Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dječak sa šibicama

#6551 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dječak sa šibicama »

Kod Amera je sve programirano, pa tako i te silne reklame tokom utakmice, taman da u fotelju zavaljeni domacini odu po novu dozu Bud-a u frizideru, do nove kolicine hrane, cipsa, kokica, naravno sve iste marke kao i na reklamama :oops:

Yahoo woohoo stil zivota.
Laertes

#6552 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Laertes »

Meni je lično football mila majka u odnosu na baseball. Kako ono njima može biti zanimljivo? Zveknu onu lopticu svaki dvadeseti pokušaj...
cyprus

#6553 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by cyprus »

MyTao wrote:Americki fudbal nije toliko los, kao sto Velkoski kaze treba nauciti ne samo pravila vec i neke poteze, taktike i slicno... Eh sad, ja ga licno ne mogu gledati samo zbog toga sto svako 5 minuta uzmu time out za reklamu. Americki fudbal nije sport vec jedna velika reklama i sve se vrti oko toga... jedna tekma koja traje sat vremena traje i po 4 sata zbog tih reklama... a prave igre bude svega nekih 10-15 minuta u ta 4 sata... treba im samo po 10 minuta da se poredaju u onu svoju formaciju onda 10 sekundi igre, pa onda sve ponovo :-)

Cak i igracu su jedna velika reklama, gdje u svakom interview-u pricaju o tome kako piju Budwiser, jedu tu i tu hranu, voze to i to auto... sve ziva plastika. Ne znam kako njima pored toga nas fudbal moze biti dosadan :-) a jedini razlog zasto kod njih rezultat bude po 30-20 je sto se jedan touchdown broji 6+1 poen. :-)
Ovo je žestoka kontradiktornost :mrgreen: Prvo napišeš da nije loš, a onda tako lijepo objasniš zašto je sranje :mrgreen:

@Tomahawk - curling je meni poprilično cool... To ponajviše gledam na zimskoj olimpijadi (ozbiljno :-D )... Boćanje je također OK, doduše kad ga igraš ili gledaš uživo - na TV-u nema šanse :mrgreen: A američki fudbal da valja, valjda bi ga još neko negdje ozbiljno shvatio, izvan SAD-a... Ma dobro, već sam priznao da sam svjestan da vjerovatno serem po ovom pitanju - sve je stvar ukusa/kulture/navika... Fazon je samo što mi se američki ukus po pitanju sporta fakat gadi i zaista ne bih volio da se proširi worldwide...
jasko_ba

#6554 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by jasko_ba »

Fakat iznenadim sebe prvo koliko pratim sve moguce sportove i koliko uzivam u tome, a pogotovo mi smijesno kad to primijete ljudi sa strane, ali americki "fudbal" i bejzbol su nesto najdosadnije i najbolnije za gledati. Raduje me samo sto se sav taj hype oko ova dva sporta ovdje nece nikad prosiriti.
Image
Image
MyTao

#6555 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by MyTao »

cyprus wrote:
MyTao wrote:Americki fudbal nije toliko los, kao sto Velkoski kaze treba nauciti ne samo pravila vec i neke poteze, taktike i slicno... Eh sad, ja ga licno ne mogu gledati samo zbog toga sto svako 5 minuta uzmu time out za reklamu. Americki fudbal nije sport vec jedna velika reklama i sve se vrti oko toga... jedna tekma koja traje sat vremena traje i po 4 sata zbog tih reklama... a prave igre bude svega nekih 10-15 minuta u ta 4 sata... treba im samo po 10 minuta da se poredaju u onu svoju formaciju onda 10 sekundi igre, pa onda sve ponovo :-)

Cak i igracu su jedna velika reklama, gdje u svakom interview-u pricaju o tome kako piju Budwiser, jedu tu i tu hranu, voze to i to auto... sve ziva plastika. Ne znam kako njima pored toga nas fudbal moze biti dosadan :-) a jedini razlog zasto kod njih rezultat bude po 30-20 je sto se jedan touchdown broji 6+1 poen. :-)
Ovo je žestoka kontradiktornost :mrgreen: Prvo napišeš da nije loš, a onda tako lijepo objasniš zašto je sranje :mrgreen:

@Tomahawk - curling je meni poprilično cool... To ponajviše gledam na zimskoj olimpijadi (ozbiljno :-D )... Boćanje je također OK, doduše kad ga igraš ili gledaš uživo - na TV-u nema šanse :mrgreen: A američki fudbal da valja, valjda bi ga još neko negdje ozbiljno shvatio, izvan SAD-a... Ma dobro, već sam priznao da sam svjestan da vjerovatno serem po ovom pitanju - sve je stvar ukusa/kulture/navika... Fazon je samo što mi se američki ukus po pitanju sporta fakat gadi i zaista ne bih volio da se proširi worldwide...
Pa mislio sam na igru :) kada bi nas fudbal zaustavljali svakih pet minuta za reklami i to bi mi se ogadilo, sto ne znaci da igra losa :)
Jack Be Nimble

#6556 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Jack Be Nimble »

Nije ni meni bilo zanimljivo gledati dok nisam naucio pravila igre. Dobra stvar americkog fudbala sto se rijetko moze desiti da neko na forumu drobi a sto je dosadna utakmica. Dok u nasem fudbalu samo se kuka kako su dosadne utakmice :-).

