Pravi muškarac

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Engram

Post by Engram »

Fair Life wrote:
Hladni_sa wrote:Uh pa sta je tebi...Kad bi ovo ovako bilo il bi ti bila noga..Il si toliko zaljubljen da ce ti srce polomit u sekundi...Dobro ne kazem da ima cura koje bi ovo iskoristile u pozitivnom smislu..Al ubijedjen sam i znam iz iskustva i razgovora sa curama da svaka ce vise trcati za tobom ako si sto veci gad prema njoj...Ako ona vidi da ti trcis oko nje i da na svako njeno hop ti skocis...Jarane najebo si opasno...Vjerujte mi ja sam ovo doktoriro :D 8)
Nemas ti pojma o ovim stvarima mladi prijatelju. Iza mene je vise staza u "radu" sa zenama nego sto ti imas godina starosti.

Tako ti je kod nas iz pedeset i neke ...
prijatelju...:-) ..iz pedeset i neke ... :roll: ...pregazilo te vijeme... :lol:
mag

Post by mag »

:lol:
Fair Life

Post by Fair Life »

Engram wrote:prijatelju...:-) ..iz pedeset i neke ... :roll: ...pregazilo te vijeme... :lol:
Oni koji piju himber ne razumiju se u vina.

Image
Engram

Post by Engram »

a neki od vina ne vide rhondu... forum - granica nahije :D
Fair Life

Post by Fair Life »

Engram wrote:a neki od vina ne vide rhondu... forum - granica nahije :D
__________Granice Moje Nahije
Image
Engram

Post by Engram »

ahaa

cyber nahija, i to plaha...animirana.gif...:D
Fair Life

Post by Fair Life »

Engram wrote:ahaa
cyber nahija, i to plaha...animirana.gif...:D
S mojim pasosem mi nije potreban internet da obidjem Svijet (bezvizno).

A tebi s tvojim ?
Potreban ti je Jules Verne, ili makar David Copperfield da bi otisao dalje nego sto ti pogled sa prozora moze dobaciti. Cini mi se da ce se jos dugo tvoj pogled u Svijet zavrsavati onog momenta kad se spusti roletna.

Izadji iz kotline, popni se na brdo da vidis Sunce i
... udahni duboko ...
pogledaj prema meni i nasmijesi se.

Taaaaako, jos malo se smijesi ...

_______'TICA !!

Image_______
Hvala ! Pasos cete dobiti na salteru EU, kad-tad.
Seletron

Post by Seletron »

Fair

nije ti ovo uredu...mislim eto i ja imam taj tvoj famozni pasos pa mi netreba viza...zivio sam van svoga grada i svega...bilo mi je ok...vratio sam se i opet mi je ok.ne zalim se.. :-D
Fair Life wrote:A tebi s tvojim ?
Potreban ti je Jules Verne, ili makar David Copperfield da bi otisao dalje nego sto ti pogled sa prozora moze dobaciti. Cini mi se da ce se jos dugo tvoj pogled u Svijet zavrsavati onog momenta kad se spusti roletna.

Izadji iz kotline, popni se na brdo da vidis Sunce i
... udahni duboko ...
pogledaj prema meni i nasmijesi se.
e sada ne znam zasto ti treba ovakav komentar...to sada ti kao neki cosmopolitan i don juan...ti si otisao imas neki papir koji ti omogucava da ides bez vize negdje...i sta to znaci :? ...znam ljudi kojima treba viza pa su sigurno proputovali vise nego ti...ili ja..nebitno..sada ti mozes ljudima koji nisu imali srecu kao ti i ja da drzis neka predavanja o "vinu i himberu"...i zenama... :D

