POSTAVI BOGU PITANJE

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Eborg

#26 Re: POSTAVI BOGU PITANJE

Post by Eborg »

Što je najžalosnije nije niko ni spomenuo da li Bog postoji ili ne.

Super.

Hvala na savjetu.

Hajde sad nas pusti na miru.

Šta god da uradimo ovdje tebi nije grijeh, ne brini.

:roll:
StLouis

#27 Re: POSTAVI BOGU PITANJE

Post by StLouis »

@sumajja

Ok, sve ja to razumijem, nego nije mi jasna sebicnost kod pojedinaca. Pustimo emocije kraju, dopusti masti i humoru da nas malo razvedere. Ja sam siguran da Bog nebi volio da nas vidi nesretne, namrgodjene, ljutite...ja ga barem tako vidim. Ne vjerujem da bi mu godilo da nam uskrati osmjehe. Zasto nas je onda i stvarao, da budemo bojazljivi, ogorceni??? Ne razumijem..?? Ja zapravo nikada nisam rekao da ne vjerujem u neku visu silu/Boga. Ja samo ne zelim namecati svoja razmisljanja i svoje pretpostavke drugima. Ne zelim opterecivati druge i uskracivati im pravo na njihov stav i poglede. Kod nas se sve pohranjuje pod tepihom koji je prasnjiv da te oci zabole od njegove ustajalosti. Taj tepih se raspada ocigledno od represije i nameta od kojeg je satkan.

I ne, ti tudje ne postujes kao sto si navela, ti samo svoje obozavas, u tome i jest kvaka. 8-)
Libyano

#28 Re: POSTAVI BOGU PITANJE

Post by Libyano »

Joj Libyano, oprosti, je li se ti salis??? :D :D Ukljuci mastu i zaplovi s rajom i pitaj Boga sta si ga namjeravao pitati, a sumnjam da i jedna osoba na svijetu nebi imala pitanje za Boga. :D :D ja imam puno pitanja koje bih rado postavio Bogu, ali ne znam odkud da pocnem, a priznaj da imas i ti :-)

Dragi Boze, hocu li uskoro zivjeti negdje gdje je uvijek toplo, tik uz more, gdje nema zime, gdje ima internet, gdje su svi ljudi normalni, saljivi i sretni, gdje je najbolja klopa na planeti, gdje necu morati raditi osim ako zelim, gdje je sve besplatno, gdje nema turbo folka i gdje necu morati ici na izbore jer ces mi ti/nam izabrati nekog ko je sasvim normalan, jer Ti ne znas grijesiti :mrgreen:

p.s: znam da si jako zauzet...ne moras se pozurivati, ali ako je moguce do nove godine mi javi.

St. Louis, 09/15/2010 u 07:27 p.m.[/quote]

Jarane, prirodno je da svako ima pitanja koja bi rado postavio Bogu, pogotovo u ovom trenutku, kad sam na velikoj zivotnoj raskrsnici...
Ali postavlja se pitanje zasto ustvari mi to ne mozemo uciniti, valjda sto spoznaja nekih stvari, pogotovo buducnosti dovodi do toga da ovaj zivot nema smisla... Npr. kako bi se osjecao da ti Bog kaze kad ces umrijeti, cijeli zivot bi iscekivao taj trenutak... Da nekim slucajem dobijes odgovor na to pitanje za zivot na toplom mjestu, tik uz more, ti ne bi nista drugo radio do cekao da te Bog preseli na to mjesto... Izmijenio bi se cjelokupan odnos covjeka prema zivotu, Bogu, samome sebi... A na kraju, svi mi imamo pitanja :)
Ja ti samo rekoh koji nam je nacin Bog ostavio da ga pitamo i ukoliko vjerujes istinski u to onda ces i naci odgovore.
Postoji jos nesto, ali to ne bih ovako, radije na PP, pa ako te zanima bujrum.[/quote]

Sve ja to razumijem, i razumijem kako bi bilo da mi Bog kaze da cu umrijeti. Pa zar nam smrt ionako sama od sebe ne dolazi ili vec od Boga? Ova tema je po meni trebala nasmijati ljude, opustiti ih, bez velikih filozofiranja a usput je delikatan tabu za neke. Zasto o svemu ne razgovarati? Ne, hvala, ne treba na PP, bolje da svi cuju jer o nekim stvarima je bolje javno pricati, tako se izgradjuje demokracija.[/quote]

Pa ako je tako zamisljena, to je onda sasvim drugo, neka svako kaze sta bi pitao Boga...
Neki su, medju njima i ja, otisli drugim putem, zeleci diskutovati o nacinu razgovora sa Bogom...

Dobro onda... :-D Ja bih pitao, za pocetak... koliko djece cu imati, da pocnem smisljati imena :D
Vrteska

#29 Re: POSTAVI BOGU PITANJE

Post by Vrteska »

Gdje si bio od '92-'95? Gdje si bio tokom holokausta? Zašto si dozvolio da neko guši djecu i ljude i baca ih na gomilu kao smeće? Zašto si dozvolio da neko zapali novorođenče? Kako to možeš gledati? Kako možeš stvoriti nešto takvo?

