Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Russki

#8126 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Russki »

Cherry-Cherry wrote:Kad se neko požali nekome, ima neki problem, a ovaj kaže nemoj se sekirati. Ma nemoj, genije, nek si mi rekao. Ili još gore: mlada, lijepa, kakvi problemi, de šuti... Mršupičkumaterinu :-? Kakve veze ima to što je neko mlad i pogotovo lijep? Znači lijepe osobe ne mogu imati problem, ne mogu ostati bez posla, ne može im niko umrijeti, ne mogu biti bolesni... :?

Ili kad se neko ubije ili se pokuša ubiti, pa neki genije komentariše: treba se boriti :-) eto jesi pametan, de upiši psihologiju. Da li ljudi shvataju koliko su takvi komentari glupi i bezobrazni?
:thumbup:

auhhh, muko isusova

očigledno da ne shvataju

mada, neko reče kasnije..gubljenje je vremena jadati se nekom s kim nemas bas nekakve veze

no problem je kad se obratis nekom s kim si dobar ili bar tako smatraš i onda dobiješ odgovore koji te prosvijetle, otvore treće oko, iluminiraju: biće bolje, ajd sta se brineš, prošetaj i sl.

metak i u celo majke mi
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#8127 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

Pa fazon i jest u tome sto vecinu vremena provodimo sa osobama koje nam nisu bliske.
Russki

#8128 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Russki »

_BataZiv_0809 wrote:Pa fazon i jest u tome sto vecinu vremena provodimo sa osobama koje nam nisu bliske.
u mom slučaju, ova tvrdnja ima smisla s obzirom da sam u malom mjestu gdje svak svakog zna..
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#8129 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

Russki wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Pa fazon i jest u tome sto vecinu vremena provodimo sa osobama koje nam nisu bliske.
u mom slučaju, ova tvrdnja ima smisla s obzirom da sam u malom mjestu gdje svak svakog zna..
Ja mislio odgovaras mi za ponasanje u avionu :D
Russki

#8130 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Russki »

:lol: :lol: :lol: :lol:

vidio sam taj post, dobar je, nasmijao se kvalitetno i hvala ti

no, bez zajebancije...par puta sam ovako nešto doživio tako da sam morao to reći za krkanluk

p.s. nemam nista protiv relacije Tripoli N'Djamena :D Da vidimo šta se tu dešava
ovo_mi_je_nick

#8131 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ovo_mi_je_nick »

Ne kontam tetke (majčine sestre, da ko ne misli na one što tračaju :lol: ) koje žele upravljati našim životima o svemu (pogotovo o ženidbi, djevojkama) a same imaju 40+godina, 3 mačke i žive same ili sa majkom.

Ne kontam ljude koji upišu i završe fakuLJtete a drugima preporučuju da ne upisuju. Pa što si ga onda ti upisivao i završio majka mu stara.

Ne kontam odbojnost prema svinjetini, ali može, vino, piva, rakija, jeger, pichetina bez problema.

Ne kontam potrebu za popularnošću na društvenim mrežama.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#8132 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

Russki wrote::lol: :lol: :lol: :lol:

vidio sam taj post, dobar je, nasmijao se kvalitetno i hvala ti

no, bez zajebancije...par puta sam ovako nešto doživio tako da sam morao to reći za krkanluk

p.s. nemam nista protiv relacije Tripoli N'Djamena :D Da vidimo šta se tu dešava
I ja sam imao mnogo zamjerki na Bec Sarajevo, dok nisam probao avionske ture po sjevernoj Africi.

Tripoli-Alzir, bruka djece koja ti landaraju oko glave, malac iza lupa u sjediste uz odobravanje roditelja. Ne znam odakle mu tolika snaga, pitaj boga koliko je kilovata struje mogao proizvesti.

Ndjamena Tripoli :shock:

Prvo nema nikakvih kontrola, sto je sjebava psihu u tim godinama iza 9/11 (2005 godina, jos je sve relativno frisko), torbe sam nabacujes na onu prikolicu sto ih vozi u avion :lol: aerodrom izgleda poput zeljeznicke stanice u Lasvi, a smrdi jos gore. Čađanski milicioneri naoruzani dugim cijevima se zajebavaju, dosadno im, ciljaju nesto :run:

U avionu :run: bolje da ne pisem, napast ce me da sam rasista :lol:
Cherry-Cherry

#8133 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Cherry-Cherry »

Russki wrote:
Cherry-Cherry wrote:Kad se neko požali nekome, ima neki problem, a ovaj kaže nemoj se sekirati. Ma nemoj, genije, nek si mi rekao. Ili još gore: mlada, lijepa, kakvi problemi, de šuti... Mršupičkumaterinu :-? Kakve veze ima to što je neko mlad i pogotovo lijep? Znači lijepe osobe ne mogu imati problem, ne mogu ostati bez posla, ne može im niko umrijeti, ne mogu biti bolesni... :?

