E bas cu potraziti to, jer vec mi je dosta, tocno se ne sjecam kad mi je zadnji put nos bio prohodanmale_okice wrote:meni je i malenoj pomogao onaj immunoglukan.
posto smo isto tako cijeli oktobar i nov bile bolesne, upale grla, temp itd...onda sam njoj kupila sirup a sebi kapsule, pile smo 2mjeseca kako su nam preporucile u apoteci, i evo stvarno sad zasad nije se vracala prehlada a jos su oko nas i drugi gripali tako da eto
Popularne stvari koje ne kontam
- annoy
#14601 Re: Popularne stvari koje ne kontam
- dobar osjecaj
#14602 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ja razumijem. To je sigurno bila jedinstvena prilika za ovaj dio planete i ljude koji su tada živjeli ovdje, da dožive nešto takvo. Neće se ponoviti ni prilika a ni okolnosti života u to vrijeme. Ja razumijem da ti ako nisi živjela u to vrijeme ne možeš imati nikakvo kolektivno sjećanje i ponos. Razumijem da ti je to tek jedan podatak iz istorije. I nije baš da se ništa ne razmišlja o organizaciji sličnih događaja pa makar manjeg obima. Za godinu dana ćemo biti domaćini EYOF-a. Dabogda da sve organizujemo na kakvom-takvom nivou podijeljene zemlje i rasparčanih identiteta:male_okice wrote:ne razumijem zasto se ljudi toliko kace na tu olimpijadu. proslo je 30 godina od nje...jel moramo stalno samo spominjati sta je bilo tako dobro u proslosti, kao da otad nije bila nijedna druga olimpijada u bilo koje drugom gradu vjerovatno cak i bolje organizovana od one Sarajevske...
sta vise jos je gore sto je upitno hocemo li ikad vise imati priliku bilo sta slicno organizovati, sanse su vrlo male i umjesto da se potegne to pitanje samo se velica nesto sto je proslo i sto se vise nece nikad ponoviti.
Code: Select all
http://www.eyof.org/2019-winter-sarajevo/-
Bodkin
#14603 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Mozda zato sto smo je uspjeli organizovati dok je danas vrhunac korida.male_okice wrote:ne razumijem zasto se ljudi toliko kace na tu olimpijadu. proslo je 30 godina od nje...jel moramo stalno samo spominjati sta je bilo tako dobro u proslosti, kao da otad nije bila nijedna druga olimpijada u bilo koje drugom gradu vjerovatno cak i bolje organizovana od one Sarajevske...
sta vise jos je gore sto je upitno hocemo li ikad vise imati priliku bilo sta slicno organizovati, sanse su vrlo male i umjesto da se potegne to pitanje samo se velica nesto sto je proslo i sto se vise nece nikad ponoviti.
A i pitanje nema smisla. Sto slavimo rodjendane? Ili godisnjice?
- uglavnomja
#14604 Re: Popularne stvari koje ne kontam
norvezani svake olimpijske godine ( a i cesce) spominju olimpijadu u lillehammeru 1994. i pustaju snimke i tu je i huan antonio samaranch kako kaze: ovo je najbilje organizovana olimpijada IKADA
i tako je zovu, najbolje organizovana olimpijada
i ljudi se ponose time, sa razlogom
kao sto i mi imamo razlog da se ponosimo najbolje orrganizovanom olimpijadom do tada
a oni imaju sansi da dobiju novu, puno vise nego mi
plus sto nas ima koji se sjecamo uzivo
kao sto i mi imamo razlog da se ponosimo najbolje orrganizovanom olimpijadom do tada
- Zejnep
#14605 Re: Popularne stvari koje ne kontam
uglavnomja wrote:norvezani svake olimpijske godine ( a i cesce) spominju olimpijadu u lillehammeru 1994. i pustaju snimke i tu je i huan antonio samaranch kako kaze: ovo je najbilje organizovana olimpijada IKADA
Ne znam zašto nekom to smeta?
a muhanata naroda
- sheilak
#14606 Re: Popularne stvari koje ne kontam
problem sto sarajevo vise ne njeguje tradiciju olmpijskog grada. na zalost, sada njeguje neke druge tradicije i u njemu zive ljudi koji njeguju te neke druge tradicije poput koride, (sitno) mafijaskih obracuna, nargila barova, etc.Bodkin wrote:Mozda zato sto smo je uspjeli organizovati dok je danas vrhunac korida.male_okice wrote:ne razumijem zasto se ljudi toliko kace na tu olimpijadu. proslo je 30 godina od nje...jel moramo stalno samo spominjati sta je bilo tako dobro u proslosti, kao da otad nije bila nijedna druga olimpijada u bilo koje drugom gradu vjerovatno cak i bolje organizovana od one Sarajevske...
no, istina je da sarajevo zivi od stare slave, kao u nekom snu stalno ponavlja kako je nekad to sve lijepo bilo, kao da nije proslo od tada vise od 30 god i ne cineci nista da gradi nove stvari na temeljima stare slave.
