Poligamija se širi Bosnom

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
avicena

Post by avicena »

Fair Life wrote:
avicena wrote:Normalniji je brak između dva homoseksualca (trend u USA i EU), nego između muškarca i dvije žene. :roll:
Nije rijec o normali... vec o postovanju vazeceg zakona. Kad se usvoji serijatski zakon, onda OK, ali ce se znati da smo 'islamska zemlja' i opet OK.

A ne... "sekularna" drzava a prakticna primjena serijata.
Zajebi avicena... pa da si mi brat.
I ja sam protiv poligamije dok se ne reguliše zakonom jer je u protivnom vrlo bliska bračnoj nevjeri. Ovo je bila opaska na neke druge komentare.
Mislim i kada bi došlo do parlamenta, predhodno bi trebalo proći javnu raspravu. Okrugle stolove pravnika i teologa......U Bosni teško možemo imati šerijatsku državu, ali ako sutra se dozvoli homoseksualni brak (idemo u EU), onda ima logike da se dozvoli i ovakav brak.
zlata

Post by zlata »

Pa "normalnije" je biti ozenjen peder....neg'imati cet'ri zene. Oni su bar PAR. Dvoje. Dvojica. Dvije. A u haremu....hm! :-) :-) :-) More biti svaaaasta! :kiss: ;-) :P :x Uostalum...u slucaju viska muskaraca...je'l'bi Serija dozvol'la takve brakove...muskarac...sa muskarcem...il'zena sa vise muskaraca? Ipak je seks prirodna potreba! :dance:
avicena

Post by avicena »

zlata wrote:Pa "normalnije" je biti ozenjen peder....neg'imati cet'ri zene. Oni su bar PAR. Dvoje. Dvojica. Dvije. A u haremu....hm! :-) :-) :-) More biti svaaaasta! :kiss: ;-) :P :x Uostalum...u slucaju viska muskaraca...je'l'bi Serija dozvol'la takve brakove...muskarac...sa muskarcem...il'zena sa vise muskaraca? Ipak je seks prirodna potreba!
Danas ili bilo kada, da li je bilo više muškaraca ili žena? Kako možeš znati u poliandriji ko je otac djeteta? Zašto odmah u poligamiji se spominju četiri?
O pederima i njihovom braku.....mislim....
Max.Cherry

Post by Max.Cherry »

Bolje je ozvaniciti poligamiju nego biti prikriveni moralista a pored zene handrit' koleginicu s posla.

Ili: Zasto svi misle da je bolje sutjeti o necemu sto je lose nego blebetati o necemu sto je dobro?
zlata

Post by zlata »

Pa sta je tol'ko vazno k'o je otac djeteta. I ovako...dok se nije krenulo sa testiranjem DNA...moglo je biti svasta :-) ...i bivalo je! Pa sta? Ocuh ne mere odgoj'ti-usvoj'ti tudje djete?
avicena

Post by avicena »

zlata wrote:Pa sta je tol'ko vazno k'o je otac djeteta. I ovako...dok se nije krenulo sa testiranjem DNA...moglo je biti svasta :-) ...i bivalo je! Pa sta? Ocuh ne mere odgoj'ti-usvoj'ti tudje djete?
Ne mogu da nađem link gdje se govori da svako četvrto ili peto dijete nije od oca čije prezime nosi (odnosi se uglavnom na zapadne zemlje). Zamisli brakova između braće i sestara jer bračna nevjera je vrlo česta i u komšiluku.
Svakako da se može usvajati, ali svakako treba znati i čije je zbog gore spomenutog.
zlata

Post by zlata »

avicena wrote:
zlata wrote:Pa sta je tol'ko vazno k'o je otac djeteta. I ovako...dok se nije krenulo sa testiranjem DNA...moglo je biti svasta :-) ...i bivalo je! Pa sta? Ocuh ne mere odgoj'ti-usvoj'ti tudje djete?
Ne mogu da nađem link gdje se govori da svako četvrto ili peto dijete nije od oca čije prezime nosi (odnosi se uglavnom na zapadne zemlje). Zamisli brakova između braće i sestara jer bračna nevjera je vrlo česta i u komšiluku.
Svakako da se može usvajati, ali svakako treba znati i čije je zbog gore spomenutog.
Ma daj molim te...sve zapad pogan...jel'da?
Pa u mene se rodica bila udala za Arapa...i svekrva joj nije zaspala dok joj nije razval'la brak. Zasto?

