POLICIJA NA ILIDŽI NEKAŽNJAVA PARKIRANA VOZILA PO TROTOARIMA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

SINDIKATSLIJEPACA

#1 POLICIJA NA ILIDŽI NEKAŽNJAVA PARKIRANA VOZILA PO TROTOARIMA

Post by SINDIKATSLIJEPACA »

Zašto policija u općini Ilidža neradi svoj posao u pogledu nepropisnog parkiranja i na taj način ugrožava naše živote ????

... Konkretno mi štićenici Doma slijepih u Nedzarićima na nesrecu podpadamo pod ovu policijsku stanicu na Ilidzi koja uopšte neradi svoj posao nego se i oni znaju parkirati na trotoar pored ostalih seljaka koji nam onemogućavaju da se krecemo trotoarima koji su namjenjeni nama t.j. pješacima a ne automobilima... Dosta puta zbog tog nerada i javašluka našim štićenicima su ugrožavani životi kao i životi djece iz obližnje osnovne škole kao i doma staraca koji je u našoj neposrednoj blizini... Uspjeli smo od lokalne vlasti izganjati potrebne znakove i semafore ali policija očigledno neradi svoj posao... ???
Zašto ??? Da li je moguće da je toliki kriminal u toj policijskoj stanici za koju niko ama bas niko nema riječi hvale !!!

ZA SVE OVO IMAMO DOKAZE ČAK IMAMO I SNIMKE SARADNJE POLICIJE IZ OVE OPCINE SA LOKALNIM IDLERIMA KAO I SNIMKE NEPROPISNOG PARKIRANJA POLICIJSKIH VOZILA I NAMJERAVAMO DA SAZOVEMO KONFERENCIJU ZA MEDIJE KAKO BI U JAVNOST IZNEJLI OVAJ VELIKI PROBLEM ...

MOLIM VAS VAŠE MIŠLJENJE ... SVJEDOCI STE DA DOSTA DJECE I NEVINIH STRADA OD KABADAHIJA KOJI UPRAVLJAJU VOZILIMA A POLICIJA NIŠTA NERADI DA IH SPRJEČI U NJIHOVIM NAKANAMA !!!!!!!!!!
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#2 Re: POLICIJA NA ILIDŽI NEKAŽNJAVA PARKIRANA VOZILA PO TROTOA

Post by I am Happy »

Ma nije samo na Ilidži...gdje god se okreneš ista je situacija.
Ni meni nikako nije jasno kako niko ne radi svoj posao i ne kažnjava te čobane.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3 Re: POLICIJA NA ILIDŽI NEKAŽNJAVA PARKIRANA VOZILA PO TROTOA

Post by Truba »

situacija je svuda ista samo što je gora :D u rubnim dijelovima gradova i općina

i najgore se osjeti tamo gdje su nemoćniji ljudi
i gdje su bahatiji i bogatiji debili
SINDIKATSLIJEPACA

#4 Re: POLICIJA NA ILIDŽI NEKAŽNJAVA PARKIRANA VOZILA PO TROTOA

Black swan wrote:situacija je svuda ista samo što je gora :D u rubnim dijelovima gradova i općina

i najgore se osjeti tamo gdje su nemoćniji ljudi
i gdje su bahatiji i bogatiji debili
DOSTA JE BILO JAVAŠLUKA POLICIJE DOK SE MI MLADI NEDIGNEMO I NEBLOKIRAMO CIJELI GRAD I IZBACIMO TE SLUŽBENIKE KORUMPIRANE KOJI NERADE SVOJ POSAO ZA KOJI SU MASNO PLAĆENI... A 500 000 MLADIH LJUDI NA BIROU KOJI BI SVE DALI DA BUDU BAR PRIBLIŽNO SITUIRANI KAO TI POLICAJCI I NJIHOVI NADREĐENI KOJI UMJESTO DA SE BORE PROTIV KRIMINALA POMAŽU GA SVOJIM NERADOM I SARADNJOM SA KRIMINALCIMA... POSLJEDICA TOGA SU DENIS MRNJAVAC PLJAČKE I KRAĐE PO CIJELOM GRADU ... A ŠTO JE NAJGORE NEMOŽEMO SE VIŠE SIGURNO KRETATI PO GRADU JER NEZNAMO KAD ĆE NAS NEKI KABADAHIJA KOJI JE DO JUČE ZAPREŽNAKOLA VOZIO PA SAD SJEO U AUTO PREGAZITI...
MORAMO SE DIĆI I JASNO SMJENITI I OTJERATI I PROMJENITI TAKAV NERAD I SANKCIONISATI GA !!!!!!!!
Hemera

