PS. naravno i kada je pisao prekrsajni nalog za parking, nije postupio po zakonu jer je napisao pjesacka zona na nalog, a taj znak uopce ne postoji na tom mjestu odnosno kompletnom tom ulicom ..pozz
POLICIJAC-LAZOV!
-
MR.A
#1 POLICIJAC-LAZOV!
e ovako ljudi, nepropisno sam parkirao i dodje policajac pocne se derat na mene i neprimjerno ponasati za osobu koja obavlja taj posao... i ja mu kazem imas olovku papir pishi ako sam pogrijesio .. i on pocne i dalje da visokim tonom prica da me napda i ja kazem prijavit cu te za ponasanje koje ne dolikuje osobi koja radi tvoj posao tvoje je da uzmes naklog i da pises, ako sam pogrijesio i kazem mu prijavi cu te unutrasnjoj kontorli, na sto se poceo smijat i ja ga prijavim i nakon 5 dana mi dolazi nalog na kucnu adresu,, u kojem pise da sam ga vrijedjao odnosno da sam mu psovao majku i tako to i kazna 800 KM hahaha .Tako ne mogu da vjerujem sta se radi u ovoj drzavi policajac koji treba da sprijecava kriminal sam to radi... ako sam mu psovao kao sto kaze zasto nije odmah napisao nalog kao za parkiranje i urucio mi nego nakon 5 dana mi slao na kucnu adresu, 99.9% sam siguran da je vidjeo da sam ga prijavio i tek tada je napisao izmisljeni nalog da bi sebe pokrio ...Tako ne znam sta mi je cinit ima li neko da mi moze pomoc?
PS. naravno i kada je pisao prekrsajni nalog za parking, nije postupio po zakonu jer je napisao pjesacka zona na nalog, a taj znak uopce ne postoji na tom mjestu odnosno kompletnom tom ulicom ..pozz
- aerosa
#2 Re: POLICIJAC-LAZOV!
Ako te šta tješi nisi prvi kojem se to dešava, i odmah da ti kažem zaboravi i na sud i na unutrašnju kontrolu, samo ćeš živce,vrijeme i novac bez veze trošiti...MR.A wrote:e ovako ljudi, nepropisno sam parkirao i dodje policajac pocne se derat na mene i neprimjerno ponasati za osobu koja obavlja taj posao... i ja mu kazem imas olovku papir pishi ako sam pogrijesio .. i on pocne i dalje da visokim tonom prica da me napda i ja kazem prijavit cu te za ponasanje koje ne dolikuje osobi koja radi tvoj posao tvoje je da uzmes naklog i da pises, ako sam pogrijesio i kazem mu prijavi cu te unutrasnjoj kontorli, na sto se poceo smijat i ja ga prijavim i nakon 5 dana mi dolazi nalog na kucnu adresu,, u kojem pise da sam ga vrijedjao odnosno da sam mu psovao majku i tako to i kazna 800 KM hahaha .Tako ne mogu da vjerujem sta se radi u ovoj drzavi policajac koji treba da sprijecava kriminal sam to radi... ako sam mu psovao kao sto kaze zasto nije odmah napisao nalog kao za parkiranje i urucio mi nego nakon 5 dana mi slao na kucnu adresu, 99.9% sam siguran da je vidjeo da sam ga prijavio i tek tada je napisao izmisljeni nalog da bi sebe pokrio ...Tako ne znam sta mi je cinit ima li neko da mi moze pomoc?![]()
U ovako prokletoj državi to je postala normalna pojava na žalost...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3 Re: POLICIJAC-LAZOV!
gledam te pse te cajkane
svaka čast pojedincima
ali peglaju konobare i dostavljače ćevapa što parkiraju ispred radnje
i to uvijek isti problemi kad novi drot dodje na službu... ovaj mu objašnjava 3 godine da radi i svaki put isti problemi
pa šta se raspravljaš sa konobarom/dostavljačem najnižim radnikom... spucaj kaznu vlasniku koji ispija kafe sa vrhom jedne političke stranke
inače mislim da je postavljač teme pogriješio
nema raspravljanja spustiš pogled i ispričaš se i odeš
klanjaš se do poda pred onima koji imaju moć da ti zagorčaju život
svaka čast pojedincima
ali peglaju konobare i dostavljače ćevapa što parkiraju ispred radnje
i to uvijek isti problemi kad novi drot dodje na službu... ovaj mu objašnjava 3 godine da radi i svaki put isti problemi
pa šta se raspravljaš sa konobarom/dostavljačem najnižim radnikom... spucaj kaznu vlasniku koji ispija kafe sa vrhom jedne političke stranke
inače mislim da je postavljač teme pogriješio
nema raspravljanja spustiš pogled i ispričaš se i odeš
klanjaš se do poda pred onima koji imaju moć da ti zagorčaju život
- GAU 8
#4 Re: POLICIJAC-LAZOV!
