Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ovo_mi_je_nick

#19526 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ovo_mi_je_nick »

Cijena po dogovoru pa kad se kreneš gogovarat kaže fiksno ti je xx,xx KM :lol: :lol: :lol: ili ljudi boluju da im neko piše i da ih zove ili kontaju da će neko reći 10 x veću cijenu pa da zeca uhvate za rep.
Tomahawk11
Globalni moderator

#19527 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Tomahawk11 »

A ima i ono koja je zadnja cijena, pa kad mu kažeš i dogovoriš se, da završiš posao, koliko ćeš još spustiti :?
I to obično bude neki što se busa u prsa ''ja postim Ala'a mi'' :roll:
dječak sa šibicama

#19528 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dječak sa šibicama »

Ove neke zeneBiH, po tviterima, to ufurano, to umisljeno, to feminizam, to nadrkano, ko da zlatna govna kenjaju.
славянин

#19529 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by славянин »

dječak sa šibicama wrote:Ove neke zeneBiH, po tviterima, to ufurano, to umisljeno, to feminizam, to nadrkano, ko da zlatna govna kenjaju.
Jet set :D vidis bolan da se louis vuitton torbe nosaju na sve strane :D
S4mpion

#19530 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by S4mpion »

ovo_mi_je_nick wrote:Cijena po dogovoru pa kad se kreneš gogovarat kaže fiksno ti je xx,xx KM :lol: :lol: :lol: ili ljudi boluju da im neko piše i da ih zove ili kontaju da će neko reći 10 x veću cijenu pa da zeca uhvate za rep.
A ima tu dosta i do kupaca, fakat znaju bit' bezobrazni, baš moraš bit' oštar u pregovorima i započet' ih sa "fiksnom" cijenom, nanjuše li da si fleksibilan, gotov si. :mrgreen:
djevojka bez imena

#19531 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by djevojka bez imena »

славянин wrote:
dječak sa šibicama wrote:Ove neke zeneBiH, po tviterima, to ufurano, to umisljeno, to feminizam, to nadrkano, ko da zlatna govna kenjaju.
Jet set :D vidis bolan da se louis vuitton torbe nosaju na sve strane :D
Original 100% :mrgreen:
moonca

#19532 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by moonca »

S4mpion wrote:
ovo_mi_je_nick wrote:Cijena po dogovoru pa kad se kreneš gogovarat kaže fiksno ti je xx,xx KM :lol: :lol: :lol: ili ljudi boluju da im neko piše i da ih zove ili kontaju da će neko reći 10 x veću cijenu pa da zeca uhvate za rep.
A ima tu dosta i do kupaca, fakat znaju bit' bezobrazni, baš moraš bit' oštar u pregovorima i započet' ih sa "fiksnom" cijenom, nanjuše li da si fleksibilan, gotov si. :mrgreen:
Meni je dogovaranje cijene uzas.
Jel' se kod nas moze cjenkati pri kupovini novog auta?
S4mpion

#19533 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by S4mpion »

moonca wrote:
S4mpion wrote: A ima tu dosta i do kupaca, fakat znaju bit' bezobrazni, baš moraš bit' oštar u pregovorima i započet' ih sa "fiksnom" cijenom, nanjuše li da si fleksibilan, gotov si. :mrgreen:
U pravilu ne, ali vjerujem da je negdje popust moguće izvući ako znaš šta radiš, na tržištu postoje popusti o kojima niko ne priča i koje ti niko neće ponudit' ako baš ne insistiraš.
moonca

#19534 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by moonca »

S4mpion wrote:
moonca wrote:
S4mpion wrote: A ima tu dosta i do kupaca, fakat znaju bit' bezobrazni, baš moraš bit' oštar u pregovorima i započet' ih sa "fiksnom" cijenom, nanjuše li da si fleksibilan, gotov si. :mrgreen:
U pravilu ne, ali vjerujem da je negdje popust moguće izvući ako znaš šta radiš, na tržištu postoje popusti o kojima niko ne priča i koje ti niko neće ponudit' ako baš ne insistiraš.
Postoji da, menadzer moze dati popust do 10% za odjecu u robnim kucama, nisam nikada trazila ali za aute kod mene je to pravilo. Uzasan osjecaj, no godinama se naviknes i ides u kupovinu kad ti ne gori pod nogama -pa ih onda kupac uzme u 'tretman' :lol: prodavaci zuje ko komarci. :-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#19535 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Tomahawk11 »

Ne kontam koji će ti q tri fb profila :?
moonca

#19536 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by moonca »

Za razlicite profile prijatelja- da ih ne mijesa. :-) :lol:
ovo_mi_je_nick

#19537 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ovo_mi_je_nick »

S4mpion wrote:
Lako se to riješi. prodavao sam artikal za 50,00 KM. Piše kupac može li za 20 KM eto mene odmah. Reko može i za 15 ako ćeš doći. Nije nikad došao :lol: :lol: :lol:
ExNihilo

#19538 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ExNihilo »

