Javna tajna je da se masovno davalo i još se daje. To što je tebe izostavilo nije moja krivica.Nepass wrote:Gdje je meni taj stan, auto, posao sto spominjes da su dobivala djeca poginulih boraca? Gdje i kad se to djelilo?peepeep wrote:tema je ono o čemu se treba pričati, kod nas je sve neka, nemoj i tako touglavnomja wrote:tema je![]()
za demobilisane borce se slazem, cak i za tzv. rvi kojim ne da nista ne fali, nego su rat proveli po hamburzima i minkenima ...
ali djeca koja su odrastala bez oca![]()
dzaba sve pare, stele ... tata je tata, jedan i jedini
imamo problem i o njemu treba i pričati
Ili samo ne govoris istinu?
Popularne stvari koje ne kontam
-
peepeep
#8301 Re: Popularne stvari koje ne kontam
- fakat
#8302 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Sto se mene tice pravim borcima svaka privilegija je ok, kao i djeci sehida naravno. Problem je sto na onog jednog koji je bio u rovu idu dvojica koji rova nisu ni vidjeli. Tako je jos i u ratu bilo.
Last edited by fakat on 05/03/2017 17:56, edited 1 time in total.
- fakat
-
zippoo87
#8304 Re: Popularne stvari koje ne kontam
jest ovo problem tebi i meni ali politicarima su oni "ruka spasa"fakat wrote:Sto se mene tice pravim borcima svaka privilegija je ok, kao i djeci sehida naravno. Problem je sto na onog jednog koji je bio u rovu idu dvojica koji rova nisu ni vidjeli. Tako je jos i u ratu bilo.
dakle oni daju pare koje su svacije ljudima koji ne zasluzuju nista a od tih istih za uzvrat dobijaju vlast a sa vlascu naravno dolazi i sve ostalo
zato se evo 20 godina i spominju jos uvijek te kategorije,kao da je rat jucer stao a ne prije 20 godina
ovdje je najvise ljudi nakacenih na neki vid budzeta a ti takvi i odrzavaju postojecu vlast
najgore je sto takve osobe misle da nesto dobijaju a ustvari su na samom dnu "nudzetskog lanca",dobijaju najmanje a odrzavaju ove politicare na vlasti
jedini zaljucak je taj da u toj grupi ima najvise neobrazovanih i ljudih koji su podlozni manipulaciji
-
meteorit135531
#8305 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Could you be loved? , pitao me je jednom jedan vrli pisac neki...Bob Marley i Israel Kamenolom
(sry, ima onaj dugačak naziv iza , pa mi je lakše da radim asocijacije..)
su bila dva najsretnija tipa na svijetu.. tako im je sve bilo ravno do izvora Neretve.
Havaji i Jamajka, e sad me sve to asocira na Đurinu pjesmu..
Često poželim - da se naselim dole negdje oko Jamajke..
To Djurooo, brate ! Znaš ti Šta valja...
Ne kontam ljude koji prave posalice na racun izgleda drugih ljudi.
Joj , Hamo vidi mu glave! ja ako komentarisem nečiji izgled :
-obično kažem si u bradu , ona cura ima bas dobre guzove! Uh, majko ali se njene vjetrenjače aktivno vrte na tim čizmama koje su mi zapele za oko.. ako bi mi dala dozvolu , polizao bih joj sav asortiman stikli, cipelica, čizmi i sandala koje ima u svom ormaru.. boli me briga za infekciju i sto je ona gazila mjesta gdje je narod vršio nuždu.. draga curo, sve ti opraštam..
Btw, ne kontam ljude koji pišaju na tim neobičnim mjestima... Brate , imaš na svakih 300 metara neki tržni centar... ako čega imamo u izobilju, ima trgovačke centre.. strpis se malo i k'o čovjek se istreses u solju , desnim klikom poceras otpadni materijal nizvodno u kanalizaciju, a Vodovod će dalje s tim deverati.. to nije tvoja briga..
Ne zapisavajte teritoriju po gradu i po Vilsonovom.. niste kerovi, pobogu!
kako je Israel Kamenolom bio sretan... čovjek je imao 350 kg viška.. ali ga je bolio kurac za komentare ljudi...
