Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#9551 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Tomahawk11 »

Velkoski wrote:a meni više nije jasno đe se starci voze svaki dan? bilo koje doba dana il noći ljudi preko 60 godina čine većinu u tramvaju, đe više idete u kujac!?
U bolnicu, hitnu, dom zdravlja, apoteku, pijacu, trgovinu, odigrati partiju saha....ma ima toga :mrgreen:
stubrijez

#9552 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by stubrijez »

Mozda je neko vec napiso ako jest editujte post:
Ja ne kontam likove na skuterima u papucama, sorcu i sa pedericama na ramenu. Voze se tako pruzenih nogu i telefon na uhu prida... skuter mi je sam po sebi mrzak jos mi mrzi zbog ovakvih, svako ljeto mi pokvare.
pustopoljina

#9553 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by pustopoljina »

Tomahawk11 wrote:
Velkoski wrote:a meni više nije jasno đe se starci voze svaki dan? bilo koje doba dana il noći ljudi preko 60 godina čine većinu u tramvaju, đe više idete u kujac!?
U bolnicu, hitnu, dom zdravlja, apoteku, pijacu, trgovinu, odigrati partiju saha....ma ima toga :mrgreen:
pricuvati djecu, spremiti princevima i princezama rucak...platiti rezije...ne stignu djeca...
60+ljudi imaju ca.30+djecu...nesto mi se ne cini da po cijeli dan igraju sah i gledaju kroz prozor.
radiša

#9554 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by radiša »

stubrijez wrote:Mozda je neko vec napiso ako jest editujte post:
Ja ne kontam likove na skuterima u papucama, sorcu i sa pedericama na ramenu. Voze se tako pruzenih nogu i telefon na uhu prida... skuter mi je sam po sebi mrzak jos mi mrzi zbog ovakvih, svako ljeto mi pokvare.
Ne kontam,sta ti tu smeta?
triconja

#9555 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by triconja »

Ne kontam da li je istina sto kazu da je ovaj sos toliko dobar

Neko probao?
meteorit135531

#9556 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by meteorit135531 »

Ne kontam , buraz. :skoljka: Pricaju ljudi, drzavna firma. :D

Ka'e meni jedna zena, onako duboko zamisljena i obavijena duhanskim dimom koji joj pravi drustvo. Sa cigarom nikadn nisi sam, rece jedna TV reklama. :run:

Da mi je jos dvije godine , i da ne dolazim u ovu zgradu vise.. Valjda dok ispuni jedan od uslova da more ici u peMziju. Dopizdilo joj. Kome ne bi? :izet:

Ja tek sad razumijem ljude, Bosance koji dignu ruke od svega, ukradu stogod para na tenderu BH Telecoma, pazare Tajlandjanku za 5 hiljada, i onda joj ugrade Dormeo jastuke u grudi, i zapale za Bangkok. Dvije tri kile dobre vuvarice, i jedan upaljac, dosta je! :D

Mogu ja biti patriota iz Bangkoka, nije neki problem! Vijorice se liljani na prozoru mog predsjednickog penthausa, odakle cu misliti na sastav Vijeca ministara voljene mi domovine! :bih:

Pozdrav za raju sto karaju po Bangkoku! :kiss:

To ti je smisao zivota, bolan! :thumbup:

Zasto da razmisljas o budzetu, pa recimo nekih 1000 kilometara odavdje, prosjecni Svabos ne razmislja o poslu u opcini, kad mu se nudi hejbet mogucnosti da bira poslove, jer gore moras bas mnogo glup ili lijen da ne nadjes posao! Pusti ti ove kukace iz dijaspore, koji kazu:
"Ma nisu vise to ona stara vremena. Nije to kao sto je bilo ranije. Ljudi misle da ovdje pare rastu grani". :roll:

Dok sa druge strane ka'e meni onaj jedan mladi austrijski par:
"Dobro je , zadovoljni smo. Mozda za 10 godina i ne bude bas ovako kako je sad, ali mi smo jako zadovoljni svojim zivotima" :izet:

Dok BH dijaspora, haman sto nije umrla od gladi. E brate, daj mi svoj IBAN i SWIFT, da ti sta posaljem od ovog djecijeg doplatka sto primam.. ;-)

Ali percepcija zivota jednog Bosanca se svodi samo, daj na budzet! Prijavi se na konkrus , mozda prodjes! Brate, da me hoce posrat golub, kaze mi hodza sto mi je u karte gled'o , da mi to otvara sedmu kasiku koja bi mozda i znacila da bi mi i ponudili i ugovor na neodredjeno!