I da, ne zanimaju me vaši odgovori "On nas iskušava, sloboda izbora, bla bla". Ovdje je pitanje šta bih pitala boga, a ne vas. Tako da, poštedite me pametovanja.
Shoshana

#30 Re: POSTAVI BOGU PITANJE

Post by Shoshana »

surajaa wrote:Ne vidim uopce nikakav smisao postavljene teme koja direktno vrijedja mene i one ljude koji vjeruju da je Bog jedan, da postoji, da nije rodio i rodjen nije i niko mu ravan nije...

Vjerujem da ce moderacija reagovati na ovakvu i slicne besmislene i bezidejne teme...
A zasto tebe vrijedja sto nekoga zanima koje bi pitanje ko postavio bogu - da moze i pod uslovom da boga ima?
I zasto u ovu temu (koja moze, a i ne mora biti saljiva) uvlaciti paljenje Kurana?

Islam nije jedina religija na svijetu, i nije zabranjeno vjerovati u ovu ili onu religiju u kojoj ima jedan ili vise bogova, te se istima obracati. Izmedju ostalog, kao sto neko vec rece - i u islamu se bogu obracas, svaki dan vise puta. Ne vidim zasto neko/bilo ko o tome ne bi mogao pisati.

Moderacija ce reagovati kada neko od pravila foruma bude prekrseno. Na primjer pravilo o komentarisanju rada moderacije :mrgreen:
XXS

#31 Re: POSTAVI BOGU PITANJE

Post by XXS »

Postovani Boze, kad ces se prestat' zajebavati sa nama? Imal' kakva druga planeta pa da njih malo pripazis?
Toruk Makto

#32 Re: POSTAVI BOGU PITANJE

Post by Toruk Makto »

Pa naravno neizbjezno pitanje bi bilo:

VJERUJES LI TI U SEBE ?
Toruk Makto

#33 Re: POSTAVI BOGU PITANJE

Post by Toruk Makto »

Pa onda nastavak...

Evo vidim da postojis, ali navedi mi makar jedan razlog zasto bi smo ti se trebali moliti?

Je li ovo sve zaista tvoja volja?

Je li ti zaista ne mozes sprijeciti ovo ubijanje zbog tebe, ili u tome uzivas?

Drzis li ti ovo uopce pod kontrolom?

...

I mnogo jos drugih neugodnih pitanja...
Uh, bas bih volio cuti odgovore.
todd_smith

#34 Re: POSTAVI BOGU PITANJE

Post by todd_smith »

Sa vremena na vrijeme sam sa sobom ovom prevrcem po umu...ako ista radije bih nesto rekao nego pitao, i uvijek se sjetim jedne pjesme gdje se bas ova debata spominje i uvijek mi je ostalo urezano u umu:

"You're real close to heaven, few get to step in"
"Now tell me what you've done to deserve to be let in"

The nerve of you tellin' me I dont deserve to stay here
When you gave us drugs and guns, you put AIDs here
Take a look at you, your actions are cold hearted
The harsh shit is you bring babies in the world retarded

You make mistakes like me, far as I can see
I think it's a mockery whenever rich people win the lottery
Gave us Bush twice, God I hate to be rude
But you let skinny people starve, give obese ones food
derion

#35 Re: POSTAVI BOGU PITANJE

Post by derion »

Bože, nije te odavno (nekih 5-6 milijardi godina) bilo u našoj avliji, pa bih te pitao jesi li ti to na nekom dužem godišnjem odmoru ili bolovanju? Ili si nešto ljut na nas, šta li?
Zlata M.

#36 Re: POSTAVI BOGU PITANJE

Post by Zlata M. »

maxell_sarajevo wrote:Boze zasto smo rodjeni u ovoj prokletoj Bosni?Mislim kako neki mogu zivjeti u Svicarskoj, a mi bas moramo u ovoj Bosni.
:) ... joooj, zbilja, heeeejjj ... ! :zzzz: ... jerBO, kad zivis u Svicarskoj ( ... Holandiji, Svedskoj, USA itd. ), ne znas sta je bol, tuga, jad ( kako ovo pjesnicki zvuci haman :D ), provuces se kroz zivot k'o mastan rep :D , a kad nesto i zaboli, lakse je, bice ... nego kad te to isto zaboli u BiH. :zzzz:
Svi u Svicarsku !!! :D
Ma.Le.Na

#38 Re: POSTAVI BOGU PITANJE

Post by Ma.Le.Na »

..brojeve za loto :D
Bitte_Halt_ja_ja

#39 Re: POSTAVI BOGU PITANJE

Post by Bitte_Halt_ja_ja »

imas marku? uu vidi mobitela, haj sad, daj vamo i mobitel i novcanik! :)
Karabaja