- triconja
#14607 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Kae ovogodisnja sezona gripe jebenija nego one prijasnje, i u americi i u europi. E sad ono sto ne kontam je sto je ovogodisnja toliko "specijalna" da je jaca od prijasnjih?
- Bluemore
#14608 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Zato sto jr farmanindistrija pripremila nove proizvode sa jos boljim marzamatriconja wrote:Kae ovogodisnja sezona gripe jebenija nego one prijasnje, i u americi i u europi. E sad ono sto ne kontam je sto je ovogodisnja toliko "specijalna" da je jaca od prijasnjih?
-
developer10
#14609 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Teoreticar zavjere?Bluemore wrote:Zato sto jr farmanindistrija pripremila nove proizvode sa jos boljim marzamatriconja wrote:Kae ovogodisnja sezona gripe jebenija nego one prijasnje, i u americi i u europi. E sad ono sto ne kontam je sto je ovogodisnja toliko "specijalna" da je jaca od prijasnjih?
- triconja
#14610 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Bluemore wrote:Zato sto jr farmanindistrija pripremila nove proizvode sa jos boljim marzamatriconja wrote:Kae ovogodisnja sezona gripe jebenija nego one prijasnje, i u americi i u europi. E sad ono sto ne kontam je sto je ovogodisnja toliko "specijalna" da je jaca od prijasnjih?

Al haj eto hoce da farmaceutika testira nove tablete, zar nije lakse testirati na mentalnim bolesnicima i ratnim zarobljenicima? Ni jednih ni drugih ne manjka a sansa da se otkrije je jednaka nuli. Gledaj u sirem smislu koliko ce biti gubitak zbog pada proizvodnje u svijetu? Odose pare ko kad ubacis u turbe, a nikakve koristi.
- Bluemore
#14611 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ma kakav teoreticardeveloper10 wrote:Teoreticar zavjere?Bluemore wrote:Zato sto jr farmanindistrija pripremila nove proizvode sa jos boljim marzamatriconja wrote:Kae ovogodisnja sezona gripe jebenija nego one prijasnje, i u americi i u europi. E sad ono sto ne kontam je sto je ovogodisnja toliko "specijalna" da je jaca od prijasnjih?![]()
Prakticar
- male_okice
#14612 Re: Popularne stvari koje ne kontam
sheilak wrote:problem sto sarajevo vise ne njeguje tradiciju olmpijskog grada. na zalost, sada njeguje neke druge tradicije i u njemu zive ljudi koji njeguju te neke druge tradicije poput koride, (sitno) mafijaskih obracuna, nargila barova, etc.Bodkin wrote:Mozda zato sto smo je uspjeli organizovati dok je danas vrhunac korida.male_okice wrote:ne razumijem zasto se ljudi toliko kace na tu olimpijadu. proslo je 30 godina od nje...jel moramo stalno samo spominjati sta je bilo tako dobro u proslosti, kao da otad nije bila nijedna druga olimpijada u bilo koje drugom gradu vjerovatno cak i bolje organizovana od one Sarajevske...
no, istina je da sarajevo zivi od stare slave, kao u nekom snu stalno ponavlja kako je nekad to sve lijepo bilo, kao da nije proslo od tada vise od 30 god i ne cineci nista da gradi nove stvari na temeljima stare slave.
e pa bas to. mislim nije problem spomenuti olimpijadu i reci bila je, bilo je super...ali o tome pricati kao da je bilo jucer ili da je u trenutno u toku mi je vise dosadilo. zar ne bi bilo bolje da se kaze idemo ka tome da za 10 godina barem opet budemo domacini a ne fokusirati se na dogadjaj koji je bio prije 34 godine i glorifikovati ga toliko i konstantno kao pokvarena ploca? ponekad je sav ovaj narod kao pokvarena ploca samo se zivi u proslosti i Jugolsavija ovo jugoslavija ono ali meni bas to bratstvo i jedinstvo nije bas toliko fino imajuci u vidu da su sva ta "braca" jedna druge klala 92 bez imalo problema.
- male_okice
#14613 Re: Popularne stvari koje ne kontam
imas sirup i imas kapsule. oko 30 KM je sirup, ja sam malenoj kupovala sirup sebi kapsule.annoy wrote:E bas cu potraziti to, jer vec mi je dosta, tocno se ne sjecam kad mi je zadnji put nos bio prohodanmale_okice wrote:meni je i malenoj pomogao onaj immunoglukan.
posto smo isto tako cijeli oktobar i nov bile bolesne, upale grla, temp itd...onda sam njoj kupila sirup a sebi kapsule, pile smo 2mjeseca kako su nam preporucile u apoteci, i evo stvarno sad zasad nije se vracala prehlada a jos su oko nas i drugi gripali tako da eto
- triconja
#14614 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Kakav sirup, kakvi bakraci, bolje uzet luka i jest ga ko jabuku, jer i luk poboljsava imunitet.
