku.
@ Johnny071
Slazem se, ne bi tu niko nista ucinio da javnost nije reagirala i da nema tako jasnih dokaza. A koliko jos Tasima Kucevica shamara Bosnom?
- Johnny071
#618 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
@Sheilak
previse, u smaom sarajevu ih je previse, kao sto sam vec rekao, pa odu jadni ljudi d aih prijave, ovi smradovi im uzmu izjave i puste ih na slobodu, onda oni odu nazad nadju ovog sto ih je prijavio pa ga "udese" i covjek jadan mora povuc prijavu protiv njih... al to je sve normalno kod nas.. jebiga, staces, hljba i igara...
previse, u smaom sarajevu ih je previse, kao sto sam vec rekao, pa odu jadni ljudi d aih prijave, ovi smradovi im uzmu izjave i puste ih na slobodu, onda oni odu nazad nadju ovog sto ih je prijavio pa ga "udese" i covjek jadan mora povuc prijavu protiv njih... al to je sve normalno kod nas.. jebiga, staces, hljba i igara...
- suncica24
#619 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
PS: I da, ko se o mlijeko opece, i u jogurt puse 
- Mali_Vuk
#620 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
Nažalost, kod nas vlada jedan strašan mrak i podanički mentalitet utkan u paroli "linija manjeg otpora". Mi smo utjelovljenje one poznate orvelovske "ne mogu postati svjesni sve dok se ne pobune, a dok se ne pobune nikad neće postati svjesni" Zatvoren krug.Alhemicarkaa wrote:Znas li koliko je bilo ljudi koji su isto pricali u Srbiji za vrijeme Milosevica? Pa su se borili i protiv toga. Bila sam tada u kontaktu s nekoliko ljudi koji su bili u Otporu, i koji su isto tako kukali na letargiju, neizlazak na izbore, a kad bi neko nesto ovako izjavio tvrdili su da je instruiran od samog Milosevica da ugusi svaki protest. Vi ako mislite da su se u Srbiji promjene desile preko noci, da su svi bili osvijesteni, varate se, da je tako bilo onda ne bi ni bilo potrebe za pobunom. Godinama je to kod njih kuljalo, godinama su momci hapseni, prebijani, a neke je progutao i mrak.frla wrote:Samo ne treba puno protestovati da nas ne bi zabolili prsti od tipkanja po tastaruri ...
Najbolji nacin da se ne desi nista je upravo taj - da govorimo od toga nema nista...
Ruralnost, neobrazovanje, strah, depresija. Odlično tlo za kriminalce raznih vrsta.
Ne daj se Bosno
-
dellysa
#621 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
..."Udruženja gradjana "Front" i "Pokret za evropsku BiH" pozvali su građane BiH na veliki protest 9. maja kao reagovanje na brutalni incident pre zgradom Suda BiH....
izvor:http://www.mtsmondo.com/news/vesti/text.php?vest=132015
izvor:http://www.mtsmondo.com/news/vesti/text.php?vest=132015
- Toffee karamela
#622 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
Draga vještice, karamelica je mnogo puta kretala ulicama i vraćala se poslije sat vremena s ostalima, jer je rulja iz gradskih bašta buljila u nas ko da smo polarni međedi, a neki su nas i slikavali s balkona svojih stanova (vjerovali ili ne!).vjesticanametli wrote:opet protesti i ta prica a kad treba na ulicu naci cete milion razloga
Ali treba pokušavat i dalje, u nadi je spas. Ja čekam da neko potvrdi datum i vrijeme da počnem ljude obavještavat. Je li dakle subota u 12h pred tim sudom ili tužilaštvom ili...?
- gurman
#623 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
Morate znati da pritvor ne određuje tužilac niti Tužilaštvo nego Sud. To su dvije potpuno različite institucije. Tužilac se uvijek zalaže i predlaže Sudu da nekome odredi pritvor ali tu odluku donosi Sud.fixer wrote:ko tu koga jebe? zar nije on ugledao svjetlo slobode upravo zbog tuziteljice?dellysa wrote:TUŽITELJSTVO BIH INSISTIRA NA SANKCIONIRANJU TASIMA KUČEVIĆA ZA NANOŠENJE POVREDA PREDSTAVNICI PORODICA OŠTEĆENIH
Fena
- black
#624 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
jeste, ali shta je sa obrazovanim ljudima, shta je sa studentima (posebno sa filozofskog), sve buduci kvazi-intelektualci..itd ..Mali_Vuk wrote:
Nažalost, kod nas vlada jedan strašan mrak i podanički mentalitet utkan u paroli "linija manjeg otpora". Mi smo utjelovljenje one poznate orvelovske "ne mogu postati svjesni sve dok se ne pobune, a dok se ne pobune nikad neće postati svjesni" Zatvoren krug.
Ruralnost, neobrazovanje, strah, depresija. Odlično tlo za kriminalce raznih vrsta.
Ne daj se Bosno
dobro damir kaze..bolje biti turista vec jeftina parola izblijedjela na majici skrivenoj u ormaru ushminkanih antiglobalista..nju bosnishe kultural revolushn.. tacka ba!
- shuriken
#625 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
vjerujem da je takoJohnny071 wrote:cuj odredit mjeru pritvora da bi zastitili nekoga... pa taj tasim ima dovoljno para da fino sad kad ga smjeste u zatvor pod istragu fino uzme mobitel u ruke (iako je zabranjen kontakt ili takvo nesto slicno, ja odgovorno tvrdim da u svakoj sobi u kojoj leze pod istragom kako u sarajevskom centralnom zatvoru tako i u ostalim gradovima ima bar po jedan mobitel) nazove i kaze uradi to i to... poserem se na tuzilastvo, kad vec apeliraju, nek posalju fino u zatvore tamo nek im pooduzimaju mobitele i sve ono sto ne smiju imati, nek fino uzmu vodnike i komandire u centralnom pa im otkaze daju jer unose mobitele, drogu, hranu itd, nek fino onda advokate stegnu jer isto to rade kad dolaze u posjetu... pusti ba, ovdje je sve tolko truhlo da se ne moze popraviti, ama nikako. bezveze se razglaba ovdjedellysa wrote:TUŽITELJSTVO BIH INSISTIRA NA SANKCIONIRANJU TASIMA KUČEVIĆA ZA NANOŠENJE POVREDA PREDSTAVNICI PORODICA OŠTEĆENIH
Fena
hajmo skupit lovu i kupit mobile phone jammere i pokloniti istraznom zatvoru
tako da ako i imaju telefone, da nemaju signala