Popularne stvari koje ne kontam
-
omar little
#12076 Re: Popularne stvari koje ne kontam
dok god vazi money is speech nema sansi za bilo kakvim ozbiljnim promjenama. ne samo po pitanju oruzje nego i bilo cega drugog.
- Connaisseur Karlin
#12077 Re: Popularne stvari koje ne kontam
pa upravo radi sadasnjeg privlacenja paznje u selu Las Vegasu, se istovremeno podcjenjuju zrtve prethodnih incidentata i nesrece, zato nemam nikakvu empatiju za dticni trenutni slucajtranquil wrote:U pravu si da je veći broj žrtava na toj drugoj strani, ali pojedinačni slučaji poput ovog masakra privlače veću pažnju ljudi nego slučajevi gdje jedno dijete strada (čak i ako tih slučajeva ima jako mnogo). Zato ovakvi slučajevi više mijenjaju mišljenje nego listanje statistika, a to svakako i nije omiljena aktivnost rednecka sa sačmarom. Takođe, izloženost napadu mijenja mišljenje (vidi gornji primjer), sada su napadu bile izložene hiljade, a kada dijete strada u porodici, to je samo njihova muka, i oni se možda nakon tragedije i predomisle, ali već prvi komšija i dalje misli da zna bolje i drži se svoje puce.Connaisseur Karlin wrote:pa godinama se prakticria statistika o broju osoba koje su poginule namjernim ili slucjanim koristenjem oruzja![]()
slucaj u Las Vegas je preuvelican, ako poredis statisticke godisnje rezultate nesreca ili incidenata, narocito sa djecom![]()
da li je normlano da osoba civil moze nostiti pistolj u praku dok se njeno/njegovo djete igrapa zasto postoji policija i slicni zakno za zastitu civila
A ovi ljudi što misle da će ih vlastita puca zaštiti bolje od policije... nekad, ali vrlo rijetko, budu u pravu... ali u većini slučajeva se mogu samo poklopiti i moliti da ih promaši, kako je to uradio gore citirani country gitarista.
omar little wrote:dok god vazi money is speech nema sansi za bilo kakvim ozbiljnim promjenama. ne samo po pitanju oruzje nego i bilo cega drugog.
- avenija
#12078 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pa dobro, ako ti nesto ne kontas to je sasvim normalno...Point. wrote:Ne kontam ovu americku zaludjenost oruzjem.
- tranquil
#12079 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Privlačenje pažnje na jedan slučaj ne podcjenjuje druge žrtve, naprotiv, o drugim žrtvama se najviše i priča u jeku ovakvih događaja, baš kao što mi pričamo o tome pričamo sada, a nismo pričali o tome dan prije masakra (kada su i dalje ginula djeca mimo očiju javnosti). Bilo koji iskreni zagovornik kontrole oružja neće sada reći "jebo ove u Las Vegasu kad se ignoriše statistika o mrtvoj djeci", nego će baš sada iskoristiti priliku da skrene pažnju na tu statistiku, kao što ti radiš, jer mnogi ne znaju za nju.Connaisseur Karlin wrote:pa upravo radi sadasnjeg privlacenja paznje u selu Las Vegasu, se istovremeno podcjenjuju zrtve prethodnih incidentata i nesrece, zato nemam nikakvu empatiju za dticni trenutni slucajtranquil wrote:U pravu si da je veći broj žrtava na toj drugoj strani, ali pojedinačni slučaji poput ovog masakra privlače veću pažnju ljudi nego slučajevi gdje jedno dijete strada (čak i ako tih slučajeva ima jako mnogo). Zato ovakvi slučajevi više mijenjaju mišljenje nego listanje statistika, a to svakako i nije omiljena aktivnost rednecka sa sačmarom. Takođe, izloženost napadu mijenja mišljenje (vidi gornji primjer), sada su napadu bile izložene hiljade, a kada dijete strada u porodici, to je samo njihova muka, i oni se možda nakon tragedije i predomisle, ali već prvi komšija i dalje misli da zna bolje i drži se svoje puce.Connaisseur Karlin wrote:pa godinama se prakticria statistika o broju osoba koje su poginule namjernim ili slucjanim koristenjem oruzja![]()
slucaj u Las Vegas je preuvelican, ako poredis statisticke godisnje rezultate nesreca ili incidenata, narocito sa djecom![]()
da li je normlano da osoba civil moze nostiti pistolj u praku dok se njeno/njegovo djete igrapa zasto postoji policija i slicni zakno za zastitu civila
A ovi ljudi što misle da će ih vlastita puca zaštiti bolje od policije... nekad, ali vrlo rijetko, budu u pravu... ali u većini slučajeva se mogu samo poklopiti i moliti da ih promaši, kako je to uradio gore citirani country gitarista.![]()
A gubljenje empatije zbog toga što ne prate svi statistiku je ozbiljan problem, poradi na tome
- Point.