Jeste idiot, ali moras shvatiti da su oni uvijek upravu 
Ne zaista, nego u smislu da im ne smijes prijetiti ni verbalno ni fizicki. Narocito ako si pogrijesio, pa makar to bilo i samo nepropisno parkiranje.
Imao sam i ja slicnih situacija, ali ako si "obicna raja" pametnije je sutjeti i poklopiti se.
Ali nije to samo slucaj ovdje. Pokusaj bilo gdje prijetiti policajcu na duznosti, pa ces vidjeti.
Zato ubuduce fino "gospodine, izvinjavma se za prijestup, nece se ponoviti..." i ako te pusti, pusti.. ako ne, jbg.
Ne zaista, nego u smislu da im ne smijes prijetiti ni verbalno ni fizicki. Narocito ako si pogrijesio, pa makar to bilo i samo nepropisno parkiranje.
Imao sam i ja slicnih situacija, ali ako si "obicna raja" pametnije je sutjeti i poklopiti se.
Ali nije to samo slucaj ovdje. Pokusaj bilo gdje prijetiti policajcu na duznosti, pa ces vidjeti.
Zato ubuduce fino "gospodine, izvinjavma se za prijestup, nece se ponoviti..." i ako te pusti, pusti.. ako ne, jbg.
- stochar
#5 Re: POLICIJAC-LAZOV!
a gazde kafica u Strosmajerovoj regularno parkiraju pred kaficima i nikad nisam vidio da im pisu kaznu ili zovu pauka. jebi ga, to je do nas, jer to smatramo kao normalnu pojavu, i za takve stvari govorimo "imamo mi i vecih problema" a ne kontamo da dok ne krenemo rjesavati te male probleme, nikad necemo moci rijesiti ni velike.
p.s. mada ima i raje da bog sacuva. jucer sam prolazio pored scene gdje lik galami na dvojicu policajaca, psuje im, prijeti da ce ih prijaviti sto se klade u radno vrijeme, a ocito je nesto krivo uradio. u americi bi to drotovi rjesili po kratkom postupku - upucaju te pa ti poslije galami koliko hoces... moraju raja malo i od sebe krenuti. sam pokretac teme je rek'o "ja parkir'o nepropisno". da je propisno parkir'o ne bi ni dos'o do konfrontacije s drotom!
p.s. mada ima i raje da bog sacuva. jucer sam prolazio pored scene gdje lik galami na dvojicu policajaca, psuje im, prijeti da ce ih prijaviti sto se klade u radno vrijeme, a ocito je nesto krivo uradio. u americi bi to drotovi rjesili po kratkom postupku - upucaju te pa ti poslije galami koliko hoces... moraju raja malo i od sebe krenuti. sam pokretac teme je rek'o "ja parkir'o nepropisno". da je propisno parkir'o ne bi ni dos'o do konfrontacije s drotom!
- A1fa
- Grijem se na: Lsdydon
- Horoskop: **Nepoznato**
#6 Re: POLICIJAC-LAZOV!
