Popularne stvari koje ne kontam
- Ateista
#42952 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Slazem se da je licemjerno ako ti je to u programu stranke, ali tu dolazimo do problema zasto se stranke ikako bave takvim stvarima umjesto konkretnim a drugo sto je puno gorih stvari u politici i toliko licemjerja vezanog za njihov posao, a glavni problem je uvijek sex.dale cooper wrote: ↑24/08/2026 14:40Ako ti u programu stranke stoji da je stranka između ostalog opredjeljena za obitelj i obiteljske vrijednosti (kao što je nebrojeno puta i samAteista wrote: ↑24/08/2026 12:28Intimni je zivot jer se radi o intimnim i privatnim stvarima koje ne bi trebalo da se ticu bilo koga, osim eventualno njegove partnerice/zene.dale cooper wrote: ↑22/08/2026 21:22
Kakav intimni život, lik je zavalio žensku uz šank u po' lokala pred kamaru svjedoka, nije bio nimalo diskretan. Nisu procurile fotografije da
ga je neko špijunirao i postavljao kamere iz kuće ili hotelske sobe. Javne osobe, a posebno političari se trebaju tretirati kao neko ko podliježe
višim standardima što uključuje i ponašanje. To što je nama normalno i što smo navikli na mito, korupciju i krađe od naših političara govori
samo koliko smo mi omanuli u tome da od tih ljudi zahtjevamo odgovornost. Kao i činjenica da nam preljube od tih ljudi nisu big deal spram
drugih stvari. Sve je big deal, posebno ako su ti te stvari temelj stranačkih programa, što kod HDZ-a definitivno jeste.
Mnogi sjede i ljube se i hvataju po parkovima, kaficima, sve su to uobicajene stvari, dok se ne prelaze neke granice tipa sexa u javnost to su sasvim normalne i legalne stvari i to je jedino sto bi trebalo biti bitno.
Mito i korupcija su sasvim druge stvari i to nije legalno, to bi trebalo da nas se tice i time da se bavimo, ali preljuba je iskljucivo licno pitanje izmedju dvoje ljudi i nije ilegalna, sve uz pretpostavku da je stvarno preljuba jer postoji mogucnost i da se rastao sa zenom, da su u procesu razvoda, da imaju otvorenu vezu ili bilo sta slicno sto bi drasticno promijenilo kompletan utisak o toj situaciji.
To sto se stranke bave takvim stvarima umjesto onoga cime bi trebali je samo po sebi problem i sto smo prihvatili to kao normalno.
trenutni premijer Plenković istakao), a ti to svojim postupcima pogaziš, o čemu onda ima da pričamo?
Uostalom ovo nije uopšte izdvojen slučaj, dovoljno je u googleov AI ukucati pa da ti izađe čitav niz političara koji su iz sličnih razloga napustili
svoje pozicije:
- John Tory: The Mayor of Toronto resigned in February 2023 after admitting to an extramarital affair with a former staff member.
- Tan Chuan-Jin and Cheng Li Hui: The Speaker of Singapore's Parliament and a fellow Member of Parliament both resigned in July 2023 following the revelation of an extramarital affair between them
- Tim Murphy: The U.S. Representative from Pennsylvania announced his resignation in October 2017 after news broke of an extramarital affair.
- Eric Greitens: The Governor of Missouri resigned in May 2018 amid mounting investigations and a scandal involving an extramarital affair with his former hairdresser.
- Jim McGreevey: The Governor of New Jersey resigned in 2004 after publicly acknowledging an extramarital affair with a male staff member whom he had appointed to a homeland security post.
- Bob Livingston: The U.S. Representative designated to become Speaker of the House withdrew his nomination and resigned from Congress in 1998 after acknowledging extramarital affairs.
- John Profumo: The British Secretary of State for War resigned in 1963 after admitting he lied to the House of Commons regarding his relationship with model Christine Keeler.
- Michael Palmer: The Speaker of Parliament and Singaporean MP resigned in December 2012 following the disclosure of an extramarital affair with a staff member.
Za političare se glasa između ostalog i zbog karaktera i reputacije, iako su u ovom našem balkanskom mulju te stvari nepoznanica.
Jasno je da ima primjera, samo meni to nije normalno.
Ok je kad neko da ostavku ili se proziva jer je prekrsio zakon ili je na radnom mjestu radio nesto sto nije prikladno.