#5 Re: POLICIJA NA ILIDŽI NEKAŽNJAVA PARKIRANA VOZILA PO TROTOA

Post by Hemera »

par puta sam se zadesila na ilidži u večernjim satima
to je ravno kataklizmi od čobanluka
FreakyStyley

#6 Re: POLICIJA NA ILIDŽI NEKAŽNJAVA PARKIRANA VOZILA PO TROTOA

Post by FreakyStyley »

Hemera wrote:par puta sam se zadesila na ilidži u večernjim satima
Ja tamo nisam bio godinama, pogotovo navecer. Niti imam ikad nekih obaveza dole, niti ikoga znam, niti izlazim tu, niti imam potrebu ili zelju da idem...ali :D neki dan se zadesim navece na Ilidzi, sticajem nesretnih okolnosti. Stvarno uzas gdje god se okrenes. Seljakluk i primitivizam na ntu. Bas uzas.
SINDIKATSLIJEPACA

#7 Re: POLICIJA NA ILIDŽI NEKAŽNJAVA PARKIRANA VOZILA PO TROTOA

FreakyStyley wrote:
Hemera wrote:par puta sam se zadesila na ilidži u večernjim satima
Ja tamo nisam bio godinama, pogotovo navecer. Niti imam ikad nekih obaveza dole, niti ikoga znam, niti izlazim tu, niti imam potrebu ili zelju da idem...ali :D neki dan se zadesim navece na Ilidzi, sticajem nesretnih okolnosti. Stvarno uzas gdje god se okrenes. Seljakluk i primitivizam na ntu. Bas uzas.
ŠTA DA RADIMO DA POLICIJA POČNE KAŽNJAVATI SELJAKE I ČOBANE KOJI SE PARKIRAJU PO PJEŠAČKIM PRELAZIMA I TROTOARIMA A NERJETKO I PO GLAVNIM CESTAMA I NA TAJ NAČIN NAM ONEMOGUĆAVAJU DA SE KREĆEMO A TROTOARI SU I ONAK USKI ... MOLIM VAS O TOME JE TEMA !!! :( :-)
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#8 Re: POLICIJA NA ILIDŽI NEKAŽNJAVA PARKIRANA VOZILA PO TROTOA

Post by I am Happy »

Kada vec policija nece da radi svoj posao, treba dati ovlasti narodu da ima pravo razbiti barem retrovizor autu parkiranom na trotoaru.
Na taj nacin bi se problem rijesio :D

Fakat ne znam sta da ti vise kazem....ne znam ni kome da se zalis a ni kako da se rijesi taj problem.
To je kao i sve ostalo u drzavi, šuti i trpi.
mayab

#9 Re: POLICIJA NA ILIDŽI NEKAŽNJAVA PARKIRANA VOZILA PO TROTOA

Post by mayab »

Danas bio poslom u Klinickom centru na Kosevu, ja koji je to uzas po okolnim ulicama, bolje reci trotoarima, anarhija totalna, jadni pjesaci moraju ulicom boreci se sa autima za prostor....
I nije samo to primjer da policija ne zeli da radi svoj posao, pjesaci to najbolje znaju, samo nas manjina hoce da stane i propusti pjesaka na pjesackom prelazu, i to strepeci da ce vam onda pred ocima neki nadobudni iz suprotnog pravca pregaziti istoga, a vi mu fino stali...Stotinu je mjesta gdje bi policija stojeci 100m dalje mogla da kaznjava takve, o bahatom parkiranju da vise ne pisem
modem33