Ili kad se neko ubije ili se pokuša ubiti, pa neki genije komentariše: treba se boriti :-) eto jesi pametan, de upiši psihologiju. Da li ljudi shvataju koliko su takvi komentari glupi i bezobrazni?
:thumbup:

auhhh, muko isusova

očigledno da ne shvataju

mada, neko reče kasnije..gubljenje je vremena jadati se nekom s kim nemas bas nekakve veze

no problem je kad se obratis nekom s kim si dobar ili bar tako smatraš i onda dobiješ odgovore koji te prosvijetle, otvore treće oko, iluminiraju: biće bolje, ajd sta se brineš, prošetaj i sl.

metak i u celo majke mi
Pa da. Jadaš se bliskoj osobi, a dobiješ dubokoumni komentar: nemoj se sekirati. Evo neću, baš ti hvala. :-D
I onda pored jednog crnjaka, dobiješ i drugi u spoznaji da blisku osobu boli briga za tebe. A ta "bliska" osoba može biti član najuže porodice.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#8134 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Velkoski »

Osobi koja ti se jada šta god da kažeš njoj ne valja ionako... :mrgreen:

Ne znam da sam ikoga ikada išta i poslušao ionako, to jadanje više služi da se izbace frustracije :D
uglavnomja

#8135 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by uglavnomja »

Cherry-Cherry wrote:
Russki wrote: :thumbup:

auhhh, muko isusova

očigledno da ne shvataju

metak i u celo majke mi
Pa da. Jadaš se bliskoj osobi, a dobiješ dubokoumni komentar: nemoj se sekirati. Evo neću, baš ti hvala. :-D
I onda pored jednog crnjaka, dobiješ i drugi u spoznaji da blisku osobu boli briga za tebe. A ta "bliska" osoba može biti član najuže porodice.
a jeste i vi nakoso :-)

sve sto stariji kazu je rezultat zivotnog iskustva.

bilo da nesto nije stvarno toliko bitno koliko vama to izgleda u tom trenutku do toga da u nekim stvarima fakat nista ne mogu pomoci.

kakav odgovor ocekujte? nemoj se sekirati znaci da se ta osoba brine, ali ne moze (vam se) pomoci.
mozda da ode spucat stosom izvor probema? ili vam dovuce kamion para?

cisto komparativno, sjecate li se ogrooomnih problema iz osnovne i srednje? i kako biste sad reagovali da vam dodje neki klinac-ka sa istim problemima?
Klitemnestraaa

#8136 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Klitemnestraaa »

Ne kontam ljude koji traze posao, a ne rade na otklanjanju prepreka za pronalazak posla ili odbijaju svaki koji im se nudi. Evo ih par iz moje okoline:

Znam jednog zavrsio ekonomiju u roku i ponude mu posao u banci da radi na salteru. Kaze nece, nije on 5 godina rint'o da k'o obicna salterusa radi. :-) Danas ima 30+ i jos nikad nije dobio bolju ponudu za posao sem za salterusu. Zena mu zatrudnila i poceo raditi kao konobar da hrani porodicu. Dotad od cace trazi cenera da djevojku izvede u grad. :-) Iz struke je odavno ispao, sad ni k'o salterusa ne moze da radi. A kurcio se po gradu kako je zavrsio EFSA s 10 minuta ucenja svaki dan i da ima visok IQ. :skoljka: Sad svoj mozgic sa sobom i sudje ribaj.

Onda, kad kaze joj najbolje vani ovdje haira nema bla bla (govorim za Hrvate u BiH). Kazem, okej, sto ne ides? Ajoj, valja jezike znati, pa treba ti bar 5 godina da naucis jezik minimum, ko ce to. :? Kazem, pa upisi neki kurs, imas i intenzivnih nesto mozes za godinu-dvije fino nauciti, kaze ah otkud mi pare za kurs to ti je preskupo. :? :? Pa onda kaze, e nisam ti ja talent za jezike, nisu mi nikad isli, jos kad sam bio kod uciteljice skont'o sam ja nemam ti ja talenta za toga, ne ide to meni. :? :?
To me podsjeti na onaj vic, dosao lik na razgovor za posao, kaze znate li engleski, ma razvaljujem, kaze sef, okej, ajde dajte mi primjer upotrebe rijeci "allow", kaze on "alo, cujemol se". :lol: :lol:

Pa onda kaze, nemam posla jer nemam iskustva. Ja rekoh (za humaniste) idi pa volontiraj u nekoj nevladinoj organizaciji, cisto da upoznas ljude i da si u tim kroguvima, a i da ti nije CV prazan kad vec sjeis na birou i nish ne radis, kaze de bona bolje dzaba sjediti nego dzaba raditi. :-) :roll: Velim onda, imas strane stranice, probaj kao freelancer raditi iskustva radi, a kaze, a ko ce se jebavati za 2$ po satu, a i valja ti jezike za to znati, nisam ti ja jeftina radna snaga da me tako neko izrabljuje. :? :roll: :roll:

Predlozim nedavno svojoj mami da se iseli iz Travnika i da proba naci posao u Sarajevu, Zenici, Mostaru.., eto u bilo kojem vecem gradu, trazi bilo kakav posao. Kaze, (zena od 40 godina), a nisam ti ja nikad van Travnika zivjela, ne mogu ja to tako, dje cu u drugi grad kad nikog ne znam. :? :? Jaranice moja, 40 minuta do Zenice bus, mozes svaki vikend u Tr dolaziti, nece ne zna nikoga, s kim ce se druziti. :? :? :? :? Ma bem mu orilo jel se ides druziti ili raditi ili koji klinac, ionako u Tr-u samo lover boy-a ima, mi svi van Tr-a, jok, s kim ce ona ujutro kafu piti. :twisted:

