Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
_BataZiv_0809 wrote:Nije im ni klijentela bogzna koliko bolja...
daj ba bato
prije koji mjesec sam nešto morao ovjeravati po opštini i jbg pun klinac papira mi u rukama, u sred sale info pult nigdje nikog oko nje, otpertlala mi se veza i najuljudnije koliko sam mogao izvinem se, jer drugog prostora nema, i stavim one dokumente na čošak pulta, da svežem pertlu.
Ja kad ženska na mene, nije ti ovo babovina, šta si ovde došo ostavljat ove papire.... itd itd. Iz poštovanja jer je starija gospoja (odprilike godina moje mame) sam joj samo odbrusio da ste u školu išli ne bi ste radili u ovim godinama za info pultom a vidim i kultura je na nivou za čuvanje krava.
meteorit135531 wrote:Ne kontam Femme Fatale. FATALNE ŽENE , ma nemoj mi reci?.. to su ti ove mamine i tatine princeze sto mladost provode odbijajući pragove sarajevskih kafana, mameci muškarceve poglede i uzdahe. Reče mi jedna.. volim da budem tako nedostižna. Volim da im se igram sa psihom, želim vidjeti tu požudu u njihovim očima... što si više nedostižna , sve te više žele. A znaju da me ne mogu imati... onako slušam i kontam.. koja kalkulacija. Zanimljivo.
Pa ti si Femme Fatale.. kako ih ukrotiti ? Kako ih pobijediti ? Kako ih osvojiti? Pa budi samo iskren. Ništa romantika , svijeće , cvijeće , banane i petit keks.
Samo iskreno nastupaj. Znaš , djevojko , razmišljao sam.. ako kleknes na oba koljena , i ako desnom rukom napraviš određene korake ka mom slicu, ako pljujes u lijevu ruku i... i onda je prodornim iskrenim pogledom pogledaš.. željno očekujući odgovor i reakciju.. nemaš čega da se stidis..
Iskrenost uvijek pali. Što na umu , to na drumu.
Ne kontam ucjene. Znaš , ništa prije braka. Oke , onda i ja ću biti romantičan , posvećen, i pažljiv tek u braku. Dotad ništa. Milo za drago.
Ne kontam zašto su nam tramvajske stanice prljave i zašto kad ispusimo cigaru opušak bacimo na ulicu.
Ne kontam zašto lijepimo žvakaće gume po ulicama.
Ne kontam zašto Sarajlije nisu nasmijane. Svi namrgođeni i ljuti. Čak i onaj tip sto me je jučer odgurnuo u tramvaju jer sam htio da ga zaobiđem da bih lakše izašao vani.
Ne kontam onu sto se zaposlila u općini , i kaže da je odabrana regularno na konkursu.
Ne kontam kuknjavu ovog prokletog naroda. Nije se rodio ko je narodu ugodio.
Ne kontam zašto u Bosni ima toliko ljudi koji su toliki vjerski fanatici. Nikad to nije bilo.. ne bih da poljubim momka jer je to uvod u blud i slične stvari.
Ne kontam gradnju džamija na frekventnim saobraćajnicama. Stup , Ciglane, Otoka..
Ne kontam zašto pristajemo da radimo za 320 maraka u fabrici namještaja sa svakom drugom nedjeljom slobodnom, a radni dan traje od 7 h do 17 30 h , bez prijave.
Ne kontam histerične žene. Ne kontam bojazan od smrti.
Ne kontam ni nuklearno oružje.
Ja ne kontam muskarce koji zene nazivaju droljama ili sta li vec. Pa zar tako nisko misljenje imate o sebi da mislite ako zena spava s vama na prvom, drugom ili trecem dejtu da tako spava sa svakim? Kao ako je meni tako lako dala, onda tako svakom. Pa valjda ako mi se lik ne svidja onda cu cekati 200 godina da spavam s njim, ako mi se bas bas bas svidja i nesto bih ozbiljnije s njim, sta imam koji k..ac glumiti nedostiznu i djevicu Mariju da bi on mene kao "materijal za brak" shvatio, a ne kao "drolju". Ono isto videoigrica, sve neki plejeri do plejera. Ne govorim sad o tinedjerkama u parti fazi sto se svaki vikend ustandiraju i ne znaju sta rade, vec o odraslim zenama u dvadesetim.