Ja sam sa drugom jednom otisao na aerodrom da odvucemo njegovog dedu koji je letio za Njemacku. Tad je covjek imao preko 80 godina. I znate kakvi stari ljudi znaju biti, dedica se malo zbunio prilikom onih chekiranja a jedan onaj policajac i to onaj granicni se poceo sprdati sa njim.aerosa wrote:Ako te šta tješi nisi prvi kojem se to dešava, i odmah da ti kažem zaboravi i na sud i na unutrašnju kontrolu, samo ćeš živce,vrijeme i novac bez veze trošiti...MR.A wrote:e ovako ljudi, nepropisno sam parkirao i dodje policajac pocne se derat na mene i neprimjerno ponasati za osobu koja obavlja taj posao... i ja mu kazem imas olovku papir pishi ako sam pogrijesio .. i on pocne i dalje da visokim tonom prica da me napda i ja kazem prijavit cu te za ponasanje koje ne dolikuje osobi koja radi tvoj posao tvoje je da uzmes naklog i da pises, ako sam pogrijesio i kazem mu prijavi cu te unutrasnjoj kontorli, na sto se poceo smijat i ja ga prijavim i nakon 5 dana mi dolazi nalog na kucnu adresu,, u kojem pise da sam ga vrijedjao odnosno da sam mu psovao majku i tako to i kazna 800 KM hahaha .Tako ne mogu da vjerujem sta se radi u ovoj drzavi policajac koji treba da sprijecava kriminal sam to radi... ako sam mu psovao kao sto kaze zasto nije odmah napisao nalog kao za parkiranje i urucio mi nego nakon 5 dana mi slao na kucnu adresu, 99.9% sam siguran da je vidjeo da sam ga prijavio i tek tada je napisao izmisljeni nalog da bi sebe pokrio ...Tako ne znam sta mi je cinit ima li neko da mi moze pomoc?![]()
U ovako prokletoj državi to je postala normalna pojava na žalost...
Joj jos mi nekad pred oci dodje ona njegova tupa faca kada mu je rekao ,,ti da imas mozga bio bi pilot a ne drot''
- A1fa
#7 Re: POLICIJAC-LAZOV!
Da se to kod nas desi, svi biste kukali kako te samo u Bosni policajac moze upucati a da se nemas kome zaliti i u normalnom svijetu ovako, u normalnom svijetu onakostochar wrote:a gazde kafica u Strosmajerovoj regularno parkiraju pred kaficima i nikad nisam vidio da im pisu kaznu ili zovu pauka. jebi ga, to je do nas, jer to smatramo kao normalnu pojavu, i za takve stvari govorimo "imamo mi i vecih problema" a ne kontamo da dok ne krenemo rjesavati te male probleme, nikad necemo moci rijesiti ni velike.
-
J_H
#8 Re: POLICIJAC-LAZOV!
Sve ne mogu da vjerujem da je takav idiot. Onda skontam sto bi se neko reg. na forum da bi lagao. Ne znam sta da ti kazem. Uzasno je, cuj 800 KM. Meni se desilo jednom, kad je bio bezobrazan da sam mu odgovorio (inace to ne radim), bez psovke ikakve naravno, samo njegovim tonom. Napisao mi je pojas, brzinu i voznju iza 11. Znaci 180 KM, a bio sam vezan (uvijek sam), i bilo je 22:40. Za brzinu je bio upravu. Mislio sam da cu se zaliti, al bilo mi je mrsko na kraju pa sam nekad to platio.
Za 800 KM ne bih odustao i zalio bih se do smrti. Dovedi 3 svjedoka, reci da su bila u autu, trazi internu kontrolu u MUP-u. Probaj na sve nacine, imas pravo ako je nepravda u pitanju. Na kraju, nemas sta izgubiti. Ja sam jednom bio na sudu s Mupom, i sudski troskovi su bili 50 KM. Tako da... il 800 il 850. Probaj.

Za 800 KM ne bih odustao i zalio bih se do smrti. Dovedi 3 svjedoka, reci da su bila u autu, trazi internu kontrolu u MUP-u. Probaj na sve nacine, imas pravo ako je nepravda u pitanju. Na kraju, nemas sta izgubiti. Ja sam jednom bio na sudu s Mupom, i sudski troskovi su bili 50 KM. Tako da... il 800 il 850. Probaj.
- A1fa
#9 Re: POLICIJAC-LAZOV!
Problem nase policije je prvenstveno interna kontrola. Ima dosta postenih Policajaca koji savjesno rade svoj posao, ali i onih koji blate tu uniformu. U nas jos ima taj neki socijalisticki sindrom, te ako neki i nesto ,,zajebe'', grubo prekrsi pravila sluzbe, onda se razmatra koliko on djece ima, koliki mu je kredit sto ga mora vracati, imal bolesnu mater i ko mu je amidza koji ga je preko stele i uvalio u Policiju
U najgorem slucaju ga samo prebace sa jedne duznosti na drugu, umjesto brate da mu otkaz daju, pa nek se zaposli u kakvoj security agenciji pa nek pregleda kese u Mercatoru kad nekom zapisti alarm, a to bi odmah bio i dobar primjer za sve ostale koji misle da su lole kad opasaju pendrek i pistolj, o inspektorima i drugim sluzbenicima da i ne pricam!
