Kako dupli kad nemaš ni prvi
Posao za ing u bih
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
-
Grb1
#27 Re: Posao za ing u bih
Kgh ing, imam terena imam i posla u firmi kombinovanoBobi wrote: ↑18/08/2023 22:07Koji je opis tvog posla kao inžinjer mašinstva?Grb1 wrote: ↑18/08/2023 21:45
Meni posao kao posao mas ing svaki je zaista dobar , nemam zamjerku za poslove al plate su mizerija o tome pricam, tolerisuci cinjenicu da je standardno pitanje na intervjuima dal se slazem da radim 150 ovamo dr poslova i sa ostanem prekovremeno....sve to nije belaj al de da mogu normalno platit stan, rezije i da ne jedem rizu i makarone svaki dan
-
Bobi
- Forum administrator
- ZoomZoomKiwi
#29 Re: Posao za ing u bih
Ovo je istina. Sve moje kolege sa faksa se tako ponašaju, bez izuzetka. A ja proklinjem dan kad sam upisao ETF i kad sam odlučio da ostanem i završim ga.mali_balon wrote: ↑18/08/2023 21:34 problem inzinjera, gradjevianaca, elektro, masinaca i ostalih struka.....ograniceni ste kao balkoni mislite da sta ufatili svevisnjeg za muda i da odma treba da ste direktori, sefovi i poslovodje i da vam treba neko muda titrat smo sto ste zavrsili taj fakultet a zamlisi ima raje koja je isto zavrsila neke faklutete ali vas je uber faklutet.........upalite se ko kutnjaci kada vas KV pokusavaju necemu nauciti a placete direktorima kada vas ne jebu ( dobro i oni su optereceini svojim nekim filozofijama )....odma kancelarija a rijetki bi da se uprljaju
Spustite se na zemlju pocinjete sa nule i koliko znam u vecini firmi startna plata je 900, pa ide dalje...ali jok kako rekoh hocete odma 4000, bit ce vam lakse kad shvatite da ste u istim govnima kao i svi ostali radnici i valja vam se dokazivati, uvlaciti i trpiti razne gazde, sefove, poslovodje.....
A uvijek mozete vani probati svoju srecu, gdje vam se otvara milion nekih mogucnosti.....
ovo pisem na osnovu iskustva sa istim, svih godina od tek svrenih studenata do kenjaca pred penziju......ko da vam tamo svima izapiru mozak samo sa pricom da ste bogovi kada zavirste taj faklutet...doduse kao i svugdje ima izuzetaka a
Čovječe kroz prvih par projekata sam od svojih električara naučio više nego za pet godina fakulteta, lafo najjebenijeg.
Znači katastrofa, barem ETF. Bukvalno te ne nauči ničemu osim teoretisanju i mlaćenju prazne slame. I naravno najvažnija lekcija, da si što kurčevitiji, ono na max.
Poserem se ja na takav stav.
Inžinjer je tu da rješava probleme, a ne da palamudi i jede govna i da s visoka gleda tim svojih ljudi bez kojih bi bio obična kurčina i nikad ništa ne bi završio. Naši ing fakulteti, sa nula prakse i nikakvom opremom, te nikako ne pripreme za to, nego samo za teoretisanje i nekakvo mlaćenje prazne slame koja je izmlaćena davno nekad. Jebe te stvarima koje su izmišljene nekad davno i toliko ide u dubinu da ti uopće ne otvara um da bi znao koristiti to neko znanje a kamoli da si u toku s novim tehnologijama.
A da ne pričam poslije, kad sam već stekao neko iskustvo prvenstveno trgujući opremom koju smo samo na slikama vidjeli na faksu, pa onda lagano i implementacijom te opreme, pa se uvedeš u posao… I onda ti dođe tako projekat za rekonstrukciju rasvjete na nekom objektu, kojeg je radio neki je l’ jeben elektro inžinjer, a projekat kurcu ne valja i napraviš na njemu toliko izmjena da ti je bolje bilo da si sam od starta napravio nov projekat. Katastrofa.
Mnogi od tih fakulteta kao što su ETF Sa ili MF Ze su izvikani samo zato što se profesori izdrkavaju i jedu govna nad napaćenom studentarijom i liječe neke neizlječive komplekse na njima. Nikako zbog up-to-date plana i programa ili ne daj bože znanja kojeg ti kao je l’ usade.
