Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#21801 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by kakavdanakneiskustvu »

wewa wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:ne kontam jednu stvar,s koliko godina u americi djeca smiju poceti voziti auto,gledam njihove serije,filmove,jedva u srednju školu kao ide a vec vozaju auta
sa 16 godina imaju pravo polagati vozacki, a obuku mogu zapoceti i ranije

i sa 16 već smiju voziti auta?
In several jurisdictions in the United States and Canada, drivers can be as young as 14.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_c ... riving_age[/quote]
:thumbup:
djevojka bez imena

#21802 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by djevojka bez imena »

developer10 wrote:
djevojka bez imena wrote:Ne kontam izjave tipa: preporučite mi zubara, koji radi vrhunski al da nije skup, preporučite extra stolara al da nije skup, tražim super krojači u da sesije top haljinu sa slike, po mjerama, da prilagodi meni al DA NIJE SKUPO!

E pa ne moze, extra, super, top, a da se ne plati, ne ide to tako. :-)
Ispada da je visoka cijena garant kvaliteta? Priznaces da nije. Razumijem ljude koji se tako raspituju. Ako ima takav neki (svako pravilo ima izuzetaka), zasto da ne saznam za njega i bas njemu povjerim posao?
Obzirom sa sam navela primjere koji podrazumijevaju zanatske usluge, a prema mom iskustvu, ako hoćeš dobrog majstora za bilo sta, koji radi kvalitetnim materijalima, e onda takvog prvo treba naći, malo ih je, a zatim i pristojno platiti. Post sam napisala jer sam svakodnevno u prilici da pročitam stvari koje sam navela. Sokiralo me kad sam pročitala da je neka krojačica ručno uradila nesto za samo 10 KM. Rad je, bar prema slici, zaista impozantan, ali ne razumijem kako neko za nesto tako može da plati tako malo, ili da ne nagradi taj rad i trud. Ljudi bi da im se radi za džaba, i jos se hvale time. Nadju ljude koji su u lošoj situaciji, gledaju da zarade koliko god, pa ih iskorištavaju. P0
Nisrin

#21803 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Nisrin »

A: Koja je cijena?
B: INBOX!

I TAKO SVEEE ZIVO, po 100 ljudi moraju pitati da bi ovi napisali inbox...
Logovan

#21804 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Logovan »

Nisrin wrote:A: Koja je cijena?

I šta s tim? :? Inbox
FreakyStyley

#21805 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by FreakyStyley »

Moze zamiena za golf2,,poz
Laertes

#21806 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Laertes »

wewa wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:ne kontam jednu stvar,s koliko godina u americi djeca smiju poceti voziti auto,gledam njihove serije,filmove,jedva u srednju školu kao ide a vec vozaju auta
Ali zato ne smiju piti do 21.
Logovan

#21807 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Logovan »

Laertes wrote: Ali zato ne smiju piti do 21.
Tako bih i ja kod nas stavio.
zforumas

#21808 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by zforumas »

Logovan wrote:
Laertes wrote: Ali zato ne smiju piti do 21.
Tako bih i ja kod nas stavio.
Smiju piti al' ne smiju kupiti :mrgreen:
djevojka bez imena

#21809 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Izgleda čitamo isto štivo :mrgreen:
djevojka bez imena

#21810 Re: Popularne stvari koje ne kontam

uglavnomja wrote:

dosla rodica iz dijaspore, nesto joj se djetetu oko upalilo i ona naravno na google i prvo, razvikano, napucano ... i to u centru ...ode i plati bruku para za pregled

a

Pa na sta se Žališ? Nije obavila pregled kako treba? Ili jeste al nije djetetu bilo ništa strašno pa ti zao para? :lol:

Sta je trebala dr, da djetetu opali neku strasnu dijagnozu, pa da to bude opravdanje za cijenu. Svaki ljekar ima svoj cjenovnik, trazio si i dobio.
pustopoljina

#21811 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by pustopoljina »

djevojka bez imena wrote:
uglavnomja wrote:

dosla rodica iz dijaspore, nesto joj se djetetu oko upalilo i ona naravno na google i prvo, razvikano, napucano ... i to u centru ...ode i plati bruku para za pregled

a

Pa na sta se Žališ? Nije obavila pregled kako treba? Ili jeste al nije djetetu bilo ništa strašno pa ti zao para? :lol:

Sta je trebala dr, da djetetu opali neku strasnu dijagnozu, pa da to bude opravdanje za cijenu. Svaki ljekar ima svoj cjenovnik, trazio si i dobio.
Pa sta ce?
Nije osigurana, nema bh knjizicu...ides platiti...doduse, trebala je vas pitati koji je doktor dobar...al' mora privatno ici kako god okrenes.
pustopoljina

#21812 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by pustopoljina »

djevojka bez imena wrote:

Izgleda čitamo isto štivo :mrgreen:
Ja bih tog nekog pitala- ti to neki neozbiljan co'jk?!
djevojka bez imena

#21813 Re: Popularne stvari koje ne kontam

pustopoljina wrote: Pa sta ce?
Nije osigurana, nema bh knjizicu...ides platiti...doduse, trebala je vas pitati koji je doktor dobar...al' mora privatno ici kako god okrenes.