-
Omerovim_Koracima
#10 Re: POLICIJAC-LAZOV!
ja bio 2 auto na semaforu,zasutave me kazu prosli ste kroz crveno
...i uzmu mi vozacku 2 boda i 100 KM

- stochar
#11 Re: POLICIJAC-LAZOV!
problem nase policije lezhi u sistemu i pojedincima koji, sto reche A1fa brukaju uniformu. da sistem radi, ne bi bilo takvih pojedinaca. a i kad bi ih bilo, u dobrom sistemu ne bi imali razloga da budu kreteni prema raji.
ne opravdavam njihovo ponasanje, ali shvatam njegove korijene: hrpa likova koji u skupim autima voze '500 na sat' i kojima ne smiju nista jer se ovi cim ih zaustave fataju za mobitele i zovu 'stele', hrpa gazdi i gazdurina koji parkiraju usred setalista i rade sta hoce kojima takodjer ne smiju nista, hrpa likova koje ujutro uhapse a uvecer ih vide kako setaju ulicom, i jednostavno kad uhvate 'sitnu ribu' istresu sve te frustracije!
ne opravdavam njihovo ponasanje, ali shvatam njegove korijene: hrpa likova koji u skupim autima voze '500 na sat' i kojima ne smiju nista jer se ovi cim ih zaustave fataju za mobitele i zovu 'stele', hrpa gazdi i gazdurina koji parkiraju usred setalista i rade sta hoce kojima takodjer ne smiju nista, hrpa likova koje ujutro uhapse a uvecer ih vide kako setaju ulicom, i jednostavno kad uhvate 'sitnu ribu' istresu sve te frustracije!
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#12 Re: POLICIJAC-LAZOV!
pa baš zato ne bi smjeli sitnu buraniju dirati 
- Ostri_Mac
#13 Re: POLICIJAC-LAZOV!
Ja to ne bih tako lako pustio, ima mozda i 10god da su me uzeli na foru da sam policijskom autu u 07h oduzeo pravo prvenstva u pazi sad: "jednosmjernoj ulici" a zaustavili me blicanjem i to nekih 200m nakon navodnog mjesta prekrsaja i samo se pozdravili jer sam ga poznavao iz vidjenja...
nakon mjesec dolazi drakonska kazna...800KM i 6mj vozacka/ u ono doba brate...fino se posavjetovao sa jednim komandirom stanice (sreca pa sam znao covjeka) i on mi dao par savjeta i zalio se i zalio i zalio...i trajalo ti je to 2,5god i dobijem sa viseg kant prekr suda (ili kako se vec zove...) da je opcinski sudija za prekr i patrola napravila teske povrede duznosti i da mi ukidaju sve kazne...da ne zamaram sad sa pricom, al' mislim da sam jedan od rijetkih
kome je poslo za rukom na posten nacin...doduse, i prijatelja sam izvadio zato sto su ga htjeli oderati u Dzamijskoj na semaforu radi prolaska kroz crveno itd..., zaustavio ga frajer na biciklu kod Robota novog i blablabla...nidje veze, a kako je samo sebe ukopao to je fakat nevj, niti se predstavio (na vas zahtjev mora pokazati iskaznicu, reci koja je stanica i mozete mu cak traziti i patrolni nalog), niti je rekao koja je stanica (dobro pazite na ovo, zna se desiti da patrole iz drugih stanica prelaze svoje podrucje pa odu na drugu opcinu...), niti je rekao da ce pisati prekrsaj...prijavili ga isti dan u stanicu, na sud nikad nije dosao, nista nije bilo ubiljezeno u dnevniku dogadjaja itd...pao na 2 rocistu
i to vam je fakat jako cesto da sami sebe uvaljuju jer ne postoju pravila, treba samo zivaca i vremena imati 
nakon mjesec dolazi drakonska kazna...800KM i 6mj vozacka/ u ono doba brate...fino se posavjetovao sa jednim komandirom stanice (sreca pa sam znao covjeka) i on mi dao par savjeta i zalio se i zalio i zalio...i trajalo ti je to 2,5god i dobijem sa viseg kant prekr suda (ili kako se vec zove...) da je opcinski sudija za prekr i patrola napravila teske povrede duznosti i da mi ukidaju sve kazne...da ne zamaram sad sa pricom, al' mislim da sam jedan od rijetkih
- stochar
#14 Re: POLICIJAC-LAZOV!
nikako da skontamo da smo mi kljuc problema. godinama biramo iste ljude koji cine isti sistem koji nam servira takve drtove. a zasto? pa zato smo smo svi mi skloni javasluku.