Ne kontam rasprave o ovakvim temama. Nikada se neće pronaći neka formula koja će objasniti međuljudske odnose.
iako rado procitam klitamnestruuu , ne kontam potrebu za pravdanjem. jednostavno se izbjegava takva vrsta muskarca koja zene naziva droljama ili, ako ti se svidja, uzmes ga. no svakako se ne ulazi u rasprave s njima niti se obazire na to sto kazu.
a pogotovo ne s forumskim trolovima.
mislim da sam vec ovdje pisala to, al ne kontam cipele s debelim petama. ili sandale. i ne kontam zarinu modu, vecinom. kao da zombije zele obuci.
Ne kontam onu našu famoznu : "Nigdje nema rahatluka ko u Bosni. Mogu li staviti tri upitnika ovdje ???
O kakvom rahatluku govorimo ovdje ? Eto još jedan upitnik..
Ovo mi nikad neće biti sasvim jasno.. jeste li primijetili u vozilima Grasa koliko nas narod voli da priča? Ne poštuju ljudi tuđi mir ni privatnost... zato postoje slušalice , brate. Ali primjetio sam.. meni je mučno ući u tramvaj, trolu ili kombi.. hajde za školarce i razumijem, to je balavurdija. Nije mi zamjeriti.. ali ima i onih srednjovjecnih ljudi koji se razmasu riječima i jezikom , i ako kojim slučajem zaboravim slušalice, onda moram prisiljen okolnostima da slušam tuđi razgovor.. ono sto ne želim slušati.. razna imena , razne situacije.. meni to lično jako smeta , iritantno je.. kao da se netko namjerno trudi da te ometa , jer naši ljudi ne poštuju zajednički prostor. Tramvaj nije kafana, tramvaj je prijevozno sredstvo . Služi da odeš od točke A do točke B. Ljudi , poštujte tuđi prostor i ne zagađujte okolinu svojim suvišnim riječima.. ne želimo slušati vaše žalopojke ili ne duhovite pokušaje da budete humoristični u tramvaju prepunom ljudi... za to imate zajedničke prostorije sto se zovu kafane. Za sve postoji prozor i vrijeme.. kad si u Rimu , ponašaj se kao Rimljanin
A da ne govorim o onim srednjoškolcima sto puštaju Cecine hitove u pozadini tramvaja.. koja bruka i neviđena sramota..
Jbg, fali nam malo opće kulture.. u avionu na liniji Frankfurt Beč , mir i tišina. Ljudi čitaju novine, neki gledaju filmove , ili čitaju knjigu.. postuje se taj neki normativ da se postuje pravo na mir svake osobe .
na letu Beč Sarajevo, od silne buke , dreke, komesanja i nekakvog jadnog cirkuzanja, čovjek je bas poželio da izađe malo vani na 15 km, da odmori mozak..
Ima nešto u tom bosanskom mentalitetu i divljastvu i (ne)kulturi. ima ima , sigurno ima. Sad sam se poFalio da sam letio avijionom, jel da ?
možda će neko vjerovati ili ne, ali mnoge zajebancije koje su sada rasprostranjene po fejsbuku su krenule upravo s ovog foruma... forum > nadrealistički integracionizam > hype
_BataZiv_0809 wrote:Nije im ni klijentela bogzna koliko bolja...
Realno. Još su i dobre s kakvom živinom imaju posla.
lijepa riječ gvozdena vrata otvara.
ne uvijek naravno, ali često se ljude razoruža takvim pristupom. i te strašne šalteruše vole vidjeti osmjeh i pozdrav kad prilaziš pultu. nije svaki šalter rahatluk, ima tu i rudnika...
a čobana ko u priči. od nadrHanosti, do neznanja. vrlo često u kombinaciji.
kažem, i sa druge strane šaltera bude toga, al' je l' teško biti insan podjahkad?
Chmoljo wrote:
lijepa riječ gvozdena vrata otvara.
ne uvijek naravno, ali često se ljude razoruža takvim pristupom. i te strašne šalteruše vole vidjeti osmjeh i pozdrav kad prilaziš pultu. nije svaki šalter rahatluk, ima tu i rudnika...
a čobana ko u priči. od nadrHanosti, do neznanja. vrlo često u kombinaciji.
kažem, i sa druge strane šaltera bude toga, al' je l' teško biti insan podjahkad?
Ako zelis da vidis sa kakvim balvanima dijelis drzavu i da ti rezultati izbora budu jasniji, provedi pola sata u nekoj salter sali
To pozz, cao, hehe se furalo na gamersu i starom csbih forumu prije 15-17 godina, bukvalno... mislim da se jos mogu izguglati arhive tih foruma, na ovom forumu se nista originalno nije desilo od nastanka, sve je deja vu