Pa bila nakan'la ozen'ti svog jedinca...sa sestrisnjom! I to je normalno kod njih!
avicena

Post by avicena »

zlata wrote: Ma daj molim te...sve zapad pogan...jel'da?
Pa u mene se rodica bila udala za Arapa...i svekrva joj nije zaspala dok joj nije razval'la brak. Zasto?

Pa bila nakan'la ozen'ti svog jedinca...sa sestrisnjom! I to je normalno kod njih!
Ima poganluka i po muslimanskim zemljama. Što zbog nekakve tradicije, a što zbog zloupotrebe nekih vjerskih propisa....
Ima i na tom polju nekakvih zanimljivosti koje genetika otkriva kada su rođaci u pitanju mada je to i u vjeri posebna situacija...
PHILADELPHIA, Pennsylvania (AP) – Rizik rađanja mentalno zaostale djece od roditelja koji su međusobno srodni nije tako velik, kao sto su mnogi stručnjaci vjerovali. Ovo je rezultat studije koja baca novo svjetlo na ovakvu praksu, koja je među zapadnim kulturama satanizovana. U novo-objavljenoj studiji se ističe da postotak retardirane djece bračnih drugova, koji nisu u krvnom srodstvu iznosi 3-4%, dok taj udio među supružnicima koji su srodni pada na 1,7-2,8%.

Naučnik Robin Bennett, navodi da je taj postotak manji nego što su mnogi ljudi, uključujući i ljekare, mislili da je slučaj. „Rašireno je vjerovanje da postoji opasnost, ali ona je mnogo manja, nego što se je mislilo,“ kaže jedan od istrazivača, Dr. Arno G. Motulsky profesorica medicine i genetike na univerzitetu u Washingtonu.

Ženidba rođaka prvog koljena je u 30 saveznih država Amerike ilegalna i to je „tabu-tema“ u mnogim zapadnjačkim kulturama, što nije slučaj u drugim krajevima svijeta, posebno na Bliskom Istoku, Aziji i Africi.

“Dosta žena abortiraju jer nisu obavještene o stepenu rizika”, navodi ona.

Naučnici podvlače da je nemoguće izračunati rizik, zbog brojnih faktora koji utiču na to.

Rizik varira od: etničke pripadnosti ili bliskosti srodstva.

Doktori kažu da parovi moraju obaviti temeljnu medicinsku pretragu, prije začeća, da bi se ispitalo da li imaju sličnih recesivnih gena, koji bi mogli da negativno utiču na razvoj djeteta. Srodni bračni drugovi bi mogli imati taj gen, koji moze biti uzročnik raznih oboljena, bez da roditelji imaju simptome te bolesti. Dijete koje naslijedi recesivni gen od oba roditelja, više je sklono bolesti.

“Nas je iznenadilo da nisu potrebne neke dodatne pretrage nego one koje su i do sada bile standard,” navodi Bennett. “Mnoge od ovih pretraga su danas rutinske.”

Analiza šest do sada obavljenih pretraga je objavjlena u aprilskom izdanju časopisa “Journal of Genetic Counseling”. U ovih šest pretraga je ispitano hiljade medjusobno srodnih bračnih drugova. Preporuke koje su izdate u ovim analizama su rezultat dvogodišnjeg istraga genetskih stručnjaka, ljekara, epidemiologa. Ovaj rad je sastavljen i izdat od strane “National Society of Genetic Counselors” koji se nalazi u gradu Wallingford, država Pennsylvania.

Sponzori studije su bili ugledni ljudi iz društva, kao i ministarstvo zdravlja SAD-a.
Sarafcina

Post by Sarafcina »

Interesantno je kako ljudi ne razmisljaju.

Ali.. ako je u parlamentu opet tema poligamija ;)
osvrnite se ;)
nesto krupno se desava :D pa se izvadila poligamija :D da se ... ;)

a niko u BiH ne moze napraviti legalizovanu poligamiju, dok ne napravi cjelokupne zakone podesene prema tome ;). Inace sta ce biti sa imovinama u slucaju razvoda... u slucaju smrti zene (ako nema djece) i stotinu hiljada nekih situacija. Apsurdno je i razmiljati o tome.