Eh onda kad se otkaz dobije u 100% situacija je sef kriv. Ne kazem ja, jesu 99% hardcore seronje, ali treba malo i u sebe pogledati, jel, mozda nisi kriv, ali si odgovoran za svoj zivot, i onda ako je zensko dobilo otkaz to je uvijek jer sef ima ljubavnicu i njoj je dao posao mjesto nje. :run: Ako nije na seksualnom, onda je hejt na nacionalistickom osnovu, i poenta price je da je svaki sef seronja u citavom radnom vijeku, a osoba nista novo ne uci i ne usavrsava se da dobije bolji posao vec na istom mjestu tapka 40 godina haman ha isti posao, jos joj zastari svo znanje, ali ne, drugi su i krivi i odgovorni, on/a, je jadan/na zrtva sistema i nista se uraditi ne moze. Sem okolo kukati, to je najuspjesniji lijek. I onda koji god savjet dobije - vracamo se na pocetak price, svemu manu nadje i "nije to za mene". :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
meteorit135531

#8137 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by meteorit135531 »

Ne kontam ljude koji na dugim relacijama i vožnjama sjede do tebe i onda pokušavaju da započnu razgovor. Valjda pokusavaju ubiti vrijeme. Iz dosade.

Banja Luka - Beograd , 6 sati vožnje , nekakav konj počeo da miri Bošnjake i Srbe. Niko nije kriv za rat, nije to nama trebalo, političari su krivi.. čitav autobus trpi njegove prezentacije.. čitavu vožnju.. umislio lik da je za govornicom UN -a. Priča o tome da mu je drag Teletovic i da poštuje i voli Sarajlije.. Vi , Sarajlije ste super ljudi.. Brate , sve ok, ali mene ne zanima nista.. samo da što prije stignem u Beograd.

hajde , probam kulirati, i lik šuti par minuta.. odjednom neka nova tema.. košarka u Srbiji... Crvena Zvezda ili Partizan? Koga voliš? Imaš li koga u Beogradu? :-)

Ali ne znaš vise kako da ga otkacis.. u Bijeljini odem na drugo sjedište i kao htio bih malo odspavati.. umoran sam od mučne vožnje , to mu govorim, frajer govori de bolan , tako mlad momak a umoran ? Ubio me je u pojam.
:roll:
Zar Vam roditelji nisu govorili da sa strancima ne pričaš ?
Ima takvih ljudi , ili su baš usamljeni ili su totalno otkačeni.. mučno je to ljudima kad ti se neko nepoznat natovari na kosti i onda krene da te jebe o temama koje tebe, kao prvo ne zanimaju , a kao drugo , sve da me i zanimaju, ne želim da o tome raspredam sa frajerom koji mi nije prijatelj.. :)
Nikad nisam kontao takve ljude. Ali baš nikad.
uglavnomja

#8138 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by uglavnomja »

meteorit135531 wrote:Ne kontam ljude koji na dugim relacijama i vožnjama sjede do tebe i onda pokušavaju da započnu razgovor. Valjda pokusavaju ubiti vrijeme. Iz dosade.

Banja Luka - Beograd , 6 sati vožnje , nekakav konj počeo da miri Bošnjake i Srbe. Niko nije kriv za rat, nije to nama trebalo, političari su krivi.. čitav autobus trpi njegove prezentacije.. čitavu vožnju.. umislio lik da je za govornicom UN -a. Priča o tome da mu je drag Teletovic i da poštuje i voli Sarajlije.. Vi , Sarajlije ste super ljudi.. Brate , sve ok, ali mene ne zanima nista.. samo da što prije stignem u Beograd.

hajde , probam kulirati, i lik šuti par minuta.. odjednom neka nova tema.. košarka u Srbiji... Crvena Zvezda ili Partizan? Koga voliš? Imaš li koga u Beogradu? :-)

Ali ne znaš vise kako da ga otkacis.. u Bijeljini odem na drugo sjedište i kao htio bih malo odspavati.. umoran sam od mučne vožnje , to mu govorim, frajer govori de bolan , tako mlad momak a umoran ? Ubio me je u pojam.
Ima takvih ljudi , ili su baš usamljeni ili su totalno otkačeni.. mučno je to ljudima kad ti se neko nepoznat natovari na kosti i onda krene da te jebe o temama koje tebe, kao prvo ne zanimaju , a kao drugo , sve da me i zanimaju, ne želim da o tome raspredam sa frajerom koji mi nije prijatelj.. :)

ti kupi auto pa ces biti rahat :lol:
Cherry-Cherry

#8139 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Cherry-Cherry »

Tebi sve smeta :lol:
Ja direktno kažem: nisam raspoložena za razgovor.
Klitemnestraaa

#8140 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Klitemnestraaa »

meteorit135531 wrote:Ne kontam ljude koji na dugim relacijama i vožnjama sjede do tebe i onda pokušavaju da započnu razgovor. Valjda pokusavaju ubiti vrijeme. Iz dosade.

