pomozite u odluci

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
BROD

#1 pomozite u odluci

Post by BROD »

pozzzzzzzz
ne mogu donijeti odluku pa molim za vaša mišljenja
imamo posao koji ne volim i za neko vrijeme mi ističe ugovor,a da bi konkurisala za onaj koji volim moram biti na birou(prosvjeta)da l da prihvatim produžavanje ugovora ili rizikujem
hvala :?
Layne

#2 Re: pomozite u odluci

Post by Layne »

Ko ne riskira, taj ne profitira :D
Sve zavisi od toga kolko ti je neophodan posao, kolko si sigurna u sebe da možeš dobiti taj koji želiš i naravno imaš li kakve štele :D A inače, naći ćeš vrlo mali broj ljudi koji radi posao koji voli, kod nas ti je daj šta daš.
d2

#3 Re: pomozite u odluci

Post by d2 »

na to pitanje mozes samo ti dati odgovor
njeka

#4 Re: pomozite u odluci

Post by njeka »

d2 wrote:na to pitanje mozes samo ti dati odgovor
I najbolje ne slušaj nikog,izaberi sam/a i furaj!! Tvoj život--tvoje odluke(mada je lakše za krive odluke kriviti nekog drugog) :-? :-?
milivoje

#5 Re: pomozite u odluci

Post by milivoje »

njeka wrote:
d2 wrote:na to pitanje mozes samo ti dati odgovor
I najbolje ne slušaj nikog,izaberi sam/a i furaj!! Tvoj život--tvoje odluke(mada je lakše za krive odluke kriviti nekog drugog) :-? :-?
:thumbup:
metal_rules_cura

#6 Re: pomozite u odluci

Post by metal_rules_cura »

Ja bih za ovaj dio rekla :thumbup:

"...mada je najlakse za krive odluke okriviti nekog drugog..."
arbosan

#7 Re: pomozite u odluci

Post by arbosan »

Zdravo,

Cijenim cinjenicu da neko treba savjet. Naravno, ti sama donosis odluke, i sama ces snositi posljedice. A na nama je da te posavjetujemo, obzirom da si to trazila.

Nije lako pitanje, a evo sta ja mislim:
Bolje cuvati sto imas, posto ako napustis to sto imas, niko ti ne garantuje to drugo. Pa cak kada si toliko sigurna da ces to dobiti, cesto se stvari izmjene u zadnjem casu, pogotovo kod nas u BiH. A ako je nesto sto treba biti objavljeno na birou, zasigurno nisi jedina kome je obicano taj posao. Zato ja bih cuvao to sto imam, dok nebi dobio priliku za sigurna prelaz u drugu firmu, mada nikad nije 100 sigurno, ali ipak ima nesto sigurnije nego sto mi zelimo.

A imas ove sajmove, i imas internet i http://www.boljiposao.ba, ili http://www.posao.ba, pa prati te konkurse i apliciraj na sve sto mislis da bi ti bilo zanimljivo, i cekaj da dobijes ono sto bi tebi odgovaralo.

s druge strane, ako ti je sve jedno radila ili ne. ili da tvoji roditelji mogu tebe finansirati dok ne radis, i nije ti velika briga za staz ili osiguranje, ili ne nemas kredita ili ne pomazes u finansiranju svojih roditelja. onda imas velikog lufta da radis sta zelis, pa cak i da kod kuce cekas da izadje taj novi posao.

Eh, obzirom da mi neznamo sve te cinjenice, onda niko nemoze da ti da konkretan savjet. Samo treba znati, da je tesko naci posao u BiH, i oni koji rade, pa bilo koji posao, a da su pri tome osigurani i ide im staz, oni su sretni.

pozdrav, i sretno na putu ka odluke
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#8 Re: pomozite u odluci

Post by mIRCerka »

BROD wrote:pozzzzzzzz
ne mogu donijeti odluku pa molim za vaša mišljenja
imamo posao koji ne volim i za neko vrijeme mi ističe ugovor,a da bi konkurisala za onaj koji volim moram biti na birou(prosvjeta)da l da prihvatim produžavanje ugovora ili rizikujem
hvala :?
Nisam cula da ijedan poslodavac insistira, pogotovo u prosvjeti, na tome da mora biti na birou. Ako ti u toj firmi tece staz, najmanji ti je problem reci HVALA DOVIDJENJA PRIJATNO.
A u prosvjeti, prvo Hapliciras, a ondaK ak te odaberu u uzi krug, donosis svu dokumentaciju. Do tada mozes zavrsiti piomio biro obaveze.
BROD