Moralna strana ;) ..... jedan "osvijesteni" a i imucan je odlucio da dovede novu zenu. Poofino mladju ;). Otisao je na selo da isprosi mladu (treba li reci da se nisu poznavali, osim sto je "dzuvegija" bio na glasu).
Znas sta mu je reko otac od male?
Moze jarane nikakav problem. Ali kad si vec tu, hajde da odmah dogovorimo i da ti meni dadnes svoju kcerku za zenu (nekih 20ak godina).
Nesudjeni dzuvegija se naljutio i razgulio.

Svi oni koji misle da je u danasnjoj bih poligamija ok...nadam se da imaju majke i sestre, pa nek razmisle o njima....
Fair Life

Post by Fair Life »

Sarafcina wrote:Interesantno je kako ljudi ne razmisljaju.

osvrnite se ;)
(...)
Uvodjenje serijata koji bi legalizovao poligamiju bio bi jednostavan nacinda se BiH svede na "Bosnu" ne vecu od onoga sto moze stati u vehabijske gace.

Bosna bi veoma brzo izgubila svoje Kosovo i Crnu Goru... a svela bi se na prostor toliki da bi je s kraja na kraj zvukom mogao pokriti zvucnika od 110 dB :lol:

A to sto bi tad ponovo bilo marlijanja, a to sto bi svijet ovaj put zazmirio na oba oka...

Ovo mi cudno... kao da se priprema teren da reis da uzjase Bosnjackog konja uz pomoc vehabija.
Sarafcina

Post by Sarafcina »

Fair Life wrote:

osvrnite se ;)
(...)
Uvodjenje serijata koji bi legalizovao poligamiju bio bi jednostavan nacinda se BiH svede na "Bosnu" ne vecu od onoga sto moze stati u vehabijske gace.

Bosna bi veoma brzo izgubila svoje Kosovo i Crnu Goru... a svela bi se na prostor toliki da bi je s kraja na kraj zvukom mogao pokriti zvucnika od 110 dB :lol:

A to sto bi tad ponovo bilo marlijanja, a to sto bi svijet ovaj put zazmirio na oba oka...

Ovo mi cudno... kao da se priprema teren da reis da uzjase Bosnjackog konja uz pomoc vehabija.
cccc Fair :(
notgudinaf :D

Serijat nije neki davno napisani zakon ;) nego i nacin derivacije zakona ;)
BiH jednostavno nema nacina ni da pokusa da ga uvede ;)
a ni ljudi koji bi ga uveli ;)

Poligamija bez serijata je cirkus (i to bi trebala znati i mala djeca ;) )

Poligamija u parlamentu je nacin da se ljudima skrene paznja sa istinskih problema ;)
Dezze

Post by Dezze »

Ja vala ne bih taj zakon usvojio.... Mislim, ko hoce vise zena, imace ih na ovaj ili onaj nacin. Ozakonjenje poligamije meni se cini (uz neka druga pravila koja se suptilno ovdasnjim muslimanima namecu) je ustvari uvodjenje Serijatskog prava na mala vrata u BiH. Sto bi, stvarno, bio apsurd. Uostalom, sve i da po tom pravu moze postojati poligamna zajednica, treba imati na umu da u ovoj zemlji nisu svi muslimani i da neke druge religije, takodjer prisutne, zabranjuju poligamiju.....

Sve u svemu, meni je ovo glupost i bolje da usvajamo prijeko potrebne zakone, a poligamiju da ostavimo za period kada ne budemo imali problema u zemlji...

A dodatni argument je taj sto mi ustvari "idemo" u Evropu i moramo se tamosnjim pravilima prilagodjavati, a ne arapskom svijetu. Pa, ako je homo-brak dozvoljen u Evropi, i mi cemo ga morati usvojiti....htjeli to ili ne. A ja licno nemam nista protiv. :D
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

Fair Life wrote:

osvrnite se ;)
(...)

