Pozitivna razmisljanja jednog Srbina

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

u_prolazu2

Post by u_prolazu2 »

to saveznistvo nije bilo iz ljubavi. umjetno saveznistvo - koaliciju su napravili isti oni koji su napravili i federaciju - nije nitko pitao niti jedne niti druge.
KUJTA

Post by KUJTA »

u_prolazu2 wrote:to saveznistvo nije bilo iz ljubavi. umjetno saveznistvo - koaliciju su napravili isti oni koji su napravili i federaciju - nije nitko pitao niti jedne niti druge.
Ma nemoj biti u zabludi Hrvati vole Bosnjake, pogotovo smo vidjeli to 1993 god kada im je Clinton zavrco usi da se nazor ujedine u Washingtonu :-D
Da da lako je lagati neka kaze mudonjica sta se prica o Izetu Nanicu i njegovoj pogibiji??
Neka kaze sta je tragedija Halilovic??
Gdje je bio Oric kada pada Srebrenica 1995 god??
On zato i pjeni kada ga neko upita o Halilovicu i porodicnoj tragediji??
Pusti ga meni samo :-D
violentjack

Post by violentjack »

Ti si boles... ne bjesnim ja..samo tesko mi je pricati sa osobama koje porede pilice sa ljudima

U prolazu moze =imati politiku 1000% drugaciju od moje..ali jos uvijek nije spao toliko nisko da naziva ljude pilicima

U Ahmicima su ubijene bebe..i ja jos nisam rekao da su u Uzdolu pobijeni neki kako ti rece'''pilici''

Postujem civilne zrtve..meni je rodak ubijen od takvih bolesnika sociopatskih krvolocnih sklonosti a bio je civil

Kad tad uradi..smatrat cu ga nedovoljno zrelim za daljne replike i argumentacije..

Do tada

:x :x :x :x :oops: :oops: :oops:
violentjack

Post by violentjack »

u_prolazu2 wrote:to saveznistvo nije bilo iz ljubavi. umjetno saveznistvo - koaliciju su napravili isti oni koji su napravili i federaciju - nije nitko pitao niti jedne niti druge.

To saveznistvo je potrebno sada i Bosnjacima..kao i Hrvatima.velika vecina Hrvata nema toliko frustracija prema BOsnjacime..jer Bosnjaci nisu palili Pakrac..Kutinu..Petrinju i druge Hrvatske gradove i granatirali Zagreb

Da..saveznistvo i jeste kao i sada je samo jedna velika zabluda..Enklave Bosanskih Hrvata su bas to =enklave..u Mostaru bi radi voljeli da su u MOstaru..i ja sam daleko da poricem kako su ti ljudi za BOSNU

Ali i Hrvatskoj ..kao i Hrvatima je stalo da saveznistva sa Bosnjacima..pa makar Bosnjaci i bili''topovsko meso''kad Hrvatska a kako je krenulo nikad se nece slagati krene na Zemun itd
KUJTA

Post by KUJTA »

Da li ces me ignorisati ili ne do tebe je, evo rastjerao si golubove koliko si ljut :D
Da u Ahmicima su vas Hrvati i HVO koji su bili vasi saveznici klali kao da niste ljudi i u Stupnom Dolu.
A nekada ste vezivali zastave zajedno.
Ode i Alagic,Kubura i Halilovic u Hag zbog vasih saveznika, tako ti pssssssssssss

A oko zrtava i postovanja,kada smo vec kod toga de napisi nesto o Kazanima,Kravicama,logoru u Tarcinu,logoru Sunce itd gdje su Srbi ubijani kao pilici i neljudi.
Zao mi je, meni je cudo kako posle Ahmica i Srebrenice uopste mozete sa Srbima i Hrvatima u BIH??
Jos ih molite da budu gradjani BIH??
A oni uzmu pasos i SCG i Hrvatske i dejtonske BIH :)
Samo ti ignorisi,mozda me i zaboli to
u_prolazu2

Post by u_prolazu2 »

violentjack wrote:

To saveznistvo je potrebno sada i Bosnjacima..kao i Hrvatima.velika vecina Hrvata nema toliko frustracija prema BOsnjacime..jer Bosnjaci nisu palili Pakrac..Kutinu..Petrinju i druge Hrvatske gradove i granatirali Zagreb

Da..saveznistvo i jeste kao i sada je samo jedna velika zabluda..Enklave Bosanskih Hrvata su bas to =enklave..u Mostaru bi radi voljeli da su u MOstaru..i ja sam daleko da poricem kako su ti ljudi za BOSNU