Havajcanin Hamo Treha je često znao zajebavat Israela za njegove kile koje je on ponosno nosio i nije se trudio da se svidi svima.. bolio ga je kurac za izbjeglicu Hamu sto se trudi biti ono sto nije. Hamu nikad nece napustiti balkanski mentalitet. Dzaba , Hamo ni Havaji ti ne mogu pomoci. Probaj da se bavis svojim poslom, pusti druge da zive..
Israel je vrlo jednostavan. Zato su ga ljudi voljeli.. Kontas?
Somewhere over the rainbow...
ona njegova gitarica, jedan stari okrnjeni suncobran sa Konzumove akcije... palmin list i trstika iz Binga..
Israelu ništa više nije trebalo.. čovjek je nosio onaj iskreni osmijeh na licu.. ne mos ti to maskirati brate.. to dolazi iz srca. Takvi trebamo biti. Čitav život..
Jebo Hamu. Hamo je kreten. Ne kontam Hamu.
Ne kontam ljude kojima je glavna determinanta nečiji izgled.. hajd oke,
ako gledaš žensku.. ali brate i ona će za 45 godina biti ona stara sijeda starica, sa vjestackom totalnom protezom na obje vilice, sa naboranim licem i sa uvenulim pokretima tijela..
ali ako na tom licu pronađeš onaj iskreni osmijeh kakav je imao čovjek sa običnom gitaricom sa nekih dalekih Havaja, onda možeš reći da je njen život imao smisla.. izgled je samo maska , traži nešto dublje u osobi.. ne sudi knjigu po koricama..
Ne mogu nekad ni sam sebe shvatiti.. nekad volim biti zbunjen i glup. Nekad mi je to u životu mnogo pomoglo..
Ali bottom line: poenta ove priče je :
Ne kontam površne ljude. Površne razgovore. Površne komentare. Površne poglede i pokrete.
Ne kontam Hamu.
U zdravlje , moj maleni svijete !
su bila dva najsretnija tipa na svijetu.. tako im je sve bilo ravno do izvora Neretve.
Havaji i Jamajka, e sad me sve to asocira na Đurinu pjesmu..
Često poželim - da se naselim dole negdje oko Jamajke..
To Djurooo, brate ! Znaš ti Šta valja...
Ne kontam ljude koji prave posalice na racun izgleda drugih ljudi.
Joj , Hamo vidi mu glave! ja ako komentarisem nečiji izgled :
-obično kažem si u bradu , ona cura ima bas dobre guzove! Uh, majko ali se njene vjetrenjače aktivno vrte na tim čizmama koje su mi zapele za oko.. ako bi mi dala dozvolu , polizao bih joj sav asortiman stikli, cipelica, čizmi i sandala koje ima u svom ormaru.. boli me briga za infekciju i sto je ona gazila mjesta gdje je narod vršio nuždu.. draga curo, sve ti opraštam..
Btw, ne kontam ljude koji pišaju na tim neobičnim mjestima... Brate , imaš na svakih 300 metara neki tržni centar... ako čega imamo u izobilju, ima trgovačke centre.. strpis se malo i k'o čovjek se istreses u solju , desnim klikom poceras otpadni materijal nizvodno u kanalizaciju, a Vodovod će dalje s tim deverati.. to nije tvoja briga..
Ne zapisavajte teritoriju po gradu i po Vilsonovom.. niste kerovi, pobogu!
kako je Israel Kamenolom bio sretan... čovjek je imao 350 kg viška.. ali ga je bolio kurac za komentare ljudi...
Somewhere over the rainbow...
ona njegova gitarica, jedan stari okrnjeni suncobran sa Konzumove akcije... palmin list i trstika iz Binga..
Israelu ništa više nije trebalo.. čovjek je nosio onaj iskreni osmijeh na licu.. ne mos ti to maskirati brate.. to dolazi iz srca. Takvi trebamo biti. Čitav život..
Jebo Hamu. Hamo je kreten. Ne kontam Hamu.