Engram ti je malo udario na ego ili bolje reci na godine(ako si iz pedeset i neke,ne znam), pa ti odmah ja imam pasos i zato sam bolji sa zenam...sto se mene tice mozes biti i derpe, sta se moze znati preko neta...i ja mogu biti Clint Clit Eastwood preko neta... :D

nisam mislio da te vrijedjam ali nije uredu da ti sada dijelis pamet okolo...i kakve veze ima pasos i moja/tvoja/njeogava viza sa pravim muskarcem... 8-)
Fair Life wrote:Nemas ti pojma o ovim stvarima mladi prijatelju. Iza mene je vise staza u "radu" sa zenama nego sto ti imas godina starosti.

svaka ti cast ako je tako, ali "pas koji laje neujeda"... :)

no hard feelings :)

Respect Fair
Fair Life

Post by Fair Life »

Seletron wrote:...Engram ti je malo udario na ego ili bolje reci na godine(ako si iz pedeset i neke,ne znam), pa ti odmah ja imam pasos i zato sam bolji sa zenam...sto se mene tice mozes biti i derpe, sta se moze znati preko neta...i ja mogu biti Clint Clit Eastwood preko neta... :D

nisam mislio da te vrijedjam ali nije uredu da ti sada dijelis pamet okolo...i kakve veze ima pasos i moja/tvoja/njeogava viza sa pravim muskarcem... 8-)
E, kad je rijec o pasosu vrati se malo unazad na Forum - granica nahije, pa zatim cyber nahija:
Engram wrote:a neki od vina ne vide rhondu... forum - granica nahije :D
Lijepo je primijecivati samo ono sto zelis.

___A sto se tice zena nisam se hvalio Seletrone. To nije moj manir. "Rad sa zenama" moze biti i rad u kolektivu sa radnim kolegicama.
___Moj Ego drugi ne mogu povrijediti, jer i kad budem imao stotinu godina najdraza rijec ce mi biti SUTRA.
___Dok sam u stanju da mislim postojacu. Poslije mi je svejedno.
___Nije, kazes u redu da dijelim pamet unaokolo. Nije mi to ni bila namjera niti ikome treba tudje pameti. Ponuda zavisi od potraznje dragi moj Seletrone.
___Sprovedi anketu o tome sta kome nedostaje. Napisace: nova kola, stan, nove patike, dobar sat, mlada zena, NOVAC ...
___Budi siguran da niko nece napisati da mu nedostaje pameti. Prema tome svako ima dovoljno i zadovoljan je sa onim cime raspolaze.
___Reci mi sad: kako da nekome onda "udijelim" pameti koje ni sam nemam dovoljno.

Nema ljutis !

PS___Kazes mi da sam imao srecu da sam sad "vani" za razliku od drugih. Imao sam nesrecu Seletrone sto sam "morao" napustiti svoje unisteno i otici vani, jer vani su mi ponudili ono sto mi moja zemlja nije mogla zastititi. Mnogo je lakse nastaviti gdje se stalo nego pocinjati iz pocetka mladicu, ali se nije imalo bilo sta sa cega bi se nastavljalo.
___Zivot mi je samo jedan i nisam mogao dozvoliti da ga drugi razbiju kao djecju zvecku od zid. Zivot se jednom dobije na raspolaganje i ako ne znas sta i kako s njim - prodje, bas kao da ga nisi ni zivio. Zivot je kratak pa makar trajao 100 godina ako se trosi uvijek iznova za nove pocetke.
Seletron

Post by Seletron »

Evo

ajd ovako mozda ti i kolega imate nesto odprije pa te granice i pasosi..ne znam...samo mi nekako nema logike na ovu temu ici sa "ja imam, ti nemas".. :-)

"Dok sam u stanju da mislim postojacu"
Vidim da se Descartes cita i u dijaspori, drago mi je da bar neko cita/radi nesto osim "cece i heriona" kako to neko rece na forumu... :-D
Fair Life wrote:A sto se tice zena nisam se hvalio Seletrone. To nije moj manir...
ok, onda sam pogresno shvatio, ispricavam se...izvinjavam se...