#40 Re: POSTAVI BOGU PITANJE

Post by Karabaja »

Što si stvorio srbe i komarce? :D
GAU 8

#41 Re: POSTAVI BOGU PITANJE

Post by GAU 8 »

pitao bih ga je li mu bas toliko merak gledati kako se koljemo.
citroen

#42 Re: POSTAVI BOGU PITANJE

Post by citroen »

zasto ne das malo vise pameti postavljacima teme :D
black

#43 Re: POSTAVI BOGU PITANJE

Post by black »

a poenta teme je ..?
munevera44

#44 Re: POSTAVI BOGU PITANJE

Post by munevera44 »

Jel ti šta u rodu Djeda Mraz :lol: :lol: :lol:
Chisum

#45 Re: POSTAVI BOGU PITANJE

Post by Chisum »

surajaa wrote:
StLouis wrote:
Eborg wrote:Ne vidim uopce nikakav smisao postavljene teme koja direktno vrijedja mene i one ljude koji vjeruju da je Bog jedan, da postoji, da nije rodio i rodjen nije i niko mu ravan nije...

Vjerujem da ce moderacija reagovati na ovakvu i slicne besmislene i bezidejne teme...
Srećo, čitaj malo knjige, edukuj se.

Sama činjenica da se Boga nešto pita je priznavanje te tvoje teze o postojanju Boga.

Oprosti surajaa, nisi fer. Zasto bi moderacija zatvarala temu? Zar se ne smijemo vise ni saliti? I na kraju, zasto mislite da ste uvijek vi u pravu koji "vjerujete"?? Mislim, zaista, prestanite ljudima namecati svoje poglede jer to prelazi u dosadu. Ja uvijek pazim sto pisem i o cem/komu pisem a volim da se salim. Zasto si se nasla uvrijedjena s temom? Opusti se i daj i drugim ljudima sansu da vide ono sto ti ne vidis. Svako svoju pricu ima...
Eeeee... gasenje ove teme je mila majka sta bi surajaa i njena ekipa sve UGASILA - da im se da prostor da GASE.

Dosadnijih, bezveznijih, nezanimljivijih i praznijih ljudi od njih, ja u svom zivotu nisam vidio.

Boga ne bih nista pitao, ali bih pitao ljude koji napisase sve ove vjerske knjige:

Pa, majku mu, zasto ste, pored onog poznatog "uci, citaj...", zaboravili dopisati, debelim markerom - pa jos dvaput podvuceno - I DRUGE KNJIGE OSIM OVE JEDNE?!

Znam da je bila trka-frka, valja uzeti raju na juris, ali....
Last edited by Chisum on 16/09/2010 12:34, edited 1 time in total.
poznanik

#46 Re: POSTAVI BOGU PITANJE

Post by poznanik »

Pitanje bogu:

Imaš li ti kakvu žensku gore...i ako imaš - je li pokrivena ili otkrivena?
bruce lee

#47 Re: POSTAVI BOGU PITANJE

Post by bruce lee »

ReaderDreams wrote:
maxell_sarajevo wrote:Boze zasto smo rodjeni u ovoj prokletoj Bosni?Mislim kako neki mogu zivjeti u Svicarskoj, a mi bas moramo u ovoj Bosni.Ja bih rado otisao tamo, al nemam kome, a kad bih zelio sam ne daju mi vizu. :D

Jos nesto Boze evo pozdravlja te moja nana i pita imal' za nju kakve nafake?
AKO ME SAMO JOS JEDNOM (AL JEDNOM )...BUDES NESTO TAKO BZZE PITAO,SLEDECI PUT IMA DA SE RODIS U ZIMBABVEU... :x
PS.
POZDRAVI NANU ..BICE ... :)

:thumbup: :thumbup:
int21

#48 Re: POSTAVI BOGU PITANJE

Post by int21 »

Ako pretpostavimo da postoji onda bih ja kao jedino pitanje postavio:

Zasto dozvolis da djeca pate?

Odgovor bi donio veoma zanimljivih podataka o nasem Uzvisenom....ako postoji....

:D
saim_adka

#49 Re: POSTAVI BOGU PITANJE

Post by saim_adka »

sabinna_ba wrote:Da imas sansu da postavis Bogu jedno pitanje koje bi to pitanje bilo?
Imate li mi kakvo pitanje postaviti kad sam već došao do Vas?

To bi bilo moje postavljeno pitanje Bogu :)
nellington

#50 Re: POSTAVI BOGU PITANJE

Post by nellington »

Ostao bih vjeran sebi i, poput Chaitina, molio da mi izdiktira prvih 10000 bita broja Ω u dekadnom brojnom sistemu.

Ili bih pak, kao u onoj apokrifnoj priči o Heisenbergu, pitao za objašnjenje relativnosti i turbulencije.

Ništa originalno :)
Locked