Popularne stvari koje ne kontam
-
moonca
#27126 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Za sport je ok ... 
- animals
#27127 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ma na sportu samo sto se ne ubijaju..moonca wrote:Za sport je ok ...
sve znaju i vode politiku klubova..
kupuju i prodaju igrace..
ludilo..
-
moonca
#27128 Re: Popularne stvari koje ne kontam
..jao znam..odrasla sam sa muskima...animals wrote:Ma na sportu samo sto se ne ubijaju..moonca wrote:Za sport je ok ...
sve znaju i vode politiku klubova..
kupuju i prodaju igrace..
ludilo..
- Point.
#27129 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Čini ti se.animals wrote:A bolje i to nego püopusiti ban na politici..Point. wrote:Cijeli podforum bez cenzure je bespotreban realno. Sluzi samo za suplju i nabijanje postova. Eto brojimo do milion. How cool.
ili sportu..
pa tamo samo agresivci...
Ma čitav podforum bc je besmislen. 4 teme kaladont gdje ljudi besmislice pišu npr. Mislim, i na politici se većinom besmislice pišu od samozvanih stručnjaka za visoku geopolitiku al makar nekad pročitaš koju pametnu.
- pustopoljina
#27130 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Prati dva dana i upratices...onda i pisi...cyprus wrote:Pa jesam prije jedno 10-tak godina... Al ubij me ako znam šta sam pisaoBarbaDue wrote:jesi li ikad došao u iskušenje da se uključiš ili nešto napišeš na neku od tema recimo na bc ili lj&s?cyprus wrote:Cijeli BC, pa i LJ&S podforumJbt, tamo nema potrebe za različitim temama uopšte... Na svakoj se mlati ista šuplja
Ovako, sad sve i kad bih htio, pojma nemam šta bih pisao... Sve što se piše mi nekako djeluje interno i poluinterno, a nekako mi se to ne uklapa u moj koncept forumanja... Jebemu majku, mora bit neka tema razgovora, ne može sve biti fluidno i šuplje
- pustopoljina
#27131 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Uvijek ima neka tema, samo sto je kao cajanka kod ludog sesirdzije 
- cyprus
#27132 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Šuti, da mi nije ono malo sporta, ne znam ni bil dolazio više na forummoonca wrote:Za sport je ok ...
- BarbaDue
#27133 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Toplo preporučujem temu Podrum kod Ljube trovačapustopoljina wrote:Uvijek ima neka tema, samo sto je kao cajanka kod ludog sesirdzije
- shape of despair
#27134 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Cestitanje bajrama, nove godine, nebitno, copy/ paste porukama. Napise jednom text i onda svima isti salje samo da normu zadovolji.
-
BiBi911
#27135 Re: Popularne stvari koje ne kontam
A sta trebam svakom posebno esej sastavit.. postoji taj jedan "ufuran" nacin cestitanja i to opicim u poruku. I onako da su mi dragi otisao bi im. Ispunim normu i das im di znanja odhebite od mene.shape of despair wrote:Cestitanje bajrama, nove godine, nebitno, copy/ paste porukama. Napise jednom text i onda svima isti salje samo da normu zadovolji.
- pustopoljina
#27136 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Mene nervira "sretan bajram"...
Ja svom drugu ne kazem sretan ti uskrs pravoslavni druze, nego hristos vaskrse.
da je na stroturskom...sretenuj osmi mart, al' bajram po bajramski.
P.s. ovima sto ga ne slave i ne zamjeram..
Tj. Malo zamjeram, ako su iz bosne, onda mislim da se prave blentavi, pa me nervira.
Tj. Malo zamjeram, ako su iz bosne, onda mislim da se prave blentavi, pa me nervira.
-
moonca
#27137 Re: Popularne stvari koje ne kontam
A zasto je to cudno-- salje -svakom na nj. adresu.. mislim da je bitno da se ne vidi da ide svima--jesi li na to mislio...shape of despair wrote:Cestitanje bajrama, nove godine, nebitno, copy/ paste porukama. Napise jednom text i onda svima isti salje samo da normu zadovolji.
- alibaba_i_30_godina
#27138 Re: Popularne stvari koje ne kontam
To je meni iskreno bezveze gledanje kako ko čestita. Bitan je nijet, a da li će reći sretan praznik ili Bajram ili Bajrambarećula ili nešto deseto je sasvim trivijalno. Svi oni imaju isto značenje.pustopoljina wrote:Mene nervira "sretan bajram"...
- pustopoljina
#27139 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Jes' tako je.alibaba_i_30_godina wrote:To je meni iskreno bezveze gledanje kako ko čestita. Bitan je nijet, a da li će reći sretan praznik ili Bajram ili Bajrambarećula ili nešto deseto je sasvim trivijalno. Svi oni imaju isto značenje.pustopoljina wrote:Mene nervira "sretan bajram"...
Svejedno, ove godine je poprimilo razmjere jezicke reforme i NE SVIĐA mi se.