Ne, jer su oni jos gori. Bus Zagreb-Minhen, sjede ispred mene roditelji s malom curicom 2-3 godine.
Mala trci po busu gore-dole, dere se, cupa ljude za kosu, krisci-vrisci..
Onda sjede na sjediste, okrene se meni i tupi li ga tupi. Pa mater poce joj vidi jest lijepa seka, pokazujuci na mene, pa pitaj je jel ima momka, pa koliko seka ima godina. :-) :-)
NA VRH MI SE GLAVE POPELA. I ONA I MATER JOJ.
Dodje noc, svi spavaju, a mala ko da je sejtan usao u nju. :-) :-) :-) Ja slusalice, ma jok, ne pomazu za visokofrekventne njene zvukove. Oce naku cokoladu i bog. Govori mater ka stignemo tamo, jok oce ona sad, il sad il nikad. :-)
Kad je zaspala zivot mi je uljepsala.
Naravno, ko vampir se u 5 nadigla. Tortura se nastavila sve do Minhena.
zforumas

#8141 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by zforumas »

Cisto da znas sta sve ne kontas, da se slucajno ne ponovis :kiss:

meteorit135531 wrote:Ne kontam našu dijasporu. Ali nikako. Sve sto mislimo o njima i one predrasude da su svi skrti, teski , i da vole strasno puno NEOSNOVANO KUKATI! Sve je istina. Svi su takvi. Odreda.

Ali evo razmišljam o jednoj sceni.. niko se nece prepoznati u ovoj sceni.
nekad ljetos.. u GRASOVOM mucilistu.. upoznalo se par cura iz Nizozemske.. ni manje ni više.. nego Rotterdam

Nakon 5 minuta razgovora cura od 24 godine kojoj bosanski zapravo i nije materinji jezik , jer je samo porijeklom Bosanka.. kaže, ali ove riječi nikad ne mogu zaboraviti i često se sjetim , i uradim onaj Facepalm preko čitavog lica..
"Vi niste zapravo ni svjesni koliko je vama ovdje u Bosni lako i koliko ste sretni. :oops:
I još diže onaj prst u nebo da joj ta markacija još više dodje do izražaja i značaja... :D
Gledam , sjedimo oboje u onom poluraspadnutom tramvaju , vrata se na pola otvaraju i klimaju, propuh na sve strane, nane krenule na autopijacu, onaj gore tegli kokoš.. sjedim, gledam u nju i pitam se :
Ima li smisla ? Ono... nema smisla zaista.

Mislim, djevojko pitanje je samo trenutka da se ovaj tramvaj raspadne na 7 jednakih dijelova, i da ne stignem na Vrelo Bosne , a moram preskakati ogradu jer je ulaz 2 KM, a u džepu imam dva pokisla krastavca sto sam sačuvao od sinoćnje večere.. jer mora se i danas jesti... na birou 2 godine sa fakultetskim obrazovanjem bez nade da ću u sljedećih 30 godina i prismrditi struci.

Radio na mješalici od 7 ujutro (dizao se u 6), za 25 KM. Od tih 25 KM da bih barem malo pristojnije jeo barem 2 puta na dan moram izdvojiti 15 - 20 KM? Kirija? Režije ? Odjeća ? Obuća ? Djeca , žena , porodica? Neki luksuz ?
Od tih 25 KM? Daj ne serite. :)
Gdje je to sve da na -20 ili + 40 ti mjesas malter i gusis se u krecu sto ti podmuklo gricka oci i nagriza pluca?
Bez ikakvog osiguranja, staza ili bilo kakve zaštite ?
I tako do 17 30h. Svaki dan sem nedjelje. Nedjelju svakako samo i kao mumija prelezis u krevetu.. koliko je još ljudi koji rade bez ikakve plate

I onda kad pogledaš i iz vlastitog iskustva izvučes zaključke , shvatiš da ti ljudi žive u nekoj svojoj dimenziji i pokušavaju , iz Bog zna kakvih pobuda, da prikazu da su veliki borci i da se mnogo pate.. tezak je taj kruh dijaspore.. meni je njih iskreno zao..
Ako bude neka sergija, dajte da im nekako pomognemo dobrovoljnim prilozima.
Ja sam mišljenja da oni imaju neki načelni dogovor da ovako postupaju prema domicilnim Bosancima. Valjda da im se divimo jer jedva plivaju u toj prokletoj tuđini

Prokleta je Amerikaaaaaaa! 8-)
meteorit135531 wrote:Ne kontam zašto ljudi u Bosni ne osuduju Lisu Ann, Kendru Lust, Chanel Preston, Siennu West i te glumice koje se bave tom vrstom posla , ili Ukrajinke i Moldavke sto rade u Amsterdamu, a mahala i selo bih razapelo na sva zvona neku Nerminu sa Dobrinje da njeni klipovi osvanu na Pornhubu.
Slobodno društvo , nek svatko radi što hoće.. Generalno, ne kontam tu moć mahale kod nas i očito potrebu da se živi u skladu sa očekivanjima mahale. ...
A u vezi ovih zena..
Ne kontam kad mi neko kaže : Ima sve gore od goreg.
Zamisli imaš rak pluća predzadnji stadij i neko da te utješi, pogleda te i u borbenom tonu kaže :