#12080 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Hm, who are you?avenija wrote:Pa dobro, ako ti nesto ne kontas to je sasvim normalno...Point. wrote:Ne kontam ovu americku zaludjenost oruzjem.
Ljubi baban, ko diro
- avenija
#12081 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Nisam peder,Point. wrote:Hm, who are you?avenija wrote:Pa dobro, ako ti nesto ne kontas to je sasvim normalno...Point. wrote:Ne kontam ovu americku zaludjenost oruzjem.
Ljubi baban, ko diro
takve trazi sebi po paradama
- Connaisseur Karlin
#12082 Re: Popularne stvari koje ne kontam
mnogi znaju za statistiku , sad si me ozbiljno nasmijao da mnogi to ne znajutranquil wrote:Privlačenje pažnje na jedan slučaj ne podcjenjuje druge žrtve, naprotiv, o drugim žrtvama se najviše i priča u jeku ovakvih događaja, baš kao što mi pričamo o tome pričamo sada, a nismo pričali o tome dan prije masakra (kada su i dalje ginula djeca mimo očiju javnosti). Bilo koji iskreni zagovornik kontrole oružja neće sada reći "jebo ove u Las Vegasu kad se ignoriše statistika o mrtvoj djeci", nego će baš sada iskoristiti priliku da skrene pažnju na tu statistiku, kao što ti radiš, jer mnogi ne znaju za nju.Connaisseur Karlin wrote:pa upravo radi sadasnjeg privlacenja paznje u selu Las Vegasu, se istovremeno podcjenjuju zrtve prethodnih incidentata i nesrece, zato nemam nikakvu empatiju za dticni trenutni slucajtranquil wrote:
U pravu si da je veći broj žrtava na toj drugoj strani, ali pojedinačni slučaji poput ovog masakra privlače veću pažnju ljudi nego slučajevi gdje jedno dijete strada (čak i ako tih slučajeva ima jako mnogo). Zato ovakvi slučajevi više mijenjaju mišljenje nego listanje statistika, a to svakako i nije omiljena aktivnost rednecka sa sačmarom. Takođe, izloženost napadu mijenja mišljenje (vidi gornji primjer), sada su napadu bile izložene hiljade, a kada dijete strada u porodici, to je samo njihova muka, i oni se možda nakon tragedije i predomisle, ali već prvi komšija i dalje misli da zna bolje i drži se svoje puce.
A ovi ljudi što misle da će ih vlastita puca zaštiti bolje od policije... nekad, ali vrlo rijetko, budu u pravu... ali u većini slučajeva se mogu samo poklopiti i moliti da ih promaši, kako je to uradio gore citirani country gitarista.![]()
A gubljenje empatije zbog toga što ne prate svi statistiku je ozbiljan problem, poradi na tome
od empatije nema koristi ni efekta, jer ovdje primarnu ulogu ima novac
- Point.
#12083 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Neurozan danas? Ljubi baban proci ce.avenija wrote:
Nisam peder,
Fakat, who are you? Mora da sam te nagazio u nekoj diskusiji pa me pamtis. Vidis koliki si anonimus, i ne sjecam se tvog nicka. Naji se kopriva, kazu dobro je za nervozu.
- avenija
#12084 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Sta tebe boli briga ko sam ja, kakva su ti to pitanja wtf ?Point. wrote:Neurozan danas? Ljubi baban proci ce.avenija wrote:
Nisam peder,
Fakat, who are you? Mora da sam te nagazio u nekoj diskusiji pa me pamtis. Vidis koliki si anonimus, i ne sjecam se tvog nicka. Naji se kopriva, kazu dobro je za nervozu.
Samo ti kazem da je ok ako ti nesto ne kontas.
