Upravo to...anomalija u sistemu koja ti prica kako je sve super kad nemas dodira sa sistemom.JThomas wrote:a poenta je u jednoj rečenici - nije ogledalo države kako je takvima.
Pokret za povratak u BiH
-
Hendrix
#126 Re: Pokret za povratak u BiH
-
foton
#127 Re: Pokret za povratak u BiH
Nije to bas tako. Ima jako puno, iznenadjujuce puno ljudi koji ssu se vratili u BiH i vecina zivi sasvim normalan i lijep zivot. U firmi gdje sam radio, bilo je oko trecina ljudi koji su se vratili iz raznih zemalja, Svicarske, Njemacke, Italije, Svedske... I niko se nije kurcio oko toga, bilo je lijepo raditi tu. I na drugim poslovima i danas srecem ljude za koje se ispostavi da su se nekad vratili iz XX zemlje... I sta? Svi lordovi? Potplacuju da im se djeca zaposle? Ma daj. Bas mislim da je jedan drugi mentalni sklop skloniji tome. I svi ostali fukara? Kome sad da spocitavamo vezu sa realnosti?Hendrix wrote:Pa dobro Melbourne je fino priznao...zivi ko lord u drzavi gdje ako imas para mozes proci mimo svih boljki sistema...ides privatnim doktorima, ne koristis javni prevoz, djeca ti idu u privatne skole da se ne mijesaju sa fukarama i na kraju naravno i poslovi se dobiju laganim potplacivanjem.
Ne mislim da je bilo koja krajnost konstruktivna. Ima ljudi koji se ubise dokazujuci da je ovdje uzas, nije ni neko savrsenstvo... Svi danas mogu otici ako zele. Ko god zeli otici, super, ima tema, podrzavam, ko se zeli vratiti, super, podrzavam, necete biti izuzetak ili endem... Samo mi je smijesna prica ljudi koji se zadnjih 15 godina vracaju ali nikako da se poklope zvijezde, kao i oni koji 15 godina samo sto se nisu ispalili ali uce jezik, pa samo da prodje ljeto... i jesen... i zima... i jos jedna kafa...
-
Hendrix
#128 Re: Pokret za povratak u BiH
Pa dobro ja sam govorio o njemu kao pojedincu i pogotovo odvratnom omalovazavanju koje je ispoljavao prema ljudima ovde. Imam i ja prijatelja koji su se vratili i zive, nista specijalno ali ja govorim o nevjerovatnom snobizmu koji neki ljudi ispoljavaju ovde.foton wrote:Nije to bas tako. Ima jako puno, iznenadjujuce puno ljudi koji ssu se vratili u BiH i vecina zivi sasvim normalan i lijep zivot. U firmi gdje sam radio, bilo je oko trecina ljudi koji su se vratili iz raznih zemalja, Svicarske, Njemacke, Italije, Svedske... I niko se nije kurcio oko toga, bilo je lijepo raditi tu. I na drugim poslovima i danas srecem ljude za koje se ispostavi da su se nekad vratili iz XX zemlje... I sta? Svi lordovi? Potplacuju da im se djeca zaposle? Ma daj. Bas mislim da je jedan drugi mentalni sklop skloniji tome. I svi ostali fukara? Kome sad da spocitavamo vezu sa realnosti?Hendrix wrote:Pa dobro Melbourne je fino priznao...zivi ko lord u drzavi gdje ako imas para mozes proci mimo svih boljki sistema...ides privatnim doktorima, ne koristis javni prevoz, djeca ti idu u privatne skole da se ne mijesaju sa fukarama i na kraju naravno i poslovi se dobiju laganim potplacivanjem.
Ne mislim da je bilo koja krajnost konstruktivna. Ima ljudi koji se ubise dokazujuci da je ovdje uzas, nije ni neko savrsenstvo... Svi danas mogu otici ako zele. Ko god zeli otici, super, ima tema, podrzavam, ko se zeli vratiti, super, podrzavam, necete biti izuzetak ili endem... Samo mi je smijesna prica ljudi koji se zadnjih 15 godina vracaju ali nikako da se poklope zvijezde, kao i oni koji 15 godina samo sto se nisu ispalili ali uce jezik, pa samo da prodje ljeto... i jesen... i zima... i jos jedna kafa...
A gospodin je i je cista suprotnost od tvoje recenice "i niko se nije kurcio oko toga", bizarno je koliko detalja covjek dao o sebi i svom finansijskom stanju na javnom forumu. Na kraju...mozda je i obicni trol.
