Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Mega Man X

#14301 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Mega Man X »

Kora.. :cry:

Ne mogu od jabuke da je pojedem jer mi se gadi, a kamoli ovo. :lol:
pustopoljina

#14302 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by pustopoljina »

Mega Man X wrote:Kora.. :cry:

ne kontam da se nekome gadi kora od jabuke :lol:
a ne kontam ni one koji kupe grozdje i onda ispljunu i kozu od bobe i sjemenku i pojedu samo ono ljigavo :-) :lol:
uglavnomja

#14303 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by uglavnomja »

pustopoljina wrote:

a ne kontam ni one koji kupe grozdje i onda ispljunu i kozu od bobe i sjemenku i pojedu samo ono ljigavo :-) :lol:

sve jabuke po prodavnicama su tretirane necim izvana, namazane, cesto budu masne :roll:

nemam nikakvu zelju da to jedem :run:

jabuka ubrana sa grane :thumbup:
Logovan

#14304 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Logovan »

pustopoljina wrote:ne kontam zasto bi neko pravio banane sa jestivom korom?
najbolja stvar kod banane je da se moze ponijeti svuda, da se ne mora oprati, da je dovoljno oguliti i da ti za to ne treba nikakav noz, mozes dati malom djetetu, mozes dati starom covjeku, da se ne mislis hoce li se udaviti dok jede...
zasto bi neko pravio banane sa jestivom korom?
da bi ih brze obradio u industriji, gastronomiji? da se moram misliti je li oprano ili nije? da imas sta duze zvakati?
Pa profit. :D Pojavi se nešto novo u svijetu i onda svi kupuju i eto para.
Zejnep

#14305 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Zejnep »

Ovo:
Image

im nije uspjelo :-)
djevojka bez imena

#14306 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by djevojka bez imena »

I jest glupost :-)
uglavnomja

#14307 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by uglavnomja »

u skandinaviji samo se ovakvi krastavci mogu kupiti u domacim prodavnicama, u plastici, iste duzine, tezine i prodaju se na komad, oko 3 km jedan ... cca 400-500 gr, 40-50 cm dugi

a ukus :cry: voda ... i cim se otvori plastika - sve sto se ne pojede iz prvog puta se moze baciti

Image

srecom postoje turske radnje sa krastavcima iz turske, isti k'o nasi, prirodni i nejednaki :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#14308 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Tomahawk11 »

Ovi sa slike se mogu samo u jednu svrhu upotrijebiti :mrgreen:
Zejnep

#14309 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Zejnep »

Tomahawk11 wrote:Ovi sa slike se mogu samo u jednu svrhu upotrijebiti :mrgreen:
:lol:
zippoo87

#14310 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by zippoo87 »

uglavnomja wrote:
pustopoljina wrote:

sve jabuke po prodavnicama su tretirane necim izvana, namazane, cesto budu masne :roll:

kupovne jabuke se prscu voskom,da zadrze sjaj i da manje gube vodu,tj. da ne vehnu
ja kupovnu pod obavezno ogulim...a prije tooga,deterdzentom operem jabuku,da skinem vosak

sreca pa imam i domace...obicno ih imam i tokom cijele godine,ostavim u podrumu i budu do februara bez problema ali ove godine sam sve preradio u sok,pa sada sok pijem :D

sve kupovno je smece...jer da bi postigao odredjenu kolicinu,moras tretirati gnojivima i prskati svim i svacim
kod nas je prirodno uzgojeno voce i povrce prejeftino...istu cijenu ima a nije ni slicno jednako uzgojiti hibrid i prirodne sorte
ali to je taj problem uvoza,gdje nekvalitetno smece obara cijenu i gdje vrijedni i radni ljudi ne mogu zivjeti od svog rada
ja ljetos nisam mogao prodati domaci paradajz nakupcima,jer odu na koridor,kupe pola tone,stave ga u radnju i on mjesec dana stoji da ne truhne...tvrd ko kamen...njima svejedno sta prodaju,sve dok ima kupaca a kupci opet,pola ih ne razlikuje plastiku i hibride od domacih sorti i tako se vrtimo u krug :D
moonca