- tranquil
#12085 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Slažem se za novac, slažem se i da ovo što se desilo nije iznenađenje meni ili tebi, slažem se i sa kontrolom oružja kao načinom za sprječavanje ovakvih situacija, ali reći da je većina upoznata sa time šta se dešava je pretjeranoConnaisseur Karlin wrote:mnogi znaju za statistiku , sad si me ozbiljno nasmijao da mnogi to ne znajutranquil wrote:Privlačenje pažnje na jedan slučaj ne podcjenjuje druge žrtve, naprotiv, o drugim žrtvama se najviše i priča u jeku ovakvih događaja, baš kao što mi pričamo o tome pričamo sada, a nismo pričali o tome dan prije masakra (kada su i dalje ginula djeca mimo očiju javnosti). Bilo koji iskreni zagovornik kontrole oružja neće sada reći "jebo ove u Las Vegasu kad se ignoriše statistika o mrtvoj djeci", nego će baš sada iskoristiti priliku da skrene pažnju na tu statistiku, kao što ti radiš, jer mnogi ne znaju za nju.Connaisseur Karlin wrote:pa upravo radi sadasnjeg privlacenja paznje u selu Las Vegasu, se istovremeno podcjenjuju zrtve prethodnih incidentata i nesrece, zato nemam nikakvu empatiju za dticni trenutni slucaj![]()
A gubljenje empatije zbog toga što ne prate svi statistiku je ozbiljan problem, poradi na tomeo problemu kupovanja oruzja se prica preduuuugo , ovo sto se desilo u selu Las Vgas ne bi trebalo biti iznaenadjenje ,jer se doticne situacije mogu sprijeciti upravo sa kontrolom ne-kupovanja oruzja
![]()
od empatije nema koristi ni efekta, jer ovdje primarnu ulogu ima novac
Slažem se i da od empatije nema koristi ni efekta u ovom slučaju, ali njen nedostatak je i dalje ozbiljan problem na kojem treba raditi
- Connaisseur Karlin
#12086 Re: Popularne stvari koje ne kontam
nije tocno, vecina populacije zna o problemu kupovanja i kontrole oruzjatranquil wrote:Slažem se za novac, slažem se i da ovo što se desilo nije iznenađenje meni ili tebi, slažem se i sa kontrolom oružja kao načinom za sprječavanje ovakvih situacija, ali reći da je većina upoznata sa time šta se dešava je pretjeranoConnaisseur Karlin wrote:
mnogi znaju za statistiku , sad si me ozbiljno nasmijao da mnogi to ne znajuo problemu kupovanja oruzja se prica preduuuugo , ovo sto se desilo u selu Las Vgas ne bi trebalo biti iznaenadjenje ,jer se doticne situacije mogu sprijeciti upravo sa kontrolom ne-kupovanja oruzja
![]()
od empatije nema koristi ni efekta, jer ovdje primarnu ulogu ima novacne informišu se svi iz istih izvora kao ti i ja. Ovdje pričamo o populaciji čijih 40% vjeruju da je Zemlja stara 6000 godina, ako misliš da su takvi upoznati sa tim statistikama, imaš previsoko mišljenje o njima.
Radi se o ljudima koji se "predugo" informišu samo iz izvora koje im daje NRA, i sve stvari koje si ti čitala, oni nisu. Predugo se priča o ovom problemu, ali ljudi su takođe predugo izolovani u eho komore i zaboravljaju na to.
Slažem se i da od empatije nema koristi ni efekta u ovom slučaju, ali njen nedostatak je i dalje ozbiljan problem na kojem treba raditi
ovo je 21stoljece, nema sanse da su izolirani
necije vjerovanje nema veze sa neinformiranosti
ma daaa, evo sad trebam cijeli dan emapticno plakati jer u cijelom svijetu se svakodnevno pogine
- tranquil
#12087 Re: Popularne stvari koje ne kontam
U 21. vijeku sam sreo pismenu osobu iz Srbije koja misli da u Sarajevu svi govore Arapski jezik i da su sve žene pokrivene. Prema tome, "tvoje vjerovanje nema veze sa tvojom neinformiranosti"Connaisseur Karlin wrote:nije tocno, vecina populacije zna o problemu kupovanja i kontrole oruzjatranquil wrote:Slažem se za novac, slažem se i da ovo što se desilo nije iznenađenje meni ili tebi, slažem se i sa kontrolom oružja kao načinom za sprječavanje ovakvih situacija, ali reći da je većina upoznata sa time šta se dešava je pretjeranoConnaisseur Karlin wrote:
mnogi znaju za statistiku , sad si me ozbiljno nasmijao da mnogi to ne znajuo problemu kupovanja oruzja se prica preduuuugo , ovo sto se desilo u selu Las Vgas ne bi trebalo biti iznaenadjenje ,jer se doticne situacije mogu sprijeciti upravo sa kontrolom ne-kupovanja oruzja
![]()
od empatije nema koristi ni efekta, jer ovdje primarnu ulogu ima novacne informišu se svi iz istih izvora kao ti i ja. Ovdje pričamo o populaciji čijih 40% vjeruju da je Zemlja stara 6000 godina, ako misliš da su takvi upoznati sa tim statistikama, imaš previsoko mišljenje o njima.
