Popularne stvari koje ne kontam
- Jack Be Nimble
#12176 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Meni je važno sacuvati akcenat i govoriti onako kako sam govorio 1.1.1991. Nikako ne mogu kazati historija. Znam da je prije bila sprdnja sa hrvatima kada su počeli mjenjati i izmišljati rijeci, pa onda u BL svugdje ekavici gdje treba i be treba (odeknulo umjesto odjeknulo). Sada došao bosnjo na red sa svojim h. Sve je to za mene sprdnja i preseravanje. Ali svako ima svoje 
-
zrakomlat
#12177 Re: Popularne stvari koje ne kontam
nije to samo na forumu takoPoint. wrote:Joj al vas je brat kroat navuko, kako je vjesto pricu o izbjegavanju slova H okrenuo na lahko, polahko i slicno.
- Zejnep
#12178 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Najjaci su mi ovi sto hoce da sve bude kako je bilo. Nakon svega ... .da sve isto ostaneJack Be Nimble wrote:Meni je važno sacuvati akcenat i govoriti onako kako sam govorio 1.1.1991. Nikako ne mogu kazati historija. Znam da je prije bila sprdnja sa hrvatima kada su počeli mjenjati i izmišljati rijeci, pa onda u BL svugdje ekavici gdje treba i be treba (odeknulo umjesto odjeknulo). Sada došao bosnjo na red sa svojim h. Sve je to za mene sprdnja i preseravanje. Ali svako ima svoje
- Jack Be Nimble
#12179 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ma samo neću da na silu mjenjam stvari. Kada sam iz BL, u kojoj bi bio opomenut kada bi rekao nešto što nije po srpski, došao u izbjegliste i drugi dan mi dobacili da se ovdje ne priča srpski jer tata nije isto kao babo, tada mi je bilo jasno da je to sve jedno veliko preseravanje.Zejnep wrote:Najjaci su mi ovi sto hoce da sve bude kako je bilo. Nakon svega ... .da sve isto ostaneJack Be Nimble wrote:Meni je važno sacuvati akcenat i govoriti onako kako sam govorio 1.1.1991. Nikako ne mogu kazati historija. Znam da je prije bila sprdnja sa hrvatima kada su počeli mjenjati i izmišljati rijeci, pa onda u BL svugdje ekavici gdje treba i be treba (odeknulo umjesto odjeknulo). Sada došao bosnjo na red sa svojim h. Sve je to za mene sprdnja i preseravanje. Ali svako ima svoje
- triconja
#12180 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Preseravanje zesce. Treba da uvedu da je engleski sluzbeni jezik.Jack Be Nimble wrote:Ma samo neću da na silu mjenjam stvari. Kada sam iz BL, u kojoj bi bio opomenut kada bi rekao nešto što nije po srpski, došao u izbjegliste i drugi dan mi dobacili da se ovdje ne priča srpski jer tata nije isto kao babo, tada mi je bilo jasno da je to sve jedno veliko preseravanje.Zejnep wrote:Najjaci su mi ovi sto hoce da sve bude kako je bilo. Nakon svega ... .da sve isto ostaneJack Be Nimble wrote:Meni je važno sacuvati akcenat i govoriti onako kako sam govorio 1.1.1991. Nikako ne mogu kazati historija. Znam da je prije bila sprdnja sa hrvatima kada su počeli mjenjati i izmišljati rijeci, pa onda u BL svugdje ekavici gdje treba i be treba (odeknulo umjesto odjeknulo). Sada došao bosnjo na red sa svojim h. Sve je to za mene sprdnja i preseravanje. Ali svako ima svoje
- Point.
#12181 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Sta je ispravno tata ili babo?
- Zejnep
#12182 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ispravno je obojePoint. wrote:Sta je ispravno tata ili babo?
- animals
#12183 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Babo mi vuce na babuPoint. wrote:Sta je ispravno tata ili babo?
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#12184 Re: Popularne stvari koje ne kontam
U BL koliko je ja sjećam ( a sjećam se) nikada se nije govorilo "moj babo" kod Muslimana-Bošnjaka, nego "moj stari" uglavnom. E sad ispravno je govoriti onako kako si navikao u svom kraju gdje si odrastao. U SA kažu za WC hala, u BL je hala dvorana. I sad treba reći nekome iz SA to nije ispravno jel...Point. wrote:Sta je ispravno tata ili babo?
