POKRENUTA INICIJATIVA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

thurchin

Post by thurchin »

horns&drums wrote:O boze, dokle vise?

Prvo, Turska je jedna civilizirana zemlja, a turci sasvim normalan europski narod tako da ti nick ni pod razno ne pripada. Radim sa dvojicom, a poznajem ih bar 10-tak. Na jednoj temi, a i ovoj sada spominjes nekih 500 godina. Je l' tebi jasno da su Austrougari napravili za 40-tak ono sto su Turci za 500 godina?

Oni naravno, ne ovi sada. Kamo srece da ovi sada uloze u "bratsku Bosnu". Hoce kurac moj, kada vide kakvi kreteni zive u njoj.

Ti si jedna obicna ovca, koja jos uvijek trazi nacionalni identitet i koja luta izmedju Turaka, Bosnjaka i Bosanaca.

I zao mi te, pomalo, sto si iskomplexiran i sto ne vidis dalje od nosa. No kako rekoh jednom cetniku sa ovog foruma, jednom davno: Lakse je biti u toru nego van njega. Pa ti skontaj sta to znaci...

Sellam
ti si jedan obican isfrustrirani sovinista koji se jezi od rijeci Bosnjak,Turchin,Islam a glumi toboze nekog anacionalnog tipa...

Ja sam turchin i ponosim se time,a za 500 godina dali smo vam kulturu jer ste do tada lovili divlje svinje u kozuhu sa kopljem,a danas imate i sarme i bureke i musake i mostove koje neke rusite a neke ne...
_BaykoNoor_

Post by _BaykoNoor_ »

...
Last edited by _BaykoNoor_ on 21/08/2004 23:54, edited 1 time in total.
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Ja sam turchin i ponosim se time,a za 500 godina dali smo vam kulturu jer ste do tada lovili divlje svinje u kozuhu sa kopljem,a danas imate i sarme i bureke i musake i mostove koje neke rusite a neke ne...
Mozda si turcin ako imas turski pasos. Ostalo ti je zelja pusta...

Nego odgovori mi na pitanje:

Sta si:

1. Turcin

2. Bosnjak

3. Musliman

4. Bosanac

5. Sta je modernije

Anacionalnog tipa ne glumim nego to jesam. A ti ne znas sta si. Evo - izaberi
thurchin

Post by thurchin »

ja sam turcin,musliman,za nepismene kao sto je ovaj,tkzv turska manjina.

a sta si ti seceru?

vjerovatno ono sto je sad najmodernije :lol:
thurchin

Post by thurchin »

Sta si:

1. jugosloven

2. srbin

3. hrvat

4. pravoslavni

5. katolik

6. jevrej

7.sta je trenutno najmodernije

:lol:
kame

Post by kame »

Violantjack, siris dezinformacije. To sto govoris o nekih 4,5 miliona ljudi u Turskoj koji su porijeklom bosnjaci je cista nebuloza.

Svega nekih 1,5 miliona ljudi koji danas zive u Turskoj, zemljama bliskog istoka i Sjeverne Afrike su porijeklom bosnjaci.

Ali samo porijeklom. Ne znaci da se oni danas osjecaju tako.

Fakat je da su oni otisli odavde zbog straha od krscana. Jer su vidjeli sta se desilo muslimanima u Madjarskoj, Hrvatskoj, Srbiji, Rumuniji, Bugarskoj, Grckoj, Spaniji. Normalno da su otisli. Vjerovatno bih i ja otisao da sam zivio u to vrijeme. U vrijeme kada su mnogi bosanski muslimani znali da ih ceka noz. Kasnije se ispostavilo da su svi do jednoga koji su otisli bili u pravu.

Svi do jednoga.
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Bas smo neki nespretni. Izmace nam ih toliko ispod kama. :D Evo, ja cu sad kod kuce malo vjezbati baratanje kamom (onom krscanskokjafirskoklempojedackoustaskovelikodrzavnofasistickonacistickom). Ko zna kad moze zatrebati. Jel' tako thurchine?
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

thurchin wrote:ja sam turcin,musliman,za nepismene kao sto je ovaj,tkzv turska manjina.

a sta si ti seceru?

vjerovatno ono sto je sad najmodernije :lol:
Cekaj turcine, muslimanu, imas li ti turski paseporte? Jesi li rodjen u Adani npr.? Jeli ti netko od roditelja turcin odn. turkinja?
vjerovatno ono sto je sad najmodernije
Boga mi, uvijek (pa i sada) je najmodernije biti svicarac, dakle zajebao si se u startu.Ili te je netko zajebao (sto je razumljivije).

