Popularne stvari koje ne kontam
-
palestinka
#8276 Re: Popularne stvari koje ne kontam
[quote="irac300"]Jarane, ti bi definitivno trebao neki svoj blog pokrenuti.[/quote
Deginitivno. Odličan je.
Deginitivno. Odličan je.
-
Messier
#8277 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Meteor
Samo pricaj.
Samo pricaj.
- uglavnomja
#8278 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ne kontam zasto u americkim i engleskim filmovima svi kucaju, tacnije lupaju na vrata, niko ne zvoni 
- fakat
#8279 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Nemaju instalirano zvonce na vratpma kao standard, vrlo rijetko, zasto ne znam, mozda zato jer lupanje sakom stedi struju.uglavnomja wrote:ne kontam zasto u americkim i engleskim filmovima svi kucaju, tacnije lupaju na vrata, niko ne zvoni
- fakat
#8280 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Razumijem ja da je Sarajevo sjebano raznim stvarima, ima krimosa, bezvlasce, rat da i ne spominjemo, ali kada pricam sa sarajlijama oni mene uvijek ubjedjuju da je Sarajevo najgori grad na planeti i da nema goreg, a moje protivljenje dozivljavaju skoro kao uvredu. Valjda je tako lakse nositi se sa licnim frustracijama. Imam osjecaj da ostatak svijeta dozivljavaju kao idlicno svicarsko selo u kome sisate plavuse po cio dan jodlaju i nude besplatnu cokoladu i sir.meteorit135531 wrote:Ne kontam kad mi kaže neko : Sramota je ukrast, sramota je varati , lagati , sramota je kurvati se, sramota je biti ženskaros![]()
Ne znam po čijem poimanju bi nešto trebalo biti sramota , a za prvo : počiniti kradju nije sramotno, već kradja predstavlja krivično djelo. Mene ne bi bilo sramota ukrasti na nekom tenderu 100.000 KM. Ne bih se hvalisao time , ali bih to svejedno učinio..Ovo ostalo se može totelirati, nije sramota , čak je i poželjno , u određenoj mjeri..
Nemojte da nam društvene norme i proizvoljna načela sude.. kakvi trebamo biti..
Ne kontam.. evo bila je pucnjava u Sarajevu.. neki obračun.. i zena ranjena.. i sada kad krenu dežurni operativci da: Sarajevo divlji zapad, favele, bande haraju Sarajevom..![]()
U Kolumbiji, u Bogoti, postoji termin koji se zove SOCIJALNO ČIŠĆENJE. Dodju grupe naoružanih bandita i love beskućnike sa ciljem da ih ovjere metkom u čelo. Smatraju ih nizim bicima , i ti ljudi ne treba da zive..
Ljudi se kriju u kanalazicionim cijevima, tu spavaju , jedu , jebu se i gledaju TV.I svi u jedan glas govore da im je sigurnije spavati u cijevima , sa pacovima i plutajucim govnima,nego biti na ulicama Bogote. Jedan tip govori da mu je nestala žena , kaže sigurno ju je voda odnijela dok je spavala
![]()
![]()
.... e jbg, moj Muzafere, a Sarajlije se nešto žale na VODOVOD
Sarajevo je i previše miran grad , jako miran grad u usporedbi sa drugim glavnim gradovima Evrope i svijeta..
Samo se bespotrebno diže halabuka.. ali to je nama u krvi
- Cherry-Cherry
#8281 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne kontam kategoriju "demobolasani borci".
Ne kontam kada neko 22 godine poslije rata očekuje da mu država nešto daje i da je dužna da mu nešto daje, jer je on prije 22 godine vršio svoju građansku dužnost, dakle radio ono šta je morao. Svako se borio zbog sebe, a ne zato što voli državu. I sad im je država dužna dati stan, posao, novac... Ne kontam kako neko može 22 godine sjediti i čekati da mu država riješi probleme.