I nikako se ne sjećam da se po BL ubacivalo h u riječi npr lakHo, maHmurluk i sl. možda jedino stari ljudi ponegdje da su tako govorili....
- insomnia78
#12185 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ja sam svoga zvao tata, kasnije otac. Mene moja zove papa
a sam za sebe kazem babo ili tajo
-
djana h
#12186 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Kako je ko naučio.Point. wrote:Sta je ispravno tata ili babo?
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#12187 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Svaka cast! Generalno sto se jezika tice smo ga toliko izvjestacili da je to nevjerovatno. Jedni ganjaju ekavicu, drugi nasilnu kroatizaciju gdje se nikad nije koristila, a na kraju imamo najveci procenat nepismenog stanovnistva u Evropi.Jack Be Nimble wrote:Meni je važno sacuvati akcenat i govoriti onako kako sam govorio 1.1.1991. Nikako ne mogu kazati historija. Znam da je prije bila sprdnja sa hrvatima kada su počeli mjenjati i izmišljati rijeci, pa onda u BL svugdje ekavici gdje treba i be treba (odeknulo umjesto odjeknulo). Sada došao bosnjo na red sa svojim h. Sve je to za mene sprdnja i preseravanje. Ali svako ima svoje
- muha_sa
#12188 Re: Popularne stvari koje ne kontam
sto je najgore sve i jedan dokument il uredba koja se usvoji u nekom od parlamenata il vlade a i ministarstva mora se stampat na 3 jezika--srpski, hrvatski i bosanskiRomeo 80 wrote:Svaka cast! Generalno sto se jezika tice smo ga toliko izvjestacili da je to nevjerovatno. Jedni ganjaju ekavicu, drugi nasilnu kroatizaciju gdje se nikad nije koristila, a na kraju imamo najveci procenat nepismenog stanovnistva u Evropi.Jack Be Nimble wrote:Meni je važno sacuvati akcenat i govoriti onako kako sam govorio 1.1.1991. Nikako ne mogu kazati historija. Znam da je prije bila sprdnja sa hrvatima kada su počeli mjenjati i izmišljati rijeci, pa onda u BL svugdje ekavici gdje treba i be treba (odeknulo umjesto odjeknulo). Sada došao bosnjo na red sa svojim h. Sve je to za mene sprdnja i preseravanje. Ali svako ima svoje
apsurdistan
- HardcoreMX
- Sodom1
#12190 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Hos ih ti ucit kako se vlada ruljom, vidis da rasturaju 20 godina , ovce bleje samo 
- Bluemore
#12191 Re: Popularne stvari koje ne kontam
meni je recimo povijest bila sasvim okmuha_sa wrote:sto je najgore sve i jedan dokument il uredba koja se usvoji u nekom od parlamenata il vlade a i ministarstva mora se stampat na 3 jezika--srpski, hrvatski i bosanskiRomeo 80 wrote:Svaka cast! Generalno sto se jezika tice smo ga toliko izvjestacili da je to nevjerovatno. Jedni ganjaju ekavicu, drugi nasilnu kroatizaciju gdje se nikad nije koristila, a na kraju imamo najveci procenat nepismenog stanovnistva u Evropi.Jack Be Nimble wrote:Meni je važno sacuvati akcenat i govoriti onako kako sam govorio 1.1.1991. Nikako ne mogu kazati historija. Znam da je prije bila sprdnja sa hrvatima kada su počeli mjenjati i izmišljati rijeci, pa onda u BL svugdje ekavici gdje treba i be treba (odeknulo umjesto odjeknulo). Sada došao bosnjo na red sa svojim h. Sve je to za mene sprdnja i preseravanje. Ali svako ima svoje![]()
![]()
apsurdistan![]()
- sheilak
#12192 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ja govorim historija, oduvijek smo tako govorili i kod kuce.
Ali umetanje slova h gdje treba i gdje ne treba je apsurdno. Kad mi kazu mahrama. Brrr ali isto tako i negiranje slova h. Mama mi je pricala da su je u skoli ucili da se kaze “rvanje”, a ne “hrvanje”, sto ona nije prihvatala. A nastavnik bio musliman...Tako da je slovo h ocigledno zalog politickog potkusurivanja nekog.
Ali umetanje slova h gdje treba i gdje ne treba je apsurdno. Kad mi kazu mahrama. Brrr ali isto tako i negiranje slova h. Mama mi je pricala da su je u skoli ucili da se kaze “rvanje”, a ne “hrvanje”, sto ona nije prihvatala. A nastavnik bio musliman...Tako da je slovo h ocigledno zalog politickog potkusurivanja nekog.
