Pravna pomoc...BiH vs. Njemacka

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
pils

#1 Pravna pomoc...BiH vs. Njemacka

Post by pils »

Dragi forumasi,nadam se da neko od vas moze pomoci...naime,moj prijatelj XY,koji je drzavljanjin Bosne i Hercegovine ,bio je zarucen sa djevojkom ,drzavljankom Njemacke...nekih 5 godina,i sve je islo ok ...ono trebali se uzeti ,vjeriti,ona je bila i u posjeti njegovima,medjutim,iz te veze,"tik pred oltar"...zaceo se sin...Znam da ovih slucajeva ima dosta,ali ona se od tog casa drasticno promijenila,porodila se na njihovoj teritoriji,manipulira dijetetom iz svojih,patolosko-opsesivnih razloga,ne dozvoljava nikakav pristup bioloskom ocu,a uz to jos salje i prijetece poruke,ima vec jednog sina od 13.godina i kako sama tvrdi,nasla je i novu zrtvu...koliko znam ,po njihovim zakonima,ona itekako ima fajde od "majcinstva",jer joj mjesecno daju primanja i do 4000 eura(sto od pokrajine,sto od doplatka)...posto je on jedna jako fina i draga osoba voljel bih mu pomoci jer niko sigurno ne bi zelio da mu dijete odgajaju stranci,da i ne spominjem psihicke traume koje on prolazi...Pzijetnej su ucestale,niti mu s jedne strane nudi mogucnost zivota i partnerstva,niti ga opet s druge strane pusta na miru...emocionalno zlostavljanje...Na koji nacin i kako on, kao zakoniti otac moze potraziti svoja prava s obzirom da se radi o dvije drzave i da li ,njihova jurisdikcija dopusta vodjenje postupaka iz nase drzave...maleni ima godinu dana i njihove papire, a mogucnost sporazumnog rjesenja je skoro nikakva...Hvala,unaprijed...
pils

#2 Re: Pravna pomoc...BiH vs. Njemacka

Post by pils »

moderator...zakljucati temu ,molim...hvala ...
Locked