Još me gimnazija naučila da je, barem u BiH, sve kvazi i sve magla. Pa sam eto makar na to spreman otišao na ETF. Umjesto budala da budem automehaničar i da radim nešto korisno i nešto što volim u životu.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#30 Re: Posao za ing u bih
Balone dosta ih je nauceno da su sa fakultetom = gospoda u bijelim rukavicama.mali_balon wrote: ↑18/08/2023 21:57
znam ih dosta sa nekim drugacijim razmisljanjima pogotovu mladja raja, ali ujedno su i u pravu sto da se zajebaju i trpe sranja ko sto smo mi trpili, a sa druge strane treba raditi sticati iskustvo i svasta nesta.....plate nisu problem samo inzinjerima nego svim radnicima svugdje...ja shvatam dobro da je zivot skuplji a plata mi ista......
ja se samo ponavljam, ako hocete dobar zivot i da zivite od skole bjezite vani, tamo ce vam se otvoriti milon mogucnosti i za 10g cete uspijeti ostvariti sto ovdje nikad necete
Radio sam i ja svasta, sto nijedan moj kolega, zivotom garantujem, ne bi radio.
I dođeš, pa u to doba na solidnu platu 1600, i ne ide dalje. Tu mi se dvoje djece rodilo, ne mogu rijeci protiv firme, ali bogami ne mogu ni oni protiv mene. Leđa su tu ostala...
Evo sad skoro 3 godine druga firma, plata jeste bolja, u prosjeku je skoro x2 ova gore, ali opet dolazi do tovara, i tovara. Trazim pojacanje vec 1.5g, ne moze. Vrte se milioni, sve preko mojih leđa... za sad je pod kontrolom, ali je jebenica stisnut saku na 3.5M, 5M... ili ponuditi nesto na 50M +
Cekam naredni posao da izleti, mada sam ovdje prilicno komforan i bez prljavstine koja je na prvom poslu bila obaveza
Ali sta mogu kazati, da je inzinjeska struka (bilo koja) prilicno pala kurcu za usi. Prije par dana bio u mostaru na jednom uviđaju, 3 inzinjera 2 majstora. Kvar.
Mene zvali, stoji sve.
Doslovno, isto ko da ti kuci nema vode, ti zoves inzinjera vodovodziju da ti vidi sto nema vode, a ti nisi bio u stanju ventil provjeriti.
Odvrnem "ventil" i proradi
Vela havle.
-
Grb1
- mk ultra
#32 Re: Posao za ing u bih
Danas sam klepio jedan KGH posao
Mislim jedan od najvecih u BiH do sada
Opreme oko 7M, sa radovima blizu 13M
Last edited by mk ultra on 18/08/2023 22:37, edited 1 time in total.
-
Grb1
#33 Re: Posao za ing u bih
Cestitam onda hahaha
-
Grb1
#34 Re: Posao za ing u bih
- kabal1337
#35 Re: Posao za ing u bih
jel to lidlovo skladiste, ima da bude sve robotizovano
- mk ultra
#36 Re: Posao za ing u bih
Nije...
Nesto je klasicnije u pitanju, samo ooogromno
80.000m² korisne povrsine
I sta sam.jos primijetio, velika vecina inzinjera ne zna ni da progovori.
Moras cupati rijeci iz njih.
Nesto je klasicnije u pitanju, samo ooogromno
I sta sam.jos primijetio, velika vecina inzinjera ne zna ni da progovori.
Moras cupati rijeci iz njih.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#37 Re: Posao za ing u bih
Mlad sam jos
Ali koliko sam shvatio, fakultet je samo alat kojim mozes ostvariti svoje ciljeve.
Realizacija opet zavisi od tebe i drugih sposobnosti.
Ali koliko sam shvatio, fakultet je samo alat kojim mozes ostvariti svoje ciljeve.
Realizacija opet zavisi od tebe i drugih sposobnosti.
-
Bobi
- Forum administrator
#38 Re: Posao za ing u bih
Od Nijemca mozes dobiti posao od 13 miliona jedino ako nekom njihovom manager stavis u džep jedno 100k
.
- W0rM
- Grijem se na: sunčevu energiju
- Vozim: se po mahali
#39 Re: Posao za ing u bih
Drug mi je masinski inzinjer, plata mu u Pretisu bila 2200, kum masinski inzinjer u Preventu radio plata bila oko 1500-1700, kolega radio u jednoj BH naftnoj kompaniji, plata 1000 pocetna bila 2013 godine.