-
Seyfo
#129 Re: Pokret za povratak u BiH
I jos hvaliti se da ne radi nista. Pa to je destruktivno za osobu,taman lezao na gomilama para. I upucuje na nezrelost...hajd da tako razmislja neki balavac ili tinejdzer. A la selamet...
-
mali jomu
#130 Re: Pokret za povratak u BiH
Hendrix wrote: --------- obicni trol.
zajebano je to...... dosta se raje sjebalo po svijetu pa ne moze nigdje, vratio bi se a zavezan
-
mali jomu
#131 Re: Pokret za povratak u BiH
djaba lanci, katanci, blindirana vrata i prozori..... povratak u BiH je nepokolebljiv, nesalomljiv, neprobojan 
-
espn
#132 Re: Pokret za povratak u BiH
Odavdje treba bježati bez osvrtanja. Korumpirana, lopovska rupa.
-
mali jomu
#133 Re: Pokret za povratak u BiH
espn wrote: Odavdje treba bježati bez osvrtanja. Korumpirana, lopovska rupa.
Jasta ba, odmah pakuj kofere i prikljuci se ogromnoj koloni ljudi na stanicama, aerodromima, putevima i autoputevima, koja se iz svakakvih nedodjija vraca u BiH.
-
mali jomu
#134 Re: Pokret za povratak u BiH
Svakim danom sve veci broj autobusa, aviona i vozova iz Evrope se iz BiH vraca prazan. 
-
Nivelacija
#135 Re: Pokret za povratak u BiH
espn wrote:Odavdje treba bježati bez osvrtanja. Korumpirana, lopovska rupa.
-
mali jomu
#136 Re: Pokret za povratak u BiH
Savez evropskog putnickog saobracaja na svim putnim relacijama prema BiH najavljuje strajk, radi enormnih gubitaka u povratku iz BiH, jer se u Evropu iz BiH vracaju prazni.
-
mali jomu
#137 Re: Pokret za povratak u BiH
Savez evropskih putnika je sokiran savezom evropskog putnickog saobracaja, slijedi savezni strajk evropskog putnickog upozorenja evropskom savezu putnickog saobracaja.
-
mali jomu
#138 Re: Pokret za povratak u BiH
USP - Unija Svjetskih Putnika danas je uputila ostru kritiku SES-u - Savezu Evropskog Saobracaja radi ne reagiranja na nezakonite radnje SEPS-a - Saveza Evropskog Putnickog Saobracaja. U toku je zakazivanje hitnih sjednica sirom USP-a
- Ramzess Veliki
#139 Re: Pokret za povratak u BiH
Azija ... Tailand, Taiwan, Filipini, Vietnam ...512MB wrote:A sta je raj ako nije EU?
- Radio Sarajevo
#140 Re: Pokret za povratak u BiH
Obišao sam sve te zemlje, i vjeruj mi da nisu raj. EU je sto nivoa iznad svega toga.Ramzess Veliki wrote:Azija ... Tailand, Taiwan, Filipini, Vietnam ...512MB wrote:A sta je raj ako nije EU?
- Ramzess Veliki
#141 Re: Pokret za povratak u BiH
Zavisi kako zamisljas raj, za mene je to tropska plaza sa palmama, pijesak dolje plavo nebo gore, riba rakovi I skoljke na gradele i litra hladnog gemista, primanja tolika da mozes unajmiti kucnu pomocnicu i maserku, sluzbeno auto I placena kuca i svi troskovi.Radio Sarajevo wrote:Obišao sam sve te zemlje, i vjeruj mi da nisu raj. EU je sto nivoa iznad svega toga.Ramzess Veliki wrote:Azija ... Tailand, Taiwan, Filipini, Vietnam ...512MB wrote:A sta je raj ako nije EU?
A da, tako mi je trenutno.
I ljeto cijele godine.
E to imas u Evropi al u Limburgu.
- MarlboroGold
#142 Re: Pokret za povratak u BiH
Treba napraviti temu Pokret za odlazak u Aziju 
- Ramzess Veliki
#143 Re: Pokret za povratak u BiH
Znas koliko ganjam nase inzinjere i poslovodje da ih vamo urahatimo ...MarlboroGold wrote:Treba napraviti temu Pokret za odlazak u Aziju
- Radio Sarajevo
#144 Re: Pokret za povratak u BiH
A gdje ti djeca idu u školu?Ramzess Veliki wrote: Zavisi kako zamisljas raj, za mene je to tropska plaza sa palmama, pijesak dolje plavo nebo gore, riba rakovi I skoljke na gradele i litra hladnog gemista, primanja tolika da mozes unajmiti kucnu pomocnicu i maserku, sluzbeno auto I placena kuca i svi troskovi.