Ali i Hrvatskoj ..kao i Hrvatima je stalo da saveznistva sa Bosnjacima..pa makar Bosnjaci i bili''topovsko meso''kad Hrvatska a kako je krenulo nikad se nece slagati krene na Zemun itd

velika vecina hrvata nema frustracije niti prema srbima, a ti ipak neprestano uvaljujes nekakve gluposti o zemunu. to je jeftina demagogija, jesi li za "bosnu" ili nisi. za takvu kakvom je ti vidis naravno da nisu. a i ti bi se trebao zapitati, jel sve u redu s drzavom koju na umjetni nacin odrzavaju na zivotu - u biti ju odrazava "diktator" iz medjunarodne zajednice. bez njega bi davno umrla. a ako se 3 naroda nisu sposobna bas nista dogovoriti, koji je smisao svega toga. smisao je samo da se ne ponovi rat i nista vise. dokle bosnjaci budu imali ovako dvolicne stavove ona kao drzava nikad nece profunkcionirati. to sto vi mislite kako vrijeme radi za vas - vrijeme nama svima istjece lagano. kad ti prodje zivot vidjet ces da nije radilo ni za koga. ti koji sebe vidis kao cuvara bih, si jedan od najvecih rasparcivaca, jer nakon tvojih postova ce i srbi i hrvati reci "fuck off". mislis da se netko tebi treba opravdavati s svojim "patriotizmom" - NE ! saveznistvo je hrvatima tada bilo manje potrebno nego bosnjacima, a kako vrijeme tece i bosnjacki apetiti rastu, sve je prirodnije saveznistvo srba i hrvata - a to osjecaju i jedni i drugi !
Pri tom ne mislim na ono sto ti uvjek mislis (rat), nego i na jednu zajednicku politiku protiv velikobosnjaka kao sto si ti.
violentjack

Post by violentjack »

"patriotizmom" - NE ! saveznistvo je hrvatima tada bilo manje potrebno nego bosnjacima, a kako vrijeme tece i bosnjacki apetiti rastu, sve je prirodnije saveznistvo srba i hrvata - a to osjecaju i jedni i drugi !
Pri tom ne mislim na ono sto ti uvjek mislis (rat), nego i na jednu zajednicku politiku protiv velikobosnjaka kao sto si ti.

Ne..zelim da kopiram bezveze sve..samo ono sto me najvise interesuje

Kazes Bosnjacki apetiti rastu..no ako mislis na Bosnjacki Stolac ili Mostar okupirani dio.. to nisu nikakvi apetiti..nasi apetiti su dovoljno veliki da mozemo pobjediti Srbe i Hrvate u Bosni..iako ti i ne znas nista o Hrvatstvu i provalama

Imao sam drugova iz Odzaka=Hrvati..znao sam dosta Hrvata iz Bosne..i znam da bi se oni udruzli sa Srbima kad na vrbi rodi grozde..prije bi pojeli go.....eto ti udruzenja

Udruzenje i ''velikoHrvatstvo se plasira od nekih mocnijih Hrvata iz Hercegovine ili Hrvata Hercegovackih korijena

Apetiti Hrvata Bosne su davno zavrsili...Jelavic i Tuta su u Hagu..ekonomija je gotova Aluminij..Hercegovacka Banka..Eronet..onda skandali padovi Hrvata i postepeni kraj

1997 ste kamenovali Bosnjacke povratnike u Capljinu i Stolac danas ste tamo mis....znaci donji ste sad ili za par godina..to i Hrvatska zna

No ti ces mi govoriti o apetiti Hrvata..meni koji sam zivjeo i znam Hrvatske prilike

Hrvati bi sutra skocili da je Zemun njihov..to ti tvoji Hercegovacki krugovi ne pricaju..ali zadovoljavaju se manjim kolacom Bosnom..u nadi da ce dobiti bar Zap Herecegovinu..iako nema sanse za to
violentjack

Post by violentjack »

Hrvati su sad nacionalna manjina..zahvalite Franji sto je izdao Posavce i Krajiske Hrvate..nema ih u srednjoj BOsni..pa cak i na http://www.fzs.ba

kazu da ima oko 500 000 Hrvata u Federaciji..ako i toliko...Komarica kaze oko 400 000

Vi cete jos malo biti manjina..kad padnete na ispod 10% ..sto vec i jeste..neznatni igraci..jedino se u Mostaru jos furate i prcite

Jarane Srbi i Hrvati su neznatni.. donji igraci..njih postepeno przi bijela kuga,....svakimd anom sve je manje Hrvata i Srba..svakim danom jos je gore prosjecnom Hrvatu,,a da ne pricam o zalosti Srpske ekonomije

Bosna se moze raspasti..ali jarane Hrvati danas nemaju ni moci ni snage a ni lidera kako sto su ih imali do 1999