- W0rM
- Grijem se na: sunčevu energiju
- Vozim: se po mahali
#40 Re: Posao za ing u bih
U kakvoj crnoj zabludi, o cemu ti, molim te pojasni.
-
melac
#41 Re: Posao za ing u bih
Ko zna radi, ko ne zna studira.
Fakultet sluzi samo ako nemas pojam sta ces sa sobom, ili nemas roditelje ili nekog bliskog da te uputi u gurne u biznis ili zanat, da se postavis u zivotu na malo bolju putanju vec da lezis kuci i radis kao obicni radnik za nekoga.
Tako sam ja dozivio svoj fakultet, nisam znao sta cu od sebe, nisam imao cilj ni pravac i zavrsim gradjevinu i evo sad se gotovo pa i ne bavim s tim, ali me taj fakultet dove do gdje sam sada.
- kurty
#42 Re: Posao za ing u bih
Sve od slucaja do slucaja... Generalizacija je jako losa stvar... Ja sam 2015 poceo u struci sa platom koja se sada pominje kao pocetna... Danas imam 5x vecu platu od te... Svake godine napredak... Dajem sve od sebe, direktori to cijene.. Sve super... Radim sa vkv, KV, NK.. Cijenim ih, postuju me... Svaki dan naucim nesto novo.. Trudim se da ove nase nove inzinjere sto prije uvedem u stvarni posao i u stvarno stanje. Da znaju da svi mi u Cadu mozemo nacrtati objekat da stoji na dimnjak, ali ga je skoro nemoguće tako izvesti. Ucio sam i krpio se sa najboljim inzinjerima svoje struke. Nadzorima. Investitorima...
Zafrkano je kad dan pocnes sa ubjeđivanjem sa poslovođom i NK radnikom, nastavis sa bageristom i dizalcarem, skrpis se sa kamiondziom moze li ili ne negdje da uđe, odes na sastanak sa investitorom iz Japana ili Velike Britanije, nadzes se sa projektantom iz skoro najboljeg studija u BiH, odes na autoput sa celnicima iz JP autocesta, u po frke zove onaj kamiondžija, pukla guma, bageristi fali hidrola, a onaj poslovođa zaboravio gorivo za motorku. Nastavis sa nekim nadzorom sa Vc, zove Japanac, kaze "workers no helmet"... U po frke, zove direktor sa pitanjem "koliko si danas kubika ili tona ugradio.. Sto samo tako malo..."
I tako iz dana u dan... Eh tu nema fakulteta... Nego ili Mozes ili ne....
Svi moramo shvatiti... Nema posla ni bez NK, ni bez vkv, ni bez inzinjera... Ni bez sfera, ni bez magacinera, ni bez nabavke.. Ni bez sekretarice, odmara, direktora...
Zafrkano je kad dan pocnes sa ubjeđivanjem sa poslovođom i NK radnikom, nastavis sa bageristom i dizalcarem, skrpis se sa kamiondziom moze li ili ne negdje da uđe, odes na sastanak sa investitorom iz Japana ili Velike Britanije, nadzes se sa projektantom iz skoro najboljeg studija u BiH, odes na autoput sa celnicima iz JP autocesta, u po frke zove onaj kamiondžija, pukla guma, bageristi fali hidrola, a onaj poslovođa zaboravio gorivo za motorku. Nastavis sa nekim nadzorom sa Vc, zove Japanac, kaze "workers no helmet"... U po frke, zove direktor sa pitanjem "koliko si danas kubika ili tona ugradio.. Sto samo tako malo..."
I tako iz dana u dan... Eh tu nema fakulteta... Nego ili Mozes ili ne....
Svi moramo shvatiti... Nema posla ni bez NK, ni bez vkv, ni bez inzinjera... Ni bez sfera, ni bez magacinera, ni bez nabavke.. Ni bez sekretarice, odmara, direktora...
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#43 Re: Posao za ing u bih
Ima i jednih i drugihmelac wrote: ↑18/08/2023 23:01Ko zna radi, ko ne zna studira.
Fakultet sluzi samo ako nemas pojam sta ces sa sobom, ili nemas roditelje ili nekog bliskog da te uputi u gurne u biznis ili zanat, da se postavis u zivotu na malo bolju putanju vec da lezis kuci i radis kao obicni radnik za nekoga.