Imas ti uhljupa po tim firmama, HAHAHA ! Hocu rec da znam ljude koji su zavrsili masinsku skolu , a rade na poslovima administracije u Zavodu zdravstvenog osiguranja KS! :lol: :lol: :lol: Ima i toga. Ali najdraze mi je bilo kad smo nesto zavrsavao u FUPU, i ulaze oni tek svrseni studentici, pa peglaju onog vrtlara sto radi na recepciji:
"Gospodine, gdje da predamo dokumentaciju za konkurs?" :-)
Tacno sam mu vidio na licu tog drzavnog namjestenika sa svrsenom srednjom skolom poljoprivrednih znanosti, da bih ih najradije otjerao u kurac, jer ga ometaju dok igra Pokera na fejsu! :roll:
Sta ce sad ovi drzavni sluzbenici kad vise ne mogu da skupljaju lajkove po drustvenim mrezama? Ako treba, poguracu ja kojim lajkom na sergiji, samo prosterite, od srca je! :srce:

Ne kontam ove nase humanitarce kad daju novac u akcijama! Pa sad ona voditeljica navodi imena! :bih:

Safet iz Luksemburga posl'o 100 E
Mujidin iz Stokholma posl'o 150 E
Sejfo iz Ciriha posl'o 200 E
Muzafer iz Senkt Luisa posl'o 100 dolara

Dobrocinitelji su uvijek bili anonimni. E onda, sjetim se jednog clanka na Guardianu , da je jedan Norvezanin svom sugradjaninu uplatio nesto preko 50 000 E , za neku operaciju, i naravno ostao je anoniman. :thumbup:

Safet, Mujidin, Sejfo i Muzafer nisu humanitarci, nego se malo kurce, a i malo samopromocije da ih narod po selu navodi kao dobricinitelje, ne bi skodilo! :bih:
Razlika je u mentalitetu, buraz, OGROMNA! :thumbup:

Kazem samo, mi jos nismo ni svjesni u kakvoj smo gabuli. :oops:

Moraju ljudi maknuti zapadnije od Bihaca, da bi shvatili da smo mi supak Evrope! :skoljka:
Ka'e meni onaj Francuz: "Jesu li vam ovo vasi brzi vozovi?" HAHAHA, sta da ti kazem buraz, dobro je da nisi us'o u lokalac za Kakanj, mor'o bi te vodit na trecu internu da te oporave od soka!
Jos kod nas smetljari kupe opuske brezovim metlama! :skoljka:
Buraz, sto nema busa? Ne znam , jarane , evo cek'o sam sat i po da preuzmem autobus! :run:
triconja

#9557 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by triconja »

Ne kontam sto je ova pjesma zalosna :cry:

Jack Be Nimble

#9558 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Jack Be Nimble »

triconja wrote:Ne kontam da li je istina sto kazu da je ovaj sos toliko dobar

Neko probao?
Jeste :D Stavljam u svaku hranu sem u pitu. Sto je sirce za tripice, to je siracha za ostalu hranu. Ja lonac ne mogu da jedem bez toga, to jest navikao se na ljutu hranu pa mislim da je do toga.
djevojka bez imena

#9559 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by djevojka bez imena »

Odlazak na probnu frizuru i sminku.
Karabaja

#9560 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Karabaja »

Pušenje cigareta. Gdje ćeš to sebi raditi?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#9561 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

Ne kontam nas narod na putovanjima kad misle da ih svi drukcije tretiraju jer su iz Bosne :D
triconja

#9562 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by triconja »

Ne kontam kako moze izgledati kao glumica. Danas sjedim u autu cekam buraza da nesto odradi kad naidje cura (srednja skola garant) ista kao Elizabeth Peña. Za one koji malo slabije znaju evo slika

Image

Znaci citava snaga presla iz mozga na drugo mjesto momentalno :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#9563 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Tomahawk11 »

Sto ne bi mogla?
Ima onaj tip u Iranu isti Messi :lol: :lol:
triconja

#9564 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by triconja »

Tomahawk11 wrote:Sto ne bi mogla?
Mene zemske zanimaju :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#9565 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Tomahawk11 »

triconja wrote:
Ma dobro, i mene :mrgreen:
Nego, glede toga da izgleda poput neke poznate licnosti, to sam hoTio rijeT :)
Dobro pa nisi kakve bandere zalijepio :lol: :lol:
triconja

#9566 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by triconja »