Ja znam pravila, ali opet ne znam toliko o formacijama i sve sto vidim na kraju je pet sekundi igre. Ali sam naucio da je u americkom fudbalu 5 sekundi ko u nasem 20 minuta. Kada sam bio prvi put pozvan da se gleda utakmica sa rajom skontao sam zasto imaju reklame svaki cas jer svako pred televizorom postane Susic. Dok su reklame odma se premotava nazad zadnji play, ko nasi forumski strucnjaci sto se tice repke, da bi razmotrili svaki pedalj igre sta je valjalo, a sta nije. I haj sto on zna sve o svom timu, nego citavu sedmicu uci o drugom timu i svakom protivnickom igracu da bi znao kakve bi seme mogli odigrati.

A tako i za bejzbol, samo u bejzbolu je gola statistika. Za njihov fudbal treba mozak, ali za bejzbol treba doktorat iz statistike da bi se mogao uziviti.
shalla

#6557 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by shalla »

Ma dobro, ovo što pričate je već stvar ukusa...
Ja sam stvarno jebeni freak koji gleda (ne baš da aktivno pratim ali gledam) bruku nekih sportova tako da godinama gledam i NFL i vjerujte da zna biti itekako zanimljivo ;-) Ta priča oko toga koliko minuta otpada na šta je bezze, moglo bi se onda reći da i u fudbalu 85 minuta lopta kruži okolo dok samo 10-ak minuta otpada na šuteve, penale, prečke, stative i sl... Meni je recimo baseball glup do pm, cricket je glup, evropski ragbi je glup ali NFL, pogotovo tekme nakon regularnog dijela sezone, to je već druga priča. Evo najbolje je to objasnio Jack u postu iznad mog, toliko različitih formacija, postavki i opet se na kraju zna desiti totalno drugačija akcija (u ovisnosti jel defensive line popustio, kako su pokriveni receiveri itd itd)...
dječak sa šibicama

#6558 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Dobra stvar tih silnih replaya je sto nema sanse da sudija nesto pogrijesi. Svaki detalj se analizira, kad je spustio koljeno, kada je ispala lopta, jel ga vukao za kacigu, i slicno.

Meni je odlican sport, uzivam gledati utakmice NFL-a, veliki navijac Steelersa jos od Autobus Bettisa :D
cyprus

#6559 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by cyprus »

Evo na ovo sam mislio... Već se masa likova javila kojima je to OK sport :mrgreen: :oops:
supercali

#6560 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by supercali »

Ja govorim o dvije stvari
Neko ko voli dinamican fudbal tipa engleski koji ima taj epitet ne moze da gotivi nfl zbog sporta nego samo zbog nafuranosti
Ko voli nfl je sasvim drugi tip covjeka koji nikako ne prati fudbal ili eventualno voli talijanski
Kod nas je vise tih koji kao prate nfl jer je to kao in fazoni slicno kao s mcdonaldsom kardashiankama i ostalim slicnim stvarima
shalla

#6561 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by shalla »

cyprus wrote:Evo na ovo sam mislio... Već se masa likova javila kojima je to OK sport :mrgreen: :oops:
Pa dobro Kipre, ponavljam, sve je stvar ukusa. Nama ok, vama nije, ja samo govorim da ne treba generalizovati. Jbg ja znam ljude koji aktivno prate npr. MOTO GP ili biciklizam (ne zajebavam se) a meni je to bezze pa opet ne mogu reći da ih ne kontam ;-)
Ako ćemo se vratiti na naslov teme, ja jedino ne kontam muško kojeg NIJEDAN sport ne zanima, e to mi je već fenomen :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#6562 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Tomahawk11 »

shalla wrote:
cyprus wrote:Evo na ovo sam mislio... Već se masa likova javila kojima je to OK sport :mrgreen: :oops:
Pa dobro Kipre, ponavljam, sve je stvar ukusa. Nama ok, vama nije, ja samo govorim da ne treba generalizovati. Jbg ja znam ljude koji aktivno prate npr. MOTO GP ili biciklizam (ne zajebavam se) a meni je to bezze pa opet ne mogu reći da ih ne kontam ;-)
Ako ćemo se vratiti na naslov teme, ja jedino ne kontam muško kojeg NIJEDAN sport ne zanima, e to mi je već fenomen :mrgreen:
A ima i takvih, moze ih se sresti na svakom cosku, neke i licno znam :shock:
Imam i jednog izroda, tetica, taj samo zene ganja :mrgreen: ali sport ga apsolutno ne zanima, taj ne gleda ni kad reprezentacija igra, pita ono u fazonu kad je bas frka tipa reprezentacije u fudbalu, s kim smo igrali, jesmo dobili i to je to :skoljka:
Ni ja to ne kontam, da si musko i da nemas afinitet prema bilo kojem sportu.
supercali