Ne kontam ljude kojima je glavna determinanta nečiji izgled.. hajd oke,
ako gledaš žensku.. ali brate i ona će za 45 godina biti ona stara sijeda starica, sa vjestackom totalnom protezom na obje vilice, sa naboranim licem i sa uvenulim pokretima tijela..
ali ako na tom licu pronađeš onaj iskreni osmijeh kakav je imao čovjek sa običnom gitaricom sa nekih dalekih Havaja, onda možeš reći da je njen život imao smisla.. izgled je samo maska , traži nešto dublje u osobi.. ne sudi knjigu po koricama..
Ne mogu nekad ni sam sebe shvatiti.. nekad volim biti zbunjen i glup. Nekad mi je to u životu mnogo pomoglo..
Ali bottom line: poenta ove priče je :
Ne kontam površne ljude. Površne razgovore. Površne komentare. Površne poglede i pokrete.
Ne kontam Hamu.
U zdravlje , moj maleni svijete !
- Cherry-Cherry
- Njanjavi
#8307 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Jbo me svak ako jedan dan ne osvane na klixu, decko pod nickom meteorit se objesio i napisao svoj manifesto, maxuz za forumashe klixa 
-
zippoo87
#8308 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ovo mu je alter ego,sto se primate na to 
ja sam isto znao nekada pisati u trecem licu i zaebavati se...probajte,mozda se iznenadite
ja sam isto znao nekada pisati u trecem licu i zaebavati se...probajte,mozda se iznenadite
-
Klitemnestraaa
#8309 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Da dodju forumasi sa zdravlja, odmah bi rekli bipolar.
Citam kako daju dijagnozu bipolarnog poremecaja na osnovu jednog posta tipa "nekad se osjecam sjebano, a nekad sam bas super".
Ce se neko stvarno ubiti zbog ovog foruma.
Citam kako daju dijagnozu bipolarnog poremecaja na osnovu jednog posta tipa "nekad se osjecam sjebano, a nekad sam bas super".
-
MedGirl
#8310 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Svi smo bipolarni hahahhaKlitemnestraaa wrote:Da dodju forumasi sa zdravlja, odmah bi rekli bipolar.![]()
Citam kako daju dijagnozu bipolarnog poremecaja na osnovu jednog posta tipa "nekad se osjecam sjebano, a nekad sam bas super".![]()
![]()
Citale smo ocito istu temu, nema sta ljudi sebi ne dijagnosticiraju, a niko ne pomisli da su se samo ulijenili i da ne rade na sebi, ni psihicki niti fizicki.
-
Klitemnestraaa
#8311 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Znaci, zbog forumskih doktora svi su psioterapeuti u BiH zatvorili ordinacije.MedGirl wrote:Svi smo bipolarni hahahhaKlitemnestraaa wrote:Da dodju forumasi sa zdravlja, odmah bi rekli bipolar.![]()
Citam kako daju dijagnozu bipolarnog poremecaja na osnovu jednog posta tipa "nekad se osjecam sjebano, a nekad sam bas super".![]()
![]()
Citale smo ocito istu temu, nema sta ljudi sebi ne dijagnosticiraju, a niko ne pomisli da su se samo ulijenili i da ne rade na sebi, ni psihicki niti fizicki.
Ne isplati se njemu tamo sjediti, kad ti lik nakon jednog posta od par recenica dijagnozu postavi, haja, like a boss.
I dodaju svoje savjete od nane kako da izlijecis depresiju u pet minuta, vec sam pisala o njima.
E fakat bi trebalo zabraniti emitiranje dr.House-a, negativno utjece na siru audienciju.
-
MedGirl
#8312 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Kad neko upita za dobrog psihologa/psihoterapeuta samo ih proslijediti pojedincima na forumuKlitemnestraaa wrote:Znaci, zbog forumskih doktora svi su psioterapeuti u BiH zatvorili ordinacije.MedGirl wrote:Svi smo bipolarni hahahhaKlitemnestraaa wrote:Da dodju forumasi sa zdravlja, odmah bi rekli bipolar.![]()
![]()
Citale smo ocito istu temu, nema sta ljudi sebi ne dijagnosticiraju, a niko ne pomisli da su se samo ulijenili i da ne rade na sebi, ni psihicki niti fizicki.![]()
![]()
Ne isplati se njemu tamo sjediti, kad ti lik nakon jednog posta od par recenica dijagnozu postavi, haja, like a boss.![]()
![]()
![]()
I dodaju svoje savjete od nane kako da izlijecis depresiju u pet minuta, vec sam pisala o njima.![]()
E fakat bi trebalo zabraniti emitiranje dr.House-a, negativno utjece na siru audienciju.
