pravni savjet

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sljokadjija

#1 pravni savjet

Post by sljokadjija »

postovana gospodo, molio bih vas ako mozete da mi odgovorite na slijedeca pitanja o imovinsko pravnim odnosima, prvo pitanje;cuo sam da ugovori o prodaji,zamjeni,pokloni itd. nekretnina sklopljeni u stanju rata u Bosni i Hercegovini odlukom visokog predstavnikaEU su nevazeci dok se ne obnove posle rata to jest u stanju mira jeli ova informacija tacna i ako jest znate li ime zakona i clan koji se odnosi na ovu odluku,drugo pitanje dali je provodiv ugovor o poklonu nekretnina ako poklonodavaoc u trenutku pravljenja ugovora nije posjedovao potrebnu dokumentaciju kao sto je 1/1 ili posjedovni list (poklonodavaoc je posjedovao testament za nekretninu koju je naveo u ugovoru o poklonu), inacu u ugovoru izmedju poklonodavca i poklono primaoca uopste nepostoji razlog zasto se poklanja spomenuta nekretnina kao i da je ta ista nekretnina istog dana poklonjena drugom poklonoprimaocu isto bez ikakvog obrazlozenja u ugovoru zasto se nekretnina ponovo poklonja(inace u svim tim ugovorima o poklonu brzopletoscu doslo je do greske te je u ugovoru o poklonu upisan pogresan broj parcele to jest broj parcele za koju ja vec 26 godina posjedujem 1/1 i posjedovni list),molim vas ako mozete da mi odgovorite dali je taj ugovor o poklonu zaista zakonsko osnovan i dali postoji mogucnost da se isti provede u nadi da ce te razumjeti moje pitanje unaprijed vam se zahvaljujem
ja2

#2 Re: pravni savjet

Post by ja2 »

sljokadjija wrote:postovana gospodo, molio bih vas ako mozete da mi odgovorite na slijedeca pitanja o imovinsko pravnim odnosima, prvo pitanje;cuo sam da ugovori o prodaji,zamjeni,pokloni itd. nekretnina sklopljeni u stanju rata u Bosni i Hercegovini odlukom visokog predstavnikaEU su nevazeci dok se ne obnove posle rata to jest u stanju mira jeli ova informacija tacna i ako jest znate li ime zakona i clan koji se odnosi na ovu odluku,drugo pitanje dali je provodiv ugovor o poklonu nekretnina ako poklonodavaoc u trenutku pravljenja ugovora nije posjedovao potrebnu dokumentaciju kao sto je 1/1 ili posjedovni list (poklonodavaoc je posjedovao testament za nekretninu koju je naveo u ugovoru o poklonu), inacu u ugovoru izmedju poklonodavca i poklono primaoca uopste nepostoji razlog zasto se poklanja spomenuta nekretnina kao i da je ta ista nekretnina istog dana poklonjena drugom poklonoprimaocu isto bez ikakvog obrazlozenja u ugovoru zasto se nekretnina ponovo poklonja(inace u svim tim ugovorima o poklonu brzopletoscu doslo je do greske te je u ugovoru o poklonu upisan pogresan broj parcele to jest broj parcele za koju ja vec 26 godina posjedujem 1/1 i posjedovni list),molim vas ako mozete da mi odgovorite dali je taj ugovor o poklonu zaista zakonsko osnovan i dali postoji mogucnost da se isti provede u nadi da ce te razumjeti moje pitanje unaprijed vam se zahvaljujem

Ja ti samo mogu reci da se ne moze poklanjati imovina za koju se neko nada da ce je naslijediti bilo kao zakonski ili testamentalni nasljednik. Drugome mozes pokloniti samo ono sto je u tvom vlasnistvu ili ono na sto imas pravo. Nekretnina koja ti je obecana u nekom testamentu, a nije jos uvijek sprovedena ostavinska rasprava ne moze biti predmet poklona ni u kom slucaju!
sljokadjija

#3 Re: pravni savjet

Post by sljokadjija »

postovani/a ja2 ja sam zaboravio da napisem da je ostavinska rasprava po testamentu provedena 1990god. i da je poklonodavoc u sklopljenom ugovoru o poklonu zakonski naslijednik poklonjene nekretnine ali je nekretnina uknjizena tek 2010 godine(16god. nakon sklopljenog ugovora o poklonu ili nakon 2god. nakon nazalost smrti poklonodavaoca) ovom prilikom vam zelim i ovo predociti hvala na pokusaju pomoci
JThomas

#4 Re: pravni savjet

Post by JThomas »

drug, za te trakavice od 20+ godina i stotinjak papira ti niko ne može pomoći da ne sjedne i sve to na miru nekoliko sati pročešlja. niko ti ne može dati pravi savjet da sve to lijepo, detaljno ne pregleda, vjeruj mi na riječ. a to je preko neta nemoguće.
Post Reply