Ima sve gore od goreg. Koja utjeha
meteorit135531 wrote::run: Ne kontam kad me neko časti. Ili kad neko curi pošalje piće. Ili kad uporno svaki izlazak placa . Ili kad se neko ponudi da plati moje piće. Znaci , ja bih se trebao osjećati pocastvovano jer ću o necijem trosku u svoj organizam tankirati par dl neke obojene tekućine , i trebam očekivati od nekoga da to plati ? I biti sretan i smatrati da me tim postupkom neko cijeni. Ma nemoj mi reci ? Meni je to nepojmljivo.. ili kad neko kaže daj častit ću. Počasti ti mene dobrim i kvalitetnim razgovorom, time mi dušu napoji, a srk kafe sam sposoban platiti.. i nikad mi neće biti jasan fenomen čašcenja.. ili sjećam se jednog razgovora.. kaže mi jedna prijateljica : ja sam se jednom ponudila da platim svom momku , on je ljutito reagovao i odbrusio mi : da mi to bude prvi i posljednji put da tako nešto i pomislim.. :roll:
Garant si mu povrijedila ego.
Gdje je sad FACEPALM? E jest ti frajer neki maco muškarac.. pravi jebac! :oops: ja bih možda reagirao ovako:

Vidi maco. Ovaj račun iznosi 66,30 maraka. Tvoj dio je
33, 15 maraka , ili da platimo ono što je svako pojeo.. možemo izračunati i onda se okreneš konobaru i zatražiš olovku i papir. Pa kreneš računati koliko je bilo njeno vino , njezine brokule sa telećim mesom i sl.
Ili ako tim večerama pokušavas da joj se uvučes u gaće , onda joj na lijevo uho šapnes :
Znaš, mogao bih ja izvaditi svoju Raiffeisen karticu i platiti ti još jedno skupocjeno francusko vino , ako razmisliš da poslije ove večere odemo u moj stan (ona već zna da živiš sam i da ti je stan slobodan ), i ako odgovorno obećas da ćeš staviti oba moja testisa u svoja usta i da ćeš progutati , a ne ispljunuti.. ja ću ovo sve platiti. Kao u onoj reklami za Average American Male :D
Oke.. ovo bih i uradio.. ozbiljno i hladnokrvno.. bez imalo ustezanja.. na ovaj način cijeniš sebe i svoj novac , a pritom učiš i žensku da ne bude raspikuca... od samog početka stvaraš pravila . Negdje će upaliti , negdje neće. Ali držiš se svog principa.
Sjetih se one Australijanke (ime ostaje tajna) i restorana Avlija.. ponudih se u maniru pravog bosanskog dzentlmena , da platim večeru i njeno crno vino.
Reče mi : No, no , we are going to SHARE. Podijelismo troškove tog računa od 66, 30 KM .. Ko bi rekao da plave Australijanke u kasnim dvadesetim mogu biti toliko vatrene , racionalne i glasne ?
Volim kengure. 8-) Naučio sam cijeniti novac.
meteorit135531 wrote:Ne kontam onu krilaticu kojom se ponosimo i koju često čujemo i ponavljamo:

Sarajevo = evropski Jeruzalem. Sarajevo spoj istoka i zapada.. Sarajevo miks kultura i razlicitosti.
Sarajevo je multietican grad gdje su sve nacionalnosti i vjeroispovijesti dobrodošle. Mi lokalni mislimo da je Sarajevo rupa od grada i vukojebina. I da je poprilicno jednolican i depresivan
Uredu , moglo bi se reći da imamo džamiju , pravoslavnu crkvu , katedralu i sinagogu u krugu od 100 metara.
Ali Sarajevo nije multietican grad. Sarajevo nije evropski Jeruzalem. Ostale su zgrade i ostaci prošlih sistema , ali taj miks ljudi i kulturalnosti u gradu gdje je 98 % ljudi iste nacionalnosti i vjeroispovjesti ne pije vode. Nema različitosti. Toga jednostavno nema. Nema ljudi, da bi ta prica držala vodu. Ta prica je dobra za prodavati turistima. Nista vise. A nije točno ni da je Sarajevo jedinstven grad.. kad u političko pravnom smislu postoje dva Sarajeva sa jasno definisanim granicama i nadležnostima. Kao i dvije Koreje.

Jedan Berlin je multietican. Beč je multietican. London je multietican. New York je multietican. (Grad u kojem zvanicno zive sve nacionalnosti svijeta )
Sarajevo to svakako nije. Možda bismo to željeli biti.. Možda se tješimo i ponosimo time da jesmo , ali nismo. A pored toga , zar treba naglašavati da smo grad gdje su sve nacionalisti i vjeroispovijesti dobrodošle ? To se valjda podrazumijeva. Zamišljam da negdje u modernom svijetu postoji grad gdje bi postajala neka uredba da je zabranjen dolazak određenim nacionalnostima? Ili ljudima određene vjere ? U svaki normalni grad su svi ljudi dobrodošli.. logično, zar ne ?