Radi se o ljudima koji se "predugo" informišu samo iz izvora koje im daje NRA, i sve stvari koje si ti čitala, oni nisu. Predugo se priča o ovom problemu, ali ljudi su takođe predugo izolovani u eho komore i zaboravljaju na to.
Slažem se i da od empatije nema koristi ni efekta u ovom slučaju, ali njen nedostatak je i dalje ozbiljan problem na kojem treba raditi![]()
ovo je 21stoljece, nema sanse da su izolirani![]()
necije vjerovanje nema veze sa neinformiranosti![]()
ma daaa, evo sad trebam cijeli dan emapticno plakati jer u cijelom svijetu se svakodnevno pogine![]()
jednsotavno ne razumijes o kakvom nedostatku emtapije pisem
ne posotji kolektivna empatija koja moze kontorlirati moc politike i novca, zato se ne brini za moju licnu emaptiju
- Connaisseur Karlin
#12088 Re: Popularne stvari koje ne kontam
pa nije pogresjio sa povecanim brojem pokrivenih zena u Sarajevutranquil wrote:U 21. vijeku sam sreo pismenu osobu iz Srbije koja misli da u Sarajevu svi govore Arapski jezik i da su sve žene pokrivene. Prema tome, "tvoje vjerovanje nema veze sa tvojom neinformiranosti"Connaisseur Karlin wrote: nije tocno, vecina populacije zna o problemu kupovanja i kontrole oruzja![]()
ma daaa, evo sad trebam cijeli dan emapticno plakati jer u cijelom svijetu se svakodnevno pogine![]()
ne posotji kolektivna empatija koja moze kontorlirati moc politike i novca, zato se ne brini za moju licnu emaptiju
Svijet je globalan ali i dalje podijeljen u eho komore, u zavisnosti od toga koji se mediji prate. Ako misliš da neko ko gleda samo Fox news zna ove stvari o kojima pričamo, u zabludi si
a da je todicna osoba iz Srbije mislila da svi u SA govore arapski jezik ne vjerujem
- Point.
#12089 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Eto, imao si svojih pet minuta, haj sad ne trollaj temu bezveze i voz ako nemas sta pametno reci.avenija wrote: Sta tebe boli briga ko sam ja, kakva su ti to pitanja wtf ?