- Ateista
-
tokio25
#42954 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ovo je vejrovatno vrh ledenog brijega sta on sve radi
ovo su pustili najvjerovatnije jer se raja najvise upeca na ovo a ne na situacije da je pronevjerio novac da je pogodovao nekome i sl
ovo su pustili najvjerovatnije jer se raja najvise upeca na ovo a ne na situacije da je pronevjerio novac da je pogodovao nekome i sl
- Ateista
#42955 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pa to i jeste najgore, sto se pecaju na ovakve stvari, a na kriminal i druge stvari koje bi ih se trebale ticati ne obracaju paznju.
- vjeshalica
-
tokio25
#42957 Re: Popularne stvari koje ne kontam
pa nije najgore jer je vec receno da je politika stranke porodica tradicija i sl
ako si takav svaler i sl prijavis se u sdp u stranku seksualnih sloboda SSS ili sta ja znam koja im je najliberalnija stranka tamo
-
tokio25
- Better Man
#42959 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Svugdje u normalnom svijetu su te naljepmice i one služe da druge vozače upozore da je u tom autu malo dijete ili beba i da opreznije voze, odnosno da paze da ne urade nešto što bi ugrozilo život djeteta ili bebe. Isto i naljepnica sa slovom P, koja je još početkom sedamdesetih se koristila u Australiji, a vjerovatno i prije, a njena svrha je da upozori druge da je riječ o početniku u saobraćaju, odnosno osobi koja je tek položila vozački ispit.
-
tokio25
#42960 Re: Popularne stvari koje ne kontam
u londonu nisam vidjao te naljepnice
- Ateista
#42961 Re: Popularne stvari koje ne kontam
P mi ima nekog smisla jer podrazumijeva da je taj vozac neiskusan i da zbog toga imas vise solidarnosti, ako se ne snalazi najbolje u nekim situacijama, tipa ugasi mu se auto na semaforu pa da mu ne sviras bezveze i ne stvaras nervozu.Better Man wrote: ↑25/08/2026 08:38Svugdje u normalnom svijetu su te naljepmice i one služe da druge vozače upozore da je u tom autu malo dijete ili beba i da opreznije voze, odnosno da paze da ne urade nešto što bi ugrozilo život djeteta ili bebe. Isto i naljepnica sa slovom P, koja je još početkom sedamdesetih se koristila u Australiji, a vjerovatno i prije, a njena svrha je da upozori druge da je riječ o početniku u saobraćaju, odnosno osobi koja je tek položila vozački ispit.
Naljepnica za djecu mi nema smisla jer se ide sa pretpostavkom da ce neko biti oprezniji zbog tudje djece, sto meni bas i nema nekog smisla.
Svako normalan ce voziti oprezno prvo zbog sebe pa onda zbog drugih, bez obzira na to jeli u drugom autu dijete ili ne, normalnoj osobi nije draga ni obicna materijalna steta, da ne govorim o tome da povrijedi sebe ili bilo koga, tako da bi trebao u svakoj situaciji voziti oprezno.
Budali je svakako svejedno ima li naljepnice ili ne, takvima nije drag ni njihov ni tudji zivot, zato su mi besmislene.
-
moimoi
#42962 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ili mozda opravdanje zasto vozis 50 na sat tamo gdje je dozvoljeno vise. Zaboravljate da djeca rigaju u voznji.
- dr_Evil
#42963 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Jos bolje, Pas u autuAteista wrote: ↑25/08/2026 08:48P mi ima nekog smisla jer podrazumijeva da je taj vozac neiskusan i da zbog toga imas vise solidarnosti, ako se ne snalazi najbolje u nekim situacijama, tipa ugasi mu se auto na semaforu pa da mu ne sviras bezveze i ne stvaras nervozu.Better Man wrote: ↑25/08/2026 08:38Svugdje u normalnom svijetu su te naljepmice i one služe da druge vozače upozore da je u tom autu malo dijete ili beba i da opreznije voze, odnosno da paze da ne urade nešto što bi ugrozilo život djeteta ili bebe. Isto i naljepnica sa slovom P, koja je još početkom sedamdesetih se koristila u Australiji, a vjerovatno i prije, a njena svrha je da upozori druge da je riječ o početniku u saobraćaju, odnosno osobi koja je tek položila vozački ispit.
Naljepnica za djecu mi nema smisla jer se ide sa pretpostavkom da ce neko biti oprezniji zbog tudje djece, sto meni bas i nema nekog smisla.
Svako normalan ce voziti oprezno prvo zbog sebe pa onda zbog drugih, bez obzira na to jeli u drugom autu dijete ili ne, normalnoj osobi nije draga ni obicna materijalna steta, da ne govorim o tome da povrijedi sebe ili bilo koga, tako da bi trebao u svakoj situaciji voziti oprezno.
Budali je svakako svejedno ima li naljepnice ili ne, takvima nije drag ni njihov ni tudji zivot, zato su mi besmislene.