- cendlerbing
#27140 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Uvijek kad neko kaže "sretan praznik" sjetim se kad me je u mektebu hodža učio da se baš tako treba čestitati praznik pripadnicima drugih vjera. Kao, tako ljudima ukazuješ poštovanje ali neimenovanjem praznika ga ne priznaješ. Tako nekako.
"Sretan praznik" djeluje baš tako - kao da je čestitka tebi, i da ju ne treba vratiti nazad.
Ni meni se ne sviđa.
"Sretan praznik" djeluje baš tako - kao da je čestitka tebi, i da ju ne treba vratiti nazad.
Ni meni se ne sviđa.
- alibaba_i_30_godina
#27141 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne bih se baš složio sa vama po tom pitanju, a pogotovo sa hodžom/hodžama. Ali, to u meni buntovnik vjerovatno priča.
Sve je to praznik, samo što je u pitanju vjerski, tako da po meni nema nikakve fule ako se napiše i sretan praznik. Ha napisao na našem ili arapskom isto ti dođe. Na arapskom još ne znamo ni šta sve znači, a svi kao govorimo i upotrebljavamo. A po meni čim nešto nekom čestitaš, znači da to prihvataš što on radi i prosljavlja.
To mi isto dođe kao ono za davanje imena djeci. Rečeno da se daju lijepa imena sa lijepim značenjem, nigdje da se daju arapska imena kako je to naširoko kod nas shvaćeno i izgleda prihvaćeno.
Sve je to praznik, samo što je u pitanju vjerski, tako da po meni nema nikakve fule ako se napiše i sretan praznik. Ha napisao na našem ili arapskom isto ti dođe. Na arapskom još ne znamo ni šta sve znači, a svi kao govorimo i upotrebljavamo. A po meni čim nešto nekom čestitaš, znači da to prihvataš što on radi i prosljavlja.
To mi isto dođe kao ono za davanje imena djeci. Rečeno da se daju lijepa imena sa lijepim značenjem, nigdje da se daju arapska imena kako je to naširoko kod nas shvaćeno i izgleda prihvaćeno.
Last edited by alibaba_i_30_godina on 12/08/2019 20:07, edited 1 time in total.
- animals
#27142 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Kaze se i Sretan Uskrs ili Sretan Bozic..pustopoljina wrote:Mene nervira "sretan bajram"...
kakva razlika..
- pustopoljina
#27143 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Kazes TI. Ne kaze onaj sto unosi badnjak u kucu.animals wrote:Kaze se i Sretan Uskrs ili Sretan Bozic..pustopoljina wrote:Mene nervira "sretan bajram"...
kakva razlika..
Meni je to ispostovati nekog.
Kako rekoh- meni.
A jos kad mi "moji" napisu sretan bajram, pitala bih jesu li tako govorili didu i majki, kad su dobijali bajramluke...uh...
- pustopoljina
#27144 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ma ovo sto je hodza govorio da se drugima cestita tako...alibaba_i_30_godina wrote:Ne bih se baš složio sa vama po tom pitanju, a pogotovo sa hodžom/hodžama. Ali, to u meni buntovnik vjerovatno priča.
To kao ono famozno "kako ste" u liftu.
Kroz zube.
- cendlerbing
#27145 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Jelde da zvuči distancirano?pustopoljina wrote:Ma ovo sto je hodza govorio da se drugima cestita tako...alibaba_i_30_godina wrote:Ne bih se baš složio sa vama po tom pitanju, a pogotovo sa hodžom/hodžama. Ali, to u meni buntovnik vjerovatno priča.
To kao ono famozno "kako ste" u liftu.
Kroz zube.
-
moonca
#27146 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pa ako nisam vjernik, mislim da je i za ocekivati da se cestita sa - Sretan Bajram... sve ostalo me dovodi u nezgodnu poziciju... 
- pustopoljina
#27147 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pa da...ono, de da kazem da ne ispadnem nekulturan i netolerantan, al' da ti jasno porucim da me zivo zaboli.
Jel' de dobar prevod?
Pa ko NIJE, nije.
Jel' de dobar prevod?
Pa ko NIJE, nije.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#27148 Re: Popularne stvari koje ne kontam
mene nervira bajrambarećOla, je l' tako i izgovarate??????? bOjrombOrećOla 
- cendlerbing
#27149 Re: Popularne stvari koje ne kontam
bAjrambarećOlaVelkoski wrote:mene nervira bajrambarećOla, je l' tako i izgovarate??????? bOjrombOrećOla
u mom selu tako svi govore, šta je problem?
- pustopoljina
#27150 Re: Popularne stvari koje ne kontam
To me ne nervira, jer to pamtim iz djetinjstva- bajrambarićVelkoski wrote:mene nervira bajrambarećOla, je l' tako i izgovarate??????? bOjrombOrećOla
Odnosno bajrambarećulah, pola ih je tako govorilo.