Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
palestinka

#8276 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by palestinka »

[quote="irac300"]Jarane, ti bi definitivno trebao neki svoj blog pokrenuti.[/quote
Deginitivno. Odličan je.
Messier

#8277 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Messier »

Meteor :thumbup:

Samo pricaj.
uglavnomja

#8278 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by uglavnomja »

ne kontam zasto u americkim i engleskim filmovima svi kucaju, tacnije lupaju na vrata, niko ne zvoni :?
fakat

#8279 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by fakat »

uglavnomja wrote:ne kontam zasto u americkim i engleskim filmovima svi kucaju, tacnije lupaju na vrata, niko ne zvoni :?
Nemaju instalirano zvonce na vratpma kao standard, vrlo rijetko, zasto ne znam, mozda zato jer lupanje sakom stedi struju.
fakat

#8280 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by fakat »

meteorit135531 wrote:Ne kontam kad mi kaže neko : Sramota je ukrast, sramota je varati , lagati , sramota je kurvati se, sramota je biti ženskaros :zzzz:

Ne znam po čijem poimanju bi nešto trebalo biti sramota , a za prvo : počiniti kradju nije sramotno, već kradja predstavlja krivično djelo. Mene ne bi bilo sramota ukrasti na nekom tenderu 100.000 KM. Ne bih se hvalisao time , ali bih to svejedno učinio.. :izet: Ovo ostalo se može totelirati, nije sramota , čak je i poželjno , u određenoj mjeri..
Nemojte da nam društvene norme i proizvoljna načela sude.. kakvi trebamo biti..
Ne kontam.. evo bila je pucnjava u Sarajevu.. neki obračun.. i zena ranjena.. i sada kad krenu dežurni operativci da: Sarajevo divlji zapad, favele, bande haraju Sarajevom.. :-)
U Kolumbiji, u Bogoti, postoji termin koji se zove SOCIJALNO ČIŠĆENJE. Dodju grupe naoružanih bandita i love beskućnike sa ciljem da ih ovjere metkom u čelo. Smatraju ih nizim bicima , i ti ljudi ne treba da zive..

Ljudi se kriju u kanalazicionim cijevima, tu spavaju , jedu , jebu se i gledaju TV. :shock: I svi u jedan glas govore da im je sigurnije spavati u cijevima , sa pacovima i plutajucim govnima,nego biti na ulicama Bogote. Jedan tip govori da mu je nestala žena , kaže sigurno ju je voda odnijela dok je spavala :? :? :? .... e jbg, moj Muzafere, a Sarajlije se nešto žale na VODOVOD
Sarajevo je i previše miran grad , jako miran grad u usporedbi sa drugim glavnim gradovima Evrope i svijeta..
Samo se bespotrebno diže halabuka.. ali to je nama u krvi
Razumijem ja da je Sarajevo sjebano raznim stvarima, ima krimosa, bezvlasce, rat da i ne spominjemo, ali kada pricam sa sarajlijama oni mene uvijek ubjedjuju da je Sarajevo najgori grad na planeti i da nema goreg, a moje protivljenje dozivljavaju skoro kao uvredu. Valjda je tako lakse nositi se sa licnim frustracijama. Imam osjecaj da ostatak svijeta dozivljavaju kao idlicno svicarsko selo u kome sisate plavuse po cio dan jodlaju i nude besplatnu cokoladu i sir.
Cherry-Cherry

#8281 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Cherry-Cherry »

Ne kontam kategoriju "demobolasani borci". :skoljka: Ne kontam kada neko 22 godine poslije rata očekuje da mu država nešto daje i da je dužna da mu nešto daje, jer je on prije 22 godine vršio svoju građansku dužnost, dakle radio ono šta je morao. Svako se borio zbog sebe, a ne zato što voli državu. I sad im je država dužna dati stan, posao, novac... Ne kontam kako neko može 22 godine sjediti i čekati da mu država riješi probleme.
uglavnomja

#8282 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by uglavnomja »

fakat wrote:
uglavnomja wrote:ne kontam zasto u americkim i engleskim filmovima svi kucaju, tacnije lupaju na vrata, niko ne zvoni :?
Nemaju instalirano zvonce na vratpma kao standard, vrlo rijetko, zasto ne znam, mozda zato jer lupanje sakom stedi struju.
od lupanja zaboli ruka :P
sha_ba

#8283 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by sha_ba »

Cherry-Cherry wrote:Ne kontam kategoriju "demobolasani borci". :skoljka: Ne kontam kada neko 22 godine poslije rata očekuje da mu država nešto daje i da je dužna da mu nešto daje, jer je on prije 22 godine vršio svoju građansku dužnost, dakle radio ono šta je morao. Svako se borio zbog sebe, a ne zato što voli državu. I sad im je država dužna dati stan, posao, novac... Ne kontam kako neko može 22 godine sjediti i čekati da mu država riješi probleme.
pa valjda mu nije niko kriv sto se nije "snas'o" jel?
Cherry-Cherry

#8284 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Cherry-Cherry »

sha_ba wrote:
Cherry-Cherry wrote:Ne kontam kategoriju "demobolasani borci". :skoljka: Ne kontam kada neko 22 godine poslije rata očekuje da mu država nešto daje i da je dužna da mu nešto daje, jer je on prije 22 godine vršio svoju građansku dužnost, dakle radio ono šta je morao. Svako se borio zbog sebe, a ne zato što voli državu. I sad im je država dužna dati stan, posao, novac... Ne kontam kako neko može 22 godine sjediti i čekati da mu država riješi probleme.
pa valjda mu nije niko kriv sto se nije "snas'o" jel?
Pa realno, imao je 22 godine da se snađe... Ako nije uspio, do njeg je.
sha_ba