Pored toga , i dalje ne kontam zašto je Sarajevo toliko prljav i zapušten grad. Na svakom koraku opusci, zvake, kese, kartoni ... gusimo se u vlastitom smeću..
Treba gledati realnosti u oči.
meteorit135531 wrote:Ne kontam kad mladja ženska osoba nazove i javi se u program Kalman radija i zatraži da joj se ispuni muzička zelja:

Toma Zdravkovic - Dotak'o sam dno života. :roll:
meteorit135531 wrote:Ne kontam Femme Fatale. FATALNE ŽENE , ma nemoj mi reci?.. to su ti ove mamine i tatine princeze sto mladost provode odbijajući pragove sarajevskih kafana, mameci muškarceve poglede i uzdahe. Reče mi jedna.. volim da budem tako nedostižna. Volim da im se igram sa psihom, želim vidjeti tu požudu u njihovim očima... što si više nedostižna , sve te više žele. A znaju da me ne mogu imati... onako slušam i kontam.. koja kalkulacija. Zanimljivo.
Pa ti si Femme Fatale.. kako ih ukrotiti ? Kako ih pobijediti ? Kako ih osvojiti? Pa budi samo iskren. Ništa romantika , svijeće , cvijeće , banane i petit keks.
Samo iskreno nastupaj. Znaš , djevojko , razmišljao sam.. ako kleknes na oba koljena , i ako desnom rukom napraviš određene korake ka mom slicu, ako pljujes u lijevu ruku i... i onda je prodornim iskrenim pogledom pogledaš.. željno očekujući odgovor i reakciju.. nemaš čega da se stidis..
Iskrenost uvijek pali. Što na umu , to na drumu.
Ne kontam ucjene. Znaš , ništa prije braka. Oke , onda i ja ću biti romantičan , posvećen, i pažljiv tek u braku. Dotad ništa. Milo za drago.
Ne kontam zašto su nam tramvajske stanice prljave i zašto kad ispusimo cigaru opušak bacimo na ulicu.
Ne kontam zašto lijepimo žvakaće gume po ulicama.
Ne kontam zašto Sarajlije nisu nasmijane. Svi namrgođeni i ljuti. Čak i onaj tip sto me je jučer odgurnuo u tramvaju jer sam htio da ga zaobiđem da bih lakše izašao vani.
Ne kontam onu sto se zaposlila u općini , i kaže da je odabrana regularno na konkursu.
Ne kontam kuknjavu ovog prokletog naroda. Nije se rodio ko je narodu ugodio.
Ne kontam zašto u Bosni ima toliko ljudi koji su toliki vjerski fanatici. Nikad to nije bilo.. ne bih da poljubim momka jer je to uvod u blud i slične stvari.
Ne kontam gradnju džamija na frekventnim saobraćajnicama. Stup , Ciglane, Otoka..
Ne kontam zašto pristajemo da radimo za 320 maraka u fabrici namještaja sa svakom drugom nedjeljom slobodnom, a radni dan traje od 7 h do 17 30 h , bez prijave.
Ne kontam histerične žene. Ne kontam bojazan od smrti.
Ne kontam ni nuklearno oružje.
meteorit135531 wrote:Ne kontam ljude koji puno pričaju.. kao , komunikativni su. Pričljivi. Inteligentni. Ne serite. Em sto ti psihički razara mozak , em te guši svojim iritantnim glasom, em ti njegova ili njena prica uopće nije zanimljiva. Em bi volio da mu začepis gubicu, da si spasis živce. Ja ne želim da budem komunikativan ni duhovit ni zanimljiv. Nikome.

Želim da šutim i slušam Alphaville - Forever young. Moj moler je poprilično komunikativan. Stalno voli pričati o svojim ratnim dostignućima i nekim linijama na koji je bio.. oko Varesa.
Promijenio sam molera.
Poanta priče : Sutna zlatna , nisu džaba stari ljudi govorili.
meteorit135531 wrote:Ne kontam.. oke , da riješimo odmah na početku. Bosna je kurac država. I mnogo stvari u ovoj državi je totalni kurac. Ovdje ovaj jadni narod kad ga zaboli glava , ide hodzama po zapise.

Mi smo bas nazadna drzava .Ne moram valjda to naglašavati? Svi to jako dobro znamo. Ali , posmatram jedan aspekt života kojima smo svi okruženi. I kojima smo bombardirani svakodnevno..
To su naši mediji. Elektronski , štampani.. Ne kontam ih stvarno..
Postoji li u Bosni i Hercegovini istraživačko novinarstvo? Nemojte mi spominjati politički magazin Mrežu , kad je svima jasno da je to samo ofarbano političkom strujom koja manipulira svojim glasačima. I po potrebi pljuje konkurenciju.
Ali fokusiram se na objektivnost i aktivnost.
Primjerice , otvorim The Guardian i čitam.. i uzivam jer vidim da je pisano , stručno , objektivno , kritički i krajnje neutralno.. onda otvorim Avaz i čitam o nečijim ljubavnicama , o nekim šokantnim detaljima, o senzacionalnim i frapantnim stvarima iz kuće velikog brata... naš narod mnogo voli čitati Express, recimo.. Estradne umjetnice (da ne upotrijebim drugi malo teži izraz koji nije za svačiji želudac ), pucnjave i tučnjave, Haris Berkovic i Rada Manojlovic se napili u Minhenu
Veliki natpisi o tome.. ogromne kolumne