Seceru?Kako znas sta mi trebe govore?
thurchin

Post by thurchin »

BigusDickus wrote:Bas smo neki nespretni. Izmace nam ih toliko ispod kama. :D Evo, ja cu sad kod kuce malo vjezbati baratanje kamom (onom krscanskokjafirskoklempojedackoustaskovelikodrzavnofasistickonacistickom). Ko zna kad moze zatrebati. Jel' tako thurchine?

samo vjezbaj i kurci se :lol:

tako su sebi umisljali i neki momci na galipolju,bosforu a bogami i vi na kosova polju :lol:

za papana:

rekao sam ti ko sam i sta sam,od oca i majke,od deda i pradjeda itd -cisti turcin

sada bi red bilo da ti kazes sta si i sto ti toliko smetaju turci,islam i bosnjaci?
thurchin

Post by thurchin »

za kame

ima negdje oko 5 miliona bosnjaka u turskoj,a tamam da ih je 100 000 red je da im se omoguci drzavljanstvo maticne drzave
BO

Post by BO »

:-D :-D :-D
ES-SELAMU ALEJKUM,

Evo citam ove postove od nevjernika i navode me na smijeh i pomisao da je jaka srđba Allahova dž.š.
Tacno je to da izmeđo Bosne i Turske postoje jake veze "bratstvo", ne samo njih nego i ostalog muslimanskog svijeta. Allah je reako: "Vi muslimani ste najbolji narod" .
Ne treba padati na ove njehove provokacije znamo to su ocajnicki pokusaju da nas uvrijede,jedino sto im je ostalo, ali sta ces, Allah dž.š. sve zna i silan je. Njima je pripisan svaki poraz.
Koliko hrvati iz BiH imaju veze za hrvatskom mi imamo jos vece sa Turskom.
Sa svojom pamecu i strpljivoscu i mudroscu da nam je Allah dž.š. podari pobijedit cemo neprijetalje. Oni mogu samo da se pokunje i da :zzzz:
Takva djeca su puna prica svojih isfrustriranih roditelja. Nazalost.
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Daj bjezi BO, majke ti. "Bosnjaci imaju veze sa "bracom" turcima".
Koliko posto Bosnjaka razumije turski jezik? Koliko ih je ikada bilo u Turskoj? Koliko ih ima rodbinu u Turskoj? Koliko ih poznaje makar jednog pravog turcina (iz Turske, sa tamosnjom putovnicom/pasoshem/passportom)? Ovo pro-naci lupetanje o nekakvom nebeskom narodu necu ni da komentiram.
thurchin

Post by thurchin »

"Ovo pro-naci lupetanje o nekakvom nebeskom narodu necu ni da komentiram:

Bas smo neki nespretni. Izmace nam ih toliko ispod kama. Evo, ja cu sad kod kuce malo vjezbati baratanje kamom (onom krscanskokjafirskoklempojedackoustaskovelikodrzavnofasistickonacistickom). Ko zna kad moze zatrebati. Jel' tako thurchine?"

gotovo svaki bosnjak sa balkana ima nekoga od rodbine u turskoj.najveci egzodus bosnjaka iz bosne je bio prilikom aneksije pre prvog rata,a od tada su prosla vremena i mnogi su izgubili kontakt.obicno su se iseljavale citave familije sa blizim rodjacima a recimo ostajali su dalji rodjaci.

osim toga i mi smo mozda familija zar ne veliki kuronja? :lol:
thurchin

Post by thurchin »

svajcarac koji bi natjerao svakoga da nauci gorski vijenac napamet :lol:

sto se stidis,reci sta si,mada vidim iz drugih tema ko si i sta si.skini masku.znam ruzno je lice ali je ipak tvoje :lol:
violentjack

Post by violentjack »

Ima vise muslimana, a Amerika je krscanska

Ali to bi za tebe bila visa matematika, jer svijeta nisi vidia kao ja :wink:
kame

Post by kame »

thurchin wrote:za kame

ima negdje oko 5 miliona bosnjaka u turskoj,a tamam da ih je 100 000 red je da im se omoguci drzavljanstvo maticne drzave
Ma ti si debil.