svi smo bipolarni, shizofrenicni, depresivni, a ustvari vecina je lijena i nasilno depresivna
A ne znam za te "nanine" lijekove, prosvijetli me hahahahahha
-
meteorit135531
#8313 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Zovem Bh Telecom : javlja se teta ugodnog glasa :
Podrska : Dodar dan, Amira kraj telefona. Kako vam mogu pomoći?
Meteorit : halo , vi mene zajebavate. Šta mene briga , kako se ti zoveš, hoću da znam što nemam interneta...
Podrška : gospodine, jeste li restartovali modem i provjerili kablove ?
Meteorit : jel ti stvarno misliš da mene zanima tvoje ime?
Ostatak konverzacije se vrti oko njenog imena..
nekad mi se neko predstavi samo kao BH Telecom, kao što spada. To je oke..
Onda kad krenu iz top Shopa zvat , ili Delimano.. ista matrica.. Dobar dan , Sandra pored telefona..
Zvali me iz osiguravajuće kuće.. Dobar dan , Jusuf kraj telefona..
Ne znam odakle kupe te fazone!
Jarane , sve ok.. ali što mi govoris ime? Zašto ime ? Ne želim da znam tvoje ime!
Ti si samo jedan birokratski iritantni glas koji mi mnogo smeta jer upravo sad zamišljam Čehinju Janku iz Brna kako se njeno preplanulo golo tijelo sunca na Istarskom uzeglom suncu , a ja se nalazim desno od nje , gledam je kroz okvir svoj fejk sunčanih naočala sto sam ih kupio u Muelleru u Zagrebu , kurazim se da pridjem i pocnem brojati do 10 na cehinjskom jeziku , i ti mi kvaris cejf..
daj ba
Zamisli kontrast, da nazovem Bh Telecom. I treba mi sad broj sa informacija , i predstavim se.
Dobar dan , Meteorit kraj telefona.. Imam 26 godina. Na birou sam. U novčaniku imam samo originalni GRASOV kupon (nisam kupio kod švercera ) , imam rozi spomenar i u slobodno vrijeme se bavim sakupljanjem salveta i zaštitom ranjenih, depresivnih , i u ljubav razočaranih muha .. mnogo volim Hugu, ali mislim da on nije biološki otac malim Hugicima, ali draži su mi Leteći medvjedići.
Ovim putem želim da pozdravim sve, mamu, tatu, tetku Sandru, dajdzu Jusufa, strinu Amiru, a posebno vas u Call centru Bh Telecoma i vašeg direktora, njegovu seksi sekretaricu, njihovog procelavog vozača, vašeg portira na kapiji glavne direkcije, a poseban selam ide (zamisli nešto po želji) itd
Treba mi broj od osobe N.N, ona se inače bavi uzgojem radioaktivnih .... daj ba.. nema smisla
(kao skeč Nadrealista)
Ja bih ipak na kraju ove price da ostanem anoniman.
Moje ime nikad nećete saznati. Hoću reći , neke informacije nekad stvarno nisu potrebne.
Ili oni nasi voditelji što se furaju na dnevniku kad se neki eksterni voditelj javlja sa terena.. dok sluša na slušalici ko tuljan klima glavom, toliko očito da postaje degutantno gledati...
pa na kraju svog javljanja.. ali obavezno stavi desnu ruku na slušalicu kad izgovara ime... ha ha ha
Kaže: Adela. Ili ime voditelja koji je u studiju..
Ha ha to se pokupili od Amera, ili od onih sideline komentatorica na Nba sto govore :
Marv, back to you. Ozbiljna muškadija zna koliko je Marv Albert značajan ovom svijetu..
Last edited by meteorit135531 on 06/03/2017 05:35, edited 1 time in total.
- Cherry-Cherry
#8314 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Nanini lijekovi protiv depresije: izađi i prošetaj, sve je to od vremena, ogrsjis'o si, udri brigu na veselje, nemoj se sekirati...