@ Fair, izgleda da nisi daleko od istine :oops: kao da se priprema muslimanska vjerska fildzan drzavica ili bolje reci rezervat na ca 23 % teritorije i gradjana koji bi se nasli u tom kavezu. Meni to sve smrdi na prste KOS-a kojima je i cilj da se BH drzava teritorijalno razvali. Za taj posao najlakse im je ubaciti neke radikalne muslimane da za njih odrade kompletan posao u djeljenju teritorija BiH. Znas da je Srbija prije pocetka rata i agresije na BiH vrsila propagandu po BiH i svijetu da muslimani hoce da prave islamsku republiku u srcu evrope, da su izgradili neku zelenu transverzalu i kao eto tu evropu Srbi brane od islamskih fundamentalista u BiH. Ta i takva propaganda im je trebala dati legalitet za rat i agresiju na BiH. Zato bi trebalo pod hitno zaustaviti vjerski radikalizam u BiH i vratiti religiju u okvire privatnog zivota svakog pjedinaca a to su kuca i vjerski objekti. Ne dozvoliti mjesanje religije i politike.

Ovo radikaliziranje sve tri religije u BiH je i izgleda koncept troglavih o teritorijalnoj podjeli. Srbi u RS grade crkve i sve se vise vjerski radikaliziraju. Hrvati ista stvar.
Sarafcina

Post by Sarafcina »

Dezze wrote:Ja vala ne bih taj zakon usvojio.... Mislim, ko hoce vise zena, imace ih na ovaj ili onaj nacin. Ozakonjenje poligamije meni se cini (uz neka druga pravila koja se suptilno ovdasnjim muslimanima namecu) je ustvari uvodjenje Serijatskog prava na mala vrata u BiH. Sto bi, stvarno, bio apsurd. Uostalom, sve i da po tom pravu moze postojati poligamna zajednica, treba imati na umu da u ovoj zemlji nisu svi muslimani i da neke druge religije, takodjer prisutne, zabranjuju poligamiju.....

Sve u svemu, meni je ovo glupost i bolje da usvajamo prijeko potrebne zakone, a poligamiju da ostavimo za period kada ne budemo imali problema u zemlji...

A dodatni argument je taj sto mi ustvari "idemo" u Evropu i moramo se tamosnjim pravilima prilagodjavati, a ne arapskom svijetu. Pa, ako je homo-brak dozvoljen u Evropi, i mi cemo ga morati usvojiti....htjeli to ili ne. A ja licno nemam nista protiv. :D

Dezze,
i islam zabranjuje homoseksualne brakove, pa ako je vec mjera sta druge religije misle o poligamiji ... ;) znas vec :)
danas

Post by danas »

nije mi jasno kako neko moze uporedjivati par (bilo kojeg spola) sa mnogozenstvom... dvoje je ravnopravno, a troje, cetvoro, petoro... ko zna... :roll: koja ce zena pristati na to da bude treca ili deseta zena nekome... nije mi jasno... :roll:

PS avicena, kada se rodbina zeni i udaje medjusobno, nije povecan rizik samo za mentalnu retardaciju kod djece, vec za masu drugih bolesti. nista od ovoga niej garantovano, ali je rizik svakako povecan. do trece ili cetvrte generacije ovakvog razmonzavanja doci ces do ozbiljnih problema kod vecine potomstva... pa i tvoj kuran brani brak izmedju vecine bliskih rodjaka... pogledaj sta se desava medju fundamentalistima mormonima, koji se zene medjusobno i upraznjuju poligamiju -- pa zene im ne radjaju djecu vec "gute protoplazme" kako to rece jedan moj kolega... :-?
danas

Post by danas »

Sarafcina wrote: i islam zabranjuje homoseksualne brakove, pa ako je vec mjera sta druge religije misle o poligamiji ... ;) znas vec :)
nisam bas 100% sigurna da je tako... :D znam da judeizam i hriscanstvo kazu da "covjek ne treba da legne sa covjekom kao sto lijeze sa zenom"... mislim da islam kaze nesto slicno :D :D znaci, gay men jok :D :D ali lezbejke mogu komotno :D :D jer nista se ne kaze za zene koje "lijezu sa zenama kao sa muskarcem" .... :lol: :lol: :lol: :lol:
Sarafcina

Post by Sarafcina »

danas wrote:nije mi jasno kako neko moze uporedjivati par (bilo kojeg spola) sa mnogozenstvom... dvoje je ravnopravno, a troje, cetvoro, petoro... ko zna... :roll: koja ce zena pristati na to da bude treca ili deseta zena nekome... nije mi jasno... :roll:

PS avicena, kada se rodbina zeni i udaje medjusobno, nije povecan rizik samo za mentalnu retardaciju kod djece, vec za masu drugih bolesti. nista od ovoga niej garantovano, ali je rizik svakako povecan. do trece ili cetvrte generacije ovakvog razmonzavanja doci ces do ozbiljnih problema kod vecine potomstva... pa i tvoj kuran brani brak izmedju vecine bliskih rodjaka... pogledaj sta se desava medju fundamentalistima mormonima, koji se zene medjusobno i upraznjuju poligamiju -- pa zene im ne radjaju djecu vec "gute protoplazme" kako to rece jedan moj kolega... :-?

