Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
belfy

#6926 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by belfy »

fakat wrote: Niko ne kaze da ne treba biti bolje, ali ne vidim potrebu za tolikom negacijom samo da bi se izrazila kritika, ja kritiku uvijek prihvatam parcijalno a vecina ljudi totalno, ili je crno ili bijelo, ili je nesto super ili nista ne valja.

A sad da malo dopunim, svaki grad moze biti zanimljiv na svoj nacin, recimo ja ocekujem da tuzlak voli svoju Tuzlu (ne mora voljeti svakog svog politicara). Mada pretpostavio sam da ovaj izraz koji sam upotrijebio moze biti povod komentarisanja, evo Sarajevo bih mozda bolje nazvao prvim medju bh gradovima, a sad da ne objasnjavam razliku izmedju Sarajeva i ostalih gradova u svakom pogledu, velicina, mogucnost studiranja, zaposlenja, izlaska, itd. Recimo ja volim sto mogu izaci na Carsiju ili na Ilidzu ili na Grbavicu, kao da imas tri razlicita grada u jednom. Ima ljudi koji jedva da nekada odu u neki drugi dio grada.
a onda samo skoknes do BL i - voila! (morao sam baciti poredjenje, hebiga) :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#6927 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Tomahawk11 »

belfy wrote: cek, a ako gledamo danju - onda...zrak (ono zimi barem). ili sada gledamo i koje je godisnje doba. :D

hebote ovamo cemo nagurati sva cetiri elementa... polako druze. :D
Koliko je milionskih gradova sto im nedostaje zrak :-)
Zrak imas na Bjelasnici, Jahorini, negdje na selu :)
JThomas

#6928 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by JThomas »

sarajevo jeste za naše okvire "pravi grad", svakako. a ono što mene lično mentalno ubija (jer nemam drugi i rezervni) je da bi moglo biti jedno 50% bolje samo da vlast namiruje dva-tri koljena familije, a ne šest-sedam...znači ne prizivam idealističnu utopiju da vlast ne krade, samo malo, malo mjere da ima...
Promoe

#6929 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Promoe »

JThomas wrote:sarajevo jeste za naše okvire "pravi grad", svakako. a ono što mene lično mentalno ubija (jer nemam drugi i rezervni) je da bi moglo biti jedno 50% bolje samo da vlast namiruje dva-tri koljena familije, a ne šest-sedam...znači ne prizivam idealističnu utopiju da vlast ne krade, samo malo, malo mjere da ima...

Ljudi mnogo kradete, da kraduckate pomalo, pa da vas tolerišemo :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#6930 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Tomahawk11 »

JThomas wrote:sarajevo jeste za naše okvire "pravi grad", svakako. a ono što mene lično mentalno ubija (jer nemam drugi i rezervni) je da bi moglo biti jedno 50% bolje samo da vlast namiruje dva-tri koljena familije, a ne šest-sedam...znači ne prizivam idealističnu utopiju da vlast ne krade, samo malo, malo mjere da ima...
Zar neko misli da i u najvecim gradovima nema prostora za nesto bolje, slabih tacaka koje bi mogle biti bolje?
Evo, hipotetski da se rijesi to pitanje, izronilo bi neko drugo.
Onda bismo pricali kako nedostaje kulturnih, sportskih i ostalih desavanja (sto je, nazalost, tacno), pa onda problem bespravne (a i neplanske) gradnje...i tako redom.
JThomas

#6931 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by JThomas »

procenata i razigrave ima svugdje. ali ovdje načelnici i ministri traže po polovinu vrijednosti projekata za sebe. samo da su te "stope" razumne, znaš za šta bi još preteklo da se uradi, napravi, održava...
fakat

#6932 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by fakat »

Kao u vicu kad Berluskoni odgovara bh politicaru otkud mu tolika raskos "vidis onaj autoput?", "koliko ima traka?", "cetiri!", " e pa trebao je imati pet" kaze Berluskoni i lukavo mu namigne. Nakon nekoliko godina dosao Berluskoni u BH i vidi raskos kod bh politicara vecu nego kod sebe, pita otkud? "Vidis onaj autoput?" Gleda Berluskoni, gleda "a gdje je autoput?", he, he, he, he... :evil:
Cherry-Cherry

#6933 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Cherry-Cherry »