- Zejnep
#14615 Re: Popularne stvari koje ne kontam
triconja wrote:Kakav sirup, kakvi bakraci, bolje uzet luka i jest ga ko jabuku, jer i luk poboljsava imunitet.
i onda međ narod
- triconja
#14616 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Od dva zla manje iznosis medj narod. Bolje i da ti smrdi iz usta na luk nego da im preneses gripu i da ih zajebes da moraju lezat dvije sedmice.Zejnep wrote:triconja wrote:Kakav sirup, kakvi bakraci, bolje uzet luka i jest ga ko jabuku, jer i luk poboljsava imunitet.
i onda međ narod![]()
![]()
- Zejnep
#14617 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ma jatriconja wrote:Od dva zla manje iznosis medj narod. Bolje i da ti smrdi iz usta na luk nego da im preneses gripu i da ih zajebes da moraju lezat dvije sedmice.Zejnep wrote:triconja wrote:Kakav sirup, kakvi bakraci, bolje uzet luka i jest ga ko jabuku, jer i luk poboljsava imunitet.
i onda međ narod![]()
![]()
- ultima_palabra
#14618 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Bolje prdnut nego da te stomak boli.
- Laertes
#14619 Re: Popularne stvari koje ne kontam
An apple a day keeps the doctor away.
And onion a day keeps everybody away.
-
Bodkin
#14620 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Boldano 100% tacnosheilak wrote:problem sto sarajevo vise ne njeguje tradiciju olmpijskog grada. na zalost, sada njeguje neke druge tradicije i u njemu zive ljudi koji njeguju te neke druge tradicije poput koride, (sitno) mafijaskih obracuna, nargila barova, etc.Bodkin wrote:Mozda zato sto smo je uspjeli organizovati dok je danas vrhunac korida.male_okice wrote:ne razumijem zasto se ljudi toliko kace na tu olimpijadu. proslo je 30 godina od nje...jel moramo stalno samo spominjati sta je bilo tako dobro u proslosti, kao da otad nije bila nijedna druga olimpijada u bilo koje drugom gradu vjerovatno cak i bolje organizovana od one Sarajevske...
Drugi pasus je isto tacan ali ne vidim nista cudno da su ljudi ponosni na olimpijadu. Cijeli svijet slavi svoje prosle uspjehe. Ne vidim zadto mi ne bi trebali
- uglavnomja
#14621 Re: Popularne stvari koje ne kontam
to je ono kao cv
hipoteticki u nekom periodu svoje karijere si bio sef u dobroj firmi, sticajem okolnosti apliciras na neku nizu poziciju - normalno da ces staviti i sefovsko mjesto u cv
a i licno je to neka satisfakcija, nema ko nije spominjao neki bivsi bolji posao, platu, radno okruzenje ...
- Zejnep
#14622 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pa ne možeš od hejtera pomenut ni S od Sarajeva. 
- triconja
#14623 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Sad odjednom luk jest postalo aman a svako bosansko jelo u sebi ima pofino lucine.Laertes wrote:An apple a day keeps the doctor away.
-
bluesjunior
#14624 Re: Popularne stvari koje ne kontam
pa nije isto kad je skuhan i kad je sirov...triconja wrote:Sad odjednom luk jest postalo aman a svako bosansko jelo u sebi ima pofino lucine.Laertes wrote:An apple a day keeps the doctor away.
- sheilak
#14625 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ok je biti ponosan na postignuca i to i isticati, ali treba biti i realan kad su se ta postignuca desila. ako upotrijebimo analogiju od @uglavnomja, onda cemo u cv navesti da smo negdje bili sef, ali to nece biti toliko efektno ako je sefovska pozicija bila jedina i ako je bila prije 34 godine. I ako od tada nisi bas puno postigao. i ako od statusa sefa vise nije nista ostalo.Bodkin wrote:Boldano 100% tacnosheilak wrote:
problem sto sarajevo vise ne njeguje tradiciju olmpijskog grada. na zalost, sada njeguje neke druge tradicije i u njemu zive ljudi koji njeguju te neke druge tradicije poput koride, (sitno) mafijaskih obracuna, nargila barova, etc.
Drugi pasus je isto tacan ali ne vidim nista cudno da su ljudi ponosni na olimpijadu. Cijeli svijet slavi svoje prosle uspjehe. Ne vidim zadto mi ne bi trebali
olimpijada se treba staviti u realan kontekst, spomenuti da, istaknuti da sarajevo jeste olimpijski grad, ali ne hvaliti se time u ovolikoj mjeri, ne svoditi sa samo na to, pogotovo jer je olimpijska struktura u velikoj mjeri unistena i jer se nista ne radi na njenoj rekonstrukciji (mislim, ako je sarajevu vec toliko bitno da je olimpijski grad). niti se ide dalje, niti se radi na pripremanju neke nove olimpijade, kako je to spomenula @maleokice.
sarajevo je zapelo negdje u svom zlatnom dobu 80tih i po pitanju i olimpijade (i jugonostalgije) i sve to djeluje nekako tuzno, a dalje nas nikud ne vodi. i dosadno je.
btw ne kontam jugonostalgiju, nedostatak nekog realanog pristupa i realnog (realno-kritickog) stava o bivsoj drzavi, dakle, niti pljuvanje, ali niti prenaivno glorificiranje.