#6563 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by supercali »

Shalla nije problem sto ti recimo pratis curling
Ja sam u svom prvom postu napomenuo da ne kontam ljude koji prate nesto brzo i odigra se utakmica cesena udinese i kaze ma bjezi gdje ces to gledati nema akcije a onda kaze pratim nfl kao tu ima akcije puni sat
Ima al u panjevima
O tome ja govorim za kipranina ne znam
A ti sto ne prate nikako sport shvatam
Jebi ga mozda je njemu gitara najveca ljubav nekome nesto naucno fazoni
shalla

#6564 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by shalla »

supercali wrote:Ja govorim o dvije stvari
Neko ko voli dinamican fudbal tipa engleski koji ima taj epitet ne moze da gotivi nfl zbog sporta nego samo zbog nafuranosti
Ko voli nfl je sasvim drugi tip covjeka koji nikako ne prati fudbal ili eventualno voli talijanski
Kod nas je vise tih koji kao prate nfl jer je to kao in fazoni slicno kao s mcdonaldsom kardashiankama i ostalim slicnim stvarima
Griješiš vjeruj mi ;-)
Ja se kunem u Premiership ali gledam NFL još od onda otkako je bio na OBN-u i da, mislio sam isprva da je u pitanju klasični američki furački sport al nije tako, pogledaj samo npr. neka nemoguća hvatanja, pa to mora oduševiti nekoga ko prati bilo koji sport. Sjećam se ja mislim polufinala od prije nekoliko godina kada je receiver Giantsa imao takvo hvatanje uz liniju gdje je doslovce u punom trku ukopao vrhove stopala u travu da ne bi izašao iz terena sa uhvaćenom loptom (ok, glupo zvuči ovako napisano ali ne znam kako da objasnim), pa kad nisam probudio sve u kući koliko sam skakao nakon tog poteza... :mrgreen:
annoy

#6565 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by annoy »

Ne kontam kad netko sa stažem od barem stotinu postova na forumu ne zna quotati
Nije tako teško
supercali

#6566 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by supercali »

shalla wrote:
supercali wrote:Ja govorim o dvije stvari
Griješiš vjeruj mi ;-)
Ja se kunem u Premiership ali gledam NFL još od onda otkako je bio na OBN-u i da, mislio sam isprva da je u pitanju klasični američki furački sport al nije tako, pogledaj samo npr. neka nemoguća hvatanja, pa to mora oduševiti nekoga ko prati bilo koji sport. Sjećam se ja mislim polufinala od prije nekoliko godina kada je receiver Giantsa imao takvo hvatanje uz liniju gdje je doslovce u punom trku ukopao vrhove stopala u travu da ne bi izašao iz terena sa uhvaćenom loptom (ok, glupo zvuči ovako napisano ali ne znam kako da objasnim), pa kad nisam probudio sve u kući koliko sam skakao nakon tog poteza... :mrgreen:
Ma nije problem akcija jedna dvije
Ni ja ne pratim tenis nitinsam zaljubljenik pa neki smith vrati nemogucu lopticu djokovicu i dobije poen
Al takvih je stvari malo u odnosu na minutazu utakmica shvatas
Evo barca je ocitala lekciju valenciji iz udzbenika al se to ne desava svaku utakmicu itd itd

Ps golf je toliko meni glup sport al opet gledas kad tiger lion ili druga zivuljka pogodi rupu iz prve a ona daleko kilometar
Fudo387

#6567 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Fudo387 »

Soccer je sirotinjski sport, zabij dva koca u zemlju, nabavi loptu i ozezi.
Za football ti treba 1000 dolara samo da se obuces, od tena do sljema. :D
Pa cak i kad gledas treba ti bruka meze i pive, jer ce se u protivnom pretvoriti u dosadu.
Kod soccera uzmes fisek kospica i polako. :D
Dr Kova

#6568 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Dr Kova »

annoy wrote:Ne kontam kad netko sa stažem od barem stotinu postova na forumu ne zna quotati
Nije tako teško
:thumbup: +1
dječak sa šibicama

#6569 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Isto tako ja mogu reci da je misljenje kako NFL prate samo ljudi koji robuju pomodarstvu, jedna obicna predrasuda.