Matematicki se ne moze doci do tolikog broja na osnovu onih koji su otisli u tom pravcu.
violentjack

Post by violentjack »

Kakve veze ima Bosnjastvo sa tim, cak i ''Njegos prica o Poturicama i Turcima,

:lol: De ti meni reci ozbiljno pogledaj u facu jednog Spirica ili Batica by the way cigana ili vecinu Srba danas, na koga to oni lice.....?

Kako se prezivas, odmah cu ti reci jesi li ''TURCIN''

HEBiBI DOSLI IZ ANATOLIJE, PEHLIVARI KASNIJE SE NASTANILI U Bosni

Dalje svi Cengrli dosli sa Bliskog istoka, kasnije slavizirali svoje prezime, prezivaju se CENGICI
od njih poticu Zulfikarpasici, citaj Bosnjak Adila Zulfikarpasica

dalje Hodzici 90% Herecegovacki Hoddzici konverti, Bosanski= Turc

Sta mislis da je MARIO CERKEZ HRVAT?

Pa, bolan kad su Turci gubili Cazmu za Beckih ratova, svi Tatari ili Cerkezi su pobacali puske i promjenili religiju

Da, ne duzim dalje nepotrebno
violentjack

Post by violentjack »

Sve su pretpostavke

AKo je na TURSKOM POPISU 1961 BILO OKO 600 000

Bosneli
Fair Life

Post by Fair Life »

Bobi wrote:Ja predlazem da se svim izbjeglim Skotima i Ircima koji su otisli unazad 50o godina u Ameriku prizna Britansko dravljanstvo.
Onda bi engleska manjina imala kraljicu a premijera irca.Pa gdje to ima :D .Velika Britanija bi bila jos demokraticnija od violentjack-ove vizije BiH :-) .
Aferim !
violentjack

Post by violentjack »

Matematicki se ne moze doci do tolikog broja na osnovu onih koji su otisli u tom pravcu.

1979 Iran je imao 29 miliona stanovnika
2004 Iran ima 65 miliona stanovnika

Nakon Iranske revolucije Khomeini je rekao pravite djecu, i pogledaj sad

Nekad se u Sarajevu prosjecna porodica znalo radati po par djece, danas 1 ili 2, ako i toliko

Uostalom citaj zapise Evlije Celebije
kame

Post by kame »

Agresivni, ma nemas ti pojma.

Skontaj, odu Adem i Kadira Dzubur u Koniju. Izrode osmero djece. Cetiri kcerke i cetiri sina.

Pa skontaj dalje. Razmisljaj. Oni se udaju, ozene, s turcima, turkinjama, imaju svoju djecu, njihovi imaju njihovu......itd....itd.....itd

Jednom rjecju, nezaustavljiv proces asimilacije.

Kapiras?

A-S-I-M-I-L-A-C-I-J-A
BigusDickus

Post by BigusDickus »

thurchine, ili wanna-be thurchine, malo te ekavica i ono "bre" potapaju.
Ono sto sam ja napisao je bila ironija na tvoje izvale. Samo ti si ocito, previse ogranicen da bi to shvatio. Mozes prosipati tu svoju agresivnost koliko hoces, cisto sumnjam da te iko na ovom forumu ozbiljno shvata. A ako nastavis sa vulgarnom i uvredljivom speakom, vjerujem da ce te administratori banovati.
BECHO

Post by BECHO »

Ja turcina, boa i bisera! Cuj mu spike, skoro svaki Bosnjak ima nekog od rodbine u Turskoj! Eto ja nemam nikog i usput jebala te Turska, Irak, Izrael i Palestina, ovo je Bosna...mrsssssss!
pitt

Post by pitt »

Udri ih Becho, ruke ti se pozlatile :D :D
Post Reply