cekaj malo, pa ona zapocinje brak sa kalkulacijom da se ima vratiti kod roditelja ...Bambi_na_kofeinu wrote:Provirih kroz prozor, rek'o bi čovjek Ruanda 1994.uglavnomja wrote: vadis iz konteksta![]()
pitanje je bilo zasto studira da bi se dovela u situaciju sa gacama, koje su paradigma za nemanje svojih para, za finansijsku zavisnost od nekoga.
a citava moja prica se vrti oko toga, zavisnosti od nekoga. sad zavisi od roditelja, i planira da zivisi od muza, samo x km daleko, u zemlji sa najnizim standardom u europi i 50% nezaposlenih. korupcijom, nepotizmom, psima, divljim vozacima, itd ...
Pitam se je li vi to u žaru rasprave ili stvarno iskreno vjerujete u taj čemeran život.
Nema konteksta za polemiku oko jebenih gaća u braku.
Nema fakulteta ni društvenog uređenja koji će ti pružiti stopostotnu sigurnost, otkaz možeš dobiti uvijek, infarkt možeš dobiti uvijek, u nekoj fazi života možeš postati ovisan od bližnjih u bilo kom momentu.
Ponavljam - jebo ulazak u brak sa kalkulacijom šta ako budem u situaciji da mi partner mora kupiti gaće. To je tužniji život od svega tog što si nabrojao(la).
ako zivi vani ima materijalnu sigurnost da pristojno zivi. ako ostane bez posla ima naknadu za nezaposlene. a bolest ... prije ce ona njegovati njegovu majku nego neko nju, objektivno.
mislim halo ba ruanda