- MyTao
#12090 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Tranquil, de pronadji tog covjeka da mu Karlin objasni sta je on ustvari mislio... Ko fol on bi direktno da prenosi ono sto mu je u glavi, koji idiot... Zar ne zna da za to postoji Karlin, ona je jedina koja moze necije misli prenijeti u rijeci.Connaisseur Karlin wrote:pa nije pogresjio sa povecanim brojem pokrivenih zena u Sarajevutranquil wrote:U 21. vijeku sam sreo pismenu osobu iz Srbije koja misli da u Sarajevu svi govore Arapski jezik i da su sve žene pokrivene. Prema tome, "tvoje vjerovanje nema veze sa tvojom neinformiranosti"Connaisseur Karlin wrote: nije tocno, vecina populacije zna o problemu kupovanja i kontrole oruzja![]()
Svijet je globalan ali i dalje podijeljen u eho komore, u zavisnosti od toga koji se mediji prate. Ako misliš da neko ko gleda samo Fox news zna ove stvari o kojima pričamo, u zabludi si
to je svako primjetio
![]()
a da je todicna osoba iz Srbije mislila da svi u SA govore arapski jezik ne vjerujemvjerovatno je doticni mislio da populacija generalno ima bolji nivo znanja araskog jezika s obzirom da neko ko prakticira Islam, bi trebao znati prevod molitve ili eventualno nekoliko rijeci
- Connaisseur Karlin
#12091 Re: Popularne stvari koje ne kontam
a doticni je mjerilo znanja kompletne populacije u SrbijiMyTao wrote:Tranquil, de pronadji tog covjeka da mu Karlin objasni sta je on ustvari mislio... Ko fol on bi direktno da prenosi ono sto mu je u glavi, koji idiot... Zar ne zna da za to postoji Karlin, ona je jedina koja moze necije misli prenijeti u rijeci.Connaisseur Karlin wrote:pa nije pogresjio sa povecanim brojem pokrivenih zena u Sarajevutranquil wrote:
U 21. vijeku sam sreo pismenu osobu iz Srbije koja misli da u Sarajevu svi govore Arapski jezik i da su sve žene pokrivene. Prema tome, "tvoje vjerovanje nema veze sa tvojom neinformiranosti"Svijet je globalan ali i dalje podijeljen u eho komore, u zavisnosti od toga koji se mediji prate. Ako misliš da neko ko gleda samo Fox news zna ove stvari o kojima pričamo, u zabludi si
to je svako primjetio
![]()
a da je todicna osoba iz Srbije mislila da svi u SA govore arapski jezik ne vjerujemvjerovatno je doticni mislio da populacija generalno ima bolji nivo znanja araskog jezika s obzirom da neko ko prakticira Islam, bi trebao znati prevod molitve ili eventualno nekoliko rijeci
obojica se spustate na nivo rekla-kazala
mogla bih i ja tako zakljuciti,da ste vas dvojica tipicina primjerak bukvlanih ateista
- avenija
#12092 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Nije tvoje da krojis ko ce gdje da pise na ovom forumu.Point. wrote:Eto, imao si svojih pet minuta, haj sad ne trollaj temu bezveze i voz ako nemas sta pametno reci.avenija wrote: Sta tebe boli briga ko sam ja, kakva su ti to pitanja wtf ?
- mad_max_ba
#12093 Re: Popularne stvari koje ne kontam
a ja sam čvrsto uvjeren da su motori na avionima koji imaju propeler dublo bolji od jet-aConnaisseur Karlin wrote:
a doticni je mjerilo znanja kompletne populacije u Srbiji![]()
obojica se spustate na nivo rekla-kazala![]()
mogla bih i ja tako zakljuciti,da ste vas dvojica tipicina primjerak bukvlanih ateista
- djevojka bez imena
#12094 Re: Popularne stvari koje ne kontam
E nek si joj rek'o, i jest sveznalicamad_max_ba wrote:a ja sam čvrsto uvjeren da su motori na avionima koji imaju propeler dublo bolji od jet-aConnaisseur Karlin wrote:
- MyTao
#12095 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Zakljucio sam ja davno dovoljno o tebi da znam da te ne trebam slusati ni 1%... Tako samo nastavi sa zakljuccima.Connaisseur Karlin wrote:
- tranquil
#12096 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne znam šta bih ti rekao, ti tvrdiš da bolje znaš osobe s kojima sam se sreo od meneConnaisseur Karlin wrote:pa nije pogresjio sa povecanim brojem pokrivenih zena u Sarajevutranquil wrote:U 21. vijeku sam sreo pismenu osobu iz Srbije koja misli da u Sarajevu svi govore Arapski jezik i da su sve žene pokrivene. Prema tome, "tvoje vjerovanje nema veze sa tvojom neinformiranosti"Connaisseur Karlin wrote: nije tocno, vecina populacije zna o problemu kupovanja i kontrole oruzja![]()
to je svako primjetio
![]()
Samo nastavi vjerovati da su svi ljudi na planeti čuli sve iste podatke kao i ti, i nastavi "raspoređivati empatiju" bazirano na tom vjerovanju, ali tvoje vjerovanje nema uticaja na činjenice
Ne znam zašto uvodiš u priču to što MyTao i ja dijelimo isto (ne)vjerovanje koje nema veze sa ovim o čemu pričamo, ali osjećam frustraciju, a gdje je frustracija, tu je i ad hominem
Što se empatije tiče, ne trebaš empatično plakati, niti ja uopće mogu reći drugoj osobi kako da se ponaša u ovakvim situacijama. Ne bih nikada naređivao odrasloj osobi šta da radi kada su u pitanju ovakve stvari. Ali budući da je empatija stvar koja je dio svake normalne ljudske osobe, a ti je po vlastitoj izjavi možeš isključiti ili uključiti u zavisnosti od toga o kome pričaš, samo sam primjetio da bi mogla da poradiš na tome.