Tomahawk11 wrote:
triconja wrote:
Ma dobro, i mene :mrgreen:
Nego, glede toga da izgleda poput neke poznate licnosti, to sam hoTio rijeT :)
Dobro pa nisi kakve bandere zalijepio :lol: :lol:
Znaci mogla bi me imati kad hoce i gdje hoce samo da kaze :lol: . Kakve bandere, imam i ja ukusa :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#9567 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Tomahawk11 »

triconja wrote: Znaci mogla bi me imati kad hoce i gdje hoce samo da kaze :lol: . Kakve bandere, imam i ja ukusa :lol:
Bato, jesi to ti? :mrgreen: :mrgreen:
Ma to ono kad si izgubio kontrolu, od shoka :lol: :lol:
Donnie Smith

#9568 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Donnie Smith »

djevojka bez imena wrote:Odlazak na probnu frizuru i sminku.
Ima još gore. Probno vjenčanje. :roll:
Sve završe, pa sutra ponovo. Da se ko valjda tokom te tako ameba-ceremonije, štogod ne zajebucne. :oops:
triconja

#9569 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by triconja »

Tomahawk11 wrote:
triconja wrote: Znaci mogla bi me imati kad hoce i gdje hoce samo da kaze :lol: . Kakve bandere, imam i ja ukusa :lol:
Bato, jesi to ti? :mrgreen: :mrgreen:
Ma to ono kad si izgubio kontrolu, od shoka :lol: :lol:
Ode sva civilizacijski i obrazovno stecena kurtoazija kad se vidi nesto od cega covjek "zine". Tesko je opisati, najbolje je na svom primjeru nauciti :lol: :thumbup:
triconja

#9570 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by triconja »

Donnie Smith wrote:
Sve završe, pa sutra ponovo. Da se ko valjda tokom te tako ameba-ceremonije, štogod ne zajebucne. :oops:
Kako bi po tebi trebalo organizovati vjencanje?
triconja

#9571 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by triconja »

Ne kontam sto ukidaju torrent stranice, u zadnjih par mjeseci sve sto je dobro bilo ukinuse.
Donnie Smith

#9572 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Donnie Smith »

triconja wrote:
Donnie Smith wrote:
Kako bi po tebi trebalo organizovati vjencanje?
Svejedno je, kako god. Sa dva ili 200 uzvanika, sa hranom ili bez, odjećom ili bez, sa dva ili osam kumova - nebitno, j*** mi se ali isprobati cijelu ceremoniju kao da na stvarnoj šta ne zaj****? Za ne povjerovati. Uzimaš li uzimam, možete se poljubiti, do kraja života zajedno bla bla, kraj. Šta tu možeš zaj****. :D Šta imaš utvrđivati gradivo. Pa i one zavjete novokomponovane, svakako čitaš. Ne kontam i tačka. Meni šega. Ali, agencije za vjenčanja su dobro osmislile i taj fol, mora biti probno, veća pinka bla bla. :zoka:
triconja

#9573 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by triconja »

Donnie Smith wrote:
triconja wrote: Kako bi po tebi trebalo organizovati vjencanje?
Svejedno je, kako god. Sa dva ili 200 uzvanika, sa hranom ili bez, odjećom ili bez, sa dva ili osam kumova - nebitno, j*** mi se ali isprobati cijelu ceremoniju kao da na stvarnoj šta ne zaj****? Za ne povjerovati. Uzimaš li uzimam, možete se poljubiti, do kraja života zajedno bla bla, kraj. Šta tu možeš zaj****. :D Šta imaš utvrđivati gradivo. Pa i one zavjete novokomponovane, svakako čitaš. Ne kontam i tačka. Meni šega. Ali, agencije za vjenčanja su dobro osmislile i taj fol, mora biti probno, veća pinka bla bla. :zoka:
Nista to ako ne odes na serijatsko :lol:

I meni se gade ovi obicaju ali sta ces, moras se povinovati. Ja bih se zenio bez ikakve hampe, jaran najbolji i njena jaranica i u opstinu i kasnije se nalokat i kud koji mili moji. Bolje nego kasnije ogovarati kako ti je neko malo dao para a ima, a kako je neko dao puno a nema i odakle im te pare :lol:
JThomas

#9574 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by JThomas »

da li i gosti dođu da se probno useru od hrane i pića? 8-)
triconja

#9575 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by triconja »

JThomas wrote:da li i gosti dođu da se probno useru od hrane i pića? 8-)
Gosti probaju sa hljebom i vodom, dok se ne uhodaju za finale :lol:
Post Reply