Koliko vremena provodite zajedno, jeste li sada u istom gradu?sadie_forever wrote:Normalno da to iznosim kad sam i doma i ovdje docekana sa "sta ako ovo sta ako ono" .Znaci iznosim sta ako bude nesto sto ja sumnjam da ce se desiti ikada!Bambi_na_kofeinu wrote: Jer je nezrelo odluciti se na brak uz ideju "nista ne gubim, imam se gdje vratiti", ne ulazi se u brak sa figom u dzepu. Da, moze se desiti da ne uspije, ali nemas taj plan prije same udaje.
Ne djeluje mi da ste se vas dvoje dogovorili o svim opcijama, ni da imate jasan plan, zvuci kao da je tu dosta nagadjanja s tvoje strane.
Ja sam stava da roditelji ne bi nikad smjeli prijetiti odricanjem od djeteta, ni mijesati se odraslom djetetu u izbor partnera. I jesam stava da odrasli, zdravi i sposobni i zaljubljeni ljudi trebaju probati sve i ne igrati na sigurno, sve ce doci s vremenom ako taj brak ima zdrave temelje.
I zajednica i kada jedno nema/izgubi posao se da iskombinovati kada su partneri mentalno i emotivno jaki.
Ali ti previse kalkulises i nagadjas i cini mi se da je to jedna od onih veza na daljinu gdje je vise projekcija vlastitih zelja nego realnosti.
Nisam mislila da je prava svaka,vec je bolio kraj ,pa sam mislila "eh nece vise nikada biti tako"to su mladalacke ljubavi,ovo je ozbiljna veza od 2012 godine.
Povratak
-
razonoda
#151 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
- escobar__
#152 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
Nemoj bit budala.sadie_forever wrote:Jel jos u slicnom problemu?
Zivim na zapadu,odavno zelja mi je da se vratim u BIH,moji roditelji su apsolutno protiv.U njihovoj glavi to je njihov poraz jer pobogu "oni su zivot dali da me dovedu ovdje a ja se vracam". U njihovoj glavi u Bosni je sve mrak,nije se pomaklo ni dan od 1992!! Ja vidim da nije tako,ljudi zive prilicno normalno. i ne razumijem ih nikako.Moja zelja je odavno da se vratim ali s njima to nikako ne mogu da diskutujem
-
sha_ba
#153 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
rekoh necu vise al moramescobar__ wrote:Nemoj bit budala.sadie_forever wrote:Jel jos u slicnom problemu?
Zivim na zapadu,odavno zelja mi je da se vratim u BIH,moji roditelji su apsolutno protiv.U njihovoj glavi to je njihov poraz jer pobogu "oni su zivot dali da me dovedu ovdje a ja se vracam". U njihovoj glavi u Bosni je sve mrak,nije se pomaklo ni dan od 1992!! Ja vidim da nije tako,ljudi zive prilicno normalno. i ne razumijem ih nikako.Moja zelja je odavno da se vratim ali s njima to nikako ne mogu da diskutujem
- escobar__
#154 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
sha_ba wrote:rekoh necu vise al moramescobar__ wrote:Nemoj bit budala.sadie_forever wrote:Jel jos u slicnom problemu?
Zivim na zapadu,odavno zelja mi je da se vratim u BIH,moji roditelji su apsolutno protiv.U njihovoj glavi to je njihov poraz jer pobogu "oni su zivot dali da me dovedu ovdje a ja se vracam". U njihovoj glavi u Bosni je sve mrak,nije se pomaklo ni dan od 1992!! Ja vidim da nije tako,ljudi zive prilicno normalno. i ne razumijem ih nikako.Moja zelja je odavno da se vratim ali s njima to nikako ne mogu da diskutujem![]()
![]()
- ferratilis
#155 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
jeste se upecali ko somovi, pa zar ne kontate da vas neko trolla, njima je tamo dobro, mi se ovdje patimo pa nas malo podjebavaju
-
razonoda
#156 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
ferratilis wrote:jeste se upecali ko somovi, pa zar ne kontate da vas neko trolla, njima je tamo dobro, mi se ovdje patimo pa nas malo podjebavaju
- sadie_forever
#157 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
Jos je ovo falilo,a ako se ti patis ne pate svi.ferratilis wrote:jeste se upecali ko somovi, pa zar ne kontate da vas neko trolla, njima je tamo dobro, mi se ovdje patimo pa nas malo podjebavaju
- Edin H.
#158 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
Nisi jedini ko se vratio, ako imas sharu, go for it. Mozes se uvijek vratiti nazad.
U Bosni se mozes kvalitetnije zajebavati, reci samo roditeljima da je njihova duznost, pravo i obaveza da salju novac.