Tako sam ja dozivio svoj fakultet, nisam znao sta cu od sebe, nisam imao cilj ni pravac i zavrsim gradjevinu i evo sad se gotovo pa i ne bavim s tim, ali me taj fakultet dove do gdje sam sada.
Ja sam se odlucio na ovaj put jer sam vidio "potencijal" u sebi, da nikad ne budem zadnja rupa na svirali, da imam mogućnost napredovanja i da do kraja istjeram svoje ambicije. (mislim, ako pričamo o studiranju općenito, a ne zašto sam posebno odabrao taj fakultet). Vazda sam bio bolji sa knjigom nego sa rukama (ne umanjujući vrijednost drugoga), pa sam se tu vidio.
Bez diplome, bilo gdje da se nalaziš, ma koliko god dobar bio, nikad nećeš moći iznad određenog nivoa.
Vazda te će ljudi podjebavati koji su možda manje sposobni od tebe, gluplji, ali te "smiju" zajebavati zato što imaju taj jedan glupi papir.
- kurty
#44 Re: Posao za ing u bih
Danas nakon 8,9 godina struke... Polozen strucni za rad u građevini, Polozen strucni za rad u rudarstvu, certifikati iz oblasti energetskih pregleda, certifikati za oblast građevine iz Francuske, za drugu oblast iz Austrije... Licenci nekih ni sam ne znam koliko, 8 godina rukovodeća pozicija, menadžerski certifikati... Odgovorno lice na: 200 000 m2 hala, 50tak kilometara vodovoda, 30tak kilometara odvodnje, 5 kilometara obaloutvrda, na speceficnim poslovima na Vc, specijalni transportni, izvozi i montaže van BiH... Eh sad sve to ne bi bilo moguće bez fakulteta...sehohari wrote: ↑18/08/2023 23:07Ima i jednih i drugihmelac wrote: ↑18/08/2023 23:01
Ko zna radi, ko ne zna studira.
Ja sam se odlucio na ovaj put jer sam vidio "potencijal" u sebi, da nikad ne budem zadnja rupa na svirali, da imam mogućnost napredovanja i da do kraja istjeram svoje ambicije. (mislim, ako pričamo o studiranju općenito, a ne zašto sam posebno odabrao taj fakultet). Vazda sam bio bolji sa knjigom nego sa rukama (ne umanjujući vrijednost drugoga), pa sam se tu vidio.
Bez diplome, bilo gdje da se nalaziš, ma koliko god dobar bio, nikad nećeš moći iznad određenog nivoa.
Vazda te će ljudi podjebavati koji su možda manje sposobni od tebe, gluplji, ali te "smiju" zajebavati zato što imaju taj jedan glupi papir.
- Snake Eyes
#45 Re: Posao za ing u bih
I sve to da bi se na kraju pravdao što si tako malo kubika betona ugradio dok se svaki balvan na tebe naslanja.kurty wrote: ↑18/08/2023 23:16Danas nakon 8,9 godina struke... Polozen strucni za rad u građevini, Polozen strucni za rad u rudarstvu, certifikati iz oblasti energetskih pregleda, certifikati za oblast građevine iz Francuske, za drugu oblast iz Austrije... Licenci nekih ni sam ne znam koliko, 8 godina rukovodeća pozicija, menadžerski certifikati... Odgovorno lice na: 200 000 m2 hala, 50tak kilometara vodovoda, 30tak kilometara odvodnje, 5 kilometara obaloutvrda, na speceficnim poslovima na Vc, specijalni transportni, izvozi i montaže van BiH... Eh sad sve to ne bi bilo moguće bez fakulteta...sehohari wrote: ↑18/08/2023 23:07
Ima i jednih i drugih
- mk ultra
#46 Re: Posao za ing u bih
Napisao ti je kurty kroz svoja 2 posta
Nije ovo zemlja beneluxa da dobijes xxxx euro za neku poziciju, jer si eto tehnicko lice i imas minimalnu propisanu platu.
Moraš leđa ostaviti, pa šta god da si, da bi do bilo cega dogurao.
99% inzinjera ovdje se vrti do plate 1800KM max.
Hoces to x2, vjeruj mi, dobro ces morati da zaradis. I da imas neke vjestine sto drugi ne mogu ili ne zele.
