Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
insomnia78

#10401 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by insomnia78 »

A koliko cesto prosjecan evropljanin ima potrebu sa autom izaci izvan EU
uglavnomja

#10402 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by uglavnomja »

insomnia78 wrote:A koliko cesto prosjecan evropljanin ima potrebu sa autom izaci izvan EU

da se ogranicimo na balkansku dijasporu :D
insomnia78

#10403 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by insomnia78 »

uglavnomja wrote:
insomnia78 wrote:A koliko cesto prosjecan evropljanin ima potrebu sa autom izaci izvan EU

Ruku na srce postoji takodje i nekoliko verzija EU tablica.
uglavnomja

#10404 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by uglavnomja »

insomnia78 wrote:
uglavnomja wrote:

Ruku na srce postoji takodje i nekoliko verzija EU tablica.
naravno, svako ima svoje, ali sve imaju grb eu lijevo. (cak i bosanske izdaleka izgledaju kao europske :D )

i ne znam da li postoje neke druge osim bijelih?
insomnia78

#10405 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by insomnia78 »

Postojala je jos najmanje jedna verzija barem u FR
Prije 2009
Image
Poslije 2009
Image
uglavnomja

#10406 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by uglavnomja »

:thumbup:
mali_balon

#10407 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by mali_balon »

meteorit135531 wrote:Ne kontam BH registracijske tablice. :skoljka: Zašto nisu sve iste ? U Banja Luci , a i u Mostaru i dalje prema Capljini sam vidio dosta auta, dostavnih vozila, pa čak i cisterni gdje nema oznake BIH na lijevoj strani tablica ,već samo pise broj tablica bez imena BIH. A u Sarajevu recimo to nisam vidio.
Zašto nisu sve tablice iste ? Ne kontam.
Ili nisu vozila registrovana pa voze na divljaka ili nisu jos "ispucali" saobracajnu....jer nakon 6 godina mjenjas saobracajnu i tablice....(bilo nekad tako ne znam jel jos uvijek tako)
uglavnomja

#10408 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by uglavnomja »

mali_balon wrote:
meteorit135531 wrote:Ne kontam BH registracijske tablice. :skoljka: Zašto nisu sve iste ? U Banja Luci , a i u Mostaru i dalje prema Capljini sam vidio dosta auta, dostavnih vozila, pa čak i cisterni gdje nema oznake BIH na lijevoj strani tablica ,već samo pise broj tablica bez imena BIH. A u Sarajevu recimo to nisam vidio.
Ili nisu vozila registrovana pa voze na divljaka ili nisu jos "ispucali" saobracajnu....jer nakon 6 godina mjenjas saobracajnu i tablice....(bilo nekad tako ne znam jel jos uvijek tako)

:shock: :?

tablice su se mijenjale kad dodje novi zakon i nove tablice
saobracajna tada i ako se ispune sve rubrike u njoj, nevezano za tablice.

prvi put cujem za tih 6 godina :?:
mali_balon

#10409 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by mali_balon »

uglavnomja wrote:
mali_balon wrote:

:shock: :?

tablice su se mijenjale kad dodje novi zakon i nove tablice
saobracajna tada i ako se ispune sve rubrike u njoj, nevezano za tablice.

prvi put cujem za tih 6 godina :?:
mislim da su se tablice mijenjale kako istice saobracajna (znam da smo ja i kolega u godinu razlike registrovali auta meni istekla saobracajan meni promjenili saobracajnu i tablice on jos bio na starim tablama ( bez bih ), a on samo produzio registraciju i ostale mu stare table a iduce godine i on mijenjao saobracajnu i dobio nove table .....odtud i tih 6 godina jer u saobracajnu moze stati samo 6 produzenja registracije (zadnja strana sa pecatima)....
zrakomlat

#10410 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by zrakomlat »

Meteor je vjerovatno mislio na stare i nove tablice. Stare, 123-A-456 vrijede još neko vrijeme i kako se produži registracija ostanu. Mjenjaju se u slučaju prodaje auta i drugog vlasnika i onda dobiješ one s oznakama BiH. Ali ima neka granica tj godina kad će se morati zamjeniti novim i mislim da je brzo.
insomnia78

#10411 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by insomnia78 »

Ali ako bi stavili ime grada onda ...
:lol: :lol: :lol:
uglavnomja

#10412 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by uglavnomja »

zrakomlat wrote:Meteor je vjerovatno mislio na stare i nove tablice. Stare, 123-A-456 vrijede još neko vrijeme i kako se produži registracija ostanu. Mjenjaju se u slučaju prodaje auta i drugog vlasnika i onda dobiješ one s oznakama BiH. Ali ima neka granica tj godina kad će se morati zamjeniti novim i mislim da je brzo.

mislim da ne postoji rok, ono datum ... dok imas svoj auto sa starim tablicama ne moras ih mijenjati.