#10 Re: POLICIJA NA ILIDŽI NEKAŽNJAVA PARKIRANA VOZILA PO TROTOA

Post by modem33 »

SINDIKATSLIJEPACA wrote:Zašto policija u općini Ilidža neradi svoj posao u pogledu nepropisnog parkiranja i na taj način ugrožava naše živote ????

... Konkretno mi štićenici Doma slijepih u Nedzarićima na nesrecu podpadamo pod ovu policijsku stanicu na Ilidzi koja uopšte neradi svoj posao nego se i oni znaju parkirati na trotoar pored ostalih seljaka koji nam onemogućavaju da se krecemo trotoarima koji su namjenjeni nama t.j. pješacima a ne automobilima... Dosta puta zbog tog nerada i javašluka našim štićenicima su ugrožavani životi kao i životi djece iz obližnje osnovne škole kao i doma staraca koji je u našoj neposrednoj blizini... Uspjeli smo od lokalne vlasti izganjati potrebne znakove i semafore ali policija očigledno neradi svoj posao... ???
Zašto ??? Da li je moguće da je toliki kriminal u toj policijskoj stanici za koju niko ama bas niko nema riječi hvale !!!

ZA SVE OVO IMAMO DOKAZE ČAK IMAMO I SNIMKE SARADNJE POLICIJE IZ OVE OPCINE SA LOKALNIM IDLERIMA KAO I SNIMKE NEPROPISNOG PARKIRANJA POLICIJSKIH VOZILA I NAMJERAVAMO DA SAZOVEMO KONFERENCIJU ZA MEDIJE KAKO BI U JAVNOST IZNEJLI OVAJ VELIKI PROBLEM ...

MOLIM VAS VAŠE MIŠLJENJE ... SVJEDOCI STE DA DOSTA DJECE I NEVINIH STRADA OD KABADAHIJA KOJI UPRAVLJAJU VOZILIMA A POLICIJA NIŠTA NERADI DA IH SPRJEČI U NJIHOVIM NAKANAMA !!!!!!!!!!

Napravi gomilu besplatnih parkinga po citavom Sarajevu pa nece biti parkiranja po trotoaru .... Samo nemojte mi one cobanske izjave "kako ima parkinga" kad ga nema. Tada ce se rijesiti problem .... zato policija ne kaznjava jer valja na sudu biti svjedok 10.000 vozaca automobila mjesecno a razlog nema parkinga....
O'zone
Globalni moderator

#11 Re: POLICIJA NA ILIDŽI NEKAŽNJAVA PARKIRANA VOZILA PO TROTOA

Post by O'zone »

Image
O'zone
Globalni moderator

#12 Re: POLICIJA NA ILIDŽI NEKAŽNJAVA PARKIRANA VOZILA PO TROTOA

Post by O'zone »

modem33 wrote:
SINDIKATSLIJEPACA wrote:Zašto policija u općini Ilidža neradi svoj posao u pogledu nepropisnog parkiranja i na taj način ugrožava naše živote ????

Napravi gomilu besplatnih parkinga po citavom Sarajevu pa nece biti parkiranja po trotoaru .... Samo nemojte mi one cobanske izjave "kako ima parkinga" kad ga nema. Tada ce se rijesiti problem .... zato policija ne kaznjava jer valja na sudu biti svjedok 10.000 vozaca automobila mjesecno a razlog nema parkinga....
Mogu i ja reći prodajte vozila i dolazite pješke u grad
Hajvan

