Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zforumas

#10026 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by zforumas »

Nepass wrote: Krenuo sa jaranom u dubrovnik, on vozi, dodjem do njega ostavim svoje auto. Prvo pri izlasku oriba meni blatobran, negdje kod jablanice u tunelu udari od trotoar, u dubrovniku pri ulazu u onoj krivini kad se spustas izleti sa ceste i povalja one cunjeve, pri povratku na parkingu udari kombi :D
Ti su buraz pravi baksuz, haman pa jednom sedmicno si u kriticnoj situaciji u saobracaju
Tomahawk11
Globalni moderator

#10027 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Tomahawk11 »

zforumas wrote:
Nepass wrote: Krenuo sa jaranom u dubrovnik, on vozi, dodjem do njega ostavim svoje auto. Prvo pri izlasku oriba meni blatobran, negdje kod jablanice u tunelu udari od trotoar, u dubrovniku pri ulazu u onoj krivini kad se spustas izleti sa ceste i povalja one cunjeve, pri povratku na parkingu udari kombi :D
Ti su buraz pravi baksuz, haman pa jednom sedmicno si u kriticnoj situaciji u saobracaju
Zakljucak: ne vozis se s jaranom, tj. on nije na vozacevom mjestu.
Nepass

#10028 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Nepass »

zforumas wrote:
Ovo su sve dogodovstine zadnjih 15ak godina.
Jedino zivciranje po sarajevu je svakodnevnica
mad_max_ba

#10029 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by mad_max_ba »

djevojka bez imena wrote:

A jel Boga ti? :mrgreen: Ja vozim, i vrlo cesto u stiklama, ponekad vrlo visokim, i nikakav problem, jer ko zna zna :oops: samo steta stikli, ode peta :-?
da se ja klonim ovih golemih auta :lol: :lol: :lol: :lol:
djevojka bez imena

#10030 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by djevojka bez imena »

mad_max_ba wrote:

A jel Boga ti? :mrgreen: Ja vozim, i vrlo cesto u stiklama, ponekad vrlo visokim, i nikakav problem, jer ko zna zna :oops: samo steta stikli, ode peta :-?
kaskoooo :lol:
mad_max_ba

#10031 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by mad_max_ba »

mad_max_ba wrote:

kaskoooo :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
sheilak

#10032 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by sheilak »

ne kontam trend ove ruzne obuce. kao takmicenje ko ce imati ruznije cipele. :roll:
Grean

#10033 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Grean »

Jedna od balkanskih ubleha je fama o zenama i voznji.

Ja vidim da se gine ko' nigdje drugo u Evropi, ubice na cesti a redovno su muskarci za volanom.

Kompleksaski, seljacki mentalitet. Ono kad vidis zenu, qurcis se, sviras, jebes, grebes ali samo ako nije u dzipu sa zatamnjenim staklima jer se onda pitas cija li je, da ne bi dobio po picki :mrgreen:
Mutivoda

#10034 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Mutivoda »

sheilak wrote:ne kontam trend ove ruzne obuce. kao takmicenje ko ce imati ruznije cipele. :roll:
al' fakat.
i oni đonovi od po' metra, kad vidim, povraća mi se..
sheilak

#10035 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by sheilak »

Grean wrote:
Kompleksaski, seljacki mentalitet. Ono kad vidis zenu, qurcis se, sviras, jebes, grebes ali samo ako nije u dzipu sa zatamnjenim staklima jer se onda pitas cija li je, da ne bi dobio po picki :mrgreen:
:D :thumbup:
sheilak

#10036 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by sheilak »

Mutivoda wrote:
sheilak wrote:ne kontam trend ove ruzne obuce. kao takmicenje ko ce imati ruznije cipele. :roll:
al' fakat.
i oni đonovi od po' metra, kad vidim, povraća mi se..
Da, i pete od pola metra sirine. K'o ortopedska pomagala :D
azurna_obala

#10037 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by azurna_obala »

Snimanje djece dok plaču iz raznih razloga, pa onda postavljanje na društvene mreže!

Sve za pregled više i like.
djevojka bez imena

#10038 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Grean wrote:Jedna od balkanskih ubleha je fama o zenama i voznji.

Ja vidim da se gine ko' nigdje drugo u Evropi, ubice na cesti a redovno su muskarci za volanom.