#14311 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by moonca »

uglavnomja wrote:u skandinaviji samo se ovakvi krastavci mogu kupiti u domacim prodavnicama, u plastici, iste duzine, tezine i prodaju se na komad, oko 3 km jedan ... cca 400-500 gr, 40-50 cm dugi

a ukus :cry: voda ... i cim se otvori plastika - sve sto se ne pojede iz prvog puta se moze baciti

Image

srecom postoje turske radnje sa krastavcima iz turske, isti k'o nasi, prirodni i nejednaki :D
To su bez sjemenja - meni ukusniji i mogu se jesti sa kozom.
insomnia78

#14312 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by insomnia78 »

uglavnomja wrote:u skandinaviji samo se ovakvi krastavci mogu kupiti u domacim prodavnicama, u plastici, iste duzine, tezine i prodaju se na komad, oko 3 km jedan ... cca 400-500 gr, 40-50 cm dugi

Image

U Fr isto. I ovakve paprike
Image
Jebo ga paprika
uglavnomja

#14313 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by uglavnomja »

moonca wrote:

:-)

jesi li ti ikada zivjela na balkanu? ono duze od 5 dana?

cuj ukusnija joj plasticna vodena masa od krastavca :-)

i jos joj smeta sjeme od krastvca :skoljka: :lol:

:run:
moonca

#14314 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by moonca »

uglavnomja wrote:
moonca wrote:

:-)

jesi li ti ikada zivjela na balkanu? ono duze od 5 dana?

cuj ukusnija joj plasticna vodena masa od krastavca :-)

i jos joj smeta sjeme od krastvca :skoljka: :lol:

:run:
:-D
Nije vise ni krastavac sto je nekada bio ni na Balkanu. :-)

Polako , smetace i tebi uskoro --- nisi vise na Balkanu. :)
saale

#14315 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by saale »

Ne kontam kako ko narod mozemo srati i palamudid o svemu i svacemu :lol:
Heller

#14316 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Heller »

U Skandinaviji nema krastavaca, eto nemaju organske radnje gore.
zippoo87

#14317 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by zippoo87 »

moonca wrote:

Image

draga moonca...totalno si mi pala u ocima i diskretovala se ovim komentarom :D
dobro te neko pita,jesi li ti kada jela ista domace,iz kucnog vrta
btw.ko ti slaga da se domace ne mogu jesti sa koricom...ja jedem svoje direktno sa grane,nit gulim ni nista...naravno ne prscem ih nicim
sto se sjemenki tice,imas vise sorti...ali nisu sjemenke problem,nego velicina prije branja...otkines je manju i nece ti sjeme biti problem,jer ce biti tvrd plod
ali sto ja tebi ovo pisem,ti i nemas gdje pojesti nesto ukusno...ovo iz marketa je smece a tebi je to referenca :D
moonca

#14318 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by moonca »

zippoo87 wrote:
moonca wrote:

Image

draga moonca...totalno si mi pala u ocima i diskretovala se ovim komentarom :D
dobro te neko pita,jesi li ti kada jela ista domace,iz kucnog vrta
btw.ko ti slaga da se domace ne mogu jesti sa koricom...ja jedem svoje direktno sa grane,nit gulim ni nista...naravno ne prscem ih nicim
sto se sjemenki tice,imas vise sorti...ali nisu sjemenke problem,nego velicina prije branja...otkines je manju i nece ti sjeme biti problem,jer ce biti tvrd plod
ali sto ja tebi ovo pisem,ti i nemas gdje pojesti nesto ukusno...ovo iz marketa je smece a tebi je to referenca :D
Tako si me rastuzio. :cry: necu ti oprostiti. :place:

Ti bas mislis da mi svi imamo baste i da mozemo uzgajati . :roll:
zippoo87

#14319 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by zippoo87 »

moonca wrote:

ne mislim ali mislio sam da si probala :D
moonca

#14320 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by moonca »

zippoo87 wrote:
moonca wrote:

ne mislim ali mislio sam da si probala :D
Pa, svi smo ih probali- svi smo iz Bosne.

Ali ih je i danas tesko naci ukusne pri kupovini. jedino iz sopstvenih basta , eh kada mi posadimo i.... :oops: je slatko.