A da, tako mi je trenutno.![]()
I ljeto cijele godine.
- Ramzess Veliki
#145 Re: Pokret za povratak u BiH
Ovdje, u internacionalnu skolu po Cambridge sistemu, A-level. Godina i pol 10.000 KM.Radio Sarajevo wrote:A gdje ti djeca idu u školu?Ramzess Veliki wrote: Zavisi kako zamisljas raj, za mene je to tropska plaza sa palmama, pijesak dolje plavo nebo gore, riba rakovi I skoljke na gradele i litra hladnog gemista, primanja tolika da mozes unajmiti kucnu pomocnicu i maserku, sluzbeno auto I placena kuca i svi troskovi.
I ljeto cijele godine.
- Radio Sarajevo
#146 Re: Pokret za povratak u BiH
To sam i pretpostavio jer su lokalne škole nemoguće za prilagoditi se. Lijepo je sve to, ali ti živiš u balonu. Super je imati plažu 24 sata dnevno, i mnogo para, to se slažem, ali na kafu moraš s jaranima preko SkajpaRamzess Veliki wrote:Ovdje, u internacionalnu skolu po Cambridge sistemu, A-level. Godina i pol 10.000 KM.Radio Sarajevo wrote:A gdje ti djeca idu u školu?Ramzess Veliki wrote: Zavisi kako zamisljas raj, za mene je to tropska plaza sa palmama, pijesak dolje plavo nebo gore, riba rakovi I skoljke na gradele i litra hladnog gemista, primanja tolika da mozes unajmiti kucnu pomocnicu i maserku, sluzbeno auto I placena kuca i svi troskovi.
I ljeto cijele godine.
- MarlboroGold
#147 Re: Pokret za povratak u BiH
Ma misle ljudi da su to neke vukojebine, a onda često promijene mišljenje kad dođu da rade. Doduše nekog i pošalju u vukojebinu neke zemlje... sve zavisi šta te zapadne. Imam druga koji radi za Siemens i stalno ga šalju u te azijske zemlje u kojima provede po par mjeseci... radi nešto sa šinama. Sad hoće da uzme stan u Tajlandu i da tamo ostane.Ramzess Veliki wrote:Znas koliko ganjam nase inzinjere i poslovodje da ih vamo urahatimo ...MarlboroGold wrote:Treba napraviti temu Pokret za odlazak u Aziju
-
Bodkin
#148 Re: Pokret za povratak u BiH
U cemu je problem? Sto nece? Ja sam dole bio nekoliko puta i naleti uvijek neko sa nasih prostora da zivi. Svi kazu da im je ok i da vide priliku jer ekonomija rasteRamzess Veliki wrote:Znas koliko ganjam nase inzinjere i poslovodje da ih vamo urahatimo ...MarlboroGold wrote:Treba napraviti temu Pokret za odlazak u Aziju
- 512MB
#149 Re: Pokret za povratak u BiH
Imas pravo, znam neke penzose sto su se odselili na tailand i sa penzijom od 1500€ uzivaju ko kraljevi. Samo jos sam mlad da bjezim iz civilizacije, mogu i ovako mjesec dva odletit tamo... kad budem u penziji, ko zna...Ramzess Veliki wrote:Zavisi kako zamisljas raj, za mene je to tropska plaza sa palmama, pijesak dolje plavo nebo gore, riba rakovi I skoljke na gradele i litra hladnog gemista, primanja tolika da mozes unajmiti kucnu pomocnicu i maserku, sluzbeno auto I placena kuca i svi troskovi.Radio Sarajevo wrote: Obišao sam sve te zemlje, i vjeruj mi da nisu raj. EU je sto nivoa iznad svega toga.
I ljeto cijele godine.
- Ramzess Veliki
#150 Re: Pokret za povratak u BiH
Ma ne, pristavim sebi dzezvu sam.Radio Sarajevo wrote: To sam i pretpostavio jer su lokalne škole nemoguće za prilagoditi se. Lijepo je sve to, ali ti živiš u balonu. Super je imati plažu 24 sata dnevno, i mnogo para, to se slažem, ali na kafu moraš s jaranima preko Skajpa.