- uglavnomja
#8282 Re: Popularne stvari koje ne kontam
od lupanja zaboli rukafakat wrote:Nemaju instalirano zvonce na vratpma kao standard, vrlo rijetko, zasto ne znam, mozda zato jer lupanje sakom stedi struju.uglavnomja wrote:ne kontam zasto u americkim i engleskim filmovima svi kucaju, tacnije lupaju na vrata, niko ne zvoni
-
sha_ba
#8283 Re: Popularne stvari koje ne kontam
pa valjda mu nije niko kriv sto se nije "snas'o" jel?Cherry-Cherry wrote:Ne kontam kategoriju "demobolasani borci".Ne kontam kada neko 22 godine poslije rata očekuje da mu država nešto daje i da je dužna da mu nešto daje, jer je on prije 22 godine vršio svoju građansku dužnost, dakle radio ono šta je morao. Svako se borio zbog sebe, a ne zato što voli državu. I sad im je država dužna dati stan, posao, novac... Ne kontam kako neko može 22 godine sjediti i čekati da mu država riješi probleme.
- Cherry-Cherry
#8284 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pa realno, imao je 22 godine da se snađe... Ako nije uspio, do njeg je.sha_ba wrote:pa valjda mu nije niko kriv sto se nije "snas'o" jel?Cherry-Cherry wrote:Ne kontam kategoriju "demobolasani borci".Ne kontam kada neko 22 godine poslije rata očekuje da mu država nešto daje i da je dužna da mu nešto daje, jer je on prije 22 godine vršio svoju građansku dužnost, dakle radio ono šta je morao. Svako se borio zbog sebe, a ne zato što voli državu. I sad im je država dužna dati stan, posao, novac... Ne kontam kako neko može 22 godine sjediti i čekati da mu država riješi probleme.
-
sha_ba
#8285 Re: Popularne stvari koje ne kontam
nije 22 neg' 25 i pazi ulazis ovdje u jako nezahvalnu diskusiju i mislim da je bolje da skontasCherry-Cherry wrote: Pa realno, imao je 22 godine da se snađe... Ako nije uspio, do njeg je.
- mad_max_ba
#8286 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Torbicom jesha_ba wrote:nije 22 neg' 25 i pazi ulazis ovdje u jako nezahvalnu diskusiju i mislim da je bolje da skontasCherry-Cherry wrote: Pa realno, imao je 22 godine da se snađe... Ako nije uspio, do njeg je.
-
sha_ba
#8287 Re: Popularne stvari koje ne kontam
necu, nedjelja jemad_max_ba wrote:Torbicom jesha_ba wrote:nije 22 neg' 25 i pazi ulazis ovdje u jako nezahvalnu diskusiju i mislim da je bolje da skontasCherry-Cherry wrote: Pa realno, imao je 22 godine da se snađe... Ako nije uspio, do njeg je.
- supercali
#8288 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ovo je malo diskutabilno al se nacelno slazem sa ovim goreCherry-Cherry wrote:Ne kontam kategoriju "demobolasani borci".Ne kontam kada neko 22 godine poslije rata očekuje da mu država nešto daje i da je dužna da mu nešto daje, jer je on prije 22 godine vršio svoju građansku dužnost, dakle radio ono šta je morao. Svako se borio zbog sebe, a ne zato što voli državu. I sad im je država dužna dati stan, posao, novac... Ne kontam kako neko može 22 godine sjediti i čekati da mu država riješi probleme.
Drzava je duzna poslije rata bila da omoguci poslove nova radna mjesta i sl
Zasto nije tako znamo svi na vlasti su bili lopovi kao sto su i sada i umjesto da dizu firme oni su ih upropastavali i famozna privatizacija
S druge strane ako u 22 godine nisi mogao naci posao dostavljaca bar onda bolje da kopa sam sebi grob al jok hoce sve guzovace
-
peepeep
#8289 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne samo da mu daje, nego i njegovoj djeci daje. Jebo te, liku dvajesikusur godina, on kmeči što mu država nije dala poso, njegov se stari borio u ratu. Isto ko i ona djeca poginulih ratnika, 25 godina prošlo od rata oni i dalje sve na tanjiru dobijaju, dobiju sve - od škole do fakulteta, stana i auta - i onda još kmeče. De još. Valjda je najveća nepravda koju je moj stari mogao da napravi svojoj djeci bila da preživi rat... jebem ti državusupercali wrote:Ovo je malo diskutabilno al se nacelno slazem sa ovim goreCherry-Cherry wrote:Ne kontam kategoriju "demobolasani borci".Ne kontam kada neko 22 godine poslije rata očekuje da mu država nešto daje i da je dužna da mu nešto daje, jer je on prije 22 godine vršio svoju građansku dužnost, dakle radio ono šta je morao. Svako se borio zbog sebe, a ne zato što voli državu. I sad im je država dužna dati stan, posao, novac... Ne kontam kako neko može 22 godine sjediti i čekati da mu država riješi probleme.