Sve najbolje.
U Bosni se mozes kvalitetnije zajebavati, reci samo roditeljima da je njihova duznost, pravo i obaveza da salju novac.
Sve najbolje.
- insomnia78
#159 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
Ona je curicaEdin H. wrote:Nisi jedini ko se vratio, ako imas sharu, go for it. Mozes se uvijek vratiti nazad.
U Bosni se mozes kvalitetnije zajebavati, reci samo roditeljima da je njihova duznost, pravo i obaveza da salju novac.![]()
Sve najbolje.
Istina, nije isto kad se vrati zabludnjeli sin i kcerka raspustenica sa trbuhom do zuba i/ili bebom
- saiks
#160 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
Na ovo boldano cu ti se nasmijati.Država wrote:Ko hoće raditi, posao može naći i u Bosni.
Još ako dođete sa nekim početnim kapitalom pa otvorite neku firmu ili obrt...
Može se ba, samo ljudi više vole sjediti u kladionici i kukati nego raditi...
Kakav obrt,znas ti da poduzetnik na svaku zaradjenu 1km,drzavi daje 90pf? BiH drzava sa najvecim iznosom doprinosa. Naci posao u BiH,u struci,pa prije ces loto dobiti.
Lako cu ja za kapital,ako ti imas ideju samo reci,moze i na PM
Last edited by saiks on 10/05/2015 19:26, edited 1 time in total.
- sadie_forever
#161 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
E vidis,to i ja sumnjam da plasi moje.Nebi se svakako vratila na njihovo ako bi se to desilo! ali je sebicno uvijek misliti na najgore,i sprijecavati nekoga da radi sto hoceinsomnia78 wrote:Ona je curicaEdin H. wrote:Nisi jedini ko se vratio, ako imas sharu, go for it. Mozes se uvijek vratiti nazad.
U Bosni se mozes kvalitetnije zajebavati, reci samo roditeljima da je njihova duznost, pravo i obaveza da salju novac.![]()
Sve najbolje.
Istina, nije isto kad se vrati zabludnjeli sin i kcerka raspustenica sa trbuhom do zuba i/ili bebom
-
sha_ba
#162 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
moram, a dje bi se vratila? biro? socijala?sadie_forever wrote:E vidis,to i ja sumnjam da plasi moje.Nebi se svakako vratila na njihovo ako bi se to desilo! ali je sebicno uvijek misliti na najgore,i sprijecavati nekoga da radi sto hoceinsomnia78 wrote:Ona je curicaEdin H. wrote:Nisi jedini ko se vratio, ako imas sharu, go for it. Mozes se uvijek vratiti nazad.
Sve najbolje.
- insomnia78
#163 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
Code: Select all
Mislim da se oni tu najmanje boje da li ces se ti vratiti na njihovosadie_forever wrote:E vidis,to i ja sumnjam da plasi moje.Nebi se svakako vratila na njihovo ako bi se to desilo! ali je sebicno uvijek misliti na najgore,i sprijecavati nekoga da radi sto hoceinsomnia78 wrote:Ona je curicaEdin H. wrote:Nisi jedini ko se vratio, ako imas sharu, go for it. Mozes se uvijek vratiti nazad.
Sve najbolje.
Ljudi su svjesni da mozes sebi zajebati citav zivot
Doduse to mozes i tamo ali ovdje imas vece sanse
Ne zato sto je to Bosna, nego zato sto postoji dobra predispozicija za to u citavoj toj prici
I ja mislil da si "zelena" i, iskreno, mislim da ces se zajebati ako dodjes
- gospodja profiterka
#164 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
Zaboga, zašto bi se takvo što desilo? Voliš li ti tog momka? Voli li on tebe? Stvarno, iskreno, nježno, odano? Ako je odgovor da, nema zime. Ako sumnjaš u vašu vezu, onda to nema veze s tim gdje ćete živjeti kad se vjenčate.sadie_forever wrote:E vidis,to i ja sumnjam da plasi moje.Nebi se svakako vratila na njihovo ako bi se to desilo! ali je sebicno uvijek misliti na najgore,i sprijecavati nekoga da radi sto hoceinsomnia78 wrote:Ona je curicaEdin H. wrote:Nisi jedini ko se vratio, ako imas sharu, go for it. Mozes se uvijek vratiti nazad.
Sve najbolje.
- Danguba
#165 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
Ako buduci ima dobar posao, bolje ce zivjeti nego na zapadu i sta ce njemu ''udaja''.dinooh wrote:Dobar ti je momak, ne leti za papirima, pod uslovom da nema papire druge zemlje osim BiH![]()
A BiH ili zapad? Hmm, zasto "bona" BiH?
