Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dječak sa šibicama

#10526 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dječak sa šibicama »

Ja cu ovo tu, jer je tema posjecena, a i ovo je svojevrsna manje popularna stvar koju ne kontam.

Dakle, imas klasicni bezicni telefon, slusalica radi na dvije AAA rechargeable odnosno punjive baterije.

Imas i daljinski od tv-a, daljinski od djecijeg auta koje fura okolo, imas tranzistor, fotoaparat itd, svi rade na AAA baterije.

E sad, kad u daljinskom koristis ove punjive, i one se isprazne, a nemas onaj klasicni punjac... koji kosta puno para... je li moguce te ispraznjene baterije staviti u slusalicu od telefona, slusalicu na bazu i ostaviti da se puni. Jesu li te baterije nakon takvog punjenja opet pune i spremne za daljinski upravljac?

I ako nisu, zasto nisu :D
zforumas

#10527 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by zforumas »

dječak sa šibicama wrote:Ja cu ovo tu, jer je tema posjecena, a i ovo je svojevrsna manje popularna stvar koju ne kontam.

Dakle, imas klasicni bezicni telefon, slusalica radi na dvije AAA rechargeable odnosno punjive baterije.

Imas i daljinski od tv-a, daljinski od djecijeg auta koje fura okolo, imas tranzistor, fotoaparat itd, svi rade na AAA baterije.

E sad, kad u daljinskom koristis ove punjive, i one se isprazne, a nemas onaj klasicni punjac... koji kosta puno para... je li moguce te ispraznjene baterije staviti u slusalicu od telefona, slusalicu na bazu i ostaviti da se puni. Jesu li te baterije nakon takvog punjenja opet pune i spremne za daljinski upravljac?

Moguce je.
MyTao

#10528 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by MyTao »

dječak sa šibicama wrote:Ja cu ovo tu, jer je tema posjecena, a i ovo je svojevrsna manje popularna stvar koju ne kontam.

klasicne AAA alkaline baterije se mogu ponovo napuniti, eh sad ne znam dali je to moguce metodom da ih stavis u telefon I da se tako pune. Znam da ima poseban "charger" koji ih moze puniti.

Ja mislim da bi se napunile tom metodom, pokusaj.

Jedan nacin za koji znam da radi je da iscjedis limun u posudu i ostavis istrosene baterije u tom soku sat ili dva.
mad_max_ba

#10529 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by mad_max_ba »

a iscjeđeni sok od limuna ne bacaj, jer...
Tomahawk11
Globalni moderator

#10530 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Tomahawk11 »

mad_max_ba wrote:a iscjeđeni sok od limuna ne bacaj, jer...
Dobra limunada :D
mad_max_ba

#10531 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by mad_max_ba »

Tomahawk11 wrote:
mad_max_ba wrote:a iscjeđeni sok od limuna ne bacaj, jer...
Dobra limunada :D
:D

dopunjena alkalidima :D
zforumas

#10532 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by zforumas »

skuplja kila limuna nego 2 baterije
Njanjavi

#10533 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Njanjavi »

Ne kontam kako NIKO danas nema jebenu pumpu za gume u autu.
I jos kad pitas imal gledaju te ko da si putovao kroz vrjeme i da si doso iz hiljadushestoshesetosme jebo te japrak!
mad_max_ba

#10534 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by mad_max_ba »

Njanjavi wrote:Ne kontam kako NIKO danas nema jebenu pumpu za gume u autu.
I jos kad pitas imal gledaju te ko da si putovao kroz vrjeme i da si doso iz hiljadushestoshesetosme jebo te japrak!
imam ja kompresor :P

Pumpe su zastarile :lol: :lol: :lol:
uglavnomja

#10535 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by uglavnomja »

ne znam jesu li, ali imas na ebayu punjaca od 3 markice, preko usb, do 12 kmova :D na struju
dzaba shipping, samo se cekaju 20-30 dana
triconja

#10536 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by triconja »

mad_max_ba wrote:
Njanjavi wrote:Ne kontam kako NIKO danas nema jebenu pumpu za gume u autu.
imam ja kompresor :P

Pumpe su zastarile :lol: :lol: :lol:
Ja koristim pumpu da napusem gumu na tackama :lol: .
triconja

#10537 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by triconja »

Cuj ovo kaze ne paliti travu :lol: :lol: :lol: , seljak a bogami i gradjan kad ode na selo redovno sve zivo pali :izet: .

edit:
Sekretari mjesnih zajednica su na terenu kako bi građane koji posjeduju parcele obrasle travom, šumom, niskim rastinjem, voćnjake i slično upozorili da prilikom njihovog uređivanja i održavanja provode mjere zaštite, te da ne vrše paljenje smeća, granja, niskog rastinja i svih drugih zapaljivih materija koje mogu izazvati požar većih razmjera.
:lol: :lol: :lol: , zaboravili su reci da se ne pali guma za ceranje zmija jer nema efekta :lol: :lol: :lol: .
kakavdanakneiskustvu