Prosle godine donesem posao gdje su u jednoj od zemalja okruzenja zaradili hladno preko 1.2M euro. I bio je bonus za to, ali kad sagledas koliko... zanemariva cifra na ovu.
-
Smiljana
#47 Re: Posao za ing u bih
Ne znam gdje radite i ne interesuje me.
Kod mene u firmi inžinjer ima 2500 fiksnu platu, sa bonusima izađu i na 4800 mjesečno a projektuje se i gradi sve od bazena, vikendica, kuća, stambenih zgrada itd.
Pa u Ataco skladišni radnik ima 1500 platu a kamoli inžinjer.
Violeta, pa odnedavno Mamići i njihove firme niko nema platu ispod 1500.
Evo prijateljica inžinjer privatna firma poznata u Hercegovini 2800 joj plata
to je ono što znam a sigurno ima i još 1000 na kafu svaku mjesec.
i nije fitmija da se odma razumijemo.
radi i terenski ne sjedi samo u kancelariji.
Kod mene u firmi inžinjer ima 2500 fiksnu platu, sa bonusima izađu i na 4800 mjesečno a projektuje se i gradi sve od bazena, vikendica, kuća, stambenih zgrada itd.
- mk ultra
#48 Re: Posao za ing u bih
ZHK moguce, dryberg i grude, imao sam par ponuda ali bi znacilo da moram dole odseliti sto sad ne bih... mlađi ja bez problemaSmiljana wrote: ↑19/08/2023 09:05 Ne znam gdje radite i ne interesuje me.
KS, ZeDo i TK, pa i BL, sa ljudima sa kojima najvise radim, situacija je kako je opisano
Nedavno su kod nas primali masinca, ne bi vjerovali sa kojom platom su ljudi bili zadovoljni (na razgovoru)... 1200KM bi bilo dzamija
-
mali_balon
#49 Re: Posao za ing u bih
Nije poenta u fakuletu, treba skole ganjat i zavrsavat, i kurseve i sve specijalizacije i obuke, nego kakvog mentalnig sklopa ljudi odlaze kada zavrse te fakultete.....niko im ne kaze "djeco valja vam 10g provest u blatu, na gradilistu, u fabrici u pogonu krenut sa nule, da bi postali respektabilin strucnjaci i ovo sto ovdje naucite provesti u praksi" ali jok njima odma ide izapiranje mozga "vi ste buduci strucnjaci inzinjeri" jesu buduci strucnajci i inzinjeri ali im niko ne kaze kako se do toga dolazi.....kurty wrote: ↑18/08/2023 23:16Danas nakon 8,9 godina struke... Polozen strucni za rad u građevini, Polozen strucni za rad u rudarstvu, certifikati iz oblasti energetskih pregleda, certifikati za oblast građevine iz Francuske, za drugu oblast iz Austrije... Licenci nekih ni sam ne znam koliko, 8 godina rukovodeća pozicija, menadžerski certifikati... Odgovorno lice na: 200 000 m2 hala, 50tak kilometara vodovoda, 30tak kilometara odvodnje, 5 kilometara obaloutvrda, na speceficnim poslovima na Vc, specijalni transportni, izvozi i montaže van BiH... Eh sad sve to ne bi bilo moguće bez fakulteta...sehohari wrote: ↑18/08/2023 23:07
Ima i jednih i drugih
Kazem jednom inzinjeri elektrotehnike, reko eno hans trazi čjude da mu razvlace struju po gradilistima fabrike su u pitanju, nemas jebade ko po kucama i stanovima, kaze inzinjer ih kaze to rede ovi sa srednjom ????...sta rec ovakvih koliko hoces...pa reko uleti nauci odradi i kod hansa si za 3g projekt manager ako se pokaze da znas i hoces a kod nas ces 2g truhnut ne jednoj poziciji ua cekavicom, s obzirom koliko bi kod hansa zaradio...
I kako rekoh nesta vam urade da ste u nekim stvarima ograniceni, ne znam sad primjer jbga....
Sto se tice plata i cijena zivota, svugdje je problem nije samo kod nas.....samo sto kod nas ne mozes tek tako promjeniti posao a vani ti milion vrata otvorenih....i ja govorim djeci ako 1g nakon fakuteta i dalje sjedis kuci i cekas posao to ti je isaret da ti je vakat ici odavde jer ako mislis da radis u struci, propadas i ulijenis se....