-
meteorit135531
#8315 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Dobrodošli u Bosnu i Hercegovinu i u magični svijet biroa.
Običan čovjek u ovoj državi i nema drugu funkciju osim da bude samo dio statistike (kantonalne, federalne i drzavne ) i da budemo samo kombinacija slova i brojeva na monitoru onim namcor babama sto su zadužene... za Šta su zadužene ? (molim dopunu )
E to... hajd, namcor babe su za mene - to je samo moja percepcija. Nekome su možda manekenke.
To smo mi ovoj državi. Samo broj. Ovca. Tako nas oni vide. Samo kao broj kada treba objaviti na portalu koliko lica AKTIVNO traži posao. Ili koliko se lica AKTIVNO nalazi na evidencijama za zapošljavanje.
Jer kako ja to vidim , biro za zapošljavanje nije biro , vec je to agencija za statistiku.
A mi , obični građani BiH smo statistički parametar , jedna brojka u sistemu.
Uopće se ne treba depremirati time. Otkad nosim sliku Boba Marleya u novčaniku život mi je lakši i podnosljiviji sam sam sebi. Uradite to i vi. Bob Marley je ipak ono naa
Ponekad bacim poglede na radničke knjižice drugih protukandidata koji proaktivno traže posao i svoje mjesto i kutak na tržištu rada (koja izjava , iznenadio sam sam sebe )...
Utjesim se. Moj radni staz na birou nije toliko dug. Jedna mi zena sa krupnim uzdahom rece da je na birou 22 godine. Ali samo dodji nekad ujutro pred biro pa vidi tmurna i sumorna lica.
još mi je provokativnija ona izjava kada sam pročitao na onom sajmu i akademiji... budite SEKSI na tržištu rada..
Kako ? Ja da budem SEKSI na tržištu rada ? Znaci treba da skinem gaće , da se naguzim preko stola i da poslodavcu kažem :
"Gazda , jebi me i ne vadi " onda sam SEKSI na tržištu rada.. JEEEEL?
To mi je u nivou sljedeće izjave uvaženog akademika i političara i svjetskog putnika i filantropa , gospodina
maj nejm a Borat. I lajk seks
"Hm, mi ovdje svake godine organizujemo festival silovanja gdje dolaze svi najbolji silovatelji iz cijelog Kazahstana da se takmiče i da pokažu svoja umijeca.." autor Borat Sagdijev.
Otprilike takvo značenje i svrhu ti imaju ti sajmovi zapošljavanja u BiH.
Kakav , bolan posao ?
Ti bi još posao ? Uredu , mogu tolerirati sto želiš posao , ali još pored posla ti želiš i platu ? Želiš prijavu ? Doprinose?
Sine moj , ti bi neka prava.....
Pa kako te nije stid ? SRAMI SE. Nemaš obraza, ti bezobrazni radniče sto očekuješ neka prava od mene..
Znaš li ti da sam ja novokomponovani BH biznismen?
Ja sad nosim svečano odijelo , a do rata sam nosio radni znojni kombinezon na pijaci.. sad se mirisem kavijarom i lososom, a do rata sam se mirisao prokislim paradajzom i truhlim patlidzanom.
SRAMI SE, o ti radnice sto samo želiš živjeti od svog rada.
Pozdrav narodnim masama.
Običan čovjek u ovoj državi i nema drugu funkciju osim da bude samo dio statistike (kantonalne, federalne i drzavne ) i da budemo samo kombinacija slova i brojeva na monitoru onim namcor babama sto su zadužene... za Šta su zadužene ? (molim dopunu )
E to... hajd, namcor babe su za mene - to je samo moja percepcija. Nekome su možda manekenke.
To smo mi ovoj državi. Samo broj. Ovca. Tako nas oni vide. Samo kao broj kada treba objaviti na portalu koliko lica AKTIVNO traži posao. Ili koliko se lica AKTIVNO nalazi na evidencijama za zapošljavanje.
Jer kako ja to vidim , biro za zapošljavanje nije biro , vec je to agencija za statistiku.
A mi , obični građani BiH smo statistički parametar , jedna brojka u sistemu.