ali kako da protumacim onda ovo...
Fair Life wrote:Rad sa zenama" moze biti i rad u kolektivu sa radnim kolegicama...
koji ce te njezno poljubiti izmedju ramena i vrata kad mu prije spavanja okrenem ledja.
... koji ce te uzeti za ruku kad pored vas prodje neka zgodna djevojka.
... koji ce te zagrliti oko ramena kad te upoznaje sa drustvom ili svojom familijom.
... koji ce reci da zeli samo tebe i da te niko na svijetu ne moze zamjeniti.
ja ovo nikada nisam radio sa zenam iz kolektiva(ako nisam imao neku namjeru :D :D ) ali mozda je do mene... :D

i onda ovo
Fair Life wrote:Nemas ti pojma o ovim stvarima mladi prijatelju. Iza mene je vise staza u "radu" sa zenama nego sto ti imas godina starosti.

ne znam mozda sam pogresno protumacio...istrcavam se... :razz:
Fair Life wrote:Moj Ego drugi ne mogu povrijediti
upravu si, nisam mislio na ego nego zbog godina...trebao sam tamo staviti godine...
8-)
Fair Life wrote:Budi siguran da niko nece napisati da mu nedostaje pameti
naravno jer niko nije dovoljno samokritican spram sebe...to je vec ego..rekao bih... :roll:
Fair Life wrote:Kazes mi da sam imao srecu da sam sad "vani" za razliku od drugih. Imao sam nesrecu Seletrone sto sam "morao" napustiti svoje unisteno i otici vani, jer vani su mi ponudili ono sto mi moja zemlja nije mogla zastititi. Mnogo je lakse nastaviti gdje se stalo nego pocinjati iz pocetka mladicu, ali se nije imalo bilo sta sa cega bi se nastavljalo

mislim da je ovo glupost...Da, imao si srecu ako si izasao za vrijeme rata...jer nisi dijelio sudbinu ljudi koji su bili tu...nisi dijelio sudbinu metka/gelera koji te je moga stici...pa sada tipkas iz komfora svoga doma, a mogao si, ne do Bog, biti gore kod Svevisnjeg raditi na remontu trolejbusa...imao si obuci, pojesti, ugrijati se...imao si normalan zivot i creditnu karticu...nesreca je jedina sto si mora napustiti svoj prijasnji zivot, dom sto si prije imao,vecinom materijalne i nadoknadive stvari, i neke duhovne doduse tesko nadoknadive...ali ostao si ziv,a to je sudbina koju nedjeli 12 000 gradjana sarajeva...zar ne?pa bolje i poceti iznova, nego gore u remontu biti...nekima je zivot razbijen kao djecija zvecka ali ti si ostao ziv, i sve drugo sem zahvale za taj dar je neobjasnjivo sa tvoje/moje strane... :?
Fair Life wrote:iz pocetka mladicu
dobro tata... ;)
Fair Life wrote:ako ne znas sta i kako s njim - prodje, bas kao da ga nisi ni zivio.
tacno slazem se.... :-D

respect :D

Mislim da pravi muskarac mora imati razumjevanje(narucito za vrijeme PMS-a :P kada smo krivi i Bogu i narodu za sve sto se desava :-D ) i biti spreman na kompromise...sve ostalo je relativno... :lol:
Fair Life

Post by Fair Life »