Vise nemate ekonomiju..a za par godina kad Bosnaci uzmu Stolac..i mora Neum cete izgubiti

A ti sanja..ne trebam ja ti to reci..pokusaj ensto,,ne laprdaj po internetu..ja bi volio da se i udruzite..ali jedino koji su za to su Hercegoacki Hrvati..a njih nema ni cc 200 000..u par kamenjarskih opcina

Donji ste..shvatite

Nema vise Franje da vas stiti..dzaba ti sve
:oops:
u_prolazu2

Post by u_prolazu2 »

aha, vi bi ste okupirali i vares i kakanj i srednju bosnu, a onda si uzeli i stolac i mostar - pa i neum.
ne znam s kojim si se ti to hrvatima druzio, ali su te lagali.
"ali zadovoljavaju se manjim kolacom Bosnom..u nadi da ce dobiti bar Zap Herecegovinu" - zap. hercegovina nije bosna, kao sto joj i samo ime kaze.
to sto ste vi vojno jaki je samo tako sto kad vas negdje pobjede vi se opet vratite. srbi tu imaju barem neku granicu ponosa i dostojanstva.
zemun je dio beograda i hrvati nikad ne bi skakali na tudju zemlju. bih je (i) NASA zemlja. to je razlika !!!!
u_prolazu2

Post by u_prolazu2 »

violentjack wrote:Hrvati su sad nacionalna manjina..zahvalite Franji sto je izdao Posavce i Krajiske Hrvate..nema ih u srednjoj BOsni..pa cak i na http://www.fzs.ba

kazu da ima oko 500 000 Hrvata u Federaciji..ako i toliko...Komarica kaze oko 400 000

Vi cete jos malo biti manjina..kad padnete na ispod 10% ..sto vec i jeste..neznatni igraci..jedino se u Mostaru jos furate i prcite

Jarane Srbi i Hrvati su neznatni.. donji igraci..njih postepeno przi bijela kuga,....svakimd anom sve je manje Hrvata i Srba..svakim danom jos je gore prosjecnom Hrvatu,,a da ne pricam o zalosti Srpske ekonomije

Bosna se moze raspasti..ali jarane Hrvati danas nemaju ni moci ni snage a ni lidera kako sto su ih imali do 1999

Vise nemate ekonomiju..a za par godina kad Bosnaci uzmu Stolac..i mora Neum cete izgubiti

A ti sanja..ne trebam ja ti to reci..pokusaj ensto,,ne laprdaj po internetu..ja bi volio da se i udruzite..ali jedino koji su za to su Hercegoacki Hrvati..a njih nema ni cc 200 000..u par kamenjarskih opcina

Donji ste..shvatite

zato je bosnjacima svakim danom bolje i njihova ekonomija cvjeta.
:lol: :lol: :lol: :lol:
BigusDickus

Post by BigusDickus »

violentjack wrote:Hrvati su sad nacionalna manjina..zahvalite Franji sto je izdao Posavce i Krajiske Hrvate..nema ih u srednjoj BOsni..pa cak i na http://www.fzs.ba

Donji ste..shvatite

Hajde bolan, sta si razvuk'o! :D :D
Image
rumenko

Post by rumenko »

Neko se rodi pametan,neko se opameti kroz zivot a neko ostane citav zivot budala.
Na zalost srbi spadaju u ovu zadnju kategoriju.
Ne na njihovu zalost nego na nasu zalost jer je sav pametan narod koji ima tu nesrecu da zivi u njihovoj blizini zrtva njihove gluposti.
Valjda je i pticama na grani jasno da su oni najveci gubitnici vlastite agresije '92-'95.
Svi njihovi nacionalisticki snovi o velikoj srbiji su zavrsili u "p.zdi lepoj materini" ali ne samo to.Oni su definitivno izgubili povlastenu poziciju koju su u Bosni nametali od '45.
Da nije tragicno bilo bi komicno to sto se jos qrce sa nekim ujedinjenjem/odcjepljenjem i slicnim glupostima.
Da ih ne znam rekao bih "Boze daj im srece,za pamet je kasno" ali srecu naravno ne zasluzuju.
Sve skupa zalosna su oni prica koju nikome ne bih pozelio.
ny

Post by ny »

Bosna nije imala nista "92,ni tenkova,aviona niti naoruzanja,pasmo se uspjeli odbraniti.Agresori su imali sve,ali osim srca (muda).Lahko je pucati po zenama i djeci,tesko je oci u oci,tu su Bosanci bili i ostali najbolji
ding-dong

Post by ding-dong »