Uopće se ne treba depremirati time. Otkad nosim sliku Boba Marleya u novčaniku život mi je lakši i podnosljiviji sam sam sebi. Uradite to i vi. Bob Marley je ipak ono naa
Ponekad bacim poglede na radničke knjižice drugih protukandidata koji proaktivno traže posao i svoje mjesto i kutak na tržištu rada (koja izjava , iznenadio sam sam sebe )...
Utjesim se. Moj radni staz na birou nije toliko dug. Jedna mi zena sa krupnim uzdahom rece da je na birou 22 godine. Ali samo dodji nekad ujutro pred biro pa vidi tmurna i sumorna lica.
još mi je provokativnija ona izjava kada sam pročitao na onom sajmu i akademiji... budite SEKSI na tržištu rada..
Kako ? Ja da budem SEKSI na tržištu rada ? Znaci treba da skinem gaće , da se naguzim preko stola i da poslodavcu kažem :
"Gazda , jebi me i ne vadi " onda sam SEKSI na tržištu rada.. JEEEEL?
To mi je u nivou sljedeće izjave uvaženog akademika i političara i svjetskog putnika i filantropa , gospodina
maj nejm a Borat. I lajk seks
"Hm, mi ovdje svake godine organizujemo festival silovanja gdje dolaze svi najbolji silovatelji iz cijelog Kazahstana da se takmiče i da pokažu svoja umijeca.." autor Borat Sagdijev.
Otprilike takvo značenje i svrhu ti imaju ti sajmovi zapošljavanja u BiH.
Kakav , bolan posao ?
Ti bi još posao ? Uredu , mogu tolerirati sto želiš posao , ali još pored posla ti želiš i platu ? Želiš prijavu ? Doprinose?
Sine moj , ti bi neka prava.....
Pa kako te nije stid ? SRAMI SE. Nemaš obraza, ti bezobrazni radniče sto očekuješ neka prava od mene..
Znaš li ti da sam ja novokomponovani BH biznismen?
Ja sad nosim svečano odijelo , a do rata sam nosio radni znojni kombinezon na pijaci.. sad se mirisem kavijarom i lososom, a do rata sam se mirisao prokislim paradajzom i truhlim patlidzanom.
Pozdrav narodnim masama.
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#8316 Re: Popularne stvari koje ne kontam
De malo odmori, smaras
-
mali_balon
#8317 Re: Popularne stvari koje ne kontam
fakat....
@meteorit ne znam jes li zaMsko ili musko pa cu to vako srocit....pod hitno nesta zguzi ili ako si zemsko daj nekom nek te zguzi....
@meteorit ne znam jes li zaMsko ili musko pa cu to vako srocit....pod hitno nesta zguzi ili ako si zemsko daj nekom nek te zguzi....
-
meteorit135531
#8318 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ok. Ne želim biti forumska dvorska luda. Ja nisam virtualni forumski zabavljac.
Ja sam obicno nebesko tijelo.
Poslusat ću tvoj savjet, jer znam da dolazi iz najbolje namjere.
Hvala ti što si odvojio vrijeme za mene.
Moram na posao, nije lako pisati ove postove koji variraju od jednog do maksimalno tri , koji se napišu navečer jer nemam vremena. Na budžetu sam , naporno je sve uskladiti.
Ne kontam dobronamjerne forumske savjete.
Pozdrav narodnim masama.
Ja sam obicno nebesko tijelo.
Moram na posao, nije lako pisati ove postove koji variraju od jednog do maksimalno tri , koji se napišu navečer jer nemam vremena. Na budžetu sam , naporno je sve uskladiti.
Pozdrav narodnim masama.
- supercali
#8319 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ti si obicno nebesko tijelo znaci oblakmeteorit135531 wrote:Ok. Ne želim biti forumska dvorska luda. Ja nisam virtualni forumski zabavljac.
Ja sam obicno nebesko tijelo.![]()
Moram na posao, nije lako pisati ove postove koji variraju od jednog do maksimalno tri , koji se napišu navečer jer nemam vremena. Na budžetu sam , naporno je sve uskladiti.![]()
Pozdrav narodnim masama.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#8320 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pa jesil na birou, fizikaneris ili si na budzetu?!