A onda sa druge strane pogledam Vice, i Simona Ostrovskog.. i zapitam se.. Rusija je izdala saopcenje da aktivno sa svojim trupama NE učestvuje u borbenim operacijama u Ukrajini.. Simon Ostrovsky je pronašao ruskog vojnika koji je objavljivao slike sa ratišta na Facebooku iz Ukrajine.. napravio dokumentarac i objavio čitavom svijetu te stvari.. Selfie Soldiers.. valja imati muda i to istraživati.. ići po bojistu i tražiti ta mjesta gdje se slikao taj ruski vojnik.. istraživati i kopati.. radi ISTINE. I biti neustrašiv. Ipak je to Vice. Ne mos poredit Vice i Avaz ili Klix.
Ok, Bosna je kurac, mi ne možemo imati taj nivo inteligencije novinara ni za 200 godina , ali nismo valjda toliko očajni.

de malo popustite sa pjevaljkama, sa Harisom Berkovicem, sa borcima koji 22 godine nakon rata i dalje sisaju državnu sisu , sa Fahrom, i Camparom i posvetite se malo nekim ozbiljnijim tekstovima.
Ne kontam BH medije. Zaglupljuju nas.
Ne kontam.
Editovao sam post. Hoću da nastavim. Sasvim mi je jasno da se ovdje radi na ispiranju mozga ovom jadnom narodu.. Namjerno se kreiraju takvi naslovi i takva atmosfera u javnom prostoru da se ubija svaka volja i želja za napretkom. Želja za pozitivnom atmosferom i okruženjem. To se radi namjerno i smišljeno. Nije svijet toliko loše mjesto za život koliko nam ga zapravo oblikuju i predstavljaju na ekranima. U tom negativnom kontekstu. Truju nas. Posebno ovdje gdje je pogodno tlo za takve stvari. Što je meni zapravo i licemjernije nego od nekoga kome i poznaješ namjere i možeš predosjetiti njegove namjere.
Ne mogu se sjetiti kad sam otvorio neki portal i pročitao neku pozitivnu i lijepu priču.. bez primjese nekih losih stvari.
mislim , ima i toga , ali u tom moru negativnosti kojom nas guše i ubijaju , rijetkost je naći nešto pozitivno i dobro. Da ti popravi dan...
Ako može , dajte malo ohladite.. ne objavljujte priče o samoubistvima, o tim sumornim ubitacnim političkim temama , o tim prezimenima, ne razvlačite porodicne tragedije i nečija imena po novinama .. ili barem malo reducirajte. Bilo bi ljepše kad bi virtualni svijet mogao biti ljepše mjesto za život. Sve je ovo utopija sto pišem, znam

Jbg, buraz
Valja dobiti klikove i poboljšati prodaju..
meteorit135531 wrote:Ne kontam zašto su prijeratne Sarajlije otišle i Sarajevo zamijenile drugim gradom. Između ostalog , Goran Bregovic, Zdravko Colic, Željko Bebek, Sejo Sexon, Branko Djuric, Kemal Monteno..

Ne razumije ni jedan tip koji je na Kemalovoj pjesmi posvecenoj Dinamu , upitao sljedeće ?

Nije mi jasno zašto Kemo pjeva Dinamu ? Ipak je on Sarajlija. Zar nije logičnije da je pjevao ili volio Želju ili Sarajevo?
meteorit135531 wrote:Ne kontam paranoicne teoretičare zavjera. Buraz, svijetom upravljaju Jevreji.. Cionisti. bankari , tajkuni, postoje tajna društva , masoni koji žele stvoriti novi svjetski poredak.. Sta imaju od novog svjetskog poretka ?
Jel im drazi seks ili stvaranje novog svjetskog poretka

