Popularne stvari koje ne kontam
- nepass1
#26201 Re: Popularne stvari koje ne kontam
e kad je mojoj glavna igracka daljinski, upaljac i sprica 
-
Hakiz
#26202 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Znam jedan takav antidepresiv. Curica. Pa kada krene trka, svaki korak po živcima udara onima u stanu ispod. Vriska je dodatak, kao muzička podloga lupanju.ovo_mi_je_nick wrote:Antidepresiv pošto je od rodice tj nije tvoje i viđaš da u toku dana na 10 minuta ili mjesečno na pola sata. Njoj sigurno nije antidepresiv, nije bio, niti će biti.pustopoljina wrote:Moja rodica ima malca, prvi rodjendan sad imao
Dijete ko blagoslov boziji, antidepresiv s ocima.
Jest da mu moras povremeno vaditi kamenje iz usta, ne dati mu da gricka tockove od kolica, lize stekere od punjaca... al' svejedno
Pitam se, pošto je glava porodice vehabija, ima li neko pravilo, neki islamski ili vehabijski propis, po kojem ne smiju to dijete izvoditi napolje da se istrči i umori, pa da je u stanu mirnije?
Ili su roditelji naprosto nesposobni i bezobrazni pa ne misle na ostale stanare u zgradi?
I ne, nije to samo sada kada su vrućine pa se i ne treba biti vani po danu, to traje već više od godinu. Otkako je prohodala.
Nje dijete krivo, ali fakat nije svako sposoban da ima djecu, pogotovo u urbanoj zajednici.
A hanuma je prije manje od mjesec rodila ponovo...
Stanari u stanu ispod su već napravili konstrukciju za montiranje zvučnika na plafon, okrenutih prema stanu iznad...
- pustopoljina
#26203 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Roditelji su komotni. To je sve.
U nekim stvarima, svi smo komotni.
Lakse pustiti dijete da leta po stanu, nego svako malo trcati za njim.
U nekim stvarima, svi smo komotni.
Lakse pustiti dijete da leta po stanu, nego svako malo trcati za njim.
-
Hakiz
#26204 Re: Popularne stvari koje ne kontam
OK, kad je tako, teško će se roditelji naspavati. Tek što sklope oči ujutro nakon što su cijelu noć probdjeli sa djetetom koje nikako da zaspi, krenuće muzika.
Onako komotno.
Onako komotno.
- insomnia78
- pustopoljina
#26206 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Cinio si se ozbiljan cojkHakiz wrote:OK, kad je tako, teško će se roditelji naspavati. Tek što sklope oči ujutro nakon što su cijelu noć probdjeli sa djetetom koje nikako da zaspi, krenuće muzika.
Onako komotno.
-
dječak sa šibicama
#26207 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Dva mjeseca trajala akcija "Ocistimo Sarajevo", gradjanima je trebalo punih 7 dana da divlje deponije opet nakrcaju smecem

-
moonca
#26208 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Da, zadrzao se stari sistem shvatanja- moj stan/ moja imovina- moja sloboda.Hakiz wrote:Znam jedan takav antidepresiv. Curica. Pa kada krene trka, svaki korak po živcima udara onima u stanu ispod. Vriska je dodatak, kao muzička podloga lupanju.ovo_mi_je_nick wrote:Antidepresiv pošto je od rodice tj nije tvoje i viđaš da u toku dana na 10 minuta ili mjesečno na pola sata. Njoj sigurno nije antidepresiv, nije bio, niti će biti.pustopoljina wrote:Moja rodica ima malca, prvi rodjendan sad imao
Dijete ko blagoslov boziji, antidepresiv s ocima.
Jest da mu moras povremeno vaditi kamenje iz usta, ne dati mu da gricka tockove od kolica, lize stekere od punjaca... al' svejedno
Pitam se, pošto je glava porodice vehabija, ima li neko pravilo, neki islamski ili vehabijski propis, po kojem ne smiju to dijete izvoditi napolje da se istrči i umori, pa da je u stanu mirnije?
Ili su roditelji naprosto nesposobni i bezobrazni pa ne misle na ostale stanare u zgradi?
I ne, nije to samo sada kada su vrućine pa se i ne treba biti vani po danu, to traje već više od godinu. Otkako je prohodala.
Nje dijete krivo, ali fakat nije svako sposoban da ima djecu, pogotovo u urbanoj zajednici.