#9 Re: pomozite u odluci

Post by BROD »

pokušat ću da svima koji mi pomažu u odluci objasnim neke detalje a prije toga hvala
1.novac nije presudan niti će biti jer ja bi na novom poslu imala manju platu nego sada;
2.ne živim sa roditeljima nego imam svoju porodicu i mužu ide onako solidno;
3.a za konkurisanje istina ne moram biti na birou al tip sadašnjeg posla zahtijeva otkazni rok od 30dana što mi je puno;
4.ono najbitnije nisam tip žene sa keceljom-TOGA SE BOJIMMMM :?
hvala jo jednom svima nadam se još nekim konstruktivnim prijedlozima
simi5

#10 Re: pomozite u odluci

Post by simi5 »

Ako baš toliko želiš rizikuj. A ako možeš sa poslodavcem pošteno da razgovaraš i dogovoriš se da ti skrati otkazni rok bilo bi dobro. Ako su tako kruti onda taj posao nije baš neki okazion koji ne smeš da napustiš.
downtoearth

#11 Re: pomozite u odluci

Post by downtoearth »

ima jos nesto: jesi li ti ikada radila u prosvjeti? majka mi je bila prosvjetni radnik i znam malo o tome ali dovoljno da mi ne padne na pamet. A danas je situacija mnogo gora nego prije. znas li da nema vise ljetnih i zimskih raspusta kao sto su bili? samo 4 sedmice ljeti i 1-2 zimi a ostatak moraš dolaziti na posao!!! možda bi dobro bilo da ti to malo probas prije nego sto se odlučiš. da malo odeš na koji čas i sjediš pozadi i popričaj sa nekim nastavnikom
BROD

#12 Re: pomozite u odluci

Post by BROD »

downtoearth wrote:ima jos nesto: jesi li ti ikada radila u prosvjeti? majka mi je bila prosvjetni radnik i znam malo o tome ali dovoljno da mi ne padne na pamet. A danas je situacija mnogo gora nego prije. znas li da nema vise ljetnih i zimskih raspusta kao sto su bili? samo 4 sedmice ljeti i 1-2 zimi a ostatak moraš dolaziti na posao!!! možda bi dobro bilo da ti to malo probas prije nego sto se odlučiš. da malo odeš na koji čas i sjediš pozadi i popričaj sa nekim nastavnikom
NARAVO 5 GODINA A I MOJI RODITELJI SU U PROSVJETI
Skyfox

#13 Re: pomozite u odluci

Post by Skyfox »

Neces znati nikada ako ne probas, zasto da pozalis za 10ak godina, ali...

Ja isto radim posao i koji ne volim i za koji sam prekvalifikovan, ali plata je solidna i redovna, ide staz, kolektiv - onako...
Zasada ostajem tu gdje jesam jer mi je rizik prevelik da ponovno idem negdje na 3 mjeseca. Da naidem na konkurs za posao koji stvarno zelim raditi, opet bih dobro razmislio i izvagao, sanse su 50:50

u svakom slucaju sretno.
BROD

#14 Re: pomozite u odluci

Post by BROD »

Skyfox wrote:Neces znati nikada ako ne probas, zasto da pozalis za 10ak godina, ali...

Ja isto radim posao i koji ne volim i za koji sam prekvalifikovan, ali plata je solidna i redovna, ide staz, kolektiv - onako...
Zasada ostajem tu gdje jesam jer mi je rizik prevelik da ponovno idem negdje na 3 mjeseca. Da naidem na konkurs za posao koji stvarno zelim raditi, opet bih dobro razmislio i izvagao, sanse su 50:50

u svakom slucaju sretno.
Hvala
mislim da ne želim da zažalim za nekoliko godina al u svakom slučaju odluku ne želim donijeti preko noći
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#15 Re: pomozite u odluci

Post by Bobi »

Prijavi se na konkurs a taj otkazni rok od 30 dana se da uvijek srediti.Ionako je kraj skolske godine a ako je konkurs sad taman mozes odraditi preko ljeta tih 30 dana.
Sretno.
Post Reply