i mislim da ne mozes preko grane sa starim tablama
zrakomlat

#10413 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by zrakomlat »

uglavnomja wrote:
zrakomlat wrote:Meteor je vjerovatno mislio na stare i nove tablice. Stare, 123-A-456 vrijede još neko vrijeme i kako se produži registracija ostanu. Mjenjaju se u slučaju prodaje auta i drugog vlasnika i onda dobiješ one s oznakama BiH. Ali ima neka granica tj godina kad će se morati zamjeniti novim i mislim da je brzo.

mislim da ne postoji rok, ono datum ... dok imas svoj auto sa starim tablicama ne moras ih mijenjati.

i mislim da ne mozes preko grane sa starim tablama
Ne znam, moguće. Tako sam čuo, recimo do 2018 (lupam godinu) kako isticale registracije tako će auta dobijati nove. Al ne kažem da nisi u pravu.
supercali

#10414 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by supercali »

Ja sam cuo informaciju kad ne bude mjesta u saobracajnoj da onda ide zamjena registracija e sad koliko je tacno ne znam
Vrlo moguce da su mozda kasnije to promjenili pa uveli da sve dok je na tebi auto stare mogu i kad promjenis saobracajnu
perfect_guy

#10415 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by perfect_guy »

supercali wrote:Ja sam cuo informaciju kad ne bude mjesta u saobracajnoj da onda ide zamjena registracija e sad koliko je tacno ne znam
gledajući tako, nove tablice su krenule cca 2009, tako da je svakako od tad trebala doći nova saobraćajna
supercali

#10416 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by supercali »

perfect_guy wrote:
supercali wrote:Ja sam cuo informaciju kad ne bude mjesta u saobracajnoj da onda ide zamjena registracija e sad koliko je tacno ne znam
gledajući tako, nove tablice su krenule cca 2009, tako da je svakako od tad trebala doći nova saobraćajna
A gledajuci drugi dio posta?
perfect_guy

#10417 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by perfect_guy »

supercali wrote: A gledajuci drugi dio posta?
usput sam baš znao ovo pitanje provući kroz priču, niko nema pojma. Ali ne treba isključiti to kao opciju
karanana

#10418 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by karanana »

Jeste li na plazama primjetili povecan broj raje koji iako imaju kupace, ispod kupacih nose i gace? Ja sam vidio na nekoliko razlicitih lokacija. Doduse mislim da su bili stranci. Znate li ista o tome? Mozda se to preporucuje da chuna ipak bude malo bolje upakovana a ne da bas visi kao samo u kupacim sto radi.
Njanjavi

#10419 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Njanjavi »

Nisam to primjetio titami.
Ja kupace nisam navuko na sebe mensecini od prije rata.
Samo sorcevi za kupanje il gologuz :roll:
animals

#10420 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by animals »

karanana wrote:Jeste li na plazama primjetili povecan broj raje koji iako imaju kupace, ispod kupacih nose i gace? Ja sam vidio na nekoliko razlicitih lokacija. Doduse mislim da su bili stranci. Znate li ista o tome? Mozda se to preporucuje da chuna ipak bude malo bolje upakovana a ne da bas visi kao samo u kupacim sto radi.
To je bila pojava kod ovi maldji djilkosa..
sto ne znam..
pa su im na bazenima u Austriji zabranjivali da takvi ulaze u vodu, zbog nehigijene..
karanana

#10421 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by karanana »

Njanjavi wrote:Nisam to primjetio titami.
Pa o tim sorcevima/kupacim i govorim. Necu valjda pricati o onim uskim speedo. Ne znam ni kako bi ispod njih mogle gace.
Njanjavi

#10422 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Njanjavi »

karanana wrote:
Njanjavi wrote:Nisam to primjetio titami.
Pa o tim sorcevima/kupacim i govorim. Necu valjda pricati o onim uskim speedo. Ne znam ni kako bi ispod njih mogle gace.
:lol: :lol:
Ja bas kontam da na te mislis pa mi bi cudno.
Al fakat ne kontam kako mozes primjetit da ispod nose gace ako je sorc u pitanju?
Ne kontam to nikako, pa svaki kupaci sorc ima ispod onu mrezu kao podgace da chuva jaja i chundas na mjestu, da ne mlatara okolo :lol:
Sto ce im gace pored toga bog im oci dao.
Point.

#10423 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Point. »

Ima onih mreza sa velikim rupama u sorcevima, istruga glavic izgleda sav izranjavan ko da ga je krava prezivala. Valjda zato.
Njanjavi

#10424 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Njanjavi »

:lol: :lol: :lol:
To je zato jer niste onanisali dovoljno u zivotu pa vam preosjetljiv.
Ja kolko sam drko krvnicki u mladosti, mogu ga smirgl papirom drpat on ni mukajet :lol:
KB9

#10425 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by KB9 »

primjetio sam da te gace ispod kupacih nose dibidus seljacine
Post Reply