POLICIJAC-LAZOV!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

dzimi

#51 Re: POLICIJAC-LAZOV!

Post by dzimi »

Evo još jedne situacije koja govori o poštenju naše nam drage policije (ne kažem da su svi isti, čast izuzecima kojih je malo): Vraća se moj muž sa cjelodnevnog službenog putovanja uveče oko jedanaest i prolazi kroz žuto u Hrasnom na semaforu. Zaustavlja ga policija kod pekare AS i tvrde da je prošao kroz crveno. Slijedi naduravanje "jesi - nisam" u kojem je policajac uvijek u pravu, pa makar i naopako bilo i kao da se napravi dobar policajac mu neće pisati kaznu (ne sjećam se sad koja cifra bila, kazneni bod, oduzmanje vozačke), a moj muž će to nagraditi, zna se kako. Po nesreći on tad nije imao kod sebe više od 2-3 KM, a policajac "poštenjačina" mu dade broj mobitela, kaže "nazovi nas da vidiš gdje smo, pa nam donesi" :x :x :x . I šta će, veži konja gdje ti aga kaže, uzeše mu petobanku šupci, a hajde stisni i reci neću ili ga prijavi, tvoje riječ protiv njihove, šanse su ti ravne nuli. Nikad im neću halaliti tih 50 KM, nek se zadave njima :x :x :x :x :x
anonimni clan

#52 Re: POLICIJAC-LAZOV!

Post by anonimni clan »

A sto prodje na zuto...........ne skontah.
Jel se nije mogao bezbjedno zaustaviti ili je bila poledica pa proklizao ili nesto drugo?

Clan 51.Zakona o osnovama bezbjednosti saobracaja na putevima u Bosni i Hercegovini fino kaze:
(1) Na raskrsnici i na drugom mjestu na kojem je saobracaj
regulisan uredajima za davanje svjetlosnih saobracajnih znakova
za ucesnike u saobracaju, svjetlosni saobracajni znakovi imaju
sljedeca znacenja:
1) crveno svjetlo - zabrana prolaza;
2) žuto svjetlo - zabrana prolaza osim za vozila koja se u
casu kad se žuto svjetlo pojavi nalaze na tolikom rastojanju od
svjetlosnog znaka da se ne mogu bezbjedno zaustaviti a da ne
produ taj znak, a za ostale ucesnike - zabrana prolaza;

3) zeleno svjetlo - slobodan prolaz.
(2) Žuto svjetlo upaljeno istovremeno sa crvenim svjetlom
služi za upozoravanje ucesnika u saobracaju na skori prestanak
zabrane prolaza i na pojavu zelenog svjetla.
(3) Žuto trepcuce svjetlo obavezuje sve ucesnike u
saobracaju na kretanje s povecanom opreznošcu.
(4) Zeleno trepcuce svjetlo služi za upozoravanje ucesnika u
saobracaju na skori prestanak slobodnog prolaza i na pojavu
žutog, odnosno crvenog svjetla.

Nije da sam na strani drotova ali i sami cesto pravimo prekrsaje pa su nam poslije oni krivi .

A to za petobanku............pa kako ja vidim ......s jedne strane dobro je prosao s druge........dok je takvih kao tvoj muz bit ce i takvih drotova.Nista neobicno.
suljke

#53 Re: POLICIJAC-LAZOV!

Post by suljke »

dzimi wrote:Evo još jedne situacije koja govori o poštenju naše nam drage policije (ne kažem da su svi isti, čast izuzecima kojih je malo): Vraća se moj muž sa cjelodnevnog službenog putovanja uveče oko jedanaest i prolazi kroz žuto u Hrasnom na semaforu. Zaustavlja ga policija kod pekare AS i tvrde da je prošao kroz crveno. Slijedi naduravanje "jesi - nisam" u kojem je policajac uvijek u pravu, pa makar i naopako bilo i kao da se napravi dobar policajac mu neće pisati kaznu (ne sjećam se sad koja cifra bila, kazneni bod, oduzmanje vozačke), a moj muž će to nagraditi, zna se kako. Po nesreći on tad nije imao kod sebe više od 2-3 KM, a policajac "poštenjačina" mu dade broj mobitela, kaže "nazovi nas da vidiš gdje smo, pa nam donesi" :x :x :x . I šta će, veži konja gdje ti aga kaže, uzeše mu petobanku šupci, a hajde stisni i reci neću ili ga prijavi, tvoje riječ protiv njihove, šanse su ti ravne nuli. Nikad im neću halaliti tih 50 KM, nek se zadave njima :x :x :x :x :x

Kako ovo opisujes imam osjecaj da si i ti bila sa njim na sluzbenom putu i kad je prosao na ZUTO.
Dajte nam taj broj mobitela od policajaca da vidimo gdje su.
Pusti suplju pricu eto dace ti broj mobitela pa da mozes otici u Unutrasnju kontrolu da ga prijavis. da mu namjeste ceku prilikom primopredaje.
Mozda jesu glupiali sumnjam da su toliko.
Optimist

#54 Re: POLICIJAC-LAZOV!

Post by Optimist »

Nisam citao sve postove ispocetka, pa je mozda ovo neko vec i napisao.
Policajac na duznosti, pogotovo ako je sa kolegom je uvijek u pravu. Dakle, sta god ti je on rekao, makar to nikako nije moglo da bude tako on je u pravu, jer ako npr dodje do sudjenja zakon mora stati na stranu zakona, tj sud i policajac moraju da brane jedno drugo. Ti mozes dovesti citavu mahalu kao svjedoke da nesto nisi uradio, ali ako njih dvojica kazu da jesi sve ti je dzaba.
U slucaju da je policajac sam (u vozilu, na raskrsnici i sl.) postoji mogucnost da na sudu budes ti u pravu i da dokazes njegovu presku, ali opet to ide tesko.
Moga rodjaka je tako jedne prilike zaustavila policija pod izgovorom da je prosao kroz crveno, bilo njih 4 u autu. I policajac (bio je sam na raskrsnici) kaze da je kriv, a rodjak da nije, i da ima tri svjedoka sa njim da nije prosao kroz crveno. Tako su se svadjali i dodje to do suda. Na sudu dolazi kolega od ovoga policajca koji uopce nije bio na mjestu dogadjaja i govori da je rodjak prosao kroz crveno.
Poenta je da sa njima nema natezanja i zezanja. Ako mozes na lijep nacin da se dogovoris dobro je, ako si se samo poceo svadjati, ne pise ti se dobro.
Post Reply