evo, gledam ovdje svi se solidarisali. lik je poceo recenicu i topic sa 'ja nepropisno parkir'o'. halo! jarane - nepropisno parkir'o! ima pravo drot da ti se obrati, to mu je pos'o. a mi bi svi da glumimo zakon pa malo da raspravljamo s drotovima, jer i nas sjebu slicne frustracije pa ih mi istresamo na njima a oni na nama. i ja vozim, ali skoro uvijek parkiram na parkingu ili na mjestu gdje nikome ne smetam, nista ne zakrcujem i gdje cu biti max 5 minuta, ali i tad ako me kazni nemam se sta buniti - prekrsio sam zakon i to je fakt.
pun mi je kurac tih sto nepropisno parkiraju, pa ih ja s djetetom moram obilaziti i rizikovati da nas spuca auto jer moramo ici skoro posred ceste. ne kaze lik da li je nekome zatvorio ulaz, blokir'o prolaz, da li je neka zena s bebom u kolicima morala obilaziti njegovog ljubimca i ici ulicom... i svi se solidarisali, kao 'ja samo oduzeo prednost a on mi...', 'ja samo vozio preko dozvoljenog kroz grad a on mi...', isto kao da su to sve normalne stvari. trebali su vam drotovi jos zahvalnicu uruciti!
evo, gledam ovdje svi se solidarisali. lik je poceo recenicu i topic sa 'ja nepropisno parkir'o'. halo! jarane - nepropisno parkir'o! ima pravo drot da ti se obrati, to mu je pos'o. a mi bi svi da glumimo zakon pa malo da raspravljamo s drotovima, jer i nas sjebu slicne frustracije pa ih mi istresamo na njima a oni na nama. i ja vozim, ali skoro uvijek parkiram na parkingu ili na mjestu gdje nikome ne smetam, nista ne zakrcujem i gdje cu biti max 5 minuta, ali i tad ako me kazni nemam se sta buniti - prekrsio sam zakon i to je fakt.
pun mi je kurac tih sto nepropisno parkiraju, pa ih ja s djetetom moram obilaziti i rizikovati da nas spuca auto jer moramo ici skoro posred ceste. ne kaze lik da li je nekome zatvorio ulaz, blokir'o prolaz, da li je neka zena s bebom u kolicima morala obilaziti njegovog ljubimca i ici ulicom... i svi se solidarisali, kao 'ja samo oduzeo prednost a on mi...', 'ja samo vozio preko dozvoljenog kroz grad a on mi...', isto kao da su to sve normalne stvari. trebali su vam drotovi jos zahvalnicu uruciti!
- HaHaHa2
#15 Re: POLICIJAC-LAZOV!
Sve si rekao za parkiranje samo ne znam zasto bi se derao na tebe ako vec ti nisi sta...MR.A wrote:e ovako ljudi, nepropisno sam parkirao i dodje policajac pocne se derat na mene i neprimjerno ponasati za osobu koja obavlja taj posao...
A koja je ulica i koji clan je napisao?MR.A wrote:PS. naravno i kada je pisao prekrsajni nalog za parking, nije postupio po zakonu jer je napisao pjesacka zona na nalog, a taj znak uopce ne postoji na tom mjestu odnosno kompletnom tom ulicom ..pozz
- atko
#16 Re: POLICIJAC-LAZOV!
Jarane ja bih tjero do poligrafa ako treba ... koja su to djubrad egoisticka cuj 800KM ... a platu prima od poreza koji mi platimo ... pa i kriminalci imaju minimum dostojanstva a policija ocigledno nema 
- melbaa
#17 Re: POLICIJAC-LAZOV!