KUJTA wrote:Da li ces me ignorisati ili ne do tebe je, evo rastjerao si golubove koliko si ljut :D
Da u Ahmicima su vas Hrvati i HVO koji su bili vasi saveznici klali kao da niste ljudi i u Stupnom Dolu.
A nekada ste vezivali zastave zajedno.
Ode i Alagic,Kubura i Halilovic u Hag zbog vasih saveznika, tako ti pssssssssssss

A oko zrtava i postovanja,kada smo vec kod toga de napisi nesto o Kazanima,Kravicama,logoru u Tarcinu,logoru Sunce itd gdje su Srbi ubijani kao pilici i neljudi.
Zao mi je, meni je cudo kako posle Ahmica i Srebrenice uopste mozete sa Srbima i Hrvatima u BIH??
Jos ih molite da budu gradjani BIH??
A oni uzmu pasos i SCG i Hrvatske i dejtonske BIH :)

Samo ti ignorisi,mozda me i zaboli to

vidi shege:)
kladim se da koristis nick Bolje od Bjekstva na djes.ba:)
u_prolazu2

Post by u_prolazu2 »

Image
ding-dong

Post by ding-dong »

ono sto je zanimljivo prateci cijelo vrijeme ovu diskusiju da niko nije doveo u autenticnost mogucnost da Srbin nije napisao ovaj post s pocetka.
Ili niko nije trazio link odakle je to:)
Pravo simpa:)
violentjack

Post by violentjack »

U prolazu ja ne vidim sta je tu smjesno?

Biskup Komarica na biskupskoj konferenciji je rekao 400 000-450 000 Hrvata

Drugi izvori kazu 500 000..a http://www.fzs.ba
kaze 550 000

Sad za Vares gdje su Bosnjaci cinili 31% Stanovnistva..tu ste davno izgubili..jer neko se je morao naseliiti u Knin i okolne cuke..a taj neko su bili Bosanski Hrvati

Ne trebam ja pisati po netu..ovo se sve dogada danas..prca vas mortalitet...u Stocu ste misevi..a tek kad se rijesi imovinsko-pravni odnosi i vrati se konfiskovana imovina nekih Bosnjaka tamo gdje su izgradena neka naselje poput Bobanova ili Suskova..onda cete biti donji jos vise

violentjack

Post by violentjack »

:D Image

Ma..to te ja cekam..a ti po navici citas erotske casopise :D
u_prolazu2

Post by u_prolazu2 »

violentjack wrote:U prolazu ja ne vidim sta je tu smjesno?

Biskup Komarica na biskupskoj konferenciji je rekao 400 000-450 000 Hrvata

Drugi izvori kazu 500 000..a http://www.fzs.ba
kaze 550 000

Sad za Vares gdje su Bosnjaci cinili 31% Stanovnistva..tu ste davno izgubili..jer neko se je morao naseliiti u Knin i okolne cuke..a taj neko su bili Bosanski Hrvati

Ne trebam ja pisati po netu..ovo se sve dogada danas..prca vas mortalitet...u Stocu ste misevi..a tek kad se rijesi imovinsko-pravni odnosi i vrati se konfiskovana imovina nekih Bosnjaka tamo gdje su izgradena neka naselje poput Bobanova ili Suskova..onda cete biti donji jos vise

ljudi se ne prebrojavaju - stoka se broji !
violentjack

Post by violentjack »

Pa onda zali se statiskom zavodu Hrvatske

http://www.dzs.hr
ili mozda vise volis ici na http://www.fzs.ba
u_prolazu2

Post by u_prolazu2 »

violentjack wrote:Pa onda zali se statiskom zavodu Hrvatske

http://www.dzs.hr
ili mozda vise volis ici na http://www.fzs.ba

Image
ny

Post by ny »

KUJTA wrote:Da moja je propaganda ista kao tvoja da se ne tuku! :)
Nazalost tebe u drzavi Iowa istjeruju Aline sa posla.
Ima jedna velika mesnica[ najveca u USA] i tu nastaje sukob kada skupa radite.

Ima ih i u UTAH e tu ste podjeljeni sa njima.
Ti reci gdje idete zajedno sa njima na teferice.
U Las Vegasu nevolite Bosnjake iz Banjaluke koje su citavo vrijeme bili u RS iako su sada za BIH :D
Nazalost nije cula kazala. :roll:
ovo ti jevelika laz.ja sam u drzavi Newyork,gdje je grad Utica,i tu zivi oko 15000 BOSANACA,od kojih8-9000 iz k
Krajine, isvi se odlicno slazu sa svima
violentjack

Post by violentjack »

Las Vegas ima par Bosanaca

Najvise ih ima u St Louisu i Utici ako se gledaju procenti..ima ih jos u Detroitu..Chicagu..itd
Post Reply