#13 Re: POLICIJA NA ILIDŽI NEKAŽNJAVA PARKIRANA VOZILA PO TROTOA

Post by Hajvan »

modem33 wrote:

napravi ti, pa dijeli besplatne parkinge!
cuj ga,molim te
moze placat gorivo, mozze kupit auto
ali parkirno mjesto- ne

davno sam ja rekao- treba odvse razgulit!
nama je ovako kako jeste zbog nas samih, tj ovakvih kojima se sve podrazumjeva pa i njihova bahatost!

davno su noramlni i pametni otišli…mi svi što smo ostali smo na neki način idioti pod falinkom!
madner

#14 Re: POLICIJA NA ILIDŽI NEKAŽNJAVA PARKIRANA VOZILA PO TROTOA

Post by madner »

Pa ima i vani norma o broju parking mjesta i broju stanovnika. Grad ne ispunjava svoje obaveze prema vozacima.
Hemera

#15 Re: POLICIJA NA ILIDŽI NEKAŽNJAVA PARKIRANA VOZILA PO TROTOA

Post by Hemera »

Koji vozaci? Koliko samo auta se slije svaki dan sa periferije Kantona i izvan pa to je strasno....
Sta cemo sa Ilidzom kad je tamo Bog davno rekao alajhimanet

Ps
Zar dom u nedzaricima ne spada pod opcinu novi grad?
Saka

#16 Re: POLICIJA NA ILIDŽI NEKAŽNJAVA PARKIRANA VOZILA PO TROTOA

Post by Saka »

SINDIKATSLIJEPACA wrote:Zašto policija u općini Ilidža neradi svoj posao u pogledu nepropisnog parkiranja
Zato što generalno policija u KS pogrešno radi posao. Oni rade ono što im se u stanici kaže da taj dan rade. Ako im se kaže danas zaustavljajte u toj i toj ulici i kažnjavajte oni će samo to raditi, pa će iskakati iz žbunja i kažnjavati i za šta treba i ne treba samo da što prije ispune normu. Ako im se kaže danas pišite kazne za parking, treba malo napuniti budžet, oni će onda kažnjavati. A već sutra će isti hladno proći pored auta na trotoaru jer mu taj dan nije rečeno.

Znači problem je u načinu rada i po meni kriv je ministar unutrašnjih poslova KS, tupi Nermin Pećanac, niko drugi. Ministar treba da krene i svim policijskim stanicama NAREDI da se mijenja način rada. Da idu patrole koje će da "štite i služe" građanima, koje će da upozore i kazne svaku nepravilnost na koju naiđu taj dan. Za takav način posla treba se malo više i obrazovati, poznavati malo više zakona od ceduljice u džepu sa čl. zakona koji mu trebaju konkretno taj dan. Znam da je to problem pozornicima bez većine zuba u glavi ali tako treba da se radi. I za pozornika treba neku školu završiti pa ne bi bili vicevi o glupim drotovima.
supercali

#17 Re: POLICIJA NA ILIDŽI NEKAŽNJAVA PARKIRANA VOZILA PO TROTOA

Post by supercali »

modem33 wrote:

ima parkinga samo sto svi hoce ispred vrata da parkira mrsko malo prosetati
a koliko znam svuda se u centru naplacuje parking tako da tu besplatni ne idu
a van centra ima dovoljno besplatnih
nightvision

#18 Re: POLICIJA NA ILIDŽI NEKAŽNJAVA PARKIRANA VOZILA PO TROTOA

Post by nightvision »

... Konkretno mi štićenici Doma slijepih u Nedzarićima...
sve razumijem, al' kako ti vidis kucat?
supercali

#19 Re: POLICIJA NA ILIDŽI NEKAŽNJAVA PARKIRANA VOZILA PO TROTOA

Post by supercali »

nightvision wrote:

... Konkretno mi štićenici Doma slijepih u Nedzarićima...
sve razumijem, al' kako ti vidis kucat?
slijepi i slabovidni pretpostavljam
u sindikatu vjerovatno neko i "normalan" bez poteskoca sa vidom radi i slicno
mozda tastatura sa brajevim pismom?
gnjev