Napisi zalbu na tu kaznu i trazi suocenje. Nabavi par ljudi koji ce ti biti svjedoci, a onda ako imas zivaca tjeraj ponovo krnuvsi od unutrasnje kontrole, pa sad ti njih malo za@...MR.A wrote:e ovako ljudi, nepropisno sam parkirao i dodje policajac pocne se derat na mene i neprimjerno ponasati za osobu koja obavlja taj posao... i ja mu kazem imas olovku papir pishi ako sam pogrijesio .. i on pocne i dalje da visokim tonom prica da me napda i ja kazem prijavit cu te za ponasanje koje ne dolikuje osobi koja radi tvoj posao tvoje je da uzmes naklog i da pises, ako sam pogrijesio i kazem mu prijavi cu te unutrasnjoj kontorli, na sto se poceo smijat i ja ga prijavim i nakon 5 dana mi dolazi nalog na kucnu adresu,, u kojem pise da sam ga vrijedjao odnosno da sam mu psovao majku i tako to i kazna 800 KM hahaha .Tako ne mogu da vjerujem sta se radi u ovoj drzavi policajac koji treba da sprijecava kriminal sam to radi... ako sam mu psovao kao sto kaze zasto nije odmah napisao nalog kao za parkiranje i urucio mi nego nakon 5 dana mi slao na kucnu adresu, 99.9% sam siguran da je vidjeo da sam ga prijavio i tek tada je napisao izmisljeni nalog da bi sebe pokrio ...Tako ne znam sta mi je cinit ima li neko da mi moze pomoc?![]()
- aerosa
#18 Re: POLICIJAC-LAZOV!
Samo će povećati troškove, znam iz ličnog iskustva.J_H wrote:Sve ne mogu da vjerujem da je takav idiot. Onda skontam sto bi se neko reg. na forum da bi lagao. Ne znam sta da ti kazem. Uzasno je, cuj 800 KM. Meni se desilo jednom, kad je bio bezobrazan da sam mu odgovorio (inace to ne radim), bez psovke ikakve naravno, samo njegovim tonom. Napisao mi je pojas, brzinu i voznju iza 11. Znaci 180 KM, a bio sam vezan (uvijek sam), i bilo je 22:40. Za brzinu je bio upravu. Mislio sam da cu se zaliti, al bilo mi je mrsko na kraju pa sam nekad to platio.
Za 800 KM ne bih odustao i zalio bih se do smrti. Dovedi 3 svjedoka, reci da su bila u autu, trazi internu kontrolu u MUP-u. Probaj na sve nacine, imas pravo ako je nepravda u pitanju. Na kraju, nemas sta izgubiti. Ja sam jednom bio na sudu s Mupom, i sudski troskovi su bili 50 KM. Tako da... il 800 il 850. Probaj.![]()
![]()
![]()
Plaćaš advokata, a svaki iole ozbiljan ti odmah kaže da su ti šanse minimalne jer si na prekršajnom sudu a ne na krivičnom.
Na prekršajnom ti sudija po defaultu vjeruje policiji, a osim toga tamo je barem onaj na kojeg sam ja naletio sudiju u sudu onde kod katedrale klasični kreten i to svoje vrste, koji je i nakon što je dokazano da policija LAŽE na snimcima i njihovim izjavama opet presudio u njihovu korist.
Iskreno ja kod nas više ne vjerujem ni u zakon ni u sudstvo i to mi se sve toliko gadi da mi je muka u želudcu i kad pišem o ovome.
- aerosa
#19 Re: POLICIJAC-LAZOV!
I još nešto ,na unutrašnjoj kontroli su ljudi sasvim ok, ali je sljedeća instanca problem.
Unutrašnja podigne tužbu ali onda ideš na nekakvo njihovo suđenje u kojem mu opet policija odnosno porezni obveznici plaćaju advokata Koču, koji se onda sa tužiocem dogovara i prije suđenja da se to prekine...
Ma đubrad pokvarena, isti su kao i sistem u državi truhlovine najobičnije...
Unutrašnja podigne tužbu ali onda ideš na nekakvo njihovo suđenje u kojem mu opet policija odnosno porezni obveznici plaćaju advokata Koču, koji se onda sa tužiocem dogovara i prije suđenja da se to prekine...
Ma đubrad pokvarena, isti su kao i sistem u državi truhlovine najobičnije...
- buzzer
#20 Re: POLICIJAC-LAZOV!
bilo bi lijepo kad bi bilo tako jednostavno. no, sta cemo sa slucajevima kad je jedini prekrsilac zakona uniformisan? kao u slucaju kad je moju zenu, prilikom jedne od njenih prvih samostalnih voznji nakon polozenog vozackog, kod energoinvesta stigao drotovski golf sa upaljenom rotacijom, te joj naredio da skrene desno i stane. ona stala, drot joj prisao i onako dzukachki - sto si TI prosla kroz crveno. zena mu mirno odgovorila da je na crvenom cekala u sredini kolone sa 20ak auta ispred i iza nje, te da je cijela kolona i ona u sredini krenula na zeleno... nista ne pomaze, mada su dzukci sve to vidjeli skriveni iza grmlja na parkingu ispred energoinvesta. prijava, zalba, sudski poziv, suocenje, zena otisla sa prijateljem koji joj je bio suvozac, drot doveo nakog kolegu, 2:2, pogodi ciju je verziju sud prihvatio...moderator wrote:Ili jednostavno POŠTUJEŠ ZAKON i vuk sit i ovce na broju.
