Poslije puno godina ponovo mi je u rukama knjiga koju je napisao moj dragi pokojni profesor jezika iz gimnazijskih dana. Bilo je to toliko davno da sa sigurnoscu mogu tvrditi da u to vrijeme mnogima od vas roditelji se jos nisu ni poznavali.
Zelim sa vama podijeliti poruku koju je On meni napisao jos davne 1969. godine. Drzim knjigu u ruci, citam i prepisujem:
Dragi moj mladi prijatelju
Nadji uvijek vremena za igru,
________jer to je tajna vjecne mladosti.
Nadi uvijek vremena za prijateljstva,
________jer to je put ka sreci.
Nadji uvijek vremena voljeti i biti voljen,
________jer to je ono sto je svojstveno bozanstvu.
Nadji uvijek vremena za rad,
________jer to je cijena uspjeha.
Nadji uvijek vremena za misliti,
________jer to je izvor snage.
Nadji uvijek vremena za citanje,
________jer to je osnova mudrosti.
Nadji uvijek vremena za smijeh,
________jer to je glazba duse.
Nadji uvijek vremena za sanjarenje,
________jer to ti pokazuje zvijezdu.
Nadji uvijek vremena osvrnuti se oko sebe,
________jer zivot je prekratak da bi bio sebican.
POSVETA - faktor vrijeme
- vee-jay
pa dobro al nemamo prava za to - ipak je to od fair life - pa nek on probamrmot wrote:Da im posaljemo? Mozda se kupe? Ovo je bas njihov fol.
> kako znam u sarajevu je mccan-erickson (jedna od najvecih reklamnih agencija za reklamu na svijetu) pa im posalji ovaj tekst zajedno sa jednom idejom za jedan mood-film na kojem ce se citava kampanja bazirati (zamisli samo pojedine plakate sa ovim claim-ovima - i ispod uvijek "Dragi moj mladi prijatelju...") - pa se onda oni jave kod swatch-a i dobiju na osnovi te ideje citav reklamni-budget i organiziraju tako citavu kampanju za njih za THE WHOLE WIDE F***** WORLD i pokupe sve moguce nagrade koje se mogu pokupiti i proslave se svugdje i onda na osnovu toga dobiju sve budget-ove od daimler-chrysler-a, siemens, philips itd, i obogate se i svoje porodice i kupe si jahte i vile i djecu salju na oxford i cambridge i zive sretno do kraja zivota...
...hmmm a gdje je fair life tu i gdje smo mi - ipak je nasa ideja da od toga napravimo lovu
...kapitalizam braco, ej fair - reci, jel imas ti jos nekih mudrosti za nas, pa da mi sami svoju agenciju otvorimo...
- Fair Life
Dzaba vam - pravite novce ako znate kako. Mene ne interesuju previse.vee-jay wrote:...hmmm a gdje je fair life tu i gdje smo mi - ipak je nasa ideja da od toga napravimo lovu- sta mislis, da ipak mi nazovemo kod swatch-a? ...
...kapitalizam braco, ej fair - reci, jel imas ti jos nekih mudrosti za nas, pa da mi sami svoju agenciju otvorimo...
![]()
![]()
A sto se tice mudrosti - uvijek bi se ponesto naslo ako bi se malo kopalo po "pamcenju".
Sretno !