-
John Cleese
#12193 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Istocna i zapadna varijanta... opet...sheilak wrote:Ja govorim historija, oduvijek smo tako govorili i kod kuce.
Ali umetanje slova h gdje treba i gdje ne treba je apsurdno. Kad mi kazu mahrama. Brrr ali isto tako i negiranje slova h. Mama mi je pricala da su je u skoli ucili da se kaze “rvanje”, a ne “hrvanje”, sto ona nije prihvatala. A nastavnik bio musliman...Tako da je slovo h ocigledno zalog politickog potkusurivanja nekog.![]()
Za svoj vokabular, proberes fino sta ti se svidja, a idiote ignorises, pa nek' Nailovoj materi "objasnjavaju" sta je pravilno
- Point.
#12194 Re: Popularne stvari koje ne kontam
A nekad smo se smijali onom skecu iz TLN ja citam.muha_sa wrote:sto je najgore sve i jedan dokument il uredba koja se usvoji u nekom od parlamenata il vlade a i ministarstva mora se stampat na 3 jezika--srpski, hrvatski i bosanskiRomeo 80 wrote:Svaka cast! Generalno sto se jezika tice smo ga toliko izvjestacili da je to nevjerovatno. Jedni ganjaju ekavicu, drugi nasilnu kroatizaciju gdje se nikad nije koristila, a na kraju imamo najveci procenat nepismenog stanovnistva u Evropi.Jack Be Nimble wrote:Meni je važno sacuvati akcenat i govoriti onako kako sam govorio 1.1.1991. Nikako ne mogu kazati historija. Znam da je prije bila sprdnja sa hrvatima kada su počeli mjenjati i izmišljati rijeci, pa onda u BL svugdje ekavici gdje treba i be treba (odeknulo umjesto odjeknulo). Sada došao bosnjo na red sa svojim h. Sve je to za mene sprdnja i preseravanje. Ali svako ima svoje![]()
![]()
apsurdistan![]()
- Sara03
#12195 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Cherry-Cherry wrote:Sara03 wrote:Takozvani selam gore, bujrum dole.lijepa u dusi wrote:A najmanje kontam profile ocajnica koje se pokusavaju uklopit u razne profile. Evo na sta ciljam: na coveru je obavezno neki ajet ili hadis, statusi su redovno vjerski, ali zato slike... Zalosna ti majka, sise na izvolte, dupe viri ispod dopicnjaka... 'Nako iskreno, nemam nista ni protiv jedne krajnosti, svako sebi. Ali brate, kad ocaj izbija iz silnih pokusaja da se obuhvati sto siri dijapazon publike, onda to postaje tragikomicno.![]()
![]()
![]()
![]()
Kaže jedna: ja sam i vjerski i svjetski, kombinacija
- triconja
#12196 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Nesto u zadnje vrijeme postalo popularno praviti svedske akcione na temu horor filmova i moram priznati da na pocetku nisam kontao i nedavno nako malo pogledam i skontam da mi vise nijedan horor nije strasan
.
- Zejnep
#12197 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Muskarci u helankama 
Mislim ove uske farnerke, pantole, sta li su. Uske u listovima noge. Doduse vidjam samo mladje tipove u tom ali je pitanje dana kad ce ih i stariji tipovi obuci. Ali zasto?
Mislim ove uske farnerke, pantole, sta li su. Uske u listovima noge. Doduse vidjam samo mladje tipove u tom ali je pitanje dana kad ce ih i stariji tipovi obuci. Ali zasto?
-
Zoya
#12198 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Još pogotovo ovi sa većom guzom pa kad im se sve precrtaZejnep wrote:Muskarci u helankama
- Zejnep
#12199 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Sta im je? Treba to zakonom zabranitiZoya wrote:Još pogotovo ovi sa većom guzom pa kad im se sve precrtaZejnep wrote:Muskarci u helankama
Mislim ove uske farnerke, pantole, sta li su. Uske u listovima noge. Doduse vidjam samo mladje tipove u tom ali je pitanje dana kad ce ih i stariji tipovi obuci. Ali zasto?Tako jedan moj kolega hoda.
-
Zoya
#12200 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Takva moda.
Sve sami metroseksualci.
Sve sami metroseksualci.