Men se cini da ti nas sve malo

Men se cini da ti nas sve malo
- zforumas
#8321 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ovo treba na "Vic dana" prebacitimeteorit135531 wrote:Ima jedna stvar koju ne kontam....
- studiorum_tuzlaensis
#8322 Re: Popularne stvari koje ne kontam
meteorit135531 wrote: Tako nas oni vide. Samo kao broj kada treba objaviti na portalu koliko lica AKTIVNO traži posao. Ili koliko se lica AKTIVNO nalazi na evidencijama za zapošljavanje.![]()
Pozdrav narodnim masama.
U startu greška u koracima i dupla odjednom.
Hoćeš da ti država nađe posao, ženu i napravi dijete, pa još i da ti kupi stan, ali neće i ti si samo broj za nju. Slobodno ostani tu gdje jesi i nastavi da budeš broj.
Ovo govori da razmišljaš ko prosječan radnik 50-godišnjak tuzlanskog TTU-a u stečaju, tj. razmišljaš o sadaki. Također, očigledno imaš totalno pogrešnu percepciju o tome kako bi trebao živjeti i to si naučio u svojoj kući, od svojih roditelja koji vjerovatno nose breme socijalističkog upravljanja narodnim masama kada se "radilo za državu" i očekivalo "od države".
Danas nije tako i trzni se malo.
- uglavnomja
#8323 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Tomahawk11 wrote:Pa jesil na birou, fizikaneris ili si na budzetu?!![]()
Men se cini da ti nas sve malo![]()
a osim toga sumLJiv mi bob marli u dzepu
- pink floydd
#8324 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ovaj meteorit je garant Tarzaniji slao ove tekstove i ljudi ga iskulirali, a što ne bi kad su loši i smarački.....pa sad ovde došao da vidi hoće li da naiđe na odobravanje 
P.S. Ne kontam Tarzaniju
P.S. Ne kontam Tarzaniju
-
meteorit135531
#8325 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Problem kod naših ljudi je potreba da se u sve miješa ko Vegeta.Cherry-Cherry wrote:Nanini lijekovi protiv depresije: izađi i prošetaj, sve je to od vremena, ogrsjis'o si, udri brigu na veselje, nemoj se sekirati...
Znaš , danas sam par puta smrcnuo, i malo me glava boli
Ja sam u depresiji..
pa oni teensi... Dobio sam dvojku iz biologije, i ona Ferida iz drugog 3 me danas nije značajno pogledala... bojim se da tonem u depresiju...
Danas , ako ti se navlaži oko , i ako imaš umjereni proljev , dijagnoza ti je DEPRESIJA !
Da Da, najjači su mi ovi što daju savjete , slično forumasima sveznalicama.. svi smo mi depresivni..
Vrijeme je depresivno..ptice su depresivne... zgrada Predsjedništva je depresivna.
Jel vi uopće znate kako izgleda depresivan covjek, kako se on osjeća i o čemu misli i razmišlja ? Kako mu je svaki dan sumoran i težak..? Kad ga pogledaš i vidiš mu na licu sve
Oke , zanemari virtualni svijet , tipkanje i forumanje.. ali ljudi sebi olako daju za pravo i stavljaju se u poziciju da budu dežurni komentatori i sveznalice.. velim ja , u sve se mjesa..
Depresija je ozbiljno oboljenje koje se liječi jedino po staroj dobroj recepturi :
Svako jutro točno u 9:00 naspes čašu hladne sarajevske cesmovace, pustiš da se hlor malo spusti i ugasi.. uzmeš kutiju Prozaca ili Fluoksetin
(antidepresiv iz skupine SSRI ) ,
Jednu zeleno bijelu kapsulu od 20 mg;
Gurnes je niz grlo, uz Božiji blagoslov..
U 9:02 potegnes za kutijom Helexa, 0.5 mg i ponovis isti ritual.. onda nabacis vještacki osmjeh na lice i hrabro zakoracis u vanjski svijet..
Poslije 3-4 sedmice počet ćeš se osjećati bolje..
A nakon 15 godina ili ces se potpuno izliječiti ili ćeš se objesiti.. trećeg ti nema..
Moja DEPRESIJO, Šta mi radiš...