Meni je kao pješaku potpuno svejedno da li je parkiran poluraspadnuti golf ili novi bmw ako moram hodati cestom umjesto pločnikom, rizikujući vlastiti život, jer se "nekome žurilo".
Imate mogućnost da pročitate ime policajca na njegovoj uniformi, znate kojoj PU pripada, i žalite se.
Ako mu se ime ne vidi, imate pravo tražiti legitimaciju.
- aerosa
#21 Re: POLICIJAC-LAZOV!
Ama bolan kome da se žališ ?moderator wrote:Kada tvoja supruga ne bi bila jedna od rijetkih koja se žali, možda bi u sudu nekad pomislili "Bože, ako se ovoliko ljudi žali, možda stvarno nešto nije u redu sa službenicima policije" pogotovo kada su u pitanju iste osobe.buzzer wrote:bilo bi lijepo kad bi bilo tako jednostavno. no, sta cemo sa slucajevima kad je jedini prekrsilac zakona uniformisan? kao u slucaju kad je moju zenu, prilikom jedne od njenih prvih samostalnih voznji nakon polozenog vozackog, kod energoinvesta stigao drotovski golf sa upaljenom rotacijom, te joj naredio da skrene desno i stane. ona stala, drot joj prisao i onako dzukachki - sto si TI prosla kroz crveno. zena mu mirno odgovorila da je na crvenom cekala u sredini kolone sa 20ak auta ispred i iza nje, te da je cijela kolona i ona u sredini krenula na zeleno... nista ne pomaze, mada su dzukci sve to vidjeli skriveni iza grmlja na parkingu ispred energoinvesta. prijava, zalba, sudski poziv, suocenje, zena otisla sa prijateljem koji joj je bio suvozac, drot doveo nakog kolegu, 2:2, pogodi ciju je verziju sud prihvatio...moderator wrote:Ili jednostavno POŠTUJEŠ ZAKON i vuk sit i ovce na broju.
Meni je kao pješaku potpuno svejedno da li je parkiran poluraspadnuti golf ili novi bmw ako moram hodati cestom umjesto pločnikom, rizikujući vlastiti život, jer se "nekome žurilo".
Imate mogućnost da pročitate ime policajca na njegovoj uniformi, znate kojoj PU pripada, i žalite se.
Ako mu se ime ne vidi, imate pravo tražiti legitimaciju.
Ima stara poslovica "Kada ti tri čovjeka kažu da si pijan, lezi i valjaj se". Dokle god se sa "cenerom na kafu" i "poklapanjem ušima" završavaju ovi incidenti, oni će imati nadmoć. A policija je tu da služi građanstvu. Ne da ga teroriše. Ali treba biti ustrajan da se takav način djelovanja promijeni.
Jesi li svjestan da je cijeli sistem postavljen tako da nemaš šansi protiv njih na sudu ?
Ako sa audio i video snimcima koji nedvosmisleno pokazuju da LAŽU ne možeš dobiti presudu u tvoju korist šta očekivati od toga kad ideš riječ za riječ...
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#22 Re: POLICIJAC-LAZOV!
Moj nadogr(a)đeni komšija policajac bez uniforme iz MUP Novi grad (Ne znam šta tamo radi) kalja ugled policije.
Naručio montažu antene za konekciju za internet i tanjir primo-predajnu antenu postavio na moj štender (nosač).
Sada, ja hoću da postavim novu tv. antenu i MORAM mu raskinuti konekciju. I da hoću da ostavim bez pitanja postavljenu tanjir-antenu, moram mu raskinuti konekciju.
Ja se žalio tom nekom odjeljenju u MUP-u Kantona za pritužbe. Ima tome preko mjesec dana. Nema odgovora.
Najvjerovatnije, slijedi incident, obračun kod štendera,...
Naručio montažu antene za konekciju za internet i tanjir primo-predajnu antenu postavio na moj štender (nosač).
Sada, ja hoću da postavim novu tv. antenu i MORAM mu raskinuti konekciju. I da hoću da ostavim bez pitanja postavljenu tanjir-antenu, moram mu raskinuti konekciju.