Buduca ima drugo drzavljanstvo i moze se uvijek vratiti a i povesti nekoga sa sobom.
Zelim im puno srece.
- JThomas
#166 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
abu graib jebote_BataZiv_0809 wrote:
Americanin je izdrzao godinu i po, ali taj je bio ko u Gvantanamu, radio za punca.![]()
poslije toga se prijaviš za ratište, da se odmoriš i dahneš dušom
- escobar__
#167 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
Može, slažem se, ali ne pristojan posao dostojan čovjeka - ovdje se to više svodi na to da hamališ privatniku za kojeg su, po njegovom balijskom svjetonazoru ("biznis" modelu) radnici = robovi kojima je za siću u opisu posla da rade sve ono šta gazdi gospodaru padne na pamet. Takvog posla zaista ima na svakom koraku. Onog pristojnog za kakvu-takvu pristojnu platu i, što je također vrlo bitno, u pristojnoj radnoj atmosferi u kojoj se nećeš osjećat k'o jevrej u nacističkoj Njemačkoj teško da ćeš naći.Država wrote:Ko hoće raditi, posao može naći i u Bosni.
Još ako dođete sa nekim početnim kapitalom pa otvorite neku firmu ili obrt...
O otvaranju firme ili obrta nema potrebe ni pričat, pa ovdje ni svjetske korporacije ne otvaraju ništa, a da otvara običan čovjek kojeg će prvo država derat kroz poreze i akcize, a onda i oni s druge strane zakona jer država osim što dere nametima, ne čini apsolutno ništa po pitanju zaštite tih koje dere.
Zato bih opet ponovio ono šta sam maloprije rekao, nemoj bit budala i ne vraćaj se ovamo.
- Better Man
#168 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
Ni u ludilu se ne vraćaj ovamo, jer ovdje perspektivu imaju samo kriminalci, lopovi i bagra od naših političara. Prijatelj sa suprugom i dvoje djece male djece odlaze vani da žive i rade i ako su i ovdje imali dobre poslove. Supruga mu dobila dobar dobar posao, a vjerovatno će i on uspjeti da dođe do posla. Ovoj zemlji treba revolucija iz temelja, odnosno da se svi građani dignu na noge i zauvijek otjeraju ovu bagru od političara i njihove porodice i da konačno dođu mladi, sposobni i obrazovani koje će ovu zemlju učiniti boljim mjestom za život.
- Kinesko prkno
#169 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
Samo se ti vrati,puste ove ptice kukavice, pa vise zivota imas u ciganskoj mahali u Bosni neko u citavoj zapadnoj Evropi.
Samo je bitno da imate love.
- insomnia78
#170 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
Ovo je tako pogresnoKinesko prkno wrote:Samo se ti vrati,puste ove ptice kukavice, pa vise zivota imas u ciganskoj mahali u Bosni neko u citavoj zapadnoj Evropi.
- JThomas
#171 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
i tako ispravno u isto vrijeme 
- uglavnomja
#172 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
insomnia78 wrote:Ovo je tako pogresnoKinesko prkno wrote:Samo se ti vrati,puste ove ptice kukavice, pa vise zivota imas u ciganskoj mahali u Bosni neko u citavoj zapadnoj Evropi.
![]()
![]()
JThomas wrote:i tako ispravno u isto vrijeme
-
DZONPI
#173 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
Idi ba u Bosnu pusti ove sto kukaju sto ti govore da nedodjes njima nefali nista vjeruj mi.Kakav zapad to je nekad bilo idi uzivaj jos si mlada izlazi sa muzem idi na more planine na zapadu ces cekat jebeni vikend da dodjes sebi.Ne slusaj nikog i neznam sta ovdje koga imas slusat hosec dole svidja ti se pa sta cekas.kakvi roditelji pa neces sa njima do penzije.zivot je pred tobom i zivi tamo gdje mislis da pripadas.Ako budes puno slusala druge e onda neznas sama sta hoces.
- Danguba
#174 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
JThomas wrote:i tako ispravno u isto vrijeme
a kao dokaz ''al' sam se napatio dvije sedmice za 1. maj od bune do une''' da jedva cekam ponovno iscrpljivanje.
- Kinesko prkno
#175 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju
Meni se cini da se ti od muke smijes.insomnia78 wrote:Ovo je tako pogresnoKinesko prkno wrote:Samo se ti vrati,puste ove ptice kukavice, pa vise zivota imas u ciganskoj mahali u Bosni neko u citavoj zapadnoj Evropi.
![]()
![]()
Ko voli siguricu i stekat lovu ide na zapad,
ko voli sebe,porodicu i prijatelje ide u Bosnu.