- Ateista
#42964 Re: Popularne stvari koje ne kontam
To mi vec ima nekog smisla, ako neko zbog toga stavi, slicno kao slovo P da bude opravdanje za sporiju voznju ili nesto slicno, to moze imati smisla.
Nije mi nikad to palo na pamet jer sam uvijek isto vozio kad sam bio sam i kad sam vozio dijete, pa i kad je bio bas beba, koliko pazim na njega toliko mi je i vlastiti zivot drag pa ne bih vozio onako kako vozim da nisam potpuno siguran. A valjda se od malena navikao na brzu voznju pa nismo imali problem sa povracanjem.
Do sad sam uglavnom to dozivljavao kao poruku drugim vozacima da zbog toga voze opreznije i to mi nikad nije imalo smisla.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#42965 Re: Popularne stvari koje ne kontam
pa jbg, ne mozes reci da nema razlike. kad dijete u onoj sjedalici zaspi, trudim se da polako usporavam da ne kocim naglo jer mu glava ode naprijed npr. dok je beba bio pogotovo se pazilo da ne mucka puno jer zacas povrati,...nisam imao naljepnicu nazadAteista wrote: ↑25/08/2026 13:05To mi vec ima nekog smisla, ako neko zbog toga stavi, slicno kao slovo P da bude opravdanje za sporiju voznju ili nesto slicno, to moze imati smisla.
Nije mi nikad to palo na pamet jer sam uvijek isto vozio kad sam bio sam i kad sam vozio dijete, pa i kad je bio bas beba, koliko pazim na njega toliko mi je i vlastiti zivot drag pa ne bih vozio onako kako vozim da nisam potpuno siguran. A valjda se od malena navikao na brzu voznju pa nismo imali problem sa povracanjem.![]()
Do sad sam uglavnom to dozivljavao kao poruku drugim vozacima da zbog toga voze opreznije i to mi nikad nije imalo smisla.
-
moimoi
#42966 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Moje dijete nije povracalo sve do neke 5-6 god. Tada je poceo, pogotovo kada ima puno krivina, sto je logicno, dio ceste na Peljescu smo prozvali “puke road”. Tu bi redovno bacio kljuc.Ateista wrote: ↑25/08/2026 13:05To mi vec ima nekog smisla, ako neko zbog toga stavi, slicno kao slovo P da bude opravdanje za sporiju voznju ili nesto slicno, to moze imati smisla.
Nije mi nikad to palo na pamet jer sam uvijek isto vozio kad sam bio sam i kad sam vozio dijete, pa i kad je bio bas beba, koliko pazim na njega toliko mi je i vlastiti zivot drag pa ne bih vozio onako kako vozim da nisam potpuno siguran. A valjda se od malena navikao na brzu voznju pa nismo imali problem sa povracanjem.![]()
Nismo ni mi imali naljepnicu
Mislim da nema veze sa navikom. Vec razvojem.
- Ateista
#42967 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Kazem ti, sa povracanjem nismo nikad imali problema, sjecam se samo jednom ali i to vise sto smo putovali nocu, pored toga nema gdje se nismo navozali, prvi put malo dalje kad je imao 2 mjeseca, sad jeli sto smo ga navikli od malena ili je do njega, to ne znam.izvrsni direktor wrote: ↑25/08/2026 13:09pa jbg, ne mozes reci da nema razlike. kad dijete u onoj sjedalici zaspi, trudim se da polako usporavam da ne kocim naglo jer mu glava ode naprijed npr. dok je beba bio pogotovo se pazilo da ne mucka puno jer zacas povrati,...nisam imao naljepnicu nazadAteista wrote: ↑25/08/2026 13:05To mi vec ima nekog smisla, ako neko zbog toga stavi, slicno kao slovo P da bude opravdanje za sporiju voznju ili nesto slicno, to moze imati smisla.
Do sad sam uglavnom to dozivljavao kao poruku drugim vozacima da zbog toga voze opreznije i to mi nikad nije imalo smisla.ali ipak se drugacije vozilo
Za glavu jeste malo nezgodno, uglavnom je neko tu pored da pricuva glavu ako treba, a i imali smo ono jastuce u obliku slova C koje je u dobroj mjeri cuvalo da ne leta glava, tako da samo gas i kroz krivine.
- Ateista
#42968 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Mozda i nema veze, onda smo imali srece, inace da je osjetljivo dijete auto bi nam stalno smrdio na povracotinu.moimoi wrote: ↑25/08/2026 13:47Moje dijete nije povracalo sve do neke 5-6 god. Tada je poceo, pogotovo kada ima puno krivina, sto je logicno, dio ceste na Peljescu smo prozvali “puke road”. Tu bi redovno bacio kljuc.Ateista wrote: ↑25/08/2026 13:05To mi vec ima nekog smisla, ako neko zbog toga stavi, slicno kao slovo P da bude opravdanje za sporiju voznju ili nesto slicno, to moze imati smisla.