Seletron wrote:
Fair Life wrote:Rad sa zenama" moze biti i rad u kolektivu sa radnim kolegicama...
Fair Life wrote:koji ce te njezno poljubiti izmedju ramena i vrata kad mu prije spavanja okrenem ledja.
... koji ce te uzeti za ruku kad pored vas prodje neka zgodna djevojka.
... koji ce te zagrliti oko ramena kad te upoznaje sa drustvom ili svojom familijom.
... koji ce reci da zeli samo tebe i da te niko na svijetu ne moze zamjeniti.
ja ovo nikada nisam radio sa zenam iz kolektiva(ako nisam imao neku namjeru :D :D ) ali mozda je do mene... :D
Prikazi tekst ovako, jer bio je postiran u dva posta. U drugom dajem komentar na tvoju primjedbu, a u prvom komentar na temu.
Seletron wrote:
Fair Life wrote:Kazes mi da sam imao srecu da sam sad "vani" za razliku od drugih. Imao sam nesrecu Seletrone sto sam "morao" napustiti svoje unisteno i otici vani, jer vani su mi ponudili ono sto mi moja zemlja nije mogla zastititi. Mnogo je lakse nastaviti gdje se stalo nego pocinjati iz pocetka mladicu, ali se nije imalo bilo sta sa cega bi se nastavljalo
mislim da je ovo glupost...Da, imao si srecu ako si izasao za vrijeme rata...jer nisi dijelio sudbinu ljudi koji su bili tu...nisi dijelio sudbinu metka/gelera koji te je moga stici...pa sada tipkas iz komfora svoga doma, a mogao si, ne do Bog, biti gore kod Svevisnjeg raditi na remontu trolejbusa...imao si obuci, pojesti, ugrijati se...imao si normalan zivot i creditnu karticu...nesreca je jedina sto si mora napustiti svoj prijasnji zivot, dom sto si prije imao,vecinom materijalne i nadoknadive stvari, i neke duhovne doduse tesko nadoknadive...ali ostao si ziv,a to je sudbina koju nedjeli 12 000 gradjana sarajeva...zar ne?pa bolje i poceti iznova, nego gore u remontu biti...nekima je zivot razbijen kao djecija zvecka ali ti si ostao ziv, i sve drugo sem zahvale za taj dar je neobjasnjivo sa tvoje/moje strane... :?
Izasao sam vani u januaru 1995. Bio sam od 1992. u cetiri konc. logora. Zadovoljan ? (mislim da sam ovo vec negdje ranije spomenuo, ali nije ni vazno. Ne volim se ponavljati)
Seletron wrote:... a to je sudbina koju nedjeli 12 000 gradjana sarajeva...zar ne?
Sva bosanska stradanja, tuga i bol prouzrokavana tim stradanjima je mnogostruko veca od stradanja u Sarajevu, pa te molim da stradanja ne kompariras. Ona nisu niti mogu biti predmet poredjenja. To je sudbina koju ne da ne dijeli 12.000 Sarajlija, vec je ne dijeli na stotine hiljada drugih poginulih izvan Sarajeva.
Ti znas za onu: "Ko ubije jednog covjeka kao da je pobio cijeli svijet".
Seletron wrote:
Fair Life wrote:iz pocetka mladicu
dobro tata... ;)

Hahaha, nemoj me nasmijavati !
Seletron wrote:Mislim da pravi muskarac mora imati razumjevanje(narucito za vrijeme PMS-a :P kada smo krivi i Bogu i narodu za sve sto se desava :-D ) i biti spreman na kompromise...sve ostalo je relativno... :lol:
U pravu si Seletrone. Strpljen - spasen.

Postovanje i pozdrav
Seletron

Post by Seletron »

ma ne znam mene je to vazda cudilo...nikako da dokucim taj patern ponasanja zena u datom trenutku...kod nekih je umjereno pa mogu tolerisati...a opet imao sa djevojku dodju "oni dani" a ja bih si uplatio 7 dana u skenderiji i Drugoj samo da nemoram ici na oci... :D

volim za sebe misliti da sam otvoren, pokusat se prilaogditi...ali sve mi to pada u vodu kada uplatim skenderiju...koliko se ja tu zbunim :? u pokusaju da razumijem...strasno :roll: ...i onda naravno u tom razumjevanju kriv sam sto kisa pada danas :-? ...i sto na markalama nije bilo mladog krompira... :-?

Fair
nisam ni pokusao umanjiti stradanja naroda na ovim prostorima, samo sam mislio posto si iz SA zato sam naveo primjer Sa...necu siljiti ali sve si vidio, prosao, i nekako mi se zato cini da si/smo "sretan" sto si ziv...bas
zbog svih tih ljudi treba biti zahvalan na daru zivota...zbog njih sto ga nemaju... :(

pozdravi...
Post Reply