Stanari u stanu ispod su već napravili konstrukciju za montiranje zvučnika na plafon, okrenutih prema stanu iznad...
No, kod nas, jos nije izvodljivo,. ali vani imaju naselja gdje su npr----- samo iznad 55 godina.
Treba svako po zelji, ali onda se moraju odluciti za kucu, ili se pridzavati kucnog reda.
No sta, kada se zalish, nasa omiljena recenica je - jel' ti mislish da ja uzivam sto ne mogu sa spavam, dijete mi bolesno itd, skace povazdan ...
..
-
Hakiz
#26209 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Snimiće se tutnjava njihovog djeteta, pa im kroz zvučnike biti vraćena nazad
Nije to kod mene, kod mene su stariji ljudi i samo 10 stanova i nema takvih problema. Lako se dogovorimo, i ja sam kao klinac od roditelja naučio kako da ne smetam drugima. Tako i druge komšije nauče svoju djecu i mi smo OK.
Ali, kada ti svaku noć u 11, 12 dijete u stani iznad kao da igra košarku a ti moraš ustati u 5 da odeš na posao, strpljenje se lako gubi. Nije dan problem, po danu su ljudi na poslu a i po danu neka skače koliko hoće. Međutim, dijete je kao ludo, za vikend kada su ovi kući, dijete ne prestaje da skače, i izgleda da nikada nije vani. A energiju mora negdje potrošiti. Otuda i ona napomena da kao da im je zabranjeno dijete izvoditi vani, dijete je kako se čini stalno zatvoreno u kući.
I iako si svjestan da dijete nije krivo, ti moraš spavati.
Pokušali su ljudi da sjednu sa komšijama odozgo i dogovore se, ali ovi ne otvaraju vrata. Tako da se ne može ni razgovarati.
Pa kada im udare tuk na utuk, možda će ovi odozgo sići da se žale, i onda se možda dogovore. Ili pobiju.
Neka zovnu centar za socijalni rad i kažu da im se čini da je dijete maltretirano, stalno vrišti i plače.
Traje to.
Koliko neko može imati strpljenja i razmijevanja?
Nije to kod mene, kod mene su stariji ljudi i samo 10 stanova i nema takvih problema. Lako se dogovorimo, i ja sam kao klinac od roditelja naučio kako da ne smetam drugima. Tako i druge komšije nauče svoju djecu i mi smo OK.
Ali, kada ti svaku noć u 11, 12 dijete u stani iznad kao da igra košarku a ti moraš ustati u 5 da odeš na posao, strpljenje se lako gubi. Nije dan problem, po danu su ljudi na poslu a i po danu neka skače koliko hoće. Međutim, dijete je kao ludo, za vikend kada su ovi kući, dijete ne prestaje da skače, i izgleda da nikada nije vani. A energiju mora negdje potrošiti. Otuda i ona napomena da kao da im je zabranjeno dijete izvoditi vani, dijete je kako se čini stalno zatvoreno u kući.
Pokušali su ljudi da sjednu sa komšijama odozgo i dogovore se, ali ovi ne otvaraju vrata. Tako da se ne može ni razgovarati.
Pa kada im udare tuk na utuk, možda će ovi odozgo sići da se žale, i onda se možda dogovore. Ili pobiju.
Neka zovnu centar za socijalni rad i kažu da im se čini da je dijete maltretirano, stalno vrišti i plače.
Traje to.
-
moonca
#26210 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne vjerujem da im vjera zabranjuje izvoditi djecu u setnju, niti da ce neku djecu setnja umiriti.
Vidjam, kad odem u posjetu prijateljima - jedno dijete super, drugo po lusteru hoda.. jednostavno nema objasnjenja- ili ima - dijete ima poremecaj koji se ne tretira.. .
.....
Vidjam, kad odem u posjetu prijateljima - jedno dijete super, drugo po lusteru hoda.. jednostavno nema objasnjenja- ili ima - dijete ima poremecaj koji se ne tretira.. .
.....
- pustopoljina
#26211 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ako nece da otvore, zalijepite pismo na vrata.Hakiz wrote:Snimiće se tutnjava njihovog djeteta, pa im kroz zvučnike biti vraćena nazad![]()
Traje to.
Napisite im tacno tako- zasto ne izvodite djecu napolje? Nisu to macke...
