Praznici, vrijeme kada...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
BigusDickus

#1 Praznici, vrijeme kada...

Post by BigusDickus »

Vrijeme kada se podsjecamo koliko smo razliciti. Vrijeme, kada "jedni" slave, "drugi" im cestitaju, a "treci" ih sve skupa salju do djavola. Vrijeme kada se ljudi, u svoj svojoj razlicitosti, manje ili vise usiljeno smjeskaju jedni drugima i izjavljuju nekakve najbolje zelje, za sadasnjost i buducnost. Vrijeme neiskrenosti, maskembal lazne uljudnosti i povrsinske tolerantnosti.

Ne treba zaboraviti i da je to vrijeme kada se "zajednice" dodatno homogeniziraju. "Isti" medjusobno cestitaju jedni drugima i podsjecaju se koliko su drugaciji, bolji i napredniji od onih "drugih i trecih", "anamnji'ovih".

Sve u svemu, praznici su tako posebni dani...pa zato evo jedan "praznicni" i od mene...mozda je usiljen, mozda nije...zar je vazno... :)
Gazz

Post by Gazz »

:roll:
mya

Post by mya »

ja to uopšte ne vidim tako.

meni je božić vrijeme porodičnog okupljanja, a nova godina :D
ne razmišljam o drugima, trećima, homogenizaciji...

od mene jedan neusiljeni :-D za tebe i ostale[/i]
Kareem Abdul-Jabbar

#4 Re: Praznici, vrijeme kada...

Post by Kareem Abdul-Jabbar »

BigusDickus wrote: Vrijeme neiskrenosti, maskembal lazne uljudnosti i povrsinske tolerantnosti.
Lijep opis zivota, a ne samo perioda praznika :lol:
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Sve je to sranje. Sretno ti ovo, sretno ti ono, a nigdje srece ni na mapi, samo crnjak za crnjakom...i na kraju se pomiris sa tim, jer drugacije izgleda ne moze, ma koliko se trudio... :sad:

Ako si danas sretan i nasmijan, ocekuj da ce vec sutra biti potpuno drugacije, ali ni ne pomisljaj da ces biti spreman na to...uvijek uspije da te iznenadi... :(
Last edited by BigusDickus on 24/12/2004 13:09, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#6 Re: Praznici, vrijeme kada...

Post by Alfons Kauders »

Kareem Abdul-Jabbar wrote:
BigusDickus wrote: Vrijeme neiskrenosti, maskembal lazne uljudnosti i povrsinske tolerantnosti.
Lijep opis zivota, a ne samo perioda praznika :lol:
Hahaha, fakat ! Dobra Bigi, cestitam... :lol:

Neka nam nasih praznika, svima super, svima dobro, pa kad skontaju koliko ih je to kostalo para & obraza, malih sivih celija, celija jetre, za koje bas i nisam siguran koje su boje (moje su vjerovatno dosad flourescentne)... :D

Al nije to nista bitno, vazno je da se slavi, bilo sta... :wink:
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

BigusDickus wrote:Sve je to sranje. Stetno ti ovo, sretno ti ono, a nigdje srece ni na mapi, samo crnjak za crnjakom...i na kraju se pomiris sa tim, jer drugacije izgleda ne moze, ma koliko se trudio... :sad:

Ako si danas sretan i nasmijan, ocekuj da ce vec sutra biti potpuno drugacije, ali ni ne pomisljaj da ces biti spreman na to...uvijek uspije da te iznenadi... :(
I to najcesce negativno ! :D

A drugacije moze, al je ovako jednostavnije...Valjda... :-?
mya

Post by mya »

kvarite mi raspolozenje :(
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

mya wrote:kvarite mi raspolozenje :(
Da, ali ga tako sebi popravljamo, a to je jedino bitno... :D
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Raspolozenje i neraspolozenje su samo trenutni...a sranje u kome zivimo je stalno... :roll:
mya

Post by mya »

alfons
kako kome

bigus
jesi ti to ozbiljan?

probaj koristiti
:lol: umjesto :(
:-D umjesto :sad:
:D umjesto :-?

odmah ces se bolje osjecati
Kareem Abdul-Jabbar

Post by Kareem Abdul-Jabbar »

BigusDickus wrote:Raspolozenje i neraspolozenje su samo trenutni...a sranje u kome zivimo je stalno... :roll:
:shock::shock: ma, ta je bijooo??? :( Ko dijoooo?? :x:x
:-D :lol:
sunday_morning

Post by sunday_morning »

..vrijeme kada se desava najveci broj samoubistava (u svijetu) narocito uoci i poslije nove godine! ...

to puno govori koliko se ljudi tada osjeca nesretno, depresivno, razocarano, ostavljeno, manje vrijedno... vrijeme kada se sumiraju rezultati, pitas sam sebe sta si postigao u protekloj godini..sta dobio-sta izgubio, valjda ovo drugo prevagne pa pocnu crne misli...to je vrijeme kada se sjetimo onih koje volimo a nisu sa nama.. kada se prisjecamo nekih dobrih i losih trenutaka, nasih gresaka, razocaranja u sto-sta...

ja se ipak radujem svim praznicima, osjecam se nekako ushiceno, volim biti sa prijateljima, tada mi doleze rodbina i prijatelji sa raznih strana..mojoj sreci nema kraja...jedino me nervira formalizam oko proslavljanja Nove godine..volim da to prodje spontano, slatko na finom mjestu sa dobrom muzikom i dobrom rajom... jedino mi raspolozenje kvari kada nema snijega - ugodjaj nije ni izbliza isti :-?
ostalo nam je jos par dana do Nove, pa se vec brinem, sta ako se ujutro 31. probudim a nigdje snijeznog pokrivaca ??? ...heheh eto, sad sam k'o dijete
Post Reply