Ajatolah_ wrote:
Buckethead wrote:ne kontam politiku na temi TENIS

#pajel
Ne kontam ovo "pajel", viđao sam to već al' šta je fazon i kako je počelo? :-?
Iz fb grupe "Istaknuti Bošnjaci u okvirima sa cvjetnim dizajnom" :mrgreen:
Dr Kova

#6934 Re: RE: Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Dr Kova »

Cherry-Cherry wrote:
Ajatolah_ wrote:
Buckethead wrote:ne kontam politiku na temi TENIS

#pajel
Ne kontam ovo "pajel", viđao sam to već al' šta je fazon i kako je počelo? :-?
Iz fb grupe "Istaknuti Bošnjaci u okvirima sa cvjetnim dizajnom" :mrgreen:
Ma i prije njih na Twitteru se profuralo

Dobro je sve
Banksy

#6935 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Banksy »

JThomas wrote:
sarajevo jeste za naše okvire "pravi grad", svakako. a ono što mene lično mentalno ubija (jer nemam drugi i rezervni) je da bi moglo biti jedno 50% bolje samo da vlast namiruje dva-tri koljena familije, a ne šest-sedam...znači ne prizivam idealističnu utopiju da vlast ne krade, samo malo, malo mjere da ima...
Tačno.
I nije toliko što žele ukrasti i namiriti i ono peto koljeno, već što, namire li tek njih par, taj novac koji bi pretekao otišao bi u svrhe poboljšanja uvjeta života i uljepšavanja grada, a znamo da je sveti koncept života pod vlašću SDA mrak, jad, fukarluk i bijeda. Ne daj bože rahatluka, mogla bi se početi postavljati pitanja.
palestinka

#6936 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by palestinka »

Nakon sto sam citala o eho efektu na fb, odlblokiracu sve blokirane. Gluposti sa fb vise nece biti među stvarima koje me nerviraju nego dobrodosle.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#6937 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

palestinka wrote:Nakon sto sam citala o eho efektu na fb, odlblokiracu sve blokirane. Gluposti sa fb vise nece biti među stvarima koje me nerviraju nego dobrodosle.
Tell me more 8)
palestinka

#6938 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by palestinka »

[*]
_BataZiv_0809 wrote:
palestinka wrote:Nakon sto sam citala o eho efektu na fb, odlblokiracu sve blokirane. Gluposti sa fb vise nece biti među stvarima koje me nerviraju nego dobrodosle.
Tell me more 8)
Pocelo u Americi. Svi se sad čude sto je Trump pobijedio jer ne znaju nikog ko je glasao za njega. Ok je to je i nama poznato s nasih izbora. No, taj sok, kako je moguce, objasnjavaju time da su na facebooku okruzeni istomisljenicima, jer su one koji ih nerviraju blokirali, a fb ti salje feedove prema tvojim interesovanjima. Uglavnom imas utisak da svi oko tebe misle isto kao ti u virtuelnom svijetu. Ima mi logike da se pobjegne iz te izolacije, odnosno cini mi se ne tako lose cuti i drugacija misljenja.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#6939 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

palestinka wrote: Pocelo u Americi. Svi se sad čude sto je Trump pobijedio jer ne znaju nikog ko je glasao za njega. Ok je to je i nama poznato s nasih izbora. No, taj sok, kako je moguce, objasnjavaju time da su na facebooku okruzeni istomisljenicima, jer su one koji ih nerviraju blokirali, a fb ti salje feedove prema tvojim interesovanjima. Uglavnom imas utisak da svi oko tebe misle isto kao ti u virtuelnom svijetu. Ima mi logike da se pobjegne iz te izolacije, odnosno cini mi se ne tako lose cuti i drugacija misljenja.
Ima smisla :kiss:
palestinka

#6940 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by palestinka »

_BataZiv_0809 wrote:
palestinka wrote: Pocelo u Americi. Svi se sad čude sto je Trump pobijedio jer ne znaju nikog ko je glasao za njega. Ok je to je i nama poznato s nasih izbora. No, taj sok, kako je moguce, objasnjavaju time da su na facebooku okruzeni istomisljenicima, jer su one koji ih nerviraju blokirali, a fb ti salje feedove prema tvojim interesovanjima. Uglavnom imas utisak da svi oko tebe misle isto kao ti u virtuelnom svijetu. Ima mi logike da se pobjegne iz te izolacije, odnosno cini mi se ne tako lose cuti i drugacija misljenja.
Ima smisla :kiss:
:kiss:
KB9