-
mali_balon
#50 Re: Posao za ing u bih
Problem je sto ih ne uce kako da rijesavaju probleme, zatupe ih glupostima, rijetko koji profesor prati novtete i nova otkrica, jer je kod nas profesorska pozicija da se uhljebis....praksa 0 bodova i tako to.....bitno je stancati kadar a kakav sa tim ce se neko drugo zajebavat....a i as i do nas generalno smo lijen narod i tesko nas je pokrenuti ali kad se pokrenemo ili prekucamo igricu ili ostanemo u nekoj neambicioznoj kolotecini....EFD22 wrote: ↑18/08/2023 22:32Ovo je istina. Sve moje kolege sa faksa se tako ponašaju, bez izuzetka. A ja proklinjem dan kad sam upisao ETF i kad sam odlučio da ostanem i završim ga.mali_balon wrote: ↑18/08/2023 21:34 problem inzinjera, gradjevianaca, elektro, masinaca i ostalih struka.....ograniceni ste kao balkoni mislite da sta ufatili svevisnjeg za muda i da odma treba da ste direktori, sefovi i poslovodje i da vam treba neko muda titrat smo sto ste zavrsili taj fakultet a zamlisi ima raje koja je isto zavrsila neke faklutete ali vas je uber faklutet.........upalite se ko kutnjaci kada vas KV pokusavaju necemu nauciti a placete direktorima kada vas ne jebu ( dobro i oni su optereceini svojim nekim filozofijama )....odma kancelarija a rijetki bi da se uprljaju
Spustite se na zemlju pocinjete sa nule i koliko znam u vecini firmi startna plata je 900, pa ide dalje...ali jok kako rekoh hocete odma 4000, bit ce vam lakse kad shvatite da ste u istim govnima kao i svi ostali radnici i valja vam se dokazivati, uvlaciti i trpiti razne gazde, sefove, poslovodje.....
A uvijek mozete vani probati svoju srecu, gdje vam se otvara milion nekih mogucnosti.....
ovo pisem na osnovu iskustva sa istim, svih godina od tek svrenih studenata do kenjaca pred penziju......ko da vam tamo svima izapiru mozak samo sa pricom da ste bogovi kada zavirste taj faklutet...doduse kao i svugdje ima izuzetaka a
Čovječe kroz prvih par projekata sam od svojih električara naučio više nego za pet godina fakulteta, lafo najjebenijeg.
Znači katastrofa, barem ETF. Bukvalno te ne nauči ničemu osim teoretisanju i mlaćenju prazne slame. I naravno najvažnija lekcija, da si što kurčevitiji, ono na max.
Poserem se ja na takav stav.
Inžinjer je tu da rješava probleme, a ne da palamudi i jede govna i da s visoka gleda tim svojih ljudi bez kojih bi bio obična kurčina i nikad ništa ne bi završio. Naši ing fakulteti, sa nula prakse i nikakvom opremom, te nikako ne pripreme za to, nego samo za teoretisanje i nekakvo mlaćenje prazne slame koja je izmlaćena davno nekad. Jebe te stvarima koje su izmišljene nekad davno i toliko ide u dubinu da ti uopće ne otvara um da bi znao koristiti to neko znanje a kamoli da si u toku s novim tehnologijama.
A da ne pričam poslije, kad sam već stekao neko iskustvo prvenstveno trgujući opremom koju smo samo na slikama vidjeli na faksu, pa onda lagano i implementacijom te opreme, pa se uvedeš u posao… I onda ti dođe tako projekat za rekonstrukciju rasvjete na nekom objektu, kojeg je radio neki je l’ jeben elektro inžinjer, a projekat kurcu ne valja i napraviš na njemu toliko izmjena da ti je bolje bilo da si sam od starta napravio nov projekat. Katastrofa.
Mnogi od tih fakulteta kao što su ETF Sa ili MF Ze su izvikani samo zato što se profesori izdrkavaju i jedu govna nad napaćenom studentarijom i liječe neke neizlječive komplekse na njima. Nikako zbog up-to-date plana i programa ili ne daj bože znanja kojeg ti kao je l’ usade.
Još me gimnazija naučila da je, barem u BiH, sve kvazi i sve magla. Pa sam eto makar na to spreman otišao na ETF. Umjesto budala da budem automehaničar i da radim nešto korisno i nešto što volim u životu.