#20 Re: POLICIJA NA ILIDŽI NEKAŽNJAVA PARKIRANA VOZILA PO TROTOA

Post by gnjev »

Jarane promjeni to "normalan" . Bas bode u oci .
modem33

#21 Re: POLICIJA NA ILIDŽI NEKAŽNJAVA PARKIRANA VOZILA PO TROTOA

Post by modem33 »

Hajvan wrote:
modem33 wrote:

cuj ga,molim te
ali parkirno mjesto- ne

nama je ovako kako jeste zbog nas samih, tj ovakvih kojima se sve podrazumjeva pa i njihova bahatost!

davno su noramlni i pametni otišli…mi svi što smo ostali smo na neki način idioti pod falinkom!

Momcino, glup si.

Zbog takvih kao ti .... je drzava u kurcu. 8-)

Dok u Njemackoj po putevima idu preko 300km/h bez ogranicenja (ako meni ne vjerujes ukucaj na youtube-u)... u jebenoj BiH na magistralnom putu smanjuju sa 80 km/h na 50 km/h .... upravo zbog ovakvih cmizdravaca .....

Upravo zbog ovakvih kao sto si ti ... prije par mjeseci donesen je "izmjena i dopuna Zakona o sigurnosti saobracaj" .... donesena je kazna ako slusam muziku u svom autu ..... navodno ometan sam sebe u voznji. Kazna 100 KM.

Hvala idioti. 8-)
Janjicar

#22 Re: POLICIJA NA ILIDŽI NEKAŽNJAVA PARKIRANA VOZILA PO TROTOA

Post by Janjicar »

Neki dan se provlacim kraj vozila koje je parkirano na trotoaru (Tuzlanski Kanton je u pitanju) i prodjem kad ide policijsko auto i ja mu mašem, otvoren prozor i ja policajki govorim sta je ovo, sto mu ne lupite kaznu ? Policajka okrenu glavu i ode :D

al nisam joj zamjerovao jer je plava a i policajka... koliko moras biti glup za to ? :D
Janjicar

#23 Re: POLICIJA NA ILIDŽI NEKAŽNJAVA PARKIRANA VOZILA PO TROTOA

Post by Janjicar »

modem33 wrote:
Hajvan wrote:
modem33 wrote:

cuj ga,molim te
ali parkirno mjesto- ne

Momcino, glup si.

Zbog takvih kao ti .... je drzava u kurcu. 8-)

Dok u Njemackoj po putevima idu preko 300km/h bez ogranicenja (ako meni ne vjerujes ukucaj na youtube-u)... u jebenoj BiH na magistralnom putu smanjuju sa 80 km/h na 50 km/h .... upravo zbog ovakvih cmizdravaca .....

Upravo zbog ovakvih kao sto si ti ... prije par mjeseci donesen je "izmjena i dopuna Zakona o sigurnosti saobracaj" .... donesena je kazna ako slusam muziku u svom autu ..... navodno ometan sam sebe u voznji. Kazna 100 KM.

Hvala idioti. 8-)
alaj ga i ti izvali brate momacki :lol: :lol:
Logovan

#24 Re: POLICIJA NA ILIDŽI NEKAŽNJAVA PARKIRANA VOZILA PO TROTOA

Post by Logovan »

modem33 wrote:prije par mjeseci donesen je "izmjena i dopuna Zakona o sigurnosti saobracaj" .... donesena je kazna ako slusam muziku u svom autu ..... navodno ometan sam sebe u voznji. Kazna 100 KM.

Hvala idioti. 8-)
Zezaš se ili si ozbiljan? :-)
uglavnomja

#25 Re: POLICIJA NA ILIDŽI NEKAŽNJAVA PARKIRANA VOZILA PO TROTOA

Post by uglavnomja »

je li za svaku muziku stoja ili ide po kategorijama :lol: :lol: :D
Post Reply