ne mogu donijeti odluku pa molim za vaša mišljenja
imamo posao koji ne volim i za neko vrijeme mi ističe ugovor,a da bi konkurisala za onaj koji volim moram biti na birou(prosvjeta)da l da prihvatim produžavanje ugovora ili rizikujem
hvala
I najbolje ne slušaj nikog,izaberi sam/a i furaj!! Tvoj život--tvoje odluke(mada je lakše za krive odluke kriviti nekog drugog)d2 wrote:na to pitanje mozes samo ti dati odgovor
njeka wrote:I najbolje ne slušaj nikog,izaberi sam/a i furaj!! Tvoj život--tvoje odluke(mada je lakše za krive odluke kriviti nekog drugog)d2 wrote:na to pitanje mozes samo ti dati odgovor![]()
Nisam cula da ijedan poslodavac insistira, pogotovo u prosvjeti, na tome da mora biti na birou. Ako ti u toj firmi tece staz, najmanji ti je problem reci HVALA DOVIDJENJA PRIJATNO.BROD wrote:pozzzzzzzz
ne mogu donijeti odluku pa molim za vaša mišljenja
imamo posao koji ne volim i za neko vrijeme mi ističe ugovor,a da bi konkurisala za onaj koji volim moram biti na birou(prosvjeta)da l da prihvatim produžavanje ugovora ili rizikujem
hvala
NARAVO 5 GODINA A I MOJI RODITELJI SU U PROSVJETIdowntoearth wrote:ima jos nesto: jesi li ti ikada radila u prosvjeti? majka mi je bila prosvjetni radnik i znam malo o tome ali dovoljno da mi ne padne na pamet. A danas je situacija mnogo gora nego prije. znas li da nema vise ljetnih i zimskih raspusta kao sto su bili? samo 4 sedmice ljeti i 1-2 zimi a ostatak moraš dolaziti na posao!!! možda bi dobro bilo da ti to malo probas prije nego sto se odlučiš. da malo odeš na koji čas i sjediš pozadi i popričaj sa nekim nastavnikom
HvalaSkyfox wrote:Neces znati nikada ako ne probas, zasto da pozalis za 10ak godina, ali...
Ja isto radim posao i koji ne volim i za koji sam prekvalifikovan, ali plata je solidna i redovna, ide staz, kolektiv - onako...
Zasada ostajem tu gdje jesam jer mi je rizik prevelik da ponovno idem negdje na 3 mjeseca. Da naidem na konkurs za posao koji stvarno zelim raditi, opet bih dobro razmislio i izvagao, sanse su 50:50
u svakom slucaju sretno.