Posebna sema u gradjevinarstvu
-
*mima*
#1 Posebna sema u gradjevinarstvu
Zna li mozda neko ko je u posebnoj semi u gradjevinarstvu......kao podizvodjac?
Izvodjac radova je u posebnoj semi, ali ne mogu da nadjem ko moze biti kao podizvodjac.
Izvodjac radova je u posebnoj semi, ali ne mogu da nadjem ko moze biti kao podizvodjac.
-
duboka_misao
#2 Re: Posebna sema u gradjevinarstvu
deder objasni malo situaciju kod mene je firma i proizvodjac i izvodjac radova ..
-
*mima*
#3 Re: Posebna sema u gradjevinarstvu
Firma za koju smo mi podizvodjac je u posebnoj semi u gradjevinarstvu....ah sad.....mi sa njima imamo ugovor o poslovnoj saradnji...ispostavili im fakturu i oni za nas platili PDV.....po toj posebnoj semi.......Sad me interesuje...ko sve moze da bude u toj posebnoj semi u gradjevinarstvu.......nismo se nikad susretali sa tim.
- potpuni stranac
#4 Re: Posebna sema u gradjevinarstvu
nebesa*mima* wrote:Firma za koju smo mi podizvodjac je u posebnoj semi u gradjevinarstvu....ah sad.....mi sa njima imamo ugovor o poslovnoj saradnji...ispostavili im fakturu i oni za nas platili PDV.....po toj posebnoj semi.......Sad me interesuje...ko sve moze da bude u toj posebnoj semi u gradjevinarstvu.......nismo se nikad susretali sa tim.
Last edited by potpuni stranac on 07/12/2010 15:10, edited 1 time in total.
-
duboka_misao
#6 Re: Posebna sema u gradjevinarstvu
dok god placa pdv za tebe briga te mimaro*mima* wrote:Firma za koju smo mi podizvodjac je u posebnoj semi u gradjevinarstvu....ah sad.....mi sa njima imamo ugovor o poslovnoj saradnji...ispostavili im fakturu i oni za nas platili PDV.....po toj posebnoj semi.......Sad me interesuje...ko sve moze da bude u toj posebnoj semi u gradjevinarstvu.......nismo se nikad susretali sa tim.
imas na onoj http://www.uino.gov.ba sve o gradjevinskoj pa preleti
-
*mima*
#7 Re: Posebna sema u gradjevinarstvu
Citala sam to......ali ne mogu da nadjem ko sme moze da bude u toj semi......jel to sve po zakonu....On je platio PDV za nas.....sve je ok....nismo se susretali sa tim.....kako to inspektori protumace.....jel to sve ok.....
-
duboka_misao
#8 Re: Posebna sema u gradjevinarstvu
*mima* wrote:Citala sam to......ali ne mogu da nadjem ko sme moze da bude u toj semi......jel to sve po zakonu....On je platio PDV za nas.....sve je ok....nismo se susretali sa tim.....kako to inspektori protumace.....jel to sve ok.....
sve je ok vjeruj mi, samo moras imati dvije stvari kod sebe da te ne bi zajepali
1 dokaz o njihovoj uplati pdva (moze i faxirana kopija
2 izvjestaj o placenom pdv po gradj shemi (isto fax kopija) gdje pise samo ta firma platila za tu firmu toliko pdv
samo im to trazi nista vise
-
*mima*
#9 Re: Posebna sema u gradjevinarstvu
Imam sve to......imala sam to u 9 mjesecu....pa sam zajebala prijavu...nisam dobro ispunila....pa sam to ispravljala prosle sedmice......hiljadu nekakvih zapisnika sam morala da potpisem i ispecatim.....i sad opet imam.....sada znam kako ide procedura........ali me samo interesovala ta sema.....jel to sve ok.....i da nam ispekcija ..ako dodje...ne moze nisat......da nebi bilo...kao da mi nismo u toj posebnoj semi kao podizvodjac.
- Tranquilizer
#10 Re: Posebna sema u gradjevinarstvu
*mima* wrote:Citala sam to......ali ne mogu da nadjem ko sme moze da bude u toj semi......jel to sve po zakonu....On je platio PDV za nas.....sve je ok....nismo se susretali sa tim.....kako to inspektori protumace.....jel to sve ok.....
Pa ako je firma koja ima promet ispod 50.000 onda ne placa pdv, a možda je oslobodjena placanja pdv ali treba biti potrvrda po kojem osnovu valjda
-
duboka_misao
#11 Re: Posebna sema u gradjevinarstvu
*mima* wrote:Imam sve to......imala sam to u 9 mjesecu....pa sam zajebala prijavu...nisam dobro ispunila....pa sam to ispravljala prosle sedmice......hiljadu nekakvih zapisnika sam morala da potpisem i ispecatim.....i sad opet imam.....sada znam kako ide procedura........ali me samo interesovala ta sema.....jel to sve ok.....i da nam ispekcija ..ako dodje...ne moze nisat......da nebi bilo...kao da mi nismo u toj posebnoj semi kao podizvodjac.
-
*mima*
#12 Re: Posebna sema u gradjevinarstvu
Ok...to sam sve skontala.....konacno...
I jos jedno pitanje.......po toj semi....samo izvodjac placa pdv?
-
*mima*
#13 Re: Posebna sema u gradjevinarstvu
Tranquilizer wrote:*mima* wrote:Citala sam to......ali ne mogu da nadjem ko sme moze da bude u toj semi......jel to sve po zakonu....On je platio PDV za nas.....sve je ok....nismo se susretali sa tim.....kako to inspektori protumace.....jel to sve ok.....
Pa ako je firma koja ima promet ispod 50.000 onda ne placa pdv, a možda je oslobodjena placanja pdv ali treba biti potrvrda po kojem osnovu valjda
Ta firma se jednom opekla.....inspekcija ih opalila po usima i oni znaju sta rade.....a promet im je u milionima km.
-
duboka_misao
#14 Re: Posebna sema u gradjevinarstvu
*mima* wrote:Ok...to sam sve skontala.....konacno...I jos jedno pitanje.......po toj semi....samo izvodjac placa pdv?
ako vi bash hocete mozete vi platiti pdv samo im recite
-
*mima*
#15 Re: Posebna sema u gradjevinarstvu
duboka_misao wrote:*mima* wrote:Ok...to sam sve skontala.....konacno...I jos jedno pitanje.......po toj semi....samo izvodjac placa pdv?
Eh to me interesuje....................jel mozemo mi da platimo pdv.....oni kazu da ne moze.
-
duboka_misao
#16 Re: Posebna sema u gradjevinarstvu
ma mozete ba ali sto kad se ljudi sami nude da to odrade, ako vi platite onda niste u nikakvoj shemi i faktura ko faktura PDV racunas kao i obicno*mima* wrote:duboka_misao wrote:*mima* wrote:Ok...to sam sve skontala.....konacno...I jos jedno pitanje.......po toj semi....samo izvodjac placa pdv?
Eh to me interesuje....................jel mozemo mi da platimo pdv.....oni kazu da ne moze.
-
*mima*
#17 Re: Posebna sema u gradjevinarstvu
duboka_misao wrote:
ma mozete ba ali sto kad se ljudi sami nude da to odrade, ako vi platite onda niste u nikakvoj shemi i faktura ko faktura PDV racunas kao i obicno
Eto vidis.....to nisam znala.....HVALA