Koliko ja vidim nije pitanje kvaliteta, ni doktora ni pregleda, već visoka cijena. Pa ako je uradila pregled kako treba, i na to nema prigovora, a cijena se zna unaprijed, sta je problem? Pitam se, da je bila neka teza dijagnoza, a ne obična iritacija oka, da li bi se uopšte pisalo o cijeni?
moonca

#21814 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by moonca »

Vaznije je ne pokazati da si 'dijaspora' inace ces biti odran ko zecov. :-) :lol:

A kvalitet dr-eh, zavisi koga pitas. :zoka:
pustopoljina

#21815 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by pustopoljina »

moonca wrote:
Vaznije je ne pokazati da si 'dijaspora' inace ces biti odran ko zecov. :-) :lol:

Pa koliko god da te u bosni oderu, ne placas sigurno 150 eur pregled (doktorski honorar privatno, neosiguran).
Ja bih uvijek rodbinu i raju pitala koji im je doktor ok, ako bih isla kod nas...oni ih znaju, ja ne.
Mada..jednog, po kojem su drvlje i kamenje...covjek je bio fer dovoljno da kaze da ne zna i da da par imena koja mozda znaju...a drugi super izvikan, previdi rak pri operaciji...otkrili ga, kad je bio vec recidiv...
moonca

#21816 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by moonca »

pustopoljina wrote:
moonca wrote:

Pa koliko god da te u bosni oderu, ne placas sigurno 150 eur pregled (doktorski honorar privatno, neosiguran).
Ja bih uvijek rodbinu i raju pitala koji im je doktor ok, ako bih isla kod nas...oni ih znaju, ja ne.
Mada..jednog, po kojem su drvlje i kamenje...covjek je bio fer dovoljno da kaze da ne zna i da da par imena koja mozda znaju...a drugi super izvikan, previdi rak pri operaciji...otkrili ga, kad je bio vec recidiv...
Zavisi koji dr ti treba. Ako je neki rutinski pregled i ok, ako sumnjas na nesto ozbiljno, radije u zemlju gdje zivis to obaviti.

jedne godine sam imala problem sa stomakom, tek dosla, voda sta li ... :-) --otisla do apoteke, objasnila koji je problem -dala mi tablete -super.
triconja

#21817 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by triconja »

moonca wrote:
Zavisi koji dr ti treba. Ako je neki rutinski pregled i ok, ako sumnjas na nesto ozbiljno, radije u zemlju gdje zivis to obaviti.

jedne godine sam imala problem sa stomakom, tek dosla, voda sta li ... :-) --otisla do apoteke, objasnila koji je problem -dala mi tablete -super.
Kakve ima veze doktor sa farmaceutom? Opet promasaj haman :mrgreen:
moonca

#21818 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by moonca »

triconja wrote:
moonca wrote:

Ne znam, mada su oni svi u nekim rodbinskim vezama. Toplo, jedni druge preporucuju. :-)
insomnia78

#21819 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by insomnia78 »

kakavdanakneiskustvu wrote:
wewa wrote:

i sa 16 već smiju voziti auta?
U Fr mozes poceti vec sa 15 ali uz pratnju negog ko nije pocetnik odnosno da ima vozacku najmanje pet godina. Naravno moras obavjestiti i osiguranje, mislim da se i doplati nesto
Auto mora biti obiljezeno naljepnicom
Image
uglavnomja

#21820 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by uglavnomja »

pustopoljina wrote: Nije osigurana, nema bh knjizicu...ides platiti...doduse, trebala je vas pitati koji je doktor dobar...al' mora privatno ici kako god okrenes.
u sanasi za 50 km totalni pregled svega, cak i mala operacija struganja nekih kvrzica - 50 km (prije par godina)
a kod ove duplo vise samo pregled

hebat ga, sefic i sad seficka su odrzavali radnju najobicnijim opticarskim radom i dobrom lokacijom, odredjivanjem dioptrije i prodajom razvikanih maraka naocala i sociva
ovaj strucni oftamoloski rad je bio usput, oni su zadnji gdje treba otici ako treba doktor :-?
ali su im zato cijene uvijek bile :-)
moonca

#21821 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by moonca »

U Sarajevu su jeftine masaze i dosta dobre.
insomnia78

#21822 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by insomnia78 »

Jel ima i sa happy andom?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#21823 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Velkoski »

Da ima ne bi bilo ovoliko frustriranih forumaša i forumašica :D
MarlboroGold

#21824 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by MarlboroGold »

Samo all inclusive :D
djevojka bez imena

#21825 Re: Popularne stvari koje ne kontam

triconja wrote:
moonca wrote:

Kako nema? Pa sto bi se mučili i išli doktorima, ta oni i onako ništa ne znaju, a oni koji malo znaju su pak preskupi. Zato, apotekari znaju, naravno! :mrgreen:
Post Reply