Pristace ona zena koja mora da pristane.
Nacini ucjene su razliciti ;).

PS. nisu povecani nista znacajno da bi se mogla dovesti u korelaciju (osim u prvom koljenju), jer je ista vjerovatnoca radjanja genija iz takvih brakova (djeca od brata i sestre)... misljenje je vazilo neko vrijeme i onda su bas Amerikanci (ako se dobro sjecam) prije par godina napravili neko sire istrazivanje.... mrsko mi je sada traziti detalje... ako se nekome da, neka progugla malo
Fair Life

Post by Fair Life »

Novi_Nick wrote:...Meni to sve smrdi na prste KOS-a kojima je i cilj da se BH drzava teritorijalno razvali. Za taj posao najlakse im je ubaciti neke radikalne muslimane da za njih odrade kompletan posao u djeljenju teritorija BiH...
Dobro... recimo KOS.

Taj isti KOS je u toku rata kabinet predsjednika predsjednistva Izetbegovica okruzio ljudima poput Muslimovica, Mujezinovica, Rekica... koji su svo vrijeme rata bili u vezi sa Vasiljevicem. Haj' recimo taj KOS je infiltrirao mudzahedine..., ali gdje su bili svi oni "neradikalni" da kazu STOP svemu tome? Gdje je bio Alija da kaze STOP Muslimovicu ?

E sad ako postoje svjedocenja da je i Fahro Avazov KOS-ov saradnik i kao takav stupio na tlo BiH... i potom se vrlo brzo sjaranio sa dedinim Bakirom.... ??!!

Nije ni KOS za sve kriv, jebiga. KOS je radio svoj posao. Kod nas se niko njemu (KOS-u) nije adekvatno suprostavio. Pojedinacni profesionalni pokusaji da se BiH suprostavi neprijateljskom djelovanju KOS-a su osujecivani sa najviseg drzavnickog mjesta u BiH.

Zajebi takvu pricu o "tamo nekom KOS-u koji je kriv"... sto po principu automatizma rukovodstvo zemlje BiH oslobadja znatnog dijela sopstvene krivice. Postojimo i mi koji smo trebali na vrijeme prepoznavati probleme. Kad je sa tim stvarima oko KOS-a Sefer Halilovic izasao u javnost sa knjigom "Lukava strategija" docekivan je sa prezrenjem.

1996. godine je u Sarajevu objavljena knjiga "Bosna u kandzama KOS-a" Munira Alibabica - Munje... a jos sad se kao iscudjavamo.

Doci ce ubrzo vrijeme, nadam se, da ce propadati oni koji su istupali protiv istine. Istinu treba govoriti i pisati ma kako ona bila neugodna jer postoji previse "namjernih" lazi koje treba demaskirati.

Istina je da neprijatelji BiH zapinju i nogama i rukama da dio BiH naprave islamskim i da ga kao takvog predstave svijetu. I u velikoj mjeri su uspjeli jer su na BiH (Bosnjackoj) strani naisli na odredjene vjerske i politicke krugove u kojima su nasli bezrezervnu podrsku toj ideji. Otud i naglabanja o poligamiji i mogucnosti uvodjenja serijata kao vazeceg zakona u zemlji (citaj: dijelu zemlje BiH pod reisovom upravom).

Da li to podrazumijeva i jedinstvenu BiH za koju se ti isti "k'o biva" zalazu i puna su im usta zemlje Bosne kao... jedinstvene, nedjeljive, sekularne... Koliko li je samo obmana i lazi izreceno priglupom narodu koji sve uzima 'zdravo za gotovo', koji ne sumnja u ispravnost odluka svoji nacionalnih vodja.

Narod je toliko zaludjen (citaj: blesav, lud, totalno bez pameti, dezorijentisan) nacinalizmom i religijom (citaj: zatucan) da ne moze ni pretpostaviti sta se iza brda valja... niti zeli razmisljati o tome jer umjesto njega o tome "misle" vjerske i nacionalne vodje.