Na piku ispliva sav hamelj mentaliteta našeg čovjeka.
ovo_mi_je_nick

#19539 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ovo_mi_je_nick »

moonca wrote:
S4mpion wrote:
Kad kupuješ nov auto, prodavac izdaje račun, plaća PDV, registrovan, porez na dohodak... na piku toga baš i nema. Kaže nova guma, samo vožena jednu sezonu :lol: :lol: :lol:
triconja

#19540 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by triconja »

ovo_mi_je_nick wrote: Kad kupuješ nov auto, prodavac izdaje račun, plaća PDV, registrovan, porez na dohodak... na piku toga baš i nema. Kaže nova guma, samo vožena jednu sezonu :lol: :lol: :lol:
Jest, i onda moras pitat ko kakvo celjade sta mu znaci jedna sezona, koliko je to godina, sta mu znaci registracija i ima ful fulova opremu i tako to. Znaci moras naucit zargone kako trgovacke tako i lokalne da te ne nacuturi puno :lol:
Logovan

#19541 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Logovan »

triconja wrote:
ovo_mi_je_nick wrote: Kad kupuješ nov auto, prodavac izdaje račun, plaća PDV, registrovan, porez na dohodak... na piku toga baš i nema. Kaže nova guma, samo vožena jednu sezonu :lol: :lol: :lol:
Jest, i onda moras pitat ko kakvo celjade sta mu znaci jedna sezona, koliko je to godina, sta mu znaci registracija i ima ful fulova opremu i tako to. Znaci moras naucit zargone kako trgovacke tako i lokalne da te ne nacuturi puno :lol:
Čitajući postove ovo mi pade napamet. :mrgreen:
ovo_mi_je_nick

#19542 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ovo_mi_je_nick »

Full fulova oprema, ni pakce, bez ulaganja, u zamjeni skuplji (pa i druga strana kad mijenja biće naravno skuplji :D ), klima ispravna-ledi.
BajramBarecula

#19543 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by BajramBarecula »

Sjedi neka zenska ispred mene u busu i sad, vadi ona telefon i dopisuje se sa nekom drugom drugaricom ako sam dobro upratio, al nije ono standardno nego slika nesto lijevo i na slici napise nesto i tako se dopisuju. Mislim jbg velik joj telefon, nisam mogo a da ne bacim pogled dva :D
Mozda ima smisla ako napisem da je ono standardno prenapucana metar nokti kilu smimke itd itd.
Jel to sad neki novi fazon ili sta li vec
triconja

#19544 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by triconja »

BajramBarecula wrote:Sjedi neka zenska ispred mene u busu i sad, vadi ona telefon i dopisuje se sa nekom drugom drugaricom ako sam dobro upratio, al nije ono standardno nego slika nesto lijevo i na slici napise nesto i tako se dopisuju. Mislim jbg velik joj telefon, nisam mogo a da ne bacim pogled dva :D
Mozda ima smisla ako napisem da je ono standardno prenapucana metar nokti kilu smimke itd itd.
Jaro ja sam taj fazon isfuro ima par godina, eee. I sta kaes nikad nisi to vidio?
BajramBarecula

#19545 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by BajramBarecula »

triconja wrote:
BajramBarecula wrote:Sjedi neka zenska ispred mene u busu i sad, vadi ona telefon i dopisuje se sa nekom drugom drugaricom ako sam dobro upratio, al nije ono standardno nego slika nesto lijevo i na slici napise nesto i tako se dopisuju. Mislim jbg velik joj telefon, nisam mogo a da ne bacim pogled dva :D
Jaro ja sam taj fazon isfuro ima par godina, eee. I sta kaes nikad nisi to vidio?
Pa nisam jbg, kontam haj ono jednu dvije slike, al za svaku poruku to je vec malo bezze :-)
Pryda

#19546 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Pryda »

S4mpion wrote:
moonca wrote:
Za malo skuplju robu, ako prodavac osjeti da se lomite pukne popust u fazonu ovo je samo za vas, samo izgledajte ozbiljno zainteresovano za kupovinu.
Jedan pro tip: kad kupujete online stavite u korpu sta zelite i nakon odredjenog vremena sto ne obavite kupovinu obavezno stize kupon za popust na mail. Znalo je biti i po 50%. :thumbup:
triconja

#19547 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by triconja »

BajramBarecula wrote: Pa nisam jbg, kontam haj ono jednu dvije slike, al za svaku poruku to je vec malo bezze :-)
Zavisi ko je sa druge strane :lol:
paladinka

#19548 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by paladinka »

Kad se placa sa kesom kod vece sume se najcese moze dobiti popust , samo se mora pitati.
moonca

#19549 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by moonca »

Pryda wrote: Jedan pro tip: kad kupujete online stavite u korpu sta zelite i nakon odredjenog vremena sto ne obavite kupovinu obavezno stize kupon za popust na mail. Znalo je biti i po 50%. :thumbup:
Nije mi se to nikada desilo a jeste da mi se ta stvar prodala. :sad: :roll:
Logovan

#19550 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Logovan »

Ne kontam :lol: :lol: :lol:
Image
Post Reply