#6941 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by KB9 »

ne bi bilo lose da krenes popravljat razbijene prozore, neki dan je nas dobri dino merlin prico o tome
palestinka

#6942 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by palestinka »

KB9 wrote:
ne bi bilo lose da krenes popravljat razbijene prozore, neki dan je nas dobri dino merlin prico o tome
Ok, ti si primjer zasto ne treba slicne odblokirati jer ne znas reci sta mislis drugacije osim u formi uvreda i insinuacija. No ovo je forum i sve prolazi.Hvala K89 na vašem uvaženom, pa recimo, mišljenju.
supercali

#6943 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by supercali »

palestinka wrote:[*]
_BataZiv_0809 wrote:
Tell me more 8)
Pocelo u Americi. Svi se sad čude sto je Trump pobijedio jer ne znaju nikog ko je glasao za njega. Ok je to je i nama poznato s nasih izbora. No, taj sok, kako je moguce, objasnjavaju time da su na facebooku okruzeni istomisljenicima, jer su one koji ih nerviraju blokirali, a fb ti salje feedove prema tvojim interesovanjima. Uglavnom imas utisak da svi oko tebe misle isto kao ti u virtuelnom svijetu. Ima mi logike da se pobjegne iz te izolacije, odnosno cini mi se ne tako lose cuti i drugacija misljenja.
Onda me dodaj a razmjenit cemo misljenja na kafi
Tomahawk11
Globalni moderator

#6944 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Tomahawk11 »

Ne kontam ove sto zovu godinama....
Konkretno Mladinska knjiga....nekad uzeo neki komplet knjiga....od tad zovu, ubise....jedno vrijeme se javljao i prestanem...znam cim vidim prva tri broja da su oni....poslije ih poceo izbacivati....zovu vazda....radnim danima, subotom, ujutro, navece, po danu....sad zovu....hocu izbaciti, necu....javim se...krenu s pricom, ja zaustavim i objasnim....i zamolim da me obrisu....kaze u bazi....ma brisi me iz svega....ako me bude zanimalo, znam gdje ste, doci cu, ali nemojte me zvati.... :roll:
zippoo87

#6945 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by zippoo87 »

ne kontam ove koji pisu rijeci tipa "preljepoto" i ostale sa prefiksom "pre"
palestinka

#6946 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by palestinka »

zippoo87 wrote:ne kontam ove koji pisu rijeci tipa "preljepoto" i ostale sa prefiksom "pre"
Da da, ni ja. A opasno mi na zivce idu oni koji su 'prekucali' 'prekucavaju'
KB9

#6947 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by KB9 »

novi facebook trend gdje zene oznacavaju jedna drugu u akciji DIJELI LJEPOTU :lol:
avetinja

#6948 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by avetinja »

Ne razumijem papane koji se razmašu na trotoaru gdje se dvije osobe ne mogu komotno mimoići, pa poslije prave face kada ih otreseš ramenom. Isto vrijedi i za one seljoberke koje stanu na sred trotoara i krenu priču, da ih čovjek ne može zaobići a da ne izađe na cestu, ili one što se uhvate za ruke pa se vodaju. Jebli sebe.
Dr Kova

#6949 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Dr Kova »

avetinja wrote:Ne razumijem papane koji se razmašu na trotoaru gdje se dvije osobe ne mogu komotno mimoići, pa poslije prave face kada ih otreseš ramenom. Isto vrijedi i za one seljoberke koje stanu na sred trotoara i krenu priču, da ih čovjek ne može zaobići a da ne izađe na cestu, ili one što se uhvate za ruke pa se vodaju. Jebli sebe.
:thumbup:
turbofolk

#6950 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by turbofolk »

palestinka wrote:
zippoo87 wrote:ne kontam ove koji pisu rijeci tipa "preljepoto" i ostale sa prefiksom "pre"
Da da, ni ja. A opasno mi na zivce idu oni koji su 'prekucali' 'prekucavaju'
I one koji dominiraju.

Izdominiro sam te!!! :zekzek:
Post Reply