Nismo ni mi imali naljepnicuNije bilo moderno
Mislim da nema veze sa navikom. Vec razvojem.
-
moimoi
#42969 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ono sto naucih za ovih 17 god.-Nikad ne reci nikad. Samo kucaj u drvo 
-
moimoi
- dembele
#42971 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Naš Božo je zgodniji 
-
moimoi
#42972 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Nemoj mi Bozu dirati, Bozo ima glas
to sto je ekscentrik, druga stvar. Ovog mos sa deenom mjeriti 
- dale cooper
#42973 Re: Popularne stvari koje ne kontam
A jebiga...ljudi vole za sebe reći da su moralni i da njeguju tradicionalne i porodične vrijednosti i za takve žele i glasati. Naravno stvarnostAteista wrote: ↑25/08/2026 08:25Slazem se da je licemjerno ako ti je to u programu stranke, ali tu dolazimo do problema zasto se stranke ikako bave takvim stvarima umjesto konkretnim a drugo sto je puno gorih stvari u politici i toliko licemjerja vezanog za njihov posao, a glavni problem je uvijek sex.dale cooper wrote: ↑24/08/2026 14:40Ako ti u programu stranke stoji da je stranka između ostalog opredjeljena za obitelj i obiteljske vrijednosti (kao što je nebrojeno puta i samAteista wrote: ↑24/08/2026 12:28
Intimni je zivot jer se radi o intimnim i privatnim stvarima koje ne bi trebalo da se ticu bilo koga, osim eventualno njegove partnerice/zene.
Mnogi sjede i ljube se i hvataju po parkovima, kaficima, sve su to uobicajene stvari, dok se ne prelaze neke granice tipa sexa u javnost to su sasvim normalne i legalne stvari i to je jedino sto bi trebalo biti bitno.
Mito i korupcija su sasvim druge stvari i to nije legalno, to bi trebalo da nas se tice i time da se bavimo, ali preljuba je iskljucivo licno pitanje izmedju dvoje ljudi i nije ilegalna, sve uz pretpostavku da je stvarno preljuba jer postoji mogucnost i da se rastao sa zenom, da su u procesu razvoda, da imaju otvorenu vezu ili bilo sta slicno sto bi drasticno promijenilo kompletan utisak o toj situaciji.
To sto se stranke bave takvim stvarima umjesto onoga cime bi trebali je samo po sebi problem i sto smo prihvatili to kao normalno.
trenutni premijer Plenković istakao), a ti to svojim postupcima pogaziš, o čemu onda ima da pričamo?
Uostalom ovo nije uopšte izdvojen slučaj, dovoljno je u googleov AI ukucati pa da ti izađe čitav niz političara koji su iz sličnih razloga napustili
svoje pozicije:
- John Tory: The Mayor of Toronto resigned in February 2023 after admitting to an extramarital affair with a former staff member.
- Tan Chuan-Jin and Cheng Li Hui: The Speaker of Singapore's Parliament and a fellow Member of Parliament both resigned in July 2023 following the revelation of an extramarital affair between them
- Tim Murphy: The U.S. Representative from Pennsylvania announced his resignation in October 2017 after news broke of an extramarital affair.
- Eric Greitens: The Governor of Missouri resigned in May 2018 amid mounting investigations and a scandal involving an extramarital affair with his former hairdresser.
- Jim McGreevey: The Governor of New Jersey resigned in 2004 after publicly acknowledging an extramarital affair with a male staff member whom he had appointed to a homeland security post.
- Bob Livingston: The U.S. Representative designated to become Speaker of the House withdrew his nomination and resigned from Congress in 1998 after acknowledging extramarital affairs.
- John Profumo: The British Secretary of State for War resigned in 1963 after admitting he lied to the House of Commons regarding his relationship with model Christine Keeler.
- Michael Palmer: The Speaker of Parliament and Singaporean MP resigned in December 2012 following the disclosure of an extramarital affair with a staff member.
Za političare se glasa između ostalog i zbog karaktera i reputacije, iako su u ovom našem balkanskom mulju te stvari nepoznanica.
Jasno je da ima primjera, samo meni to nije normalno.
Ok je kad neko da ostavku ili se proziva jer je prekrsio zakon ili je na radnom mjestu radio nesto sto nije prikladno.
je mnogo drugačija i licemjernija na svim stranama.
- MMM1977