Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
U Interexu, prošle godine ja kupio OVO (Pletaru za dvadesetak litara). Jest da je opletena plastikom i nije ovako fancy, sa ovim izbočinama. Platio 10KM. Poklonio rodbini iz primorksih krajeva.
Malo bolju ''pletaru'', isto opletenu pvc-om, sam vidio u samoposluzi Dobrinja na Ilidži u izlogu (Do PTT). Košta oko 40KM.
Pitam se, kakvom tehnikom peru ove ''pletare''?
P.S.
Pišem ''pletare'' jer ne znam našu ili hr. riječ za ove flašetine.
8. sekretar SKOJ-a wrote:U Interexu, prošle godine ja kupio OVO (Pletaru za dvadesetak litara). Jest da je opletena plastikom i nije ovako fancy, sa ovim izbočinama. Platio 10KM. Poklonio rodbini iz primorksih krajeva.
Malo bolju ''pletaru'', isto opletenu pvc-om, sam vidio u samoposluzi Dobrinja na Ilidži u izlogu (Do PTT). Košta oko 40KM.
P.S.
Ma tih flasa ima svugdje gdje se voda za pice samo kupuje, tj ne pije se kao kod nas iz cesme, tako da ako imas ko da ti dolazi iz dijaspore moze ti to donijeti.
8. sekretar SKOJ-a wrote:U Interexu, prošle godine ja kupio OVO (Pletaru za dvadesetak litara). Jest da je opletena plastikom i nije ovako fancy, sa ovim izbočinama. Platio 10KM. Poklonio rodbini iz primorksih krajeva.
P.S.
čekaj malo, znači ti si našao staklenu ??
Uh, ja mislio staklenke, za vino, a ti za onaj ''automat'' za vodu, pvc flaše, pa se obrnu,...
ama ljudi, meni ustvari treba staklena butelja od 20 litara za vino
s obzirom da nigdje nisam vidio staklenu, a vidjao sam one plasticne, zato pitam za onakvu. a ako neko zna gdje naci staklenu butelju od 20 litara suhim zlatom placam
The Nightwatchman wrote:ama ljudi, meni ustvari treba staklena butelja od 20 litara za vino
s obzirom da nigdje nisam vidio staklenu, a vidjao sam one plasticne, zato pitam za onakvu. a ako neko zna gdje naci staklenu butelju od 20 litara suhim zlatom placam
Nadji majstora stakloduvaca i napravit ce ti kakvu zelis, ... jos kad cuje da suhim zlatom placas, .....
Bilo je stakloduvaca u Sarajevu prije rata, ali sad se sigurno zovu stakloduHaci, ...
pape wrote:
Nadji majstora stakloduvaca i napravit ce ti kakvu zelis, ... jos kad cuje da suhim zlatom placas, .....
Bilo je stakloduvaca u Sarajevu prije rata, ali sad se sigurno zovu stakloduHaci, ...
The Nightwatchman wrote:ama ljudi, meni ustvari treba staklena butelja od 20 litara za vino
Kao što rekoh, butelju, za vino, staklenu, plastikom opletenu vidjeh u izlogu samoposluge ''Dobrinja'', na IlidžU, do PTT-a. Cijena oko 40KM. Provjeri da nije slučajno ''ciknulo'' dno ispod plastike!
P.S.
na srpskom se kaže pletenka a valjda i na bosanskom i hrvatskom
Amazonka27 wrote:ej, evo slucajno naletih na ovo tvoje sto trazis http://www.poljooprema.ba/
katalog proizvoda -> roba siroke potrosnje -> ima od 10,15,20,25,34 i 54 l
heheheh, hvala ti puno, puno! a i blizu mi je njihova radnja, ne znam kako nisam na njih pomislio....
nego, sta ti radis na njihovoj stranici? pokvario ti se traktor?