Zatim, nije se desio napad na WTC (to su Amerikanci i cionisti izrezirali).. kao što je i naša armija gađala vlastite civile u Sarajevu.. Al Kaidu su izmislili i stvorili Amerikanci. Amerikanci su stvorili i ISIL. Amerikanci su krivi za sav svjetski nered na Zemlji... Amerikanci , Amerikanci.. ti mrski Amerikanci i njihova demokratija
Možda je bolja tiranija i totalitarizam.
Ne kontam ove sto pljuju po Zapadu.. Bosnu su uništile zapadnjačke vrijednosti , Amerikanci, Englezi, Rusi su uništili Bosnu.. Šta je nama ovaj Zapad donio ?
A svi odreda bi guzice dali da mogu da se dokopaju Stutgarta, Amerike ili Belgije. Rijetko koji bi se otisnuo u bliskoistocne zemlje da živi. Imaš tu finog izbora.
Oman, Lebanon, Saudijska Arabija, Jordan, Iran, ali ipak draža je Amerika. Šta fali Zapadu ? Možda je istok bolji i tolerantniji? Ko je zapravo uništio i razorio Bosnu? Ljudi koji u njoj žive ili taj truli mrski Zapad ?
Ali još više ne kontam podršku raznim nekim ljudima , narodnostima, nacijama i državama.. kao uplatite za pomoć Palestini... zar stvarno mislite da taj novac sto uplatite završi tamo gdje treba ? Ustvari vi financirate i kreditirate nekoga , i taj neko vam dobru maglu na ime humanosti prodaje..
Ali povrh svega, vidjeh neku sliku, karikaturu na fejsu.. jedan Palestinac sa zoljicom ispalio raketu na Izrael, a sa vrha dvorca 300 projektila pada prema tom fanatičnom borcu koji je i previše važan , pa gadja taj mrski Izrael.
Piše dole , pa eto Izrael se brani.. pa ko se ne bi branio? pa nemoj ga gađati , i provocirati , pa neće odgovarati projektilima. Probaj biti mudar za promjenu... sila i kurcenje nikad nije dobra donijelo.. svjetska nepravda, nečije krive Drine
Rat je u Ukrajini.. jeste li gledati klipove ? 10 000 poginulih, masakriranih, 2 miliona raseljenih.. Hirosima i Nagasaki.. zašto ne organiziramo proteste za mir u Ukrajini? Zašto ne suosjecamo sa njima ? Zašto su osjećamo sa Palestincima i Sirijcima (sa Alepom, Gazom, Egiptom, Turskom a ne sa Debalcevom ili Donetskom? Ili građanski rat u Liberiji? Antibalaka i Seleka? ).
Pa valjda jer su prvi muslimani, ovi ostali nisu.. Pa su nam draži. Ljudi možda jesu , a možda i nisu. Ali bitno je imati tu nit vjere sto veze ljude sa ljudima. Ti nisi čovjek ni ljudsko biće , osim ako nisi musliman. Ako si musliman kao i ja , onda ćemo izaći na ulice i održati neki skup PRAY FOR... da podrzimo
Ima mnogo svjetske nepravde , ne budite tako prokleto licemjerni i dvolični. Bavite se svojim poslom , svjetsku nepravdu nek ispravlja ko treba.. imaju organizacije sto se bave tim poslovima i primaju platu za to. Opterećujete mozak i facebook time..
Ne kontam ove sto lopove prozivaju skriveni iza svojih virtualnih nikova i govore.. Vješaj, sijeci ruku, odrezi mu kitu, osakati ga , pa neće nikad više... Serijat, Serijat, a ljudi bježe iz takvih zemalja i bježe na taj prokleti mrski Zapad kojim upravljaju cionisti iz sjene i tajna masonska društva..
dobar osjecaj

#8142 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dobar osjecaj »

zforumas wrote:Cisto da znas sta sve ne kontas, da se slucajno ne ponovis :kiss:
Ih a ja mislila da sam ga prilicno upratila. Evo hrpa stiva za slobodne trenutke.
peepeep

#8143 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by peepeep »

Ne kontam teme poput ove. :cry:
zforumas

#8144 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by zforumas »

dobar osjecaj wrote:
zforumas wrote:Cisto da znas sta sve ne kontas, da se slucajno ne ponovis :kiss:
Ih a ja mislila da sam ga prilicno upratila. Evo hrpa stiva za slobodne trenutke.
Eto sada imas sabrana djela :)
uglavnomja

#8145 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by uglavnomja »

zforumas wrote:
dobar osjecaj wrote:
Eto sada imas sabrana djela :)

bice i nastavaka :D
dobar osjecaj

#8146 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dobar osjecaj »

uglavnomja wrote:
zforumas wrote: Eto sada imas sabrana djela :)
bice i nastavaka :D
Neka ga. Stil mi se uvukao pod prvi sloj koze. Taman dovoljno iritira da zelim da citam.
broj dva

#8147 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by broj dva »

Ne kontam reality tv, nastranu sto je skoro sve namjesteno i lazno nego je i dosadno i poglupo.
Ne kontam socijalne medije, meni dosta telefon. Ko fol da znas sta se desava - pa nikad lakse nije bilo provjeriti sta ide u kinu, ko svira na kojoj sceni, ko igra koju utakmicu..
Ne kontam stalno fotografisanje svega i svacega, od sminkanja do rucka do rostilja...ljepi kodakov aparat sa mogucnosti za 32 slike sa filmom, pa fino pazis sta slikas.
Ne kontam ubacivanje nosa u tudja posla, sta me briga sta ko radi i cime se bavi.
Ne kontam ljude koji se hvale da ne znaju cirilicu (ili latinicu)
Ne kontam puno toga...ali zivi se nekako :D
Cherry-Cherry

#8148 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Cherry-Cherry »

dobar osjecaj wrote:
Odlično :thumbup:
Cherry-Cherry

#8149 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Cherry-Cherry »

Ne kontam ovu popularnu psihologiju i yt klipove kako biti srećan, riznica duhovnosti isl... Je li neko stvarno slijedi sve one upute, je li kome dalo rezultate?
broj dva

#8150 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by broj dva »

Cherry-Cherry wrote:Ne kontam ovu popularnu psihologiju i yt klipove kako biti srećan, riznica duhovnosti isl... Je li neko stvarno slijedi sve one upute, je li kome dalo rezultate?
--
Jeste, onima koji to prodaju.
Post Reply