#10538 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by kakavdanakneiskustvu »

ne kontam sta ce zena u nikabu sama na bazenima,danas je vidjeh na zenickim bazenima
Njanjavi

#10539 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Njanjavi »

kakavdanakneiskustvu wrote:ne kontam sta ce zena u nikabu sama na bazenima,danas je vidjeh na zenickim bazenima
Ne kontam kako bi bilo prihvatljivo, da je neko na povodcu vodi?
Cuj sta ce sama, pa jbte jel to sto se pokrila znaci da ne smije sama hodat nidje?
kakavdanakneiskustvu

#10540 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Njanjavi wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:ne kontam sta ce zena u nikabu sama na bazenima,danas je vidjeh na zenickim bazenima
Cuj sta ce sama, pa jbte jel to sto se pokrila znaci da ne smije sama hodat nidje?

ma ne,nisi shvatio,šta će sama na bazenima,,skroz pokrivena?
Njanjavi

#10541 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Njanjavi »

Pa ne kontam, snebivas se sto je sama ili sto je na bazenima.
I jedno i drugo mi je pravo cudno da ne kontas.
Prvo ako je fazon sto je sama sam pojasnio, a drugo to sto je pokrivena mi je jos gore, kao neka vrsta pritajenog fasizma zamotanog u celofan shatro zapadnjackog liberalizma na baterije.
To sto se zena pokrila ne znaci da se treba zatvorit u 4 zida i tulit u kuran kao jedinu stvar na dunjaluku.
Meni bi bas bilo vise simpaticno da sretnem toliko religioznu zenu u normalnoj socijalizaciji, u kaficu,na bazenu, u nekim normala aktivnostima.
Dramite kad su plaho fundamentalno nastrojeni, dramite kad se socijalizuju normala, pa reci jarane iskreno, smeta mi kucka sto je pokrivena i cao.
kakavdanakneiskustvu

#10542 Re: Popularne stvari koje ne kontam

ne smeta mi,jebe mi se sto je pokrivena,njena stvar,samo ne kontam sta ce na mjestu na kojem se ljudi suncaju a ona skroz pokrivena,nista vise
insomnia78

#10543 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by insomnia78 »

Da ne pricamo o gledanju razgolicenih muskaraca i zena i izlasku bez pratnje
Njanjavi

#10544 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Njanjavi »

Pa dosla zena kupat se kao i svi, jasno kao dan.
To sto je pokrivena ne znaci da treba bit socijalni outkast dibidus.
Pokrila se, big deal, njena stvar, samim tim ne bi trebalo da ima ista manja il veca prava od ostalih.
Connaisseur Karlin

#10545 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Connaisseur Karlin »

Njanjavi wrote:Pa dosla zena kupat se kao i svi, jasno kao dan.
kako ce kupati ako je pod nikabom :)
insomnia78

#10546 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by insomnia78 »

Ma moze danas sve. Kupaci i marama. Sto da ne. :lol:
Connaisseur Karlin

#10547 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Connaisseur Karlin »

insomnia78 wrote:Ma moze danas sve. Kupaci i marama. Sto da ne. :lol:
tako je :D

a nikab bi trebao biti zabranjen, ne znas ko hoda ispod odore :skoljka:
mad_max_ba

#10548 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by mad_max_ba »

Njanjavi wrote:
Njanjo konacno se slazemo
insomnia78

#10549 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by insomnia78 »

Evo sta kaze fetva emin IZ o stidnim mjestima kod muskaraca
Pitanje:

Esselamu alejkum!
U ilmihalu sam pročitao da se muškim stidnim mjestima smatra dio od pojasa do ispod koljena. Da li to znači da ako obučem šorc čija je dužina do pola koljena a u sjedećem položaju do iznad koljena da činim grijeh?

Odgovor:
Esselamu alejkum!
Avret odraslog muškarca pred drugima je od pupka do ispod koljena. Prema tome, kada ste u društvu, ne biste trebali otkrivati dio nogu iznad koljena.
E sad zamisli kako je sa zenama. A tek kakva je situacija sa pregrst polugolih ljudi okolo
Njanjavi

#10550 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Njanjavi »

Njena je stvar kolko ce se ona pridrzavat cega u svojoj toj furci.
Ona ce pred svojim sudom odgovarat za to kad se vec upustila u tu furku.
Al samim tim ako ona nije apsolutisticki i rigidno nastrojena prema tome ne vidim to kao negativno, valjda zbog toga sto sam chafir, samim tim shvatam taj njen dolazak na bazene kao nesto pozitivno jerbo ti je jasno da nije toliko zatvorena psiha prema reci cemo normalnim civilizacijskim normama.
To sto ona zrtvuje toliko da se tako pokrila je njena zrtva, njena furka i niko od nas nema pravo njenu furku spocitavat.
Nit joj je ko od nas otac, nit muz, nit je hranis nit oblacis da joj nesta spocitavas sto je pokrivena a dala sebi oduska na djehenemskoj vrucini posjecujuci bazene.
Post Reply