Ja se žalio tom nekom odjeljenju u MUP-u Kantona za pritužbe. Ima tome preko mjesec dana. Nema odgovora.
- Haris.ba
#23 Re: POLICIJAC-LAZOV!
Evo ja imam policajca u ulazu. Još ga je čim je uselio maltretirao predstavnik ulaza i upravitelj. pa čovjek normala. Bolji komšija nego neki drugi. Nemoj ba vezati seljakluk sa profesijom. Doktori uzimaju mito, profesori uzimaju mito, nastavnici maltretiraju djecu, političari kradu... nećemo neigdje stići tako.PipiDugaDevetka wrote: Ja se žalio tom nekom odjeljenju u MUP-u Kantona za pritužbe. Ima tome preko mjesec dana. Nema odgovora.
i koliko ja znam na krovu zgrade nema mojeg ili tvojeg štendera. Sve bi trebalo biti zajedničko, a kad su ljudi ponašaju ko ljudi, nije se ni problem dogovoriti. A uvijek možeš na sud i povredu posjeda. Ako misliš da si upravu.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#24 Re: POLICIJAC-LAZOV!
Naslov teme govori da je ovo tema o policajcima koji lažu, petljaju,....kaljaju ugled policije, mojih bivših kolega koji rade posao bez kojeg bi haos nastao, ne bi bilo ni nas ni države (Kakva je-takva je, ipak je država).
Tema govori o policajcima negativcima, a znam sa sigurnošću da su većina policajaca profesioncalci, rade svoj posao korektno uprkos malim platama, nedostatku opreme,...itd.
Ima tema o ljekarima kao bandi nezainteresovanoj, ima tema o profesorima kako se drogiraju,....Ovo je tema o policajcima koji kaljaju ugled policije.
Razgovarao sam ja sa njim, sa njegovom ženom,...O ranijim problemima njegovog neplaćanja upraviteljnine. Priča mu bila (Preko supruge) da oni što su kupili stanove (Eto, samo on kupio nadograđeni stan po nezakonitom bakirovom zakonu) NE TREBAJU PLAĆATI upraviteljninu, a mi što smo ''DOBILI'' stanove, kao, trebamo.
Nemam ja para za advokate i sudove, štender je moj, njegova antena je primopredajna i ometa mi programe na radiju i tv.
Čini se da su neprofesionalni i u KMUP-u, u tom odjeljenju za pritužbe građana na rad policije.
Prema Zakonu o upravnom postupku, svako obraćanje stranke nekom državnom organu je svojevrstan upravni postupak i precizirani su rokovi u kojima se mora odgovoriti toj stranci, pa makar to bilo u smislu, ne možemo vam trenutno odgovoriti, gužva je, pa ćemo vam poslati odgovor 14. jula 2014.g.
Tema govori o policajcima negativcima, a znam sa sigurnošću da su većina policajaca profesioncalci, rade svoj posao korektno uprkos malim platama, nedostatku opreme,...itd.
Ima tema o ljekarima kao bandi nezainteresovanoj, ima tema o profesorima kako se drogiraju,....Ovo je tema o policajcima koji kaljaju ugled policije.
Razgovarao sam ja sa njim, sa njegovom ženom,...O ranijim problemima njegovog neplaćanja upraviteljnine. Priča mu bila (Preko supruge) da oni što su kupili stanove (Eto, samo on kupio nadograđeni stan po nezakonitom bakirovom zakonu) NE TREBAJU PLAĆATI upraviteljninu, a mi što smo ''DOBILI'' stanove, kao, trebamo.
Nemam ja para za advokate i sudove, štender je moj, njegova antena je primopredajna i ometa mi programe na radiju i tv.
Čini se da su neprofesionalni i u KMUP-u, u tom odjeljenju za pritužbe građana na rad policije.
Prema Zakonu o upravnom postupku, svako obraćanje stranke nekom državnom organu je svojevrstan upravni postupak i precizirani su rokovi u kojima se mora odgovoriti toj stranci, pa makar to bilo u smislu, ne možemo vam trenutno odgovoriti, gužva je, pa ćemo vam poslati odgovor 14. jula 2014.g.
-
MR.A
#25 Re: POLICIJAC-LAZOV!
eh predao sam danas na sud prekrsajni nalog i u mupu kod fisa se zalio pisao izjavu...pa cemo vidjet da li postoji pravna drzava hehe