insomnia78 wrote:Pluca su na drugom mjestu kolko znam
Prvo mjesto niko nije ni spomonjao, mada sto ljudi sto obicaja i vjerovanja.
Cekaj bona pogledaj na sta je ona mislila i savjetovaladjevojka bez imena wrote:
Prvo mjesto niko nije ni spomonjao, mada sto ljudi sto obicaja i vjerovanja.
I toga se sjecam..Njanjavi wrote:Ja jos traume imam od mirisa jebenog sirceta, fuuuj.
Prije bi govno vazdan pod nosom nosio nego mirisao sirce deset minuta.
Pa sirceta i krompira naerendaju i u carape natrpaju, pa obuku ti te carape pored sve one muke.
Fuj fuj fuj!
Bilo je samo što ne pomažu kod skidanja temperature od gripe.animals wrote:
I toga se sjecam..
nije tad bilo antibiotika i razni stvari..
vec krompir i sirce..
i meni uvijek pomoglo..
U pravu si..insomnia78 wrote:Kurac nije. Davali boce nemilosrdno. Cim odes doktoru odmah penicilin
Da, a ja uvijek se ukocio, iscekujuci ubod u debelo meso..insomnia78 wrote:Kae opusti nogu, opusti se
Jao sjećam se i ja te marinade, bas nas fino napajcuju onako bolesne, te senf, te sirce, te krompir... mogu nas pravo u pećnicu strpati. Meni je najgora bila najlon čarapa sa rakijom oko vrata.animals wrote:I toga se sjecam..Njanjavi wrote:Ja jos traume imam od mirisa jebenog sirceta, fuuuj.
Pa sirceta i krompira naerendaju i u carape natrpaju, pa obuku ti te carape pored sve one muke.
Fuj fuj fuj!
nije tad bilo antibiotika i razni stvari..
vec krompir i sirce..
i meni uvijek pomoglo..
sjećam se i ja ovoga.. narendaju ti svega i naguraju u čarape.. ne znam je l imalo kakvog efekta, al znam da je osjećaj bio nekakav.. bljah.. hem teško, hem hladno, hem bljutavo, gnjecavo..Njanjavi wrote:Ja jos traume imam od mirisa jebenog sirceta, fuuuj.
Fuj fuj fuj!
Da i zub..Njanjavi wrote:Il ono, zub te boli svunoc, ujutro jal zakoracis kod zubara u hodnik, mirakulno prestane bol i onda haj uvjeri da je presto.
Nekako ih na suze uzmes na foru i onda slijedi prjetnja kad omeksaju.
Dodjemol kuci i zakukas li boli zub kliještima cu ti ga izvadit!
I ja sam to imao kao u polusnu al mene svaki put drugi predmet mucio.animals wrote:Sjecam se da sam imao toliko jake tempereture, da sam imao halucinacije..
imali neki ormar u sobi, i kad mama upali svjetlo mene ormar
stalno napadao..letio na mene..
mora da je bilo debelo preko 40..
te temperature i mučnine u djetinjstvu su specifične.. baš te nosa i misliš: evo ga, gotovo, vakat preseliti..animals wrote:Sjecam se da sam imao toliko jake tempereture, da sam imao halucinacije..
imali neki ormar u sobi, i kad mama upali svjetlo mene ormar
stalno napadao..letio na mene..
mora da je bilo debelo preko 40..
I jos te prepadaju ako se ne opustis moze se igla slomitanimals wrote:Da, a ja uvijek se ukocio, iscekujuci ubod u debelo meso..insomnia78 wrote:Kae opusti nogu, opusti se
medvjed23 wrote:sjećam se i ja ovoga.. narendaju ti svega i naguraju u čarape.. ne znam je l imalo kakvog efekta, al znam da je osjećaj bio nekakav.. bljah.. hem teško, hem hladno, hem bljutavo, gnjecavo..Njanjavi wrote:Ja jos traume imam od mirisa jebenog sirceta, fuuuj.
Fuj fuj fuj!
a sjećam se, što sokocalo reče, i boca.. haman za svaku sitnicu.. kaže, opusti se.. opustićeš se malo sutra kad te iglom bode tamo gdje sunce ne sija..
Čudo jedno!Njanjavi wrote:Il ono, zub te boli svunoc, ujutro jal zakoracis kod zubara u hodnik, mirakulno prestane bol i onda haj uvjeri da je presto.