Drzava je duzna poslije rata bila da omoguci poslove nova radna mjesta i sl
Zasto nije tako znamo svi na vlasti su bili lopovi kao sto su i sada i umjesto da dizu firme oni su ih upropastavali i famozna privatizacija
S druge strane ako u 22 godine nisi mogao naci posao dostavljaca bar onda bolje da kopa sam sebi grob al jok hoce sve guzovace
- supercali
#8290 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ta djeca nemaju nikakvo pravo se zaliti poslije 18-e godine sto ovo sto ono
Sad si covjek i snadji se sam
Sad si covjek i snadji se sam
- uglavnomja
#8291 Re: Popularne stvari koje ne kontam
tema je
za demobilisane borce se slazem, cak i za tzv. rvi kojim ne da nista ne fali, nego su rat proveli po hamburzima i minkenima ...
ali djeca koja su odrastala bez oca
dzaba sve pare, stele ... tata je tata, jedan i jedini
za demobilisane borce se slazem, cak i za tzv. rvi kojim ne da nista ne fali, nego su rat proveli po hamburzima i minkenima ...
ali djeca koja su odrastala bez oca
-
peepeep
#8292 Re: Popularne stvari koje ne kontam
tema je ono o čemu se treba pričati, kod nas je sve neka, nemoj i tako touglavnomja wrote:tema je![]()
ali djeca koja su odrastala bez oca![]()
imamo problem i o njemu treba i pričati
- uglavnomja
#8293 Re: Popularne stvari koje ne kontam
generalno se slazem, ali ne za djecu poginulih boraca.peepeep wrote:tema je ono o čemu se treba pričati, kod nas je sve neka, nemoj i tako touglavnomja wrote:tema je![]()
pogotovo razna udruzenja na budzetu
i dijeljenje poslovnih prostora "borcima" koji su rat proveli u zg ili turskoj
da je bilo boraca koliko je clanova tih udruzenja - ne bi bilo dana blokade
a svakako nije tema medju "popularnim stvarima koje ne kontam".
- Cherry-Cherry
#8294 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Samo gurati pod tepihpeepeep wrote:tema je ono o čemu se treba pričati, kod nas je sve neka, nemoj i tako touglavnomja wrote:tema je![]()
- djevojka bez imena
#8295 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Samo pravilno odrediti kategoriju demobilisanih s naglaskom na Borac i dati im sve sto zaskuzuju, ostale mrsnut' i stvar rijesena.
- kafanski_covjek
#8296 Re: Popularne stvari koje ne kontam
koja bi krv tu paladjevojka bez imena wrote:Samo pravilno odrediti kategoriju demobilisanih s naglaskom na Borac i dati im sve sto zaskuzuju, ostale mrsnut' i stvar rijesena.
- Cherry-Cherry
#8297 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Fazon i jeste u tom zasluživanju. Imaš ono za šta se izboriš, kakve zasluge. Pogotovo sad 22 ili 25 godina poslije rata. Hoće li se i narednih sto godina govoriti o zaslugama i očekivanjima?
- ultima_palabra
#8298 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Neki dan ministar izjavio da imamo 42 hiljade porodica sehida i poginulih boraca... a zvanicni podatak da je Armija BiH imala 30 hiljada poginulih vojnika i Hvo nesto preko 5 hiljada. A znamo da su dosta poginulih bili mladi momci bez porodica.
Znaci 20 godina niko nece ni osnovnu matematiku da odradi.
Znaci 20 godina niko nece ni osnovnu matematiku da odradi.
- Cherry-Cherry
#8299 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Jedino ako računaju kao dvije porodice ženu i djecu sa jedne i roditelje sa druge strane. A u pitanju je jedan poginuli borac.
-
Nepass
#8300 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Gdje je meni taj stan, auto, posao sto spominjes da su dobivala djeca poginulih boraca? Gdje i kad se to djelilo?peepeep wrote:tema je ono o čemu se treba pričati, kod nas je sve neka, nemoj i tako touglavnomja wrote:tema je![]()
Ili samo ne govoris istinu?