#8285 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by sha_ba »

Cherry-Cherry wrote: Pa realno, imao je 22 godine da se snađe... Ako nije uspio, do njeg je.
nije 22 neg' 25 i pazi ulazis ovdje u jako nezahvalnu diskusiju i mislim da je bolje da skontas :wink:
mad_max_ba

#8286 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by mad_max_ba »

sha_ba wrote:
Cherry-Cherry wrote: Pa realno, imao je 22 godine da se snađe... Ako nije uspio, do njeg je.
nije 22 neg' 25 i pazi ulazis ovdje u jako nezahvalnu diskusiju i mislim da je bolje da skontas :wink:
Torbicom je :D
sha_ba

#8287 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by sha_ba »

mad_max_ba wrote:
sha_ba wrote:
Torbicom je :D
necu, nedjelja je :mrgreen: :kiss:
supercali

#8288 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by supercali »

Ovo je malo diskutabilno al se nacelno slazem sa ovim gore
Drzava je duzna poslije rata bila da omoguci poslove nova radna mjesta i sl
Zasto nije tako znamo svi na vlasti su bili lopovi kao sto su i sada i umjesto da dizu firme oni su ih upropastavali i famozna privatizacija
S druge strane ako u 22 godine nisi mogao naci posao dostavljaca bar onda bolje da kopa sam sebi grob al jok hoce sve guzovace
peepeep

#8289 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by peepeep »

supercali wrote:
Ovo je malo diskutabilno al se nacelno slazem sa ovim gore
Drzava je duzna poslije rata bila da omoguci poslove nova radna mjesta i sl
Zasto nije tako znamo svi na vlasti su bili lopovi kao sto su i sada i umjesto da dizu firme oni su ih upropastavali i famozna privatizacija
S druge strane ako u 22 godine nisi mogao naci posao dostavljaca bar onda bolje da kopa sam sebi grob al jok hoce sve guzovace
Ne samo da mu daje, nego i njegovoj djeci daje. Jebo te, liku dvajesikusur godina, on kmeči što mu država nije dala poso, njegov se stari borio u ratu. Isto ko i ona djeca poginulih ratnika, 25 godina prošlo od rata oni i dalje sve na tanjiru dobijaju, dobiju sve - od škole do fakulteta, stana i auta - i onda još kmeče. De još. Valjda je najveća nepravda koju je moj stari mogao da napravi svojoj djeci bila da preživi rat... jebem ti državu
supercali

#8290 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by supercali »

Ta djeca nemaju nikakvo pravo se zaliti poslije 18-e godine sto ovo sto ono
Sad si covjek i snadji se sam
uglavnomja

#8291 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by uglavnomja »

tema je :shock:

za demobilisane borce se slazem, cak i za tzv. rvi kojim ne da nista ne fali, nego su rat proveli po hamburzima i minkenima ...

ali djeca koja su odrastala bez oca :cry:

dzaba sve pare, stele ... tata je tata, jedan i jedini
peepeep

#8292 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by peepeep »

uglavnomja wrote:tema je :shock:

za demobilisane borce se slazem, cak i za tzv. rvi kojim ne da nista ne fali, nego su rat proveli po hamburzima i minkenima ...

tema je ono o čemu se treba pričati, kod nas je sve neka, nemoj i tako to
imamo problem i o njemu treba i pričati :)
uglavnomja

#8293 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by uglavnomja »

peepeep wrote:

generalno se slazem, ali ne za djecu poginulih boraca.

pogotovo razna udruzenja na budzetu :roll:
i dijeljenje poslovnih prostora "borcima" koji su rat proveli u zg ili turskoj
da je bilo boraca koliko je clanova tih udruzenja - ne bi bilo dana blokade

a svakako nije tema medju "popularnim stvarima koje ne kontam".
Cherry-Cherry

#8294 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Cherry-Cherry »

peepeep wrote:

Samo gurati pod tepih :skoljka: :bih: O ovome niko javno ne priča, a velika većina isto misli.
djevojka bez imena

#8295 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by djevojka bez imena »

Samo pravilno odrediti kategoriju demobilisanih s naglaskom na Borac i dati im sve sto zaskuzuju, ostale mrsnut' i stvar rijesena.
kafanski_covjek

#8296 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by kafanski_covjek »

djevojka bez imena wrote:Samo pravilno odrediti kategoriju demobilisanih s naglaskom na Borac i dati im sve sto zaskuzuju, ostale mrsnut' i stvar rijesena.
koja bi krv tu pala :izet:
Cherry-Cherry

#8297 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Cherry-Cherry »

Fazon i jeste u tom zasluživanju. Imaš ono za šta se izboriš, kakve zasluge. Pogotovo sad 22 ili 25 godina poslije rata. Hoće li se i narednih sto godina govoriti o zaslugama i očekivanjima?
ultima_palabra

#8298 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ultima_palabra »

Neki dan ministar izjavio da imamo 42 hiljade porodica sehida i poginulih boraca... a zvanicni podatak da je Armija BiH imala 30 hiljada poginulih vojnika i Hvo nesto preko 5 hiljada. A znamo da su dosta poginulih bili mladi momci bez porodica.

Znaci 20 godina niko nece ni osnovnu matematiku da odradi.
Cherry-Cherry

#8299 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Cherry-Cherry »

Jedino ako računaju kao dvije porodice ženu i djecu sa jedne i roditelje sa druge strane. A u pitanju je jedan poginuli borac.
Nepass

#8300 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Nepass »

peepeep wrote:

Gdje je meni taj stan, auto, posao sto spominjes da su dobivala djeca poginulih boraca? Gdje i kad se to djelilo?
Ili samo ne govoris istinu?
Post Reply