Zovite policiju, eto i centar za socijalni rad.
Navalite im se na kosti i oni ce djecu premlatiti ako treba, ali vi cete moci spavati. Izvesti ih tesko da ce. Krasno.
Prvo cedulja, onda policija, onda centar za socijalni rad...
Meni je to bezveze...al to tvoje sa zvucnicima je ko iz djure genijalca, bgm
Izgrmis i djeca opet mig-mig
- pustopoljina
#26212 Re: Popularne stvari koje ne kontam
I nikad ne mogu djeca smetati kao odrasli idioti.
-
zrakomlat
#26213 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Za dijete u tim godinama ne vjerujem da ima pravilo, iako je vehbija u pitanju, al ga nema ko izvesti jer pravilo garant ima za hanumuHakiz wrote:..............
......
...
-
zrakomlat
#26214 Re: Popularne stvari koje ne kontam
otaj radalibaba_i_30_godina wrote:ma najgore su bile one bombonjere što su se masovno dijelile i raznosile od jedne ka drugoj kući. one ogromne kutije sa likovima neke ženske sa šeširom i slično.animals wrote:da bas sam ih mrzio..pustopoljina wrote:[
Da da![]()
Al' uvijek borovnica, kao, to je najbolji sok.
A kad vidis napolitanke od limuna, odmah znas da te ne vole
volio sam onaj mijesani keks..
ali bio skup, ai rijetko ga ko donosio..

- vjeshalica
#26215 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Eto samo vehabijska djeca skaču po stanovima i samo su vehabije nesposobni i bezobrazni da vaspitaju djecu....valjda te sramota reći da su to obični ljudi pa si se zakačio za taj vehabizam da malo konkretnije opišeš taj problemHakiz wrote:
da nije vehabija u pitanju,ne znam bil opisao seljačkog prosječnog međeda koji je kupio stan i misli da je sam u zgradi dok mu djeca prolamaju podove na razne načine????
-
moonca
#26216 Re: Popularne stvari koje ne kontam
hm .da ...ali sada oni krse zakon.Stanari u stanu ispod su već napravili konstrukciju za montiranje zvučnika na plafon, okrenutih prema stanu iznad...
- славянин
#26217 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Naskrabaj sta na papiric da lici na arapski i zakaci na vrata - mozda ga prepadne jer mislit ce da su sihiri ili sta pa ce skontat da je situacija postala ozbiljnaHakiz wrote:Snimiće se tutnjava njihovog djeteta, pa im kroz zvučnike biti vraćena nazad![]()
Traje to.
- insomnia78
#26218 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Vehabije ne vjeruju u to
- славянин
#26219 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pa daj kakvu ideju bagete , sta bi ih prepaloinsomnia78 wrote:Vehabije ne vjeruju u to
- insomnia78
- славянин
#26221 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Dobra ideja
Eto isprintaj ovo:

I na vrata, ako to ne pomogne ne znamo sta ce
Eto isprintaj ovo:
I na vrata, ako to ne pomogne ne znamo sta ce
- Cherry-Cherry
#26222 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Imam i ja idiote sa nevaspitanim idiotom iznad mene. Igra fudbal po čitav dan u stanu. Nikad ne izlazi u park sa drugom djecom. Ja im okrenem usisivač na plafon.
- pustopoljina
#26223 Re: Popularne stvari koje ne kontam
svjesna si da zakoni fizike rade protiv tebeCherry-Cherry wrote:Imam i ja idiote sa nevaspitanim idiotom iznad mene. Igra fudbal po čitav dan u stanu. Nikad ne izlazi u park sa drugom djecom. Ja im okrenem usisivač na plafon.
fakat mi je zao, iako se smijem...malo sam happy sto nemam nikog nad glavom
-
moonca
#26224 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ma, dijete na sjedistiu iza, u avionu- lijeci sve fobije od letenja...
..oh ...
..oh ...
- animals
#26225 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Sreca ja ti problema nemam..nikoga ne cujem..Cherry-Cherry wrote:Imam i ja idiote sa nevaspitanim idiotom iznad mene. Igra fudbal po čitav dan u stanu. Nikad ne izlazi u park sa drugom djecom. Ja im okrenem usisivač na plafon.
ulica mirna, susjedi kulturni..
sad sjedim na terasi i uzivam..mir i tisina..