NFL je jednostavno interesantan sport. Kad naucis pravila i pocnes kuziti igru, shvatis koliko je zanimljivo. I ja sam nekada mislio da je to trcanje sa jajetom od lopte obicna glupost, dok nisam pogledao par utakmica. I jednostavno, svidjelo mi se.

Boli me q za reklame na super bowlu, ne interesiraju me ni statistike ni jel bolji Brady ili Payton, gledam kad potrefim utakmicu i uzivam.

A bas da je popularna stvar, i nije, bar kod nas ne.

Bejzbol me recimo nije kupio, pokusao sam ali meni je nedinamican, naporan za gledanje. Mozda je na tribini interesantan, hot dog, 6 piva, odes prosetas kad hoces, isto izlazak u prirodu.
shalla

#6570 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by shalla »

dječak sa šibicama wrote:Isto tako ja mogu reci da je misljenje kako NFL prate samo ljudi koji robuju pomodarstvu, jedna obicna predrasuda.

NFL je jednostavno interesantan sport. Kad naucis pravila i pocnes kuziti igru, shvatis koliko je zanimljivo. I ja sam nekada mislio da je to trcanje sa jajetom od lopte obicna glupost, dok nisam pogledao par utakmica. I jednostavno, svidjelo mi se.

Boli me q za reklame na super bowlu, ne interesiraju me ni statistike ni jel bolji Brady ili Payton, gledam kad potrefim utakmicu i uzivam.

A bas da je popularna stvar, i nije, bar kod nas ne.

Bejzbol me recimo nije kupio, pokusao sam ali meni je nedinamican, naporan za gledanje. Mozda je na tribini interesantan, hot dog, 6 piva, odes prosetas kad hoces, isto izlazak u prirodu.
Slažem se u potpunosti, i za NFL i za baseball ;-)
Kad smo već kod baseballa, jebeš ligu gdje u zadnjih 30 godina imaš koliko, 2-3 prvaka :mrgreen:
Fudo387

#6571 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Fudo387 »

dječak sa šibicama wrote:Bejzbol me recimo nije kupio, pokusao sam ali meni je nedinamican, naporan za gledanje. Mozda je na tribini interesantan, hot dog, 6 piva, odes prosetas kad hoces, isto izlazak u prirodu.
Za neku ljubav prema bejzbolu ipak se trebas roditi na farmi u Oklahomi, od malih nogu poceti zvakati duhan i razbijati sohom sve sto
ti dodje ruke. :D
Gledati to ili travu kako raste, isti qrac.
Razlika je otici na utakmicu jer su svi barovi pored stadiona krcati, bude i prije i poslije utakmice zanimljivih desavanja. :D
dječak sa šibicama

#6572 Re: Popularne stvari koje ne kontam

U NFL-u je interesantno i kad drobe tokom pauze, obicno je prica ili o prethodnoj akciji koju iz studija ili kraj terena analiziraju bivsi igraci/legende, ili je tema neki problematicni igrac koji ima sukob sa zakonom (a takvih je u NFL-u bruka jedna) uglavnom Amerikanci to naprave da nikad nije dosadno... cak su im i reklame zanimljive, kad se vec i njih doticemo.

Kad uporedim njihove i nase reklame, koja razlika. Jos ako je dosadna utakmica, nase reklame te dodatno deprimiraju.

Sjecam se te tog "ukopavanja prstiju" recivera Giantsa, covjek je par zakona fizike prekrsio :D Ili kad Brady-ju saigraci otvore sredinu pa frljakne ono jaje po sto metara i pogodi Mossa u trepavicu, samo sjesti i diviti se. Ja sam jednom bacao onu loptu, zavrsila kod komsije u kukuruzu.
Rockefeller

#6573 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Rockefeller »

Kada vidim slike poput "Budi kao Šaban" i tako te spike, namah mi se kenja.
Russki

#6574 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Russki »

Rockefeller wrote:Kada vidim slike poput "Budi kao Šaban" i tako te spike, namah mi se kenja.
o da :D
cyprus

#6575 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by cyprus »

shalla wrote:
Pa dobro, sve sam to i ja rekao... Znam da je stvar ukus, po principu ko voli nek izvoli... I nikog i ništa ja ovdje ne generaliziram, samo kažem da mi je takav ukus fuj :D Ovdje ja jedino izražavam svoje subjektivne frustracije (a čini mi se da je tema dizajnirana tako) i bojazan da bi navedeni sport mogao postati popularan i kod nas...
annoy wrote:Ne kontam kad netko sa stažem od barem stotinu postova na forumu ne zna quotati
Nije tako teško[/quote

Amen! :D
Post Reply