:faraon1:
JThomas

#10039 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by JThomas »

u stvarnom svijetu prosječni muškarac ima dosta više kilometara za volanom nego prosječna žena, i shodno tome je u prosjeku (ključne dvije riječi) bolji vozač. to je prosto i objektivno. bar ako gledamo čistu vještinu vožnje.

međutim, naročito na balkanu muškarcima su auto i vožnja (pre)često produžetak kurca...pa se bolja vještina nužno i ne prenosi u bezbjedniju vožnju. hajmo to tako reći. najveći broj nesreća uzrokuju obijest i bahatost, a ne neznanje i nedostatak vještine.
Grean

#10040 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Grean »

Ima i ta mjesta. Iz nekog neobjasnjivog razloga dobar dio, ne sve, su slabije na parkiranju.

Mislim da dobar dio toga uzrokuje pritisak, ono nemoj slucajno da mi se ugasi auto, da mi ne bi lola iza svirao. Drustvo je niz dugih godina pravilo famu od toga govoreci im indirektno da nisu za toga i onda postoji pres da se dokaze suprotno. Ali mi bi morali biti drugaciji, tolerasati vise slabijima, izlaziti u susret.

Kako god, sa vecinom zena kojima sam bio suvozac ja bih smio na kraj svijeta a za parking bi se snasli :mrgreen:
Puno je veci broj poznanika muskog pola sa kojima strahujem jer im se uvijek negdje zuri.
peepeep

#10041 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by peepeep »

Ne kontam grupne i porodične iftare gdje se zove 10to koljeno da šta čvakne i da vidi kako nam je dobro. :roll:
triconja

#10042 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by triconja »

Grean wrote:Ima i ta mjesta. Iz nekog neobjasnjivog razloga dobar dio, ne sve, su slabije na parkiranju.

Mislim da dobar dio toga uzrokuje pritisak, ono nemoj slucajno da mi se ugasi auto, da mi ne bi lola iza svirao. Drustvo je niz dugih godina pravilo famu od toga govoreci im indirektno da nisu za toga i onda postoji pres da se dokaze suprotno. Ali mi bi morali biti drugaciji, tolerasati vise slabijima, izlaziti u susret.

Kako god, sa vecinom zena kojima sam bio suvozac ja bih smio na kraj svijeta a za parking bi se snasli :mrgreen:
Puno je veci broj poznanika muskog pola sa kojima strahujem jer im se uvijek negdje zuri.
Niko ti nije kriv sto ides sa vozacima samoubicama. Nisam jednom odbio voznju :lol: .
djevojka bez imena

#10043 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Mislim da su zene sigurniji vozaci od muskih, ne srljamo i ne nerviramo se dok smo za volanom. Naravno, ne sve ali velika vecina, ima i onih smotanih koje i meni potrgaju zivce :-) a to za parkiranje je tacno, zene imaju slabiji osjecaj orjentacije u prostoru, valjda je to uzrok
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#10044 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Velkoski »

kad vidim cirkus na cesti, u 95% slučajeva znam ko vozi :mrgreen: još danas svaka tatina i mamina princeza ima neki 'autić' - čitaj pežo 307, fabia i slično :lol:

40 km/h, čudna prestrojavanja, stajanje na zeleno i vozi miško :mrgreen:
Toffee karamela

#10045 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Toffee karamela »

ne kontam zašto raja sve učestalije centar urgentne medicine (skr. CUM) izgovara u kratici KUM ?

jel kontaju da je to CUM skraćenica neke strane riječi pa je i ono C strano k a ne naše slovo c? fakat mi nije jasno
djevojka bez imena

#10046 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Toffee karamela wrote:ne kontam zašto raja sve učestalije centar urgentne medicine (skr. CUM) izgovara u kratici KUM ?

jel kontaju da je to CUM skraćenica neke strane riječi pa je i ono C strano k a ne naše slovo c? fakat mi nije jasno
Ja mislim da je to ispravno, prije je taj odjel nosio naziv Centar urgentne medicine, CUM sad je to Klinika urgentne medicine pa otud i to KUM.
muha_sa

#10047 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by muha_sa »

Toffee karamela wrote:ne kontam zašto raja sve učestalije centar urgentne medicine (skr. CUM) izgovara u kratici KUM ?

ranije se zvalo Klinika Urgentne Medicine--ostala navika
JThomas

#10048 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by JThomas »

danas se zove klinika, a ranije centar...
muha_sa

#10049 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by muha_sa »

JThomas wrote:danas se zove klinika, a ranije centar...
:lol:

fakat :?

fala bogu pa ne idem gorekan :D
Toffee karamela

#10050 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Toffee karamela »

djevojka bez imena wrote: Ja mislim da je to ispravno, prije je taj odjel nosio naziv Centar urgentne medicine, CUM sad je to Klinika urgentne medicine pa otud i to KUM.
aha znači klinika ne centar, onda dobro :sax:
Post Reply