Tanki smo u sagledavanju posljedica... ama nismo ni za kurac.

Kceri moja

Kceri moja Aliji dal da te dam
Kceri moja Aliji dal da te dam

Necu babo necu Aliju
Alija je cimlija ici cu bez dimija
Necu babo necu Aliju

Kceri moja Omeru dal da te dam
Kceri moja Omeru dal da te dam

Necu babo necu Omera
Srce mu je nevjera
On ce da me otjera
Necu babo necu Omera

Kceri moja Jasaru dal da te dam
Kceri moja Jasaru dal da te dam

Necu babo necu Jasara
Nedam srce zbog para
Necu babo zastara
Necu babo necu Jasara

Kceri moja Bekriji dal da te dam
Kceri moja Bekriji dal da te dam

Hocu babo hocu Bekriju
I ako je Bekrija
On ce da me voli
Hocu babo hocu Bekriju
digger

Post by digger »

avicena wrote:Normalniji je brak između dva homoseksualca (trend u USA i EU), nego između muškarca i dvije žene. :roll:
Ja ne mogu da vjerujem...AVICENA!!! Sram te bilo! :)
danas

Post by danas »

@sarafcina -- "inbreeding" na duge staze uzrokuje vise problema u populaciji nego sto moze da da pozitivnih rezultata. ali daj da ne skrecemo sa teme... :-) :-) :-) :-) koja je za ubit se... :roll:
Ereinion

Post by Ereinion »

Jedna stvar je mazanje očiju narodu ovim "problemom", skrećući tako pažnju sa pravih problema. Druga stvar je da poligamija nije ništa gora od dvostrukog morala. Treće, sve i da je gora od dvostrukog morala, neka je, kad je dernek neki hala gori, ionako ode sve u propast, "poligamisali se" ili ne.
Soldier_of_Allah

Post by Soldier_of_Allah »

"S druge strane po serijatskom zkaonu muskarac moze imati onoliko zena, koliko ih moze izdrzavati"

Ne, musliman moze ozeniti do 4 zene, a ne koliko moze izdrzavati....

A ova tema bi trebala pod religiju... Mnogi su se sada uzeli izigravati sa ovim...Ako si vjernik veoma je opasno izigravanje sa Allahovim ajetima iz Kur`ana... Allah je dozvolio da muskarac ima vise zena, a nije naredio...Pa zato svako prema svojoj mogucnosti...A ako je tako Allah odredio, nema izigravanja sa Njegovim propisom...Ako nekome iman nije na tom nivou da shvati i prihvati to, onda bolje da suti...
Soldier_of_Allah

Post by Soldier_of_Allah »

zlata wrote:Pa "normalnije" je biti ozenjen peder....neg'imati cet'ri zene. Oni su bar PAR. Dvoje. Dvojica. Dvije. A u haremu....hm! :-) :-) :-) More biti svaaaasta! :kiss: ;-) :P :x Uostalum...u slucaju viska muskaraca...je'l'bi Serija dozvol'la takve brakove...muskarac...sa muskarcem...il'zena sa vise muskaraca? Ipak je seks prirodna potreba! :dance:

Lijepo tebe tvoj dedo nauci nema sta....Subhanallah...
Fair Life

Post by Fair Life »

Soldier_of_Allah wrote:"S druge strane po serijatskom zkaonu muskarac moze imati onoliko zena, koliko ih moze izdrzavati"

Ne, musliman moze ozeniti do 4 zene, a ne koliko moze izdrzavati....

A ova tema bi trebala pod religiju... Mnogi su se sada uzeli izigravati sa ovim...Ako si vjernik veoma je opasno izigravanje sa Allahovim ajetima iz Kur`ana... Allah je dozvolio da muskarac ima vise zena, a nije naredio...Pa zato svako prema svojoj mogucnosti...A ako je tako Allah odredio, nema izigravanja sa Njegovim propisom...Ako nekome iman nije na tom nivou da shvati i prihvati to, onda bolje da suti...
Nije se pozeljno zajebavati ni sa drzavom vojnice.
Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

Pricali su mi da, u onim kucama sa crvenim kandiljem, mozes imati i cetiri, i pet...koliko hoces...sve u zavisnosti od salajbuka...potpuno legalno :D...prema tome, ne znam cemu dizanje graje
Post Reply