- Connaisseur Karlin
#12097 Re: Popularne stvari koje ne kontam
to nije bio zakljucak, vec mali test , da provjerim rekacijeMyTao wrote:Zakljucio sam ja davno dovoljno o tebi da znam da te ne trebam slusati ni 1%... Tako samo nastavi sa zakljuccima.Connaisseur Karlin wrote:
- Connaisseur Karlin
#12098 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ti jednu osobu koristis kao mogucnost nepsiemnosti visebrojen populacije , to je prosto nelogicno i nepotrebno korstiti takve osobe kao primjee koji ce prevagnuti na narednom glasanju vezanom za oruzjetranquil wrote: Ne znam šta bih ti rekao, ti tvrdiš da bolje znaš osobe s kojima sam se sreo od mene. Mogu ti reći samo da je osoba nakon susreta promijenila mišljenje. Ne znam čemu toliki šok da u 21. vijeku postoje osobe koje su filovane samo jednim izvorom informacija, i da nemaju pristup svim relevantnim informacijama
![]()
Samo nastavi vjerovati da su svi ljudi na planeti čuli sve iste podatke kao i ti, i nastavi "raspoređivati empatiju" bazirano na tom vjerovanju, ali tvoje vjerovanje nema uticaja na činjenice![]()
Ne znam zašto uvodiš u priču to što MyTao i ja dijelimo isto (ne)vjerovanje koje nema veze sa ovim o čemu pričamo, ali osjećam frustraciju, a gdje je frustracija, tu je i ad hominem![]()
Što se empatije tiče, ne trebaš empatično plakati, niti ja uopće mogu reći drugoj osobi kako da se ponaša u ovakvim situacijama. Ne bih nikada naređivao odrasloj osobi šta da radi kada su u pitanju ovakve stvari. Ali budući da je empatija stvar koja je dio svake normalne ljudske osobe, a ti je po vlastitoj izjavi možeš isključiti ili uključiti u zavisnosti od toga o kome pričaš, samo sam primjetio da bi mogla da poradiš na tome.Niti se mrvicu brinem za tvoju empatiju, niti ti naređujem, to je bio samo savjet, a ti radi šta hoćeš
pa ne trazim savjet od tebe, a vec treci put mi dajes lekciju o empatiji , jer ne kuzis moj stav
primmjer za bukvalnost i ateziam sa ciljano postavila, jer vecina atesita misli o sebi da nisu ogrnaiceni, a istovremeno citam vas ateiste na pdf Religija, i zakljucial sam koliko je ogranicenih ateista na temi
- Connaisseur Karlin
#12099 Re: Popularne stvari koje ne kontam
djevojka bez imena wrote:E nek si joj rek'o, i jest sveznalicamad_max_ba wrote:a ja sam čvrsto uvjeren da su motori na avionima koji imaju propeler dublo bolji od jet-aConnaisseur Karlin wrote:
mogla bih i ja tako zakljuciti,da ste vas dvojica tipicina primjerak bukvlanih ateista![]()
mad max ba, nema losih motora
- tranquil
#12100 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Naveo sam jednu osobu kao primjerConnaisseur Karlin wrote:ti jednu osobu koristis kao mogucnost nepsiemnosti visebrojen populacije , to je prosto nelogicno i nepotrebno korstiti takve osobe kao primjee koji ce prevagnuti na narednom glasanju vezanom za oruzje![]()
pa ne trazim savjet od tebe, a vec treci put mi dajes lekciju o empatiji , jer ne kuzis moj stav![]()
primmjer za bukvalnost i ateziam sa ciljano postavila, jer vecina atesita misli o sebi da nisu ogrnaiceni, a istovremeno citam vas ateiste na pdf Religija, i zakljucial sam koliko je ogranicenih ateista na temi
Tvoj stav kužim, a savjet se ne mora tražiti da bi se dao
Ovo "samo testiram" za ateizam ne bih komentarisao, vidljivo je i bez mog komentara, znaš ono, Mujo, majka, kockanje, vađenje