:D
JThomas

#14321 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by JThomas »

pa vi se vratite kad ništa ne valja. ha ja :mrgreen:
triconja

#14322 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by triconja »

zippoo87 wrote:
uglavnomja wrote:

kupovne jabuke se prscu voskom,da zadrze sjaj i da manje gube vodu,tj. da ne vehnu
ja kupovnu pod obavezno ogulim...a prije tooga,deterdzentom operem jabuku,da skinem vosak

sreca pa imam i domace...obicno ih imam i tokom cijele godine,ostavim u podrumu i budu do februara bez problema ali ove godine sam sve preradio u sok,pa sada sok pijem :D

sve kupovno je smece...jer da bi postigao odredjenu kolicinu,moras tretirati gnojivima i prskati svim i svacim
kod nas je prirodno uzgojeno voce i povrce prejeftino...istu cijenu ima a nije ni slicno jednako uzgojiti hibrid i prirodne sorte
ali to je taj problem uvoza,gdje nekvalitetno smece obara cijenu i gdje vrijedni i radni ljudi ne mogu zivjeti od svog rada
ja ljetos nisam mogao prodati domaci paradajz nakupcima,jer odu na koridor,kupe pola tone,stave ga u radnju i on mjesec dana stoji da ne truhne...tvrd ko kamen...njima svejedno sta prodaju,sve dok ima kupaca a kupci opet,pola ih ne razlikuje plastiku i hibride od domacih sorti i tako se vrtimo u krug :D
More se jest taj vosak, mada i ja uzmem skroz malo teterdjenta i operem jabuku i dobro isperem. Sto se tice domaceg paradajza, ako ga ne uzgajas u plasteniku nece ni narasti koliko treba, niti ce mu plodovi biti dobre velicine. Kad uzgajas nesto u plasteniku zemlja se skroz unisti, gube se hranjivi sastojci u zemlji i mora se zemlja tretirati hemijom, gnojivima kupovnim ili od stoke, mora se tretirati opet kad biljka poraste i kad biljka pocne davati plodove. I jos ako lola koristi jos preparata eto ga mores naci hemijski sistem elemenata u plasteniku :lol: :lol: :lol: .

Edit: niko ne da vise od marke za domaci paradajz :skoljka: :-)
zippoo87

#14323 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by zippoo87 »

triconja wrote: More se jest taj vosak, mada i ja uzmem skroz malo teterdjenta i operem jabuku i dobro isperem. Sto se tice domaceg paradajza, ako ga ne uzgajas u plasteniku nece ni narasti koliko treba, niti ce mu plodovi biti dobre velicine. Kad uzgajas nesto u plasteniku zemlja se skroz unisti, gube se hranjivi sastojci u zemlji i mora se zemlja tretirati hemijom, gnojivima kupovnim ili od stoke, mora se tretirati opet kad biljka poraste i kad biljka pocne davati plodove. I jos ako lola koristi jos preparata eto ga mores naci hemijski sistem elemenata u plasteniku :lol: :lol: :lol: .

nisi bas u pravu sa ovim...ali nije ovo tema za toga...ima tema "basca" pa bujrum tamo sa teorijama :lol:
triconja

#14324 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by triconja »

zippoo87 wrote:
triconja wrote: More se jest taj vosak, mada i ja uzmem skroz malo teterdjenta i operem jabuku i dobro isperem. Sto se tice domaceg paradajza, ako ga ne uzgajas u plasteniku nece ni narasti koliko treba, niti ce mu plodovi biti dobre velicine. Kad uzgajas nesto u plasteniku zemlja se skroz unisti, gube se hranjivi sastojci u zemlji i mora se zemlja tretirati hemijom, gnojivima kupovnim ili od stoke, mora se tretirati opet kad biljka poraste i kad biljka pocne davati plodove. I jos ako lola koristi jos preparata eto ga mores naci hemijski sistem elemenata u plasteniku :lol: :lol: :lol: .

nisi bas u pravu sa ovim...ali nije ovo tema za toga...ima tema "basca" pa bujrum tamo sa teorijama :lol:
Naravno da nisam u pravu, vidi se da si uzgajivac paradajza :thumbup:

U sredini gdje se nalazi moj plac mora se pod plastenik, mrazevi, led unistise sve a pogotovo paradajz :thumbup:
djevojka bez imena

#14325 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